Anne-Lie Rydé släpper nytt album idag

Av Redaktionen
Sep 8th, 2010
0 Kommentarer
509 Views

anne-lie-ryde-en-dans-pa-rosor

För 18 år sedan tolkade hon 60-talslåtar i succéalbumet “Stulna kyssar”. Nu är det dags för ett nytt album; “Dans på rosor” – denna gång bjuder hon på svenska dansbandsklassiker. Anne-Lie Rydé är äntligen tillbaka med sitt eget speciella uttryckssätt och med musik hon själv älskar.Med sig på skivan, återigen producerad av Dan Sundquist, har hon både Sven-Erik Magnusson och Peter LeMarc. Kan det bli annat än succé även denna gång?

Du trodde kanske att du hade hört dem i alla versioner som tänkas kan? Men då har du inte hört Anne-Lie Rydés underbara tolkningar av våra kära dansbandsklassiker. På albumet ”Dans på rosor” sjunger hon inte bara för dansbandspubliken som älskar takten, texterna och som snabbt kommer i gnuss-stämning. För med rockiga versioner och finstämda balladtolkningar passar den här skivan lika bra på festen som på joggingturen eller när du helt enkelt bara vill lyssna på något skönt och riktigt bra.

Låtarna har Anne-Lie valt ut med stor omsorg. – Jag älskar verkligen de här låtarna, säger Anne-Lie Rydé. Här finns bland annat klassikerna ”Inget stoppar oss nu”, ”Gråt inga tårar” och ”Höga berg, djupa hav”. Vi bjuds också på två underbara duetter. På ”Du ska tro på mig” sjunger hon med Sven Erik Magnusson. Lite mer oväntad är kanske duetten med Peter LeMarc i ”Små, små ord av kärlek”. Det här är låtar som överlevt alla trender och blivit oförglömliga klassiker och nu i versioner som vänder sig till den riktigt breda publiken. I Anne-Lies versioner blir det helt enkelt exklusivt folkligt.

Albumet ”Dans på rosor” släpps idag, den 8 september.

I helgen har du också möjlighet att se Anne-Lie framföra sina låtar live i följande TV-program:
10/9 – SVT:s Go’kväll
11/9 – TV4:s Nyhetsmorgon
12/9 – TV:s Bingolotto

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *