Biljetter till Dio i Göteborg släpps imorgon

Av Redaktionen
Sep 8th, 2009
1 kommentar
759 Views

dio

Efter flera år med Rainbow på 70-talet hade Ronnie James Dio sjungit ”Long Live Rock And Roll” för sista gången. Det tyckte åtminstone Ritchie Blackmore som mer eller mindre kickade ut honom efter meningsskiljaktigheter. Lika glad för det hamnade Ronnie James istället bakom mikrofonen i Black Sabbath där han ersatte Ozzy Osbourne och väckte liv i bandet. Tre album blev det – bland annat det klassikern ”Heaven And Hell” som är ett av Black Sabbaths genom tiderna mest sålda. För ett par år sedan strålade Ronnie James Dio samman med Black Sabbath-medlemmarna Tony Iommi, Geezer Butler och Vinny Appice för en världsturné under just namnet Heaven And Hell. Heaven And Hell har även släppt ett helt studioalbum med nytt material som definitivt gör medlemslistan rättvisa.

1982 bildade han gruppen Dio som ett år senare släppte sin första skiva ”Holy Diver”. Plattan blev en enorm succé och är en stadig milstolpe i heavy metal-historien. Ett antal fantastiska album har därefter följt och med en meritlista utan dess like har Ronnie James Dio cementerat sin status som oövervinnelig metalgud.

Förra sommaren var han tillbaka med Dio och gjorde tre fantastiska klubbspelningar i Sverige. Och varför ändra på ett vinnande koncept? I december återvänder bandet till exakt samma tre klubbar, och vi längtar redan!

Biljetterna till spelningen i Göteborg släpps imorgon onsdag den 9 september klockan 09.00.

Mer detaljerad information om spelningen hittar du här.

Ett svar till “Biljetter till Dio i Göteborg släpps imorgon”

  1. […] Vi har tidigare berättat att den amerikanska hårdrockslegenden Dio kommer till Sverige i december men dessa spelningar blir nu tyvärr inte av. “Ronnie har lagts in på sjukhus och vi inväntar ytterligare nyheter”, berättar sångarens fru och manager Wendy Dio. Dio skulle ha turnerat i Europa med Whitesnakes gitarrist Doug Aldrich som tillfällig ersättare för Craig Goldy som istället turnerar med de brittiska veteranerna Budgie i Australien. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *