Bonefish släpper debutalbum

Av Redaktionen
Apr 2nd, 2013
0 Kommentarer
621 Views

Stockholmsbandet Bonefish släpper sitt debutalbum den 18 april. Albumet som kort och gott heter “Bonefish” är Americana-influerad pop-rock. Låtarna är skrivna av bandledaren, gitarristen och sångaren Bie Karlsson som har ett förflutet i bland annat Topp 10-säljande gruppen Docenterna.

Bonefish bildades för tre år sedan, berättar Bie Karlsson. Vi var ett gäng som älskade att spela tillsammans och det inspirerade mig att börja skriva nya låtar. Jag har de senaste åren skrivit ett stort antal nya låtar varav tolv kom med på albumet. Under förra året spelade vi in i omgångar på Decibel Studios i Stockholm.

Bie har själv producerat albumet tillsammans med ljudteknikern Dag Lundquist, som tidigare arbetat med artister som The Hives, Caesars, Ulf Lundell och Thåström. För mixningen stod Jonas Nordelius (Veronica Maggio, Petter, Oskar Linnros och Maskinen).

Bonefish hämtar sina influenser från bland andra Dinosaur Jr., Arcade Fire, Queens of the Stone Age och T Bone Burnett. Utmärkande för Bonefish musik är starka, intensiva låtar med mångbottnade texter med förebilder bland de främsta amerikanska textförfattarna.

Jag är stolt över albumet och vi har fått väldigt fin respons hittills, säger Bie Karlsson. Vi mastrade albumet på Sterling-Sound i New York och Tom Coyne som bland annat har arbetat med världsartister som Adele, D’Angelo och Robyn skrev till oss och berömde albumet. Då känns det ju som att det vi gjort kommer stå sig.

På albumet gästspelar flera av Sveriges främsta musiker, bland annat Max Lorentz (Agnetha Fältskog, Mikael Rickfors, Mårran m.fl.) på orgel, keyboards och sång. Fredrik Oscarsson (Ulf Lundell och Anna Ternheim) har gjort blåsarrangemangen. På körsång hör vi de välkända systrarna Greta och Mija Folkesson (Erik Gadd, Eva Dahlgren, Titiyo m.fl.) Mija spelade gitarr och sjöng i Louise Hoffstens band på Sverigefinalen av årets Melodifestival.

För omslagsbild står konstnären Ulf Rahmberg, aktuell senast med en retrospektiv separatutställning på Borås Konstmuseum våren 2012.

Bonefish debutalbum “Bonefish” släpps 18 april. Samma dag spelar bandet på Debaser Medis i Stockholm. Inträdet är gratis: alla är välkomna.

Senare i april åker gruppen på en miniturné i Europa. De spelar på den välkända musikpuben The Bull’s Head i Barnes, London 30 april, Monmouth i Wales 1 maj samt i Bryssel, Belgien 4 maj.

För något år sedan sedan fick vi en inbjudan att komma till Wales och spela, berättar Bie, och då tänkte vi att det självklart vore roligt att göra några fler spelningar internationellt. Det ska bli otroligt roligt att spela i Storbritannien och Belgien. London ser vi särskilt fram emot. The Bull’s Head ligger i Barnes som är ett område där många svenskar bor så det ska bli roligt att spela för Londonsvenskar. Vi planerar att självklart spela våra egna låtar men även en del kända covers, både på engelska och svenska. Och extra kul blir att vi som gästartister får med oss några av de fantastiska musiker som medverkar på albumet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *