Anna Järvinen

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 5th, 2013

Nyligen återförenade 220 Volt spelade på den allra första Yran 1983. Vad är då mer passande på 30-årsjubileumet än att boka bandet? Jo, ännu bättre blir det av att ge bandet en helt egen kväll i Cirkustältet i Badhusparken. Under namnet Headbangers Ballroom agerar 220 Volt dragplåster i en afton fylld med lokal metal. Tillsammans med Souldrainer, Diabolical och Hypertension blir den en hyllning till Jämtländsk hårdrock.

Fjolårets uppskattade konserter i Gamla Kyrkan följs i år upp med två mycket spännande bokningar. Anna Järvinen tar med sig stråkar till 1800-talskyrkan för vad vi misstänker kan bli festivalens vackraste spelning. Dessutom kommer Systraskap att inta kyrkorummet med sin mässande elektroniska musik.

I Storsjöteatern kommer Britta Persson med discodoftande albumet “If I Was a Band My Name Would Be Forevers” inta salongen. Det gör också Urban Cone som är på plats för att göra en P3 Session.

I Studioscenen blir det ena kvällen hårt punkiga tongångar som dominerar med Armadillo, Moron Express och Djävulskap, medan den andra kvällen drar åt ett klubbigare håll med Johan Alander, Dunderpatrullen och Grotesk.

I samarbete med klubb SAM, klubb 3 och Gamla Tingshuset, har Yran bjudit in Snakka San & SVER till en konsert där den jämtländska publiken för första gången får möta den nya genren “folkhall”.
Innan konserten, på eftermiddagen, så kommer det även att bli ett “prova-på-folkdans” på Tingshuset, där allmänheten får möjlighet att gratis lära sig dansa folkdans av en professionell danspedagog. Visste ni t.ex. att det går utmärkt att dansa schottis till reggae?
Efter konserten blir det folkdans för hela slanten med spelmän från trakten.

På Klubblanduppträder också : Landstrom. Ellen Sundberg, Quotes, Martina & Madeleine, George Kilby JR (US).

Klubbland är en del av Storsjöyan och pågår 24-25 juli på Storsjöteaterns tre scener, i Gamla Kyrkan, i ett cirkustält i Badhusparken, Tingshuset och på en Ångbåt

Det kommer vara en mosaik av olika roliga konserter och upplevelser i nya sammanhang, allt för att använda så mycket av staden, vattnet och den miljö festivalen äger rum i.

Tillträde till Klubblandsarrangemangen kommer att ingå i Yrans tvådagars festivalpass, i mån av plats. Du kommer även kunna köpa biljett till enskilda konserter på plats.

Camping, tivoli, försäljning av alla de slag som hör festivalen till kommer att börja redan på onsdagen. Krogstråket drar i vanlig ordning igång veckan innan festivalen, fredag 19 juli.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 5th, 2013

Nu finns Anna Järvinens singel Porslin tillgänglig på Spotify/Itunes, ett samlingsalbum släpps 27 februari och nya turnédatum släpps idag.

Anna Järvinen har hitills släppt tre album Jag fick feeling, Man var bland molnen och Anna Själv Tredje som alla blivit kritikerrosade. Järvinen har varit nominerad till grammisar, Nordic Music Prize och uppträtt för Patti Smith på Polarpriset – I helgen tog hon ett nytt steg i sin karriär och var med i melodifestivalen med låten Porslin skriven av Björn Olsson och Martin Elisson. Porslin hyllades av en unison presskår.

Porslin finns nu tillgänglig på Spotify och Itunes.

Den 27 februari släpper Anna Järvinen samlingsalbumet Samling på Stranded Rekords med utvalda spår från hennes tre tidigare album samt Porslin och nya låten Skolgården.

I maj står Anna och hennes band äntligen på scen igen. Det blir en turné på teatrar och konserthus för sittande publik. Support på turnén är experimentelle musikern Hans Appelqvist. Vårturnén följs av datum i sommar som offentliggörs vid senare tillfälle.

Turné våren 2013
3/5 STOCKHOLM, Södra Teatern
4/5 LINKÖPING, Konsert & Kongress
9/5 HELSINGBORG Dunkers Kulturhus
10/5 MALMÖ, Victoriateatern
11/5 MALMÖ, Victoriateatern
24/5 BORÅS, Kulturnatten
29/5 GÖTEBORG, Stora Teatern

Anna Järvinen live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2012

anna-jarvinen-2012

Anna Järvinen har gått ifrån klarhet till klarhet. Utan mycket väsen eller stora gester har hon för varje skiva tagit stora kliv framåt och på vägen finslipat sina melodier och sitt sound. Senaste albumet Anna Själv Tredje kom ut 2011. Och tillsammans med bl.a. Reine Fiske och Gustav Ejstes från Dungen skapades en speciell stämning av lättsamhet och vemod över hela plattan som Anna lyckas ta med sig upp på scen. I Musik special får vi träffa Anna i hemmakvarteren runt Årstaviken och dessutom se det bästa från hennes konsert på Inkonst i Malmö 2011. Med på scen var Reine Fiske, Gustav Ejstes och Johan Holmegard ifrån Dungen, samt Andreas Stellan på bas.

SVT2 lördag 25 februari kl. 19.00

Läs mer om Musik special

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2011

daniel-adams-rayNu känns det som att vi verkligen kan visa bredden av artister för LuleåKalaset 2011”, säger Jonas Persson, produktionsledare för LuleåKalaset. ”Anna Järvinen som är en otrolig singer-songwriter artist, Adam Tensta som är en av Sveriges mest framstående hiphopartister och så förstås Daniel Adams-Ray som kort och gott ”får alla att gå bananas” som Aftonbladet skrev i en konsertrecension” fortsätter Persson.

Daniel Adams-Ray
Det tog ett tag, närmare bestämt 3 år innan Daniel Adams-Ray fick till sin solodebut. Och det märks att han jobbat hårt, för när singeln Dum Av Dig släpptes i somras så var det många som fick upp ögonen för Daniel och det skapades ordentliga förväntningar på honom. Men dom var det inga problem att fylla när skivan väl släpptes.

Med skivan Svart, Vitt Och Allt Däremellan och singeln Gubben I Lådan i bagaget ger sig Daniel ut på en turné under 2011 där vi redan fått bevis på att han kommer leverera mer än vad som egentligen är fysiskt möjligt. Har vi gett er höga förväntningar? Inga problem, Daniel Adams-Ray kommer att uppfylla dom.
 
Adam Tensta
1983 föddes Adam Momodou Eriksson Taal. Han växte upp i Stockholmsförorten Tensta tillsammans med sin ensamstående mamma och icke närvarande missbrukande pappa. I ett område där våld och kriminalitet var en del av vardagen valde Adam att vända sig till musiken som sin tillflyktsort. Artister som Wu Tang Clan, Nas och Bob Marley inspirerade Adam till hans första texter. Artistnamnet Adam Tensta valde han för att hedra sin uppväxt och snart blev rapporterna från förorten annorlunda. Nu pratade man istället om en nytänd stjärna istället för om brott och segregation. Adam Tensta har också valt en livsstil där han tar avstånd från alkohol, droger och cigaretter. Han har samarbetat med bland annat Rädda Barnen och Unicef.

Sedan releasen av debutalbumet It’s A Tensta Thing, som toppade svenska listor 2008, har Adam sett till att få dansgolv och festivaler att koka från Stockholm till Dakar och Paris till Los Angeles. Låten My Cool från samma platta har rönt stora framgångar, såväl nationellt som internationellt.

I mars släpper Adam Tensta sitt andra album Scared Of The Dark där låtarna OK Wow, Like A Punk samt titelspåret Scared Of The Dark ingår. Förväntningarna efter dom tre låtarna är höga och publiken kommer få en djupare inblick i de problem som idag går att hitta i förorten och hur det är att leva som modern svensk i dagens samhälle. De kommer få ta del av historien om förlusten av vänner på grund av avundsjuka och relationen med den frånvarande fadern.

Anna Järvinen
Anna är sångerskan i bandet Granada som 2007 gjorde solodebut med skivan Jag Fick Feeling. Skivan fick stående ovationer från kritikerna och kallades bland annat ”den mest personliga och förlösande svenskspråkiga debuten sedan Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg”. Uppföljaren Man Var Bland Molnen fick samma varma mottagande när den släpptes 2009 och nu är Annas tredje album som kort och gott heter Anna Själv Tredje på väg.

”Jag letar på mina instrument efter ackord som säger det jag känner och när jag hittar dem, kommer melodierna av sig själv och även de fortsatta ackorden likaså. Men orsaken till att melodierna och harmonierna blir som de blir har jag ingen kontroll över. Att jag sätter mig ner och letar ljud beror på rent tvång inifrån. Fast det låter konstnärsromantiskt, för att jag måste det för att må bra.” säger Anna Järvinen

Vi vet att Anna kommer att få oss att må bra på LuleåKalaset i sommar och vi kommer att finnas där och lyssna till hennes underbara toner tillsammans och se att hon mår lika bra.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 22nd, 2011

anna-jarvinen

Nu är det en dryg månad kvar tills Anna Järvinens nya efterlängtade album Anna Själv Tredje släpps och nu kommer ett första smakprov från skivan. Premiärnumret heter Lilla Anna och finns nu som gratis download på Annas Facebook.

Anna Själv Tredje är Anna Järvinens tredje album och hennes första på Stranded. Skivan är inspelat i Göteborg av Mattias Glavå (Håkan Hellström) som även producerade Anna Järvinens debut Jag fick feeling. Både Joel Alme och Dungen backar upp Anna på det kommande albumet.

Ladda ner Lilla Anna gratis »

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010
Foto: Göran Petersson

Foto: Göran Petersson

Kajsa Grytt, Anna Järvinen, Britta Persson, Lisa Nilsson, Lena Swanberg, Sofia Karlsson, Annika Norlin, Rebecka Törnqvist, Nina Ramsby, Anna von Hausswolff och Frida Hyvönen medverkar i en stor hyllning till poeten Sonja Åkesson. Tretton av hennes texter har fått nyskriven musik och spelats in av artisterna och ett namnkunnigt husband (Martin Hederos, Johan Berthling, Fredrik Sandsten, Jonas Kullhammar) i Atlantisstudion under producenten Göran Peterssons ledning. Dessutom medverkar Johan Norberg, Calle Bagge, Reine Fiske, Andreas ASS Söderström och Moussa Fadera.

Sonja Åkessons (1926-1977) texter fortsätter att läsas, fortsätter att engagera och envisas också med att vilja låta sig sättas till musik. Det här projektet har tagit ett drygt år och lite till. Uppdraget – att sätta ny musik till egen vald text av Sonja Åkesson. Och att framföra detta nyskrivna och obekanta under tidspress live i Atlantisstudion.

Albumet ”Sonja Åkesson tolkad av” släpps i en limiterad specialutgåva i bokformat, med en 44-sidig bokinlaga med alla texterna och bilder från inspelningen.

1. Kajsa Grytt – Utdrag ur Sjävbiografi (replik till Ferlinghetti)
2. Anna Järvinen – O, ur Hästens öga
3. Britta Persson – Man får göra det bästa av allt
4. Lisa Nilsson – Monolog
5. Lena Swanberg – Två dikter till Ann-Christine
6. Sofia Karlsson – Ja tack
7. Annika Norlin – Åkej
8. Rebecka Törnqvist – Lektion
9. Nina Ramsby – Skärvor ur en svit
10. Anna Järvinen – Ajajaj
11. Lisa Nilsson – Pastell
12. Anna von Hausswolff – Öron
13. Frida Hyvönen – Neeijjj

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 5th, 2009

melody-club

Melody Club släpper Julsingel – med Anna Järvinen

-Vi har länge velat göra en jullåt, det handlade bara om att skriva låten som hade den rätta känslan och stämningen. Julsingelformatet ger oss möjlighet att visa upp den lugnare och mjukare sida av Melody Club som ofta finns på våra skivor men sällan kommer fram i våra singlar.

Melody Club har själva producerat julsingeln.
Bandet debuterar inte bara som julsångsskapare utan samarbetar för första gången med en annan artist.

-Det slog oss ganska snabbt efter att Kristofer sjungit in sången att låten skrek efter att få bli en duett.
Vi började leta efter en kvinnlig sångerska som kunde ge låten den nerv den förtjänade. När vi sedan testade låten med Anna var det inget snack om att hon var rösten för låten. Hon kom ner i vår studio och sjöng in den på en halvtimme medan vi satt i studiosoffan med tårade ögon och gåshud.

Melody Club och Anna Järvinen är extremt stolta att kunna presentera:

“I don’t believe in angels”

Under December månad är Melody Club ute på vintrig turne, se dem live:
2009-12-10 Torsdag Oslo, Parkteatret
2009-12-11 Fredag Sälen, Högfjällshotellet
2009-12-12 Lördag Älvdalen, Ishallen
2009-12-16 Onsdag Örebro, Ritz
2009-12-17 Torsdag Eskilstuna, Harrys
2009-12-18 Fredag Falun, Arenan
2009-12-19 Lördag Gävle, Heartbreak Hotel

Från oss alla till er alla… en riktigt god jul!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 24th, 2009

veronica-maggio25-årsjubilerande Malmöfestivalen släpper sina första tolv artistbokningar till programmet den 14-21 augusti 2009. Veronica Maggio, Timbuktu, Jonathan Johansson, Titiyo, Larz-Kristerz, Anna Järvinen, Bullet, Miss Li, Vetiver, Markus Krunegård, Selim Sesler och Peter Broderick visar tydligt Malmöfestivalens stora genrebredd.

Precis som tidigare kommer musiken på den 25:e Malmöfestivalen att kunna njutas på flera olika ställen i staden – Stortorget, Gustav Adolfs Torg, Raoul Wallenbergs Park och för första gången i år även i Folkets Park. Bland de artister som hittills bokats finns alltifrån hiphop till dansband, hårdrock, pop och folk.

Veronica Maggio ger Malmöborna allt hon har av coolhet, charm och smarta låtar. Hitsen “Dumpa mig” och “Måndagsbarn” är bara ett par exempel. Det handlar om modern popsoul med inslag av hiphop och schlager.

Timbuktu är lika given på en scen som en falafel på Möllan. Med en aldrig sinande energi ger han publiken sin syn på samtiden, kärleken och politiken. Det är en lika delar osannolik som självklar blandning av akustiska gitarrer, svängigaste hiphopen, djup rootsreggae och skånsk elektro.

Jonathan Johansson gör så himmelsk snygga och fina låtar att man får ont i magen. “Det närmaste vi i musikväg kan komma en genuint utomkroppslig upplevelse” är bara en av alla saker som sagts om denne Malmöfödde popsuccé.

Titiyo har en röst som under de två senaste decennierna varit lika självklar i soul och radiopop som i senaste tidens mörkare, mer elektroniska kompositioner. Kleerup-samarbetet “Longing for lullabies” var en av förra årets vackraste låtar.

Larz-Kristerz gör kramvänligt fyrtaktssväng av alltifrån “Sweet Child of mine” till “Papaya coconut”. Efter segern i Dansbandskampen förra året har Larz-Kristerz fått publiken att dansa i alltifrån ishallar till bygdegårdar. På Malmöfestivalen är det Stortorget och kvällen under fullmånen som gäller.

Anna Järvinen slog sig fri från popbandet Granada i och med solodebuten “Jag fick feeling”. Nu har hon och samarbetspartnern Dungen gjort ännu en skiva, som heter något så vackert som “Man var bland molnen”. Romantiskt och högtidligt på samma gång som det känns befriande okonstlat.

Bullet håller arvet från Judas Priest, Accept och AC/DC vid stenhårt liv. Det är riffen, det är falsettsången, det är solona. Växjöbandet är ett måste för den inbitne hårdrockaren.

Miss Li kan sjunga, det är ett som är säkert. Och det blir bara bättre och vildare när hon kommer upp på scenen och tar plats vid pianot. Kabaré, gammeljazz och indie känns plötsligt som en självklar kombination.

Vetiver, från San Fransisco, gör melankolisk musik som svänger. De undgår inte ens i denna text att nämnas i samma mening som Devendra Banhart, just för artisternas inbördes samarbeten inom den samtida egensinniga folkscenen. Vetivers nya skiva heter “Tight Knit” och lovar mycket gott inför konsertsommaren.

Markus Krunegård solodebuterade förra året med “Markusevangeliet” som bland annat innehöll den ofta spelade och prisade låten “Jag är en vampyr”. Med en kontrollerat vresig röst sjunger den forne Laakso-sångaren om kärlek, problem och vardagen. Stora poplåtar med formuleringar som sätter sig.

Selim Sesler och hans gäng är Istanbuls och ett av världens mest anlitade partyband. Till Malmö kommer denne romske superklarinettist med ett gäng klassiska turkiska folksånger i nya former. Vilt kommer det bli!

Peter Broderick lämnade hemmet i Portland när danska elektronika-favoriterna Efterklang bjöd in honom att spela fiol på deras konserter. Därefter har han blivit kvar i Köpenhamn och släppt massor av egen musik. Pianoalbum, stråkkompositioner och gitarrbaserade folklåtar. Live blandar han alla sina olika uttryck.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 16th, 2009

anna-jarvinen

Onsdagen den 25 mars släpper Playground Music den svensk-finska sångerskan Anna Järvinens andra platta “Man var bland molnen” vilken blir uppföljaren till hennes succédebut “Jag fick feeling” från 2007. Den första singeln “Äppelöga” spelas redan nu i radion och fler singlar väntas dyka upp under våren. Playground Music släpper skivan i Norden och Baltikum genom skivbolaget Häpna.

Anna Järvinen föddes 1970 i Helsingfors och har tidigare varit medlem i bandet Granada. Efter det att gruppen splittrades 2003 har hon arbetat på sin solokarriär.

...

820-427 VCE 1Z1-567 Exam 050-721 Certification 050-605 PDF JN0-340 IT Exam TB0-112 Certification 50-682 Exam 000-371 IT Exam A2010-505 IT Exam LOT-832 VCE 9A0-146 PDF 156-215-71 Exam 1Z1-599 Certification 642-132 HH0-005 Dumps HP0-823 PDF C_BITWF_73 Exam 220-901 IT Exam HP0-265 VCE HP0-D06 PDF 1Y0-A24 Dumps 920-459 A2010-590 Certification HP0-173 VCE 300-070 Dumps EADA101 VCE SK0-004 Exam PDF HP3-U01 Dumps COG-205 VCE 1Z0-895 PDF 920-462 Dumps C2080-472 Dumps E20-522 Exam PDF 000-631 Certification 642-978 Dumps 000-082 VCE 1Y0-264 1Z1-540 Exam C_TPLM50_95 IT Exam 300-210 Exam GE0-703 Exam C2090-733 Exam 500-265 VCE HPE0-J76 Dumps 310-560 Certification 1Z0-529 920-331 VCE 1D0-571 IT Exam MB3-127 Exam PDF 6103 IT Exam HC-035-810-ENU 640-822TL PDF 000-580 Dumps RHCE-CN Dumps 2V0-651 VCE ITSM20F PDF PART5 IT Exam 1Z0-117 VCE HP0-207 Certification HP0-M92 C_TERP10_60 VCE EX0-117 Dumps HC-012-224-ENU PDF 1Z1-583