Anvil

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 15th, 2013

Nu är det klart att det franska progressiva death metal-bandet Gojira, kanadensiska heavy metal-legendarerna Anvil, Nicke Borgs soloprojekt Nicke Borg Homelands samt det furiösa rock’n’roll-bandet The Smoking Hearts kommer till Gävle i sommar för årets upplaga av Getaway Rock Festival.

Gojira
Sedan debutplattan Terra Incognita har Gojira levererat en aggressiv, tekniskt briljant metal med en mix av death metal, groove metal, thrash metal och progressiv metal. Det fjärde och senaste albumet, L’enfant Sauvage släpptes i juni förra året och beskrivs av många som Gojiras kanske starkaste, hårdaste och mest musikaliskt briljerande stund i karriären. Tolv år efter debutplattan har de med andra ord höjt sig ytterligare en nivå, perfekt tajmat för sin spelning i Gävle i sommar.

Nicke Borg Homeland
Nicke Borg är frontmannen, sångaren och låtskrivaren från det legendariska rockbandet Backyard Babies som efter flera år av intensivt turnerande och ett vilt rockstjärneliv bestämde sig för att gå solo och skapa sig någonting mer personligt. Singlarna Makin’ out with Chaos och End of the Rainbow har byggt upp förväntningarna på det nya albumet Ruins of a Riot, att vi både kan förvänta oss välkomponerad rock och drömmande country när albumet släpps i slutet av maj.

Anvil
Anvil är metalbandet som aldrig gett upp. 2008 släpptes den tragikomiska dokumentären Anvil! The Story of Anvil som direkt hyllades som en av de bästa musikdokumentärerna någonsin. Bandets alla studioalbum från en 20-årig lång karriär hamnade för första gången i strålkastarljuset och de bokades snabbt till flera av världens största musikfestivaler där de lockade storpublik. Den 28 maj släpps det nya albumet, Hope In Hell och i sommar ser ni beviset på varför man aldrig ska ge upp sin dröm!

The Smoking Hearts
Debutalbumet Pride of Nowhere från 2010 rev loss höga betyg från magasinen Kerrang, Rocksound och NME. Men även om plattan mottogs med öppna armar av såväl publik som kritiker så är det live allt händer. Fansen kan alltid göra ett gott försök att röja mest men det är svårt att nå upp till bandets kaosartade showmanship. Tidigare i år släppte de uppföljaren Victory! som inte gjorde någon besviken med sin aggressiva punkstil och höjer förhoppningarna ytterligare om att vi kommer bjudas på en liveshow vi sent ska glömma i sommar.

Getaway Rock Festival 2013 hålls vid Gasklockorna i Gävle den 8 – 10 augusti. Sedan tidigare klara artister är; System of a Down, In Flames, Deep Purple, Lamb Of God, Hatebreed, Within Temptation, Testament, Killswitch Engage, Trivium, Gamma Ray, Hypocrisy, Entombed, Exodus, Electric Wizard, As I Lay Dying, Iced Earth, Katatonia, Cult of Luna, Nashville Pussy, Amaranthe, Eluveitie, Dragonforce, Whitechapel, Witchcraft, Adept, Alcest, Aborted, The Kristet Utseende, Naglfar, 4Arms, Sylosis, Uncle Acid & The Deadbeat, Blood Command mfl. Fler akter tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Foto: Grand Yoshino

De kanadensiska metalveteranerna Anvil är nu tillbaka med sitt nya album “Hope In Hell” vilket släpps den 27 maj genom tyska SPV/Steamhammer Records. Plattan kommer att finnas tillgänglig i fyra olika format – en digipak med två bonusspår i begränsad upplaga, en jewel case-CD, en dubbelvikt vinyl-LP i färg samt för digital nedladdning. Detta är gruppens första inspelning med basisten Sal Italiano som anslöt sig till skutan för ett år sedan.

“Hope In Hell” skrevs och spelades in efter en 18 månader lång världsturné som tog Anvil jorden runt. Skivan spelades in vid NRG Recordings Studios i North Hollywood, California, tillsammans med producenten Bob Marlette vilken tidigare arbetat med bland andra Black Sabbath och Alice Cooper.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2011

anvil-2011

Missa inte kanadensiska hårdrockshjältarna Anvil när de nu besöker Sverige! Anvil har ju kämpat på sedan början av 80-talet men fick plötslig och omedelbar kultstatus i och med dokumentärfilmen ”Anvil! The Story Of Anvil”. Bandet släppte albumet ”Juggernaut Of Justice” tidigare i år och kommer nu till Sverige för tre spelningar som förband till Saxon.

Du ser dem i Malmö den 29:e november, i Göteborg den 30:e november och i Stockholm (på Münchenbryggeriet) den 2:a december.

Mer information om Saxons och Anvils Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 4th, 2011

anvil-2011

De kanadensiska banden Anvil (som tvingades ställa in sin medverkan på kryssningen i april) och Helix, med samtliga nu levande medlemmar från bandets klassiska sättning, kommer att framträda på Sweden Rock-kryssningen mellan Stockholm och Åbo 6-7 oktober.

Ytterligare fyra band återstår att boka och vi hoppas kunna presentera dessa inom kort.

Testament ställer in
Testament har tyvärr meddelat oss att de har tvingats ställa in hela sin planerade höstturné i Europa, viket inkluderar Sweden Rock-kryssningen. Vi arbetar på att hitta en ersättare och hoppas kunna presentera ett namn inom kort.

Anvil (Can)
Det tog kanadensiska Anvil 30 år att slå igenom över en natt. Dokumentärfilmen “Anvil! The story of Anvil” blev en av 2009 års stora snackisar, inte bara bland hårdrockare. Anvil var tidigare mest kända för “Metal on metal” (1982) och “Forged in fire” (1983), två klassiska heavy metal-album som influerade bland andra Metallica, Slayer och Anthrax. Därefter drabbades bandet av problem och var under lång tid nästan helt bortglömda. Ändå förblev framtidstron hos radarparet Steve “Lips” Kudlow (sång/gitarr) och Robb Reiner (trummor) hela tiden intakt, och detta gjorde enormt intryck på alla som såg och älskade dokumentären. Sporrade av det nyväckta intresset har Anvil nu släppt sitt bästa album sedan guldåldern, “Juggernaut of justice”. På scen har de inget mer att bevisa – enda skillnaden är att fler än någonsin kommer och tittar.

Helix (Can)
I mitten av 80-talet var Helix ett av de mest populära hårdrocksbanden i Sverige. Dessa kanadensares största hit “Rock you” från 1984 är än i dag en allsångsfavorit på hårdrocksfester över hela landet. Till skillnad från vad många i dag tror var Helix inget one hit-wonder. Låtar som “Gimme gimme good lovin'”, “Heavy metal love” och “Deep cuts the knife” bär också namnet klassiker – den sistnämnda återfinns för övrigt på 1985 års “Long way to heaven”, som nådde #1 på den svenska albumlistan. Senast Helix stod på en svensk scen var på Sweden Rock Festival 2005. Den här återkomsten är ännu mer speciell. Numera är nämligen samtliga nu levande medlemmar ur Helix klassiska sättning på plats: Brian Vollmer (sång), Brent Doerner (gitarr), Daryl Gray (bas), Greg “Fritz” Hinz (trummor), samt Kaleb Duck (gitarr) i avlidne Paul Hackmans ställe. Räkna med att få höra Helix lika skitiga som melodistarka hårdrock framförd exakt som den ska låta och kännas – en tvättäkta 80-talssmocka mitt i planeten.

Mer info: www.swedenrockkryssningen.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2011

wolf

Vi har tyvärr fått beskedet att Anvil tvingats ställa in sin spelning på Sweden Rock-kryssningen den 7-8 april. Bandet ställer in på grund av omständigheter som varken bandet eller vi på Sweden Rock kan påverka. Anvil skriver så här: “Due to circumstances that are beyond our control, we are literally forced to cancel Anvils appearance on the Sweden Rock Cruise. We are very sorry for this”.

Vi på Sweden Rock beklagar djupt den inställda spelningen. Vi är dock glada att med så här extremt kort varsel kunna presentera svenska heavy metalhjältarna Wolf som ersättare. Wolf är nyss hemkomna från en brittisk turné tillsammans med Accept och släpper gruppens sjätte album “Legions of bastards” den 27 april. Vi hoppas och tror att de flesta som gillar Anvil även bör tycka om Wolf, och vi vill även passa på att tacka Wolf med agentur och crew för det snabba inhoppet.

Line-upen ser därmed ut enligt följande:
Doro
Electric Boys
Bonfire
Legion of the damned
Primordial
Wolf

Det finns ett fåtal biljetter kvar för försäljning. Mer info finns på vår hemsida, www.swedenrockkryssningen.com.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 26th, 2011

anvil

Kanadensiska heavy metalpionjärerna Anvil är klara för Sweden Rock-kryssningen 7-8 april. Kryssningens startfält är därmed komplett och ser ut enligt följande:

Doro
Anvil
Electric Boys
Legion of the Damned
Bonfire
Primordial

Mer information finns på www.swedenrockkryssningen.com.

Anvil
Kanadensiska heavy metal-veteranerna Anvil hamnade på var mans läppar efter den kopiöst hyllade dokumentären “The story of Anvil” 2008, som även visades i SVT i slutet av 2010. I Sverige förde fansen en kampanj för att göra bandets klassiska låt “Metal on metal” till listetta till julen 2010, vilket lyckades. Låten blev etta på Itunes, och tvåa på Sveriges Radios digilista. Inte dåligt av bandet som Candlemass ledare Leif Edling kallat världens mest underskattade.

Det var i början av 80-talet som Anvil släppte de klassiska albumen “Metal on metal” och “Forged in fire”, för att sedan hamna i blåsväder. Thrash metal slog igenom och band som själva influerats av Anvil – Metallica, Slayer och Megadeth – blev headbangarnas nya favoriter. Själva förblev Anvil heavy metal trogna, och nu har deras envishet fått sin belöning. Tack vare en bra film, trogna fans och, som de lär bevisa på Sweden Rock Cruise, en grym show och svintung heavy metal.

Läs mer: www.anvilmetal.com, www.myspace.com/anvilmetal

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2009
Sabaton

Sabaton

Så kan vi presentera ytterligare fyra band som är klara för sommarens Sweden Rock Festival. Totalt är nu 10 av ca 60 band på huvudscenerna klara.

Det är många som önskat RICK SPRINGFIELD genom åren och nu kommer han äntligen till Sverige och självklart till Sweden Rock Festival.
Han har haft en lång karriär som skådespelare men det är framförallt som musiker som han, framförallt på 80-talet, firat stor triumfer med plattor som “Working Class Dog”, “Living In Oz” och “Rock Of Life”. Med förra årets comebackalbum “Venus In Overdrive”, som bland annat gick in på topp 30 på Billboardlistan, visade att han fortfarande skriver enormt vassa rocklåtar – och live låter det tyngre och bättre än de flesta lär våga hoppas.

Och så är det dags igen för ett av Sveriges just nu allra största metalband, SABATON, som de senaste åren gått från klarhet till klarhet och med en ny platta i pipelinen till våren så kommer de tillbaka till Sweden Rock. Denna gång har de lovat att leverera sin absolut största scenshow någonsin, något den som gillar melodiös metal bara inte får missa!

Från Danmark kommer ett annat av de mest önskade banden, D-A-D, som i vanlig ordning kommer att leverera tung cowboyrock med ett mycket karakteristiskt sound influerat av såväl country som punk, och med bagaget fullt av klassiker som “Sleeping My Day Away”, “Bad Craziness” och “Laugh ‘n a ½”.

Slutligen kan vi också presentera ANVIL. Ett klassiskt kanadensiskt metalband som gör sin andra spelning på Sweden Rock. Den här gången kommer de i efterdyningarna till den hyllade filmen “The Story of Anvil”, som på ett humoristiskt och samtidigt rörande sätt visar hur bandet kämpat i motvind i många år men där nu intresset för dem är större än någonsin.

Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg i Blekinge den 9-12 juni 2010. Biljetterna är släppta.

Av totalt ca 60 band på huvudscenerna är hittills följande klara:

Bachman & Turner (Can)
Rick Springfield (Aus/Us)
Sabaton (S)
D-A-D (DK)
Saga (Can)
Unisonic (D)
Bigelf (US)
Anvil (Can)
Mother’s Finest (US)
Jorn (N)

Fler band utannonseras inom kort.

...