Anderslöv

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2013

Här kommer senaste uppdateringen från Söderslätts Countryfestival. Det är nu klart att Rock N´Roll-kungen Little Gerhard, Europas bästa bluegrassband Downtown Ramblers och Magnus Uggla-favoriten Angelina Darland kommer till 2013 års upplaga.

Little Gerhard
Redan 1958 kröntes Little Gerhard eller Karl-Gerhard Lundqvist som han egentligen heter, till både Sveriges och Nordens Rock’n’roll-kung. Men, förutom sin erövring av Skandinavien blev Little Gerhard även väldigt populär i Tyskland. Höjdpunkter i karriären är bland annat guldskivor och utlandsturnéer, hit-singlar som “Buona Sera”, “What You’ve Done to Me” och “Den siste mohikanen”. Till höjdpunkterna räknas också ett möte och en hyllning från en annan ”hyfsat” känd musiker, Elvis Presley, som gjorde lumpen i Tyskland. Genom tysk television hörde han talas om ”The Scandinavian King of Rock’n’roll”. Ett möte mellan de båda blev därefter resultatet och Elvis utryckte sin uppskattning för Little Gerhards musik.

Det har gått några år sedan han fick tonårstjejerna att svimma framför scenerna, när han både hemma och ute i Europa visade sig. Men mer än 50 år senare fortsätter Little Gerhard som om det inte finns någon morgondag, med rockabilly och klassisk 50-tals Rock’n’roll i blodet!

Downtown Ramblers – Europas bästa Bluegrassband
De kallar det själva ”Nordic Urban Bluegrass”. Uttrycket fångar allt Downtown Ramblers är och står för, musiken dem spelar, deras ursprung och vad dem älskar. Deras musik baseras på en grund av traditionell Bluegrass med influenser från såväl svensk folkmusik som Pop och Jazz.
Gruppen formades 2005, när ledsångerskan Emelie Junsten tog initiativet till att bilda gruppen tillsammans med Pär Öjerot, Martin Blomberg, Oskar Ruter och Karl Annerhult. 2008 släppte Downtown Ramblers sitt självbetitlade debutalbum och året därpå blev man framröstad som Europas bästa Bluegrassband på ”European World of Bluegrass Festival” i Holland. Detta ledde i sin tur att man fick möjlighet att uppträdda på ”International Bluegrass Music Association’s World of Bluegrass 2010” i Nashville, USA.
Efter denna utflykt påbörjade man arbetet med sin andra platta där man återfinner ett samarbete med Tim O’Brien och Brittany Haas från Crooked Still.

Angelina Darland & The Moonshine Brothers
För er som följde The Voice i TV4 under 2012 är Angelina förmodligen ett välkänt ansikte. Hon blev snabbt en favorit och hennes coach Magnus Uggla föll pladask för Angelina efter hennes framträdande. ”Hon har något unikt. Hon sjunger helt fantastiskt och jag är helt kär i henne som artist”, sa Uggla då.
Angelina Darland är en Singer-songwriter av modernt snitt. Hon har tagit till sig av såväl amerikansk som svensk folkmusik och skapat sitt eget sound, som hon förmedlar genom sina texter.
Hon är född och uppvuxen i Lund, men är idag bosatt i Göteborg och backas numera upp av Bluegrass-bandet The Moonshine Brothers. Bandet består av banjospelande Anders Ternesten, på mandolin och sång, Mikael Grund och på bas, Karl Annerhult samt Jimmy Hermansson på gitarr. Alla med djupt rotade Bluegrass-rötter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 14th, 2013

Kultbandet Svenne Rubins är bokade till Söderslätts Countryfestival. Även 3 andra akter är tillkomna på programmet, två skånska band: New Sunny Side Ramblers och The Hyberg Family. Även Buckersfield från småländska Värnamo.

Det är 20 år sedan folkhemspärlan ”En gammal Amazon” släpptes och Svenne Rubins firar jubileumet genom att ge sig ut på turné. 2013 är enligt dem själva ”Amazonens år”. Bandet benämner inte sina låtar som låtar utan som ”sanningar”. Senast gruppen släppte en ”sanning” var 2010 med titeln ”Dags att börja tänka på refrängen”.
Nu blickar dock Svenne Rubins framåt, en ny platta är under planering som man hoppas släppa under året. Bandet upplever just nu en renässans. Efterfrågan har ökat stadigt de senaste åren och en ny generation tycks ha tagit till sig Svenne Rubins underfundiga musik och deras speciella texter bestående av en stor portion humor och en liten del eftertänksamhet.

De grundades 1981 i Vansbro och har sedan dess släppt åtta album. Ett som är säkert är att dem har blivit ett av Sveriges mest uppskattade band med en lång och brokig karriär i ryggen. Bandet har sålt guld i Sverige och är mest kända för sina hits ”Långa bollar på Bengt”, ”Folköl och dunka-dunka” och ”En gammal Amazon”.

Klart är också att de två Skånebaserade akterna New Sunny Side Ramblers och The Hyberg Family fyller på programmet. Även Buckersfield hemmahörande i småländska Värnamo är bokade.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2013

Nikola Sarcevic, som vanligtvis turnerar över hela världen som ledsångare i Millencolin är klar för Söderslätts Countryfestival. Idag är bandet närmast ett kultband och även fast dem fortfarande turnerar och den trogna skaran fans fortfarande är enorm, så har Nikola också valt att satsa på en solokarriär där soundet är ganska långt ifrån det Millencolin står för.

Även två duos adderas till musikprogrammet, Falun-baserade Good Harvest samt Spiken i Kistan från Malmö.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2013

Vi är glada och stolta att kunna presentera ännu fler fantastiska artister till SCF2013: 3 nya akter har tillkommit på line-upen till Söderslätts Countryfestival.

Danne Stråhed mannen som förkroppsligar skånsk musik och som är en av Sydsveriges mest populära artister är en av dem.
Den andre är Jimmy Nordin, mest känd som skandalomsusad elitfriidrottare, som numera har lagt kulan på hyllan och stöter endast ut sitt hjärta och själ genom sin gitarr och sång.
Det tredje heter Jamie Meyer, som inledde sin karriär i Popstars 2002 för att sedan lämna Sverige får USA, där hade han ett par riktigt framgångsrika år och nu är han tillbaka i sitt hemland för att ta norden med sin country/pop/rock, första steget var att turnera med Lady Antellbum och medverka i Så Ska Det Låta!

Sedan tidigare är Eva Eastwood & The Major Keys och Ulf ”Masken” Andersson & The Wild Bunch klara för festivalen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Vi är glada att kunna presentera vår nästa bokning till Söderslätts Countryfestival 2013:

Ulf M Andersson & The Wild Bunch
Rå rock, lätt blues och tung country, så kan man sammanfatta Ulf M Andersson & The Wild Bunch. På senare år har han lyckats få all den uppskattning han förtjänar av en entusiastisk publik som lockar fram extranummer med stående ovationer.

Med över 40 år som artist har Ulf ”Masken” Andersson en lång meritlista, han startade som trummis i Malmöbandet Gonks 1963 och har därefter gjort en musikalisk resa mellan genrer och till sist landat i countryn med stänk av rock n roll. Ulf har blivit en ikon i södra Sverige och är väldigt populär bland sin publik inte minst tack vare sin karismatiska utstrålning, unika röst och närheten till folket.

Ulf och hans band har fått genomgående höga betyg från recensenter, senaste plattan ”On Hell Of A Ride” ställer sig in i den skaran. Med sig har sitt band The Wild Bunch som är ett ruggigt tight band som spelar såväl jättesväng och tillbakalutade ballader med samma skicklighet.

Uppskattningen från en trogen publik bevisas genom ständigt turnerande, det har blivit spelningar på de flesta countryfestivaler i Sverige och nu är det dags att beträda scenen på de allra bästa!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 6th, 2013

Biljetterna är nu släppta till årets upplaga av Söderslätts Countryfestival, som arrangeras den 13-14 september i Anderslöv. Den hyllade låtskriverskan, sångerskan och grammisnominerade Eva Eastwood och hennes band The Major Keys blir ett av de stora dragplåstren till 2013 års upplaga av Söderslätts Countyfestival i Anderslöv.

Om ett par veckor avgörs Sveriges anrikaste musiktävling, Grammis. Eva Eastwood är nominerad för albumet ”Åh, Vilken Skiva” som släpptes förra året och är spänd inför galan. ”Hur fränt som helst”, säger Eva Eastwood och fortsätter: ”Kan aldrig tro vi vinner…men det är rasande stort bara att vara en av dem de väljer på. Är grymt stolta hur det än går med det.”

Sedan debutalbumet från 1999 har det genom åren blivit 10 plattor, med texter på såväl engelska som svenska men alltid med svängigt 50-tals rock n roll och rockabilly-soundet i behåll. Förutom sitt eget musikskrivande har också skrivit låtar till artister som: Jerry Williams, Linda Gail Lewis, The Boppers och Larz-Kristerz.

”Åh, Vilken Skiva”, som släpptes i april 2012 fick ett välkommet mottagande och debuterade som nummer 2 på svenska albumlistan. Under året kommer hon ge sig ut på turné men också ge ut ”Best Of Eva Eastwood” med hennes största hits och en del nyinspelningar.

Countryfestivalen startade 2012 som ett EU-projekt med syfte att bidra till en levande landsbygd. Evenemanget blev en succé och hade 4000 besök under två dagar. Festivalen riktar sig till hela familjen och utöver musiken finns ett barnområde med aktiviteter, ponnyridning och klappdjur, matområde med inspiration från det amerikanska och det lokala Söderslättska utbudet. Det arrangeras också western riding tävling/show, bull riding, marknad och mycket mer, allt i en country/western och lantlig-anda!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2012

the-playtones-2012-franz-feldmanis

Den blekingska rockabilly-influerade kvartetten The Playtones blir ett av dragplåstren på Söderslätts Countryfestival i Anderslöv. Arrangören meddelar också att Hasse ”Kvinnaböske” Andersson är bokad som till hösten planerar en jubileumsturné när ”Änglahund” fyller 30 år. Vinnarna av Dansbandskampen 2009 är bokade, The Playtones kommer till Söderslätts Countryfestival. Bandet har skördat framgångar med guldsäljande plattor och final i melodifestivalen 2010 med ”The King”. Året därpå var dem nominerade i tre kategorier på grammisgalan. The Playtones har en lojal dansbandspublik men har utvecklat sitt sound mer och mer emot den 50-tals rock som inspirerat dem från start, bandets frontfigur Boppin Steve säger att: ”Vi har helt enkelt tagit steget till ett mer genuint och råare sound, Inget tjafs och inga konstigheter, rock ´n´roll helt enkelt!”

Det har gått 30 år sedan Hasse Andersson släppte ”Änglahund” men 2012 sjunger både gammal och ung med som om låten var obligatorisk att lära sig i skolan. Hasse Andersson äntrade scenen för första gången som 8 åring skolpåg i Malmö. Många av Hasses sånger har blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis ”Änglahund” under årens gång har det blivit cirka 20 album och en massa singlar.

Bokade sedan tidigare är bl.a. Calaisa och Anna Hertzman.

Vad: Söderslätts countryfestival, en festival med fokus på familjeaktiviteter med western tema, ett EU-projekt i syfte att stärka landsbygden, arrangeras av Kulturföreningen Söderslättsfestivalen, i samarbete med Trelleborgs Kommun.
Var: Sydslättens Ridområde i Anderslöv.
Biljetter via Julius Biljettservice och i din lokala ICA-butik på Söderslätt.
När: 8-9 Sep 2012.

www.facebook.com/soderslattscountryfestival

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 15th, 2012

anna-hertzman

Den 15.maj släpps biljetterna till Söderslätts Countryfestival via Julius Biljettservice och i samband med detta passar arrangören också på att offentliggöra ett nytt namn som kommer inta festivalscenen den 8-9 september i Anderslöv.

Anna Hertzman född 1987 i Östra Grevie för att sedan flytta till Skurup vid 3 års ålder. Annas karaktäristiska musik har beskrivits som ”Skånsk Folkpop” och sjunger sina låtar i vacker skånsk klang och har därför också blivit omåttligt populär i landets sydligaste landskap. 2007 spelade Hertzman in låten “Om Du Tror” som, trots att den aldrig gavs ut på singel, spelades flitigt i radion. Andra uppskattade singlar är ”Va Fan”, ”Fighta” och ”Finns Det Nån Annan Nu?”.

Anna Hertzman arbetar just nu på sin andra fullängdare med titeln ”Född Långt Ut” som släpps den 26 maj. På plattan har hon b la skrivit musik med Lasse Kronér.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2012

Den 8-9 september 2012 arrangeras Söderslätts Countryfestival för första gången på Söderslätt i Anderslöv. Det är de tre eventkoordinatorerna Jonas Lundh, Betty Holmberg och Andrea Droca som tagit initiativet till idén. De tre träffades under sin utbildning i Landskrona och har sedan dess spånat på eventidéer.

Evenemanget är främst en musikfestival men mycket kringaktiviteter och attraktioner för barn, allt med ett genomsyrande western och countrytema.

”Vi hoppas detta ska bli en festival för hela familjen, vi har inspirerats av det traditionella amerikanska nöjesfältet”, säger Jonas Lundh.

Som musikform innefattar country också: Blues, Folkpop, Sing/Song writers, Rockabilly, Roots osv.

”Anderslöv är ju beläget i hjärtat av Söderslätt, regionens mittpunkt och vi har ett väldigt bra stöd av kommunen och de lokala företagarna”, säger Betty Holmberg
.
Projektgruppen har som mål att göra festivalen till ett återkommande evenemang som på långsikt kan locka internationella artister och publik från hela Sverige och Europa.

Festivalen finansieras genom EU. ”Vi arbetar med en projektform som kallas Leader, vilket i korthet innebär att ideella krafter i samarbete med den privata och offentliga sektorn utvecklar projekt som kan gynna landsbygden”, säger Jonas Lundh.

Festivalen kommer äga rum i Anderslöv. ”Byn har haft en negativ trend med företag som har lagt ner och behöver ett uppsving”, säger Andrea Droca.

Följ deras arbete vidare via Facebook och Twitter:
www.facebook.com/soderslattscountyfestival
www.twitter.com/countryfestiva1

...