Anna von Hausswolff

Av
0 Kommentarer

985FBB8C-06F5-48E1-A87F-74C29F323186

Come Wander With Me/Deliverance är gjord av Annas syster Maria von Hausswolff.

Anna är ute på Europaturne tillsammans med Swans just nu.

 

 

 

 

 

...
Av
0 Kommentarer

Anna Von Hausswolff nytt album

Släpper sitt 3:e album “The Miraculous”s 13 November och åker på turné.

21/1 – Malmö Babel

22/1 – Köpenhamn Jazzhouse

25/1 – Stockholm Dramaten

5/2 – Luleå Kulturens Hus

6/2 – Umeå Väven

7/2 – Uppsala Konsert & Kongress

9/4 – Göteborg Konserthuset

 

 

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2013

Det har gått några sparsamma år sedan vi först bevittnade Anna von Hausswolff förgöra publiken som hade packats sig som små förväntansfulla sillar i Annedalskyrkan under Way Out West; 2009 hade hon inte hunnit släppa ifrån sig något officiellt – debutsingeln ”Track of Time” låg i sin linda och albumet ”Singing from The Grave” hade precis spelats in i anrika Music-a-Matic av Henryk Lipp. Men om era huvuden inte har fastnat under ett betongfundament så vet ni att samtiden har talat och Anna von Hausswolffs karriär projiceras från och inte emot stjärnorna.

Vi börjar närma oss slutet av 2013 och Anna von Hausswolff har i över ett år suttit vid pianot på scen med den monumentala ”Ceremony” i ryggen och trollbundit klubb efter klubb. På det internationella planet har snaran dragit sig ett extra varv kring den växande skaran människor som påvisat ett skarpt behov av mörk eskapism. Hyllningarna har bejakande mullrat likt de vemodiga sakrala och profana orgelmattorna som dominerar ljudbilden på ”Ceremony”.

Anna von Hausswolff är en av Sveriges mest intressanta artister just nu och det är få saker som vi ser fram emot mer än när det utannonseras nya livespelningar. Det finns få adjektiv som kan beskriva på ett tillfredsställande sätt hur det känns att få presentera dessa tillfällen. Så vi låter det vara osagt med vetskapen om att ni fyller i dessa.

Konserter
31 oktober – Reykjavik, Iceland Airwaves
1 november – Uppsala, Konsert & Kongress
2 november – Helsingfors, Tavastia
30 november – Göteborg, Pustervik
1 december – Stockholm, Fasching

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 8th, 2012

Anna von Hausswolff är klar för Slottsskogen och markerar därmed festivalens allra sista bokning. Unisont hyllad för sin andra skiva Ceremony spelar hon på Azalea på fredag 14.00.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 22nd, 2012

Den 18 juli släpper Anna von Hausswolff sitt nya album “Ceremony”. Nu kommer ett första smakprov i form av videon “Moutains Crave” vilken du kan se nedan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 13th, 2012

Hip hop-duon Lorentz & M. Sakarias, rockgruppen Knivderby och artisten Anna von Hausswolff är exempel på artister vars skivor nu får stöd. Kulturrådet fördelar vid årets första ansökningsomgång drygt 3,5 miljoner kronor i produktions- och marknadsstöd till 64 produktioner på 41 olika skivbolag.

Andra exempel på bidragsmottagare är svensk-norska Snakka San & SVER som blandar folkmusik och dancehall, rockabillybandet The Troubled Three och skivbolaget Subliminal Sounds som återutger Kvartetten Som Sprängdes proggalbum ”Kattvals” från 1973.

Vid denna första ansökningsomgång fördelar Kulturrådet 3,5 miljoner av årets totala fonogramstöd på 7,5 miljoner kronor.

Syftet med stödet är att främja ett allsidigt utbud av konstnärligt och kulturpolitiskt värdefulla fonogram. Kulturrådet strävar efter mångsidighet vad gäller verk, artister och upphovsmän. Utgångspunkter för bedömningen av ansökningarna har varit konstnärlig kvalitet och producentens behov av stöd.

Läs listan med beviljade bidrag

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2012

anna-von-hausswolff-2010

Anna von Hausswolff släpper nya skivan CEREMONY den 18 juli på Kning Disk. Inspelad i Annedalskyrkan i Göteborg, januari månad 2012. Anna spelar flera av låtarna på den stora kyrkorgeln. Medverkar på skivan gör bla. Daniel Ögren, Christoffer Cantillo, Karl Vento och Maria von Hausswolff.

Inspelad av Filip Leyman. Hela processen av inspelningen av skivan finns dokumenterade i 5 filmade episoder som följer hela processen från början till slut.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 19th, 2010

Efter en lång urvalsprocess kan vi nu presentera de 10 svenska kandidater till Nordic Music Prize 2011!

Den 5:e januari kommer vi slutligen att presentera de 12 nominerade som valts ut utav totalt 50 album. 300 nordiska proffs inom olika områden i musikindustrin har röstat fram dessa album som de bästa nordiska släppen 2010.

Nordic Music Prize är ett pris för bästa nordiska album 2010 på initiativ av by:Larm i Oslo, Norge och inspirerat av brittiska Mercury Prize. Vinnaren kommer att presenteras under by:Larm den 19:e februari, och förutom äran tilldelas vinnaren även ett pris bestående av €20.000.

De 10 kandidaterna är:
· Familjen Mänskligheten
· The Radio Dept. Clinging to a scheme
· Robyn Body talk
· Anna von Hausswolff Singing from the grave
· Håkan Hellström 2 steg från Paradise
· Dungen Skit i allt
· The Tallest Man On Earth The wild hunt
· First Aid Kit The big black & the blue
· This Is Head 0001
· Watain Lawless darkness

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

anna-von-hausswolff-2010

2010. Mycket har hänt sedan Anna von Hausswolff släntrade in på Way Out Wests scen förra året och lite blygsamt fick hela publiken på fall. Samtliga i lokalen föll pladask och det fanns inga relingar att hålla sig fast vid.

Ja, en hel del vatten under broarna; “Singing From The Grave”, Anna Von Hausswolffs debutalbum, dök upp i maj. Kritikerna slog knut på sig själva i försöken att beskriva hennes intensiva liveframträdanden och storheten med debutalbumet. “En debutskiva som många bara kan drömma om att göra” sa Fredrik Thorén på Gaffa medan Fredrik Strage satt och grät i sin lägenhet med skivan på repeat.

Folk har stått i milslånga köer för att se henne spela, för att få en glimt av det där utomjordiska som alla som sett henne predikat om. Nu är det dags att upptäcka det själv, det där som gör att du sveps med, drömmer dig bort och förlorar dig själv i den värld som Anna von Hausswolff bygger upp med sitt piano och sin röst.

”You lose it all the time, the track of time.”

Konsertdatum
26 november – Göteborg, Stenhammarsalen
27 november – Malmö, Babel
30 november – Stockholm, Bryggarsalen
1 december – Uppsala, Katalin
10 december – Vara, Vara Konserthus

Mer information om Anna von Hausswolffs Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 13th, 2010

redone

Den åttonde årgången av Musikförläggarnas Pris har precis avrundats under Berns kristallkronor.
Galan inleddes traditionsenligt med en trerätters festlunch för de 400 speciellt inbjudna gästerna. Därefter tog prisutdelningen vid, galant ledd av konferencier Ola Håkansson och bisittare Martin Ingeström, varvat med artistuppträdanden på scen.

Under klang och jubel delades det ut vackra och tungt vägande priser (glasglob designad av glaskonstnär Bertil Vallien) till tio stycken upphovsmän- och kvinnor, som berikat Sverige och världen med sitt musikskapande under det gångna året.

Årets stora vinnare var utan tvekan Nadir ”RedOne” Khayat, som till stående ovationer kammade hem vinsterna för Årets Kompositör och Årets Låt och dessutom vann för Årets Mest Spelade Låt (Lady Gagas Bad Romance). ”RedOne” – som rest in från Los Angeles för att närvara vid galan – tog emot sina priser från, i nämnd ordning, Joey Tempest, Linda Sundblad och Gry Forssell. Tempest medverkade via länk från turnén i Sydamerika och ”RedOne” själv berättade den härliga historien om deras första möte. Europe var en gång ”RedOnes” stora idoler och en bidragande orsak till att han bestämde sig för att flytta till Sverige och jobba med musik.

Årets Hederspris delades i år ut till Per Gessle. Låtskrivaren Gessle, med fyra USA-ettor, 60 miljoner sålda skivor och en lika lång som framgångsrik karriär, var förstås på plats och tog emot priset av mannen som en gång fastnade för en demo från ett okänt popband från Halmstad; Kjell Andersson, A&R på skivbolaget EMI.

Efter flera tuffa juryomröstningar med samma jämna resultat fick priset för Årets Textförfattare denna gång delas av två; Oskar Linnros och Markus Krunegård. Dubbelt upp att göra med tunga priser för prisutdelaren Petter.

Priset för Årets Konstmusikpris – kammarmusik tilldelades kompositören och musikern Svante Henryson. Hans Sonat för soloviolin är specialskriven för violinisten Cecilia Zilliacus, som påpassligt delade ut priset till Henryson.

Årets Internationella framgång delades ut till låtskrivarduon Martin ”Max Martin” Sandberg & Johan ”Shellback” Schuster, för deras världsomspännande låtframgångar med bl.a. Pink, Britney Spears och Adam Lambert. Priset togs emot av ”Shellback” och delades ut av Lisa Miskovsky.

Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera tilldelades Victoria Borisova-Ollas, för hennes Golden Dances of Pharaohs för klarinett (specialskrivet till klarinettisten Martin Fröst) och orkester och priset delades ut av Helena Wessman, VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker AB.

Till Årets Nykomling korades Anna von Hausswolff, som medverkade via länk direkt från sin pågående turné.

Priset delades ut av Ebbot från The Soundtrack of Our Lives.

Några mycket uppskattade inslag under galan var förstås de artister som gjorde exklusiva uppträdanden. Inledde gjorde violinisten Cecilia Zilliacus, som tillsammans med gitarristen Mats Bergström framförde ett stycke av Astor Piazzolla. Därefter fick vi stifta bekantskap med den nytända stjärnan Sebastian Wijk, som framförde ett akustiskt nummer. Galan avslutades av Oskar Linnros med band, som trots väntande flyg till gig i Visby tog sig tid att bjuda på några låtar.

SMFF delade även i år ut stipendium på 25000 kronor vardera till vinnarna i konstmusikkategorierna samt till Årets Nykomling.

Vinnare av Musikförläggarnas Pris 2010

Årets Kompositör
– Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)

Årets Textförfattare
– Oskar Linnros och Markus Krunegård
(Universal Music Publishing och Peermusic)

Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera
– Victoria Borisova-Ollas
Golden Dances of Pharaohs, för klarinett och orkester (Universal Edition/Unischott Scandinavia)

Årets Konstmusikpris – kammarmusik
– Svante Henryson
Sonat för Soloviolin (Manus)

Årets Internationella framgång
– Martin ”Max Martin” Sandberg & Johan ”Shellback” Schuster
(Maratone/Kobalt Music Scandinavia)

Årets Låt
– ”Bad Romance” – Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia )

Årets Nykomling
– Anna von Hausswolff
(Manus)

Årets Mest Spelade Låt
– ”Bad Romance” – Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)

Årets Hederspris
– Per Gessle

...