Carola tecknar avtal med X5 Music Group

Av Redaktionen
Sep 2nd, 2009
2 Kommentarer
834 Views
Carola

Carola

Sångerskan Carola har lämnat Universal Music och har nu tecknat ett nytt avtal med det betydligt yngre svenska bolaget X5 Music Group som gäller alla verksamhetsområden förutom turné och musikförlagsverksamhet. X5 Music Group grundades 2005 och har på kort tid blivit en av de största aktörerna inom digital musik i Europa och har under våren haft tre placeringar på Billboards topp 100-lista i USA.

Bakom X5 Music Group står en grupp investerare varav de största är Lundin Group (desamma som står bakom bland annat Lundin Mining och Lundin Petrolium), Salénia (huvudsaklig ägare av flygbolaget Skyways och resterna av imperiet Salénrederierna) samt Harald Kjessler (styrelsemedlem i bland annat Öhman Fondkommission). Om man ska ligga rätt i tiden och stödja hållbar utveckling så bör man från och med nu alltså inte stödja Carola.

2 Svar till “Carola tecknar avtal med X5 Music Group”

  1. Annie skriver:

    Varför inte stödja Carola?? Bara för att det i år är 26 år sedan hon slog igenom med “Främling” kan hon väl ligga lika rätt i tiden som alla andra artister!?!

  2. Redaktionen skriver:

    Den avslutande meningen hade inget med Carolas ålder som artist att göra utan syftade enbart till de företag som står bakom hennes nya skivbolag vilka kanske inte sysslar med den mest miljövänliga verksamhet man kan tänka sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *