Danzig till Metaltown

Av Redaktionen
Mar 18th, 2013
0 Kommentarer
452 Views

Det kultförklarade amerikanska metalbandet firar 25 år och ger sig ut på jubileumsturné. I juli landar Danzig i Sverige för en exklusiv spelning på Metaltown.

En ikon och legendar. Om hundra år, när den eviga rockhistorien skrivs ner, kommer Glenn Danzigs namn vara understruket och i fetstil. Mannen som sägs ha startat tusen band och leder en karriär som spänner över fem decennier. Efter att på 70-talet ha grundat Misfits har han likt en profet vandrat genom punk, doom, satanisk metal och skapat chockerande mörk hårdrock som framkallat kalla kårar på de mest hårdhudade.

Det är nu 25 år sedan han gav liv åt metalbandet Danzig. Gruppen som 1988, under demonproducenten Rick Rubins vingar, släppte sitt självbetitlade och mästerliga debutalbum och belönades med en amerikansk guldskiva. Skivan som inkluderar fulländade klassiker som “Mother”, “Twist of Cain”, “Am I Demon” och “She Rides” räknas fortfarande som en klassiker och milstolpe.

För att fira sitt 25-årsjubileum ger sig Danzig i sommar ut på en efterlängtad turné som tar bandet till Sverige för en spelning på Metaltown. En turné där vi även kommer få se Misfits-gitarristen Doyle Von Frankenstein. Som bonus till konserten kommer Glenn Danzig och Doyle tillsammans bjuda på ett unikt Misfit-set. Något som förmodligen aldrig kommer hända igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *