Barbara Hendricks live på bio

Av Redaktionen
Nov 3rd, 2010
0 Kommentarer
325 Views

Barbara Hendricks sjunger in julen i en av Stockholms vackraste jugendkyrkor – Engelbrektskyrkan. Konserten sänds live till Folkets Hus och Parkers digitala biografer den 18 december kl 19.00.

Konserten med Barbara Hendricks sänds live till ett sextiotal biografer i Folkets Hus och Parkers digitala biokedja i Sverige. Föreställningen sänds samtidigt till en publik i Helsingfors. Det är Folkets Hus och Parkers hittills största direktsändning av en svensk föreställning, vad gäller antalet biografer.

Folkets Hus och Parkers uppdrag är att genom den nya digitala tekniken sprida högkvalitativa kulturupplevelser live till människor på orter som saknar stora scener. Tillsammans med Barbara Hendricks vill vi bjuda publiken på en storartad musikalisk upplevelse och göra det i hela landet, säger Gunno Sandahl, kulturchef på Folkets Hus och Parker.

Konferencier är skådespelaren Michael Nyqvist. Medverkande artister är förutom Barbara Hendricks, Drottningsholms Barockensemble, Engelbrekts kammarkör (kördirigent är Bengt Eklund) och en barnkör från Nacka musikklasser. Två mycket välkomna gäster är den välkände sångaren och gitarristen Eric Bibb och jazzmusikern och kompositören Georg Riedel. Medverkar gör dessutom jazzmusikerna Ali Djeridi och Andreas Hellkvist.

Repertoaren omfattar både vår mest älskade klassiska julmusik från Europa och julspirituals från andra sidan Atlanten. I den färgstarka musikpaletten finns allt från solosång, körsång, orkestermusik till mer jazziga toner.

Det känns fantastiskt att det nu finns möjlighet att sprida vår julkonsert med budskap om Peace on Earth i hela vårt avlånga land, säger Barbara Hendricks, nyss hemkommen från ett FN-uppdrag i Etiopien.

För att se vilka orter som sänder konserten: http://fhp.nu/barbarahendricks.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *