En halv miljon till Stockholms musiker

Av Redaktionen
Aug 28th, 2011
0 Kommentarer
65 Views

- Vi har länge velat satsa på Stockholms musiker och genom att avsätta en halv miljon för musiker som spelar för unga mellan 13-17 år hoppas vi att musiklivet i Stockholm ska få ett rejält uppsving.

Det säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd, med anledning av att kulturnämnden beslutar att satsa en halv miljon kronor på ersättning till musiker som spelar för ung publik.

- Ungdomar har idag inte tillräckligt många möjligheter att kunna gå på livekonserter i Stockholm, då det ofta är 18-årsgräns. Det är rimligt att en ung publik ska kunna erbjudas ett kvalitativt konsertutbud under hela året samtidigt som musikerna får betalt för detta, säger Madeleine Sjöstedt (FP).

Fakta:
Intresset bland unga att få ta del av levande musik i en professionell miljö på egna villkor är stort. Trots sitt stora musikintresse är den unga målgruppen ofta förbisedda som konsertpublik. För att stärka Stockholms musikliv införs en ny stödform till musik- och konsertlivet riktat mot unga 13-17 år. Kulturnämnden satsar en halv miljon så att ungdomar ska få möjlighet att gå på fler konserter.

Satsningen ska bland annat innebära möjligheten att:

- Öka ersättningen till musiker och ljudtekniker.
- Bredda utbudet för de yngre målgrupperna.
- Kostnadseffektivt utnyttja lokaler då de annars skulle stå tomma.
- Skapa en starkare ekonomisk tillväxt inom stadens konsertliv.
- Säkra återväxten av konsertbesökare och fortsätta den positiva trenden av ett ökat utbud av live-musik i Stockholm.

Relaterade nyheter:

  1. Stockholms stads musiker ska få betalt
  2. iPad kommer till Europa en månad senare en beräknat
  3. Metallica-gitarr säljs för en kvarts miljon
  4. 11,6 miljoner till musiker
  5. Roskildefestivalen skänkar miljon till Pakistans folk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>