Cradle of Filth till Metaltown

Av Redaktionen
Dec 7th, 2010
0 Kommentarer
427 Views

cradle-of-filth-2010

Metaltown fortsätter att presentera en ny akt varje vardag, fram till lucia. Idag kan vi stolt meddela att ett av Storbritanniens främsta metalband, Cradle of Filth, är klara för sommarens festival!

Redan 1991 formades vad som skulle bli Englands främsta extrema metalband. Genom åren har Cradle of Filth flutit fritt mellan olika former av black metal och ljudbilder, men alltid starkt influerade mytologi, sex och skräckfilmer.

Efter tre år som band släpptes debutplattan “The Principle of Evil Made Flesh”. Ett album som hade en hel del gemensamt med den skandinaviska dödsmetallen, klädd i en något tjusigare kostym. Dock bara ett embryo av vad som senare skulle skulle komma. Uppföljaren “Dusk… and Her Embrace” blev bandets genombrott och gav dem en publik ute i Europa såväl som i resten av världen.

At The Gates-trummisen Adrian Erlandsson anslöt till bandet och stannade under några framgångsrika år, bland annat med albumet “Nymphetamine” som gav gruppen ett erkännande på bredare front. De klättrade på Billboardlistan och nominerades samtidigt till en amerikansk Grammy.

Nu är Cradle of Filth tillbaka med sitt nionde album “Darkly, Darkly, Venus Aversa”!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *