Anna Calvi släpper nytt album

Av Redaktionen
Okt 2nd, 2013
0 Kommentarer
309 Views

Det är med exalterade steg vi närmar oss släppet av Anna Calvis nya album ”One Breath”, uppföljaren till den Mercury Prize- och Brit Award-nominerade självtitulerade bästsäljaren från 2011. Det är ett färgstarkt och självsäkert album och en perfekt introduktion till en ny fas i denna mycket talangfulla musikers karriär.

”One Breath” är ett sårbart, reflekterande och mer personligt album som kommer lyssnaren närmare inpå Anna och hennes själ. Den slår en balans mellan optimism och förtvivlan, skönhet och fulhet. Skrivandet tog ett år och låtarna spelades in Frankrike och Dallas, Texas under ett antal intensiva veckor med John Congleton som producent.

Genrelöst och nästan helt omöjligt att lägga i ett fack visar Anna Calvi på att hon med ”One Breath” har sträckt sig över ett mycket vidare spektrum av känslor och musikskapande.

“One Breath is the moment before you’ve got to open yourself up, and it’s about how terrifying that is. It’s scary and it’s thrilling. It’s also full of hope, because whatever has to happen hasn’t happened yet.” – Anna Calvi

Låtlista för ”One Breath”
01. Suddenly
02. Eliza
03. Piece By Piece
04. Cry
05. Sing To Me
06. Tristan
07. One Breath
08. Love Of My Life
09. Carry Me Over
10. Bleed Into Me
11. The Bridge

“One Breath” släpps den 9 oktober.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *