Erik Söderlind årets Alice Babs-stipendiat

Av Redaktionen
I Jazz
Apr 27th, 2010
0 Kommentarer
2196 Views

erik-soderlindDen unge lovande gitarristen Erik Söderlind tilldelades på söndagskvällen Alice Babs Jazzstipendium under en konsert på Aula Magna på Karlstads Universitet.

Erik Söderlind får priset med följande motivering: ”Erik Söderlind har stark känsla för och djup kunskap om gitarrens jazzhistoria. Han är också en superb stilist ochgränsöverskridande improvisatör. Sist men inte minst är han med sitt flöde, talang och flexibilitet alltmer eftertraktad i alltfler sammanhang.”

Alice Babs stipendium instiftades 2004 i ett samarbete mellan Rikskonserter och SAMI för att stödja och uppmuntra unga jazzmusiker. Stipendiet på 50 000 kr, som delas ut årligen, går till unga musiker och artister som vill bedriva musikstudier eller göra studieresor i Sverige eller utomlands i syfte att utveckla sin egen musikaliska originalitet inom jazzgenren. Det kan också användas till att stödja vetenskaplig forskning inom jazzområdet. Vägledande kriterier är: ung vuxen max 30 år – jazzprofil – gränslös – improvisation.

Stipendiater:
2010: Erik Söderlind
2009: Kristin Amparo
2008: Jonas Kullhammar
2007: Jon Fält
2006: Klas Lindquist
2005: Torbjörn Zetterberg
2004: Karin Hammar

Stiftare är Rikskonserter, Svenska Jazzriksförbundet, Stiftelsen Carpe Vitam, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan Ingesund, Mera Jazz i Sverige och Musik i Syd som var och en utser en ledamot i stipendienämnden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *