Darkside släpper debutalbum

Av Redaktionen
Sep 12th, 2013
0 Kommentarer
377 Views

Den 8 oktober märker dagen för höstens hetaste albumsläpp. Darkside, bestående av den hyllade elctroproducenten Nicolas Jaar och gitarristen Dave Harrington, släpper debutalbumet ”Psychic”. Duon bildades 2011 efter många turnéer tillsammans och flera år av att ha experimenterat med varandras musik. Med väldigt olika musikaliska bakgrunder i bagaget har det lyckats sammanfläta och finna sig själva i varandras influenser och idéer. Det har sedan resulterat i en progressiv hybrid av elektronisk musik och psykedelisk rock med ett helt otroligt djup.

Med lite mer än en månad kvar till släppet har uppmärksamheten och förväntningarna på albumet bara växt. När fans fick ett smakprov på albumets öppningslåt ”Golden Arrow” gick den direkt in på den största internationella musikbloggen Pitchforks lista över ”Best New Track”. Den amerikanska musiktidningen Spin prisade låten med beskrivningar som ”darkly gorgeous… instrumental excellence”.

”Psychic” släpps på Nicolas Jaar egna skivbolag Other People under Matador Records vingar. Albumet följer upp deras kritikerrosade ”Darkside EP” och remixerna duon gjorde på hela Daft Punks album ”Random Access Memories” som har nått över tre miljoner streams på Soundcloud.

Låtlista för ‘Psychic’:
1. Golden Arrow
2. Sitra
3. Heart
4. Paper Trails
5. The Only Shrine I’ve Seen
6. Freak, Go Home
7. Greek Light
8. Metatron

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *