Dalton återförenas

Av Redaktionen
Nov 8th, 2012
0 Kommentarer
914 Views

Ett av åttiotalets tongivande hårdrockband återuppstår – 25 år efter debuten! Tillsammans med Europe och Treat var Dalton under några år i slutet av åttiotalet ett dragplåster i folkparkerna och hade flera hits på Trackslistan. Till och med Bon Jovi och Michael Bolton släppte exklusivt originallåtar till den svenska kvartetten. De syntes i tidningen Okej och medverkade i TV.

Bandet, som grundades av Treat-trummisen Mats Dahlberg och döptes efter hans smeknamn Dalton, satsade allt på den rådande trenden inom den melodiösa hårdrocken och gick all in med både image – specialsydda scenkläder – och smittsam lättmetall med omedelbara refränger. Mängden hårspray i logen innan ett gig snittade på en årsförbrukning hos gemene man.

I början av nittiotalet tog grungerocken död på åtskilliga band från decenniet innan och Dalton splittrades. Flera av killarna gick vidare som framgångsrika turnémusiker eller egenföretagare.

Ett kvarts sekel efter debuten The Race Is On har Bosse, Ola, Leffe, Kebbe och Mats återförenats. Intresset runt Dalton, även internationellt där deras två album hyllades i rockmedia, är stort och de är redan inbokade som förband åt legendariska Scorpions när de besöker Sverige den 8 december.

Samlingsalbumet Best Of Dalton – 25th Anniversary 1987 – 2012, som släpps den 3 december, innehåller de bästa från gruppens två album från 1987 och 1989 samt tre låtar som tidigare bara gavs ut som vinylsinglar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *