Dimmu Borgir gör sig redo för ett nytt episkt storverk

Av Redaktionen
Jun 4th, 2010
1 kommentar
443 Views

dimmu-borgir

Det populära norska symfoniska black metal-bandet Dimmu Borgir spelar just nu in sitt nionde album vilket förmodligen är deras mest ambitiösa verk än så länge. Inte mindre än 101 musiker har hittills medverkat vid inspelningarna. Bland dessa finns den norska kompositören Gaute Storaas, de 51 medlemmarna i den norska radioorkestern KORK samt de 38 medlemmarna i kören Schola Cantorum.

Gaute Storaas berättar om hur det är att arbeta tillsammans med Dimmu Borgir:
“Det har gjorts ett flertal försök att klä ut rockband i kostym, fluga och symfonisk glans – till olika stor grad av framgång. Att arbeta med Dimmu Borgir är helt annorlunda. Deras musik är episk, tematisk och symfonisk redan från början; de har helt klart en orkestralt fokus i sitt musikskapande.”

Dimmu Borgirs nionde studioalbum, vilket ännu inte fått en titel, kommer att släppas i Tyskland den 8 oktober, i övriga Europa den 11 oktober och i Nordamerika den 12 oktober genom det tyska skivbolaget Nuclear Blast.

Ett svar till “Dimmu Borgir gör sig redo för ett nytt episkt storverk”

  1. […] Som vi tidigare berättat så kommer Dimmu Borgir i oktober att släppa sitt nya album vilket är deras mest ambitiösa album hitintills. Drygt 100 musiker har bidragit till det nya norska storverket. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *