Bob Geldof till Peace & Love

Av Redaktionen
Jun 21st, 2011
0 Kommentarer
373 Views

bob-geldofIrländaren Bob Geldof var mannen bakom Live Aid under 80-talet med den tidens då allra största artister bakom sig. 10 år senare låg han även bakom Live 8, vars syfte var att få de ledande beslutsfattarna i G8 att skriva av alla fattiga länders statsskulder. Geldof har nominerats till Nobels fredspris och fått en rad utmärkelser för sitt sociala arbete. Under Peace & Love håller han två tal och spelar också själv live.

I mars såg några från Peace & Love Bob Geldofs föreläsning i Austin, Texas, under den stora branschmässan South By Southwest. Nu är Geldof klar för festivalen i Borlänge. Han ansluter som en av akterna till årets Forumdel, som i år bli en mer integrerad del av festivalen. Forumdelen pågår i år parallellt med musikdelen under hela veckan.

Bob Geldof är en stor inspirationskälla för oss eftersom han har påverkat världen att bli lite bättre. Peace & Love handlar också om att försöka bidra till en bättre planet, säger festivalchef Patric Hammar.

Irländaren Bob Geldof är en legend när det kommer till socialt ansvarstagande i musikbranschen. Han var initiativtagaren till Live Aid, som 1985 sågs live på tv av uppemot 400 miljoner tittare i 60 länder! Flera ur festivalledningen satt som klistrade i dagar framför tv:n och såg detta då. Geldofs syfte var att samla in pengar till de svältande i Afrika. Han skrev även låten “Do They Know It´s Christmas” tillsammans med Midge Ure av samma anledning.

Han arrangerade 2005 även Live 8, var syfte var att få de ledande beslutsfattarna i G8 att skriva av alla fattiga länders statsskulder. Geldof har dubbats av Englands drottning till Kommendör av Brittiska Imperieorden för sitt patos mot orättvisor och fattigdom i tredje världen, varit nominerad till Nobels fredspris, fått utmärkelsen UN World Hunger Award och mer.
Under Peace & Love kommer han att hålla en föreläsning och dessutom uppträda själv med en konsert, vilken han strax innan håller ytterligare ett tal. Han har under största delen av sitt liv, som typ alla irländare, spelat och skrivit musik, bland annat som frontfigur i Boom Town Rats. Dessutom kör Geldof en egen konsert. Han lär köra låtar från sitt nya fantastiska soloalbum How To Compose Popular Songs That Will Sell.

Bob Geldof talar och spelar lördag 2 juli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *