Barbados

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

scotts

Nu är det spikat. Bland artisterna till Kulturkalasets dansbandsyra på Packhuskajen finns några av Sveriges just nu hetaste dansband. Under hela fem dagar ska det buggas loss till bland annat Scotts, Larz Kristerz, Barbados och Thorleifs.

Dansbandsyran drar igång redan på Kulturkalasets första dag tisdagen den 11 augusti.

Först ut på scen är Scotts, Lidköpingsbandet som gjort sig kända från Dansbandskampen och Melodifestivalen. Under inledningskvällen ses även Göteborgs Killkör presentera en kompott och tolkning av kända dans och schlagerlåtar på scen.

På onsdagen delar de flerfaldigt prisbelönta hitmakarna Barbados scenen med Bhonus, bandet med stämsång och en repertoar från 50-talet fram till idag. På torsdagen följer kultbandet Thorleifs med 47 år och över tre miljoner sålda skivor i bagaget liksom Flamingo, som slog igenom redan 1966.

Under fredagen och lördagen förlängs dansyran med en timme fram till 00.30. Då spelar Larz Kristerz som blev hela svenska folkets favoriter när de med sina 70-tals inspirerade framträdanden tog hem vinsten i Dansbandskampen 2008. Också High Lights med frontfiguren Andreas Wistrand, känd från Fame Factory, syns på scenen under fredagen.

Dansbandsprogrammet avslutas på lördagen med Wizex som idag frontas av sångerskan Anna Sköld och 20-årsjubilerande Arvingarna.

Och kan man inte dansa, kan man lära sig! Flera av dagarna erbjuds danskurser av olika slag. Bland annat i line-dance, bugg och salsa. Alla åldrar är välkomna och inga förkunskaper krävs.

För detaljerat program se www.goteborg.com/kulturkalaset.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 6th, 2009

barbados

Folkkäre Sven Melander är gäst hos Lotta när nationaldagshelgen ska firas i BingoLotto på söndag. Det innebär lite extra fina vinster i bingospelen – bilar, vitvaror och en lyxig resa till Barbados. På scen hittar vi ett annat Barbados – nämligen dansbandet med samma namn.

Nationaldagshelgen vill vi naturligtvis fira lite extra i BingoLotto. Lottas Spelhåla är fulladdad som vanligt men dessutom har vi kryddat med vinsterna som faller ut direkt på bingoraden. Bilar, vitvaror och resor finns med på lottraderna denna afton. Kvällens inringning blir en lyxig resa för två till Barbados.

Journalist, programledare, underhållare, revyartist … Veckans gäst, Sven Melander, har hunnit med en hel del sedan han blev rikskändis som “Berra” i Lasse Åbergs film Sällskapsresan från 1980. Sedan dess har vi sett honom i en mängd olika roller och figurer som “Steve med Lloyden”, “Rulle” och kocken “Werner” har tagit svenskarna med storm. Lotta plockar från ett stort och rikt humoristiskt arkiv när hon sätter denne mångsidiga man under luppen.

Alla gäster hos Lotta får skänka 10 000 kronor till en valfri förening i Sverige. Sven har valt att skänka sina till ishockeyföreningen IK Pantern i Malmö.

BingoLotto sänds i TV4 Plus den 7 maj 19.00-21.00

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 21st, 2009

alcazar30 juli till 2 augusti är det dags för årets upplaga av Halmstad Marinfestival. Artistbokningen pågår för fullt till Skeppscenen där det blir liveframträdanden från kl.13.00 varje dag på. Redan nu kan vi presentera två av programpunkterna: Alcazar och Barbados, två av Sveriges mest kända liveband.

Halmstad Marinfestival 2009 börjar ta form och inför året har en del förändringar gjorts. Den tidigare scenplaceringen i Stationsparken med i huvudsak Rixfm festival utgår och årets huvudscen placeras på kajen, centralt i festivalområdet.

Programutbudet kommer även i år att bli brett och målsättningen med Marinfestivalen är att det skall finnas något för alla i såväl artistuppträdanden som i aktiviteter.

“-Halmstad Marinfestival pågår mellan den 30 juli och 2 augusti och internt på Halmstad & Co arbetar vi i år med ledordet “mera hav. Vi får se hur långt vi når med dessa ord detta år menar projektledningen för årets Marinfestival, men tanken är att Marinfestivalen skall andas mera hav för att till 2011 då The Tall Ships´Races anlöper Halmstad vara än mer en Maritim värd och målhamn.

Alcazar & Barbados – två höjdpunkter på Skeppscenen
Alcazar betyder palats, och en orubblig bastion är just vad det här bandet blivit. En discoinstitution som sedan 1998 varit och är en pålitlig leverantör av självhäftande hits. Alcazar består av: Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Barbados är ett av Sveriges mest populära dans/show band som stått för förnyelse inom branschen under femtonårs tid. Låtar som Hold Me, Belinda, Grand Hotel, Rosalita, Kom Hem. Detta är några exempel på egna orginallåtar som gruppen framfört och spelat in på platta. Tre Grammisar, tolv guldskivor och tre platinaskivor gör Barbados till ett av Sveriges mest älskade och uppskattade dansband. Barbados består av: Björn Lagerström, Mathias Lager, Peter Samuelsson, Håkan Swärd och Magnus Wictorinsson.

För mer information om program, vilka traditionsfartyg som besöker Halmstad i år mm se: www.destinationhalmstad.se.

...