EMI släpper svenska hårdrockspärlor

Av Redaktionen
Mar 19th, 2013
0 Kommentarer
374 Views

Eftersökta och dyra rariteter – svenska hårdrockspärlor med Proud, Clown, Biscaya m fl släpps äntligen på nytt!

SWEDISH METAL CLASSICS
– lost, hidden and forgotten

Den 25 mars presenterar EMI Music Sweden stolt återutgivningen av en rad svenska hårdrocksalbum. Från arkivet har vi letat upp originaltaperna och remastrat ljudet. Musiken låter nu bättre än någonsin, och äntligen får flera dolda juveler och bortglömda klassiker möjligheten att nå ut till en ny publik över hela världen.

Kraften från svenskt stål har varit fruktat sedan hårdrockens begynnelse. Länderna i norra Europa omfamnade den nya rockinriktningen redan på 70-talet och band som November, Heavy Load och Neon Rose tände stubinen till hårdrocksexplosionen i början av 80-talet. Nya band, sporrade av framför allt framgångarna för Europe, dök upp i var och varannan stad och 1985 ska det ha funnits över 50 000 utövare i Sverige. De flesta band blev kortlivade, men ett förvånansvärt stort antal släppte album som uppmärksammades långt utanför landets gränser. Speciellt Japan omfamnade svensk hårdrock. Idag, när hårdrocken är större än någonsin, är det dags att återupptäcka några av dessa juveler. EMI är mycket stolta över att kunna presentera den nya serien SWEDISH METAL CLASSICS som erbjuder ett brett spektrum av grupper, allt ifrån de som blev stora, till andra som olyckligtvis aldrig nådde ut trots uppenbara kvaliteter. Några av albumen som lokaliserats i gömmorna är samlarobjekt och detta är första gången de görs tillgängliga utanför det ursprungliga LP-formatet. Samtliga album är remastrade för optimalt ljud. Som bonus innehåller flera utgåvor extra, aldrig tidigare utgivna spår, och demoinspelningar.

Så, sätt tänderna i några av de bästa svenska rockband du kanske aldrig hört!

Kampanjen Swedish Metal Classics startar den 25 mars med releasen av samlingsalbumet med samma namn. Kampanjen innehåller totalt 24 album varav 10 inte funnits tillgängliga sedan 80-talet. Fyra av dessa innehåller dessutom helt outgivet material, som t.ex demos från Aliens och Biscayas första album och hela Bedlams andra, tidigare outgivna album.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *