Bring Me The Horizon

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 10th, 2013

Efter ett succéartat premiärår för Bråvallafestivalen i Norrköping, den största festivalen som någonsin har arrangerats i Sverige, är det nu dags att blicka framåt mot nästa sommar. Det första klara bandet till Bråvalla 2014 är inga mindre än IRON MAIDEN!

Nästa år ger sig IRON MAIDEN ut på turnén “Maiden England World Tour” och spelningen på Bråvalla blir den enda som bandet gör i Sverige. Den extremt framgångsrika turnén “Maiden England World Tour” har tagit sitt namn från den klassiska liveupptagningen från Birmingham 1988 och baseras på hits samt fanfavoriter från 1980-talet, varav vissa kommer bli framförda live för sista gången någonsin. Iron Maidens manager Rod Smallwood förklarar:

– Som alla våra fans känner till är “Maiden England” den tredje delen i vår “History Triology” över 1980-talets video/dvd-utgivningar, så det här kommer troligtvis bli sista gången vi turnerar med en låtlista baserad på 80-talet och därmed även den sista gången NÅGONSIN som fansen kommer att få höra vissa av dessa låtar live.

– På grund av det kommer vi att ändra om lite i låtlistan för konserterna under 2014, för att göra den mer representativ för hela 80-talet och de tre DVD:erna – “Early Days”, “Live After Death” och givetvis “Maiden England”, tillsammans med ett anmärkningsvärt undantag från 90-talet. Fansen kommer att veta vilken låt jag pratar om!

När “Maiden England”-turnén är över kommer bandet att ha spelat 102 konserter i 32 länder inför över två miljoner fans sen den inleddes i USA i juni 2012.

IRON MAIDENS konsert på Bråvallafestivalen i sommar ser ut att vara förutbestämd att bli en modern klassiker!

Förutom IRON MAIDEN är det även klart att Bring Me The Horizon, Trivium, We Came as Romans samt Of Mice & Men kommer till Bråvalla, som nästa år arrangeras 26-28 juni.

Nästa års Bråvallafestival har fått en hård inledning, men inom kort kommer fler bandsläpp som fokuserar på andra genrer.

Rabatterade Wild Card-biljetter till Bråvalla släpps exklusivt i Norrköping lördagen 14 december och kommer säljas hos Norrköpings Turistbyrå mellan klockan 10:00 till 14:00. I resten av landet släpps biljetterna måndagen 16 december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2013

Det populära brittiska metalcorebandet Bring Me The Horizon släppte nyligen sin nya video “Sleepwalking” vilken du kan se nedan. Låten kommer från gruppens fjärde album, “Sempiternal”, vilket släpps den 1 april i Europa genom RCA Records och en dag tidigare i Nordamerika genom Epitaph Records. Den första singeln, “Shadow Moses”, släpptes redan i januari.

“Sempiternal” spelades in under en tremånadersperiod tillsammans med producenten Terry Date som tidigare arbetat med rockstorheter såsom Linkin Park, Deftones och Soundgarden.

“Sempiternal” låtlista:
01. Can You Feel My Heart
02. The House Of Wolves
03. Empire (Let Them Sing)
04. Sleepwalking
05. Go To Hell, For Heaven’s Sake
06. Shadow Moses
07. And The Snakes Start To Sing
08. Seen It All Before
09. Antivist
10. Crooked Young
11. Hospitals For Souls

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Walls of death! Circle pits! Allmänt kaos! Det är precis vad som väntar publiken när bejublade Bring Me The Horizon kommer till Sverige.

Sedan starten 2004 har det brittiska metalcore-bandet Bring Me The Horizon hunnit med ett släppa tre studioalbum. Till fansens stora glädje kommer gruppens nästa skiva, Sempiternal, under våren. I början av januari släpptes singeln Shadow Moses, en låt som verkligen piskar upp förväntningarna inför lanseringen av albumet.

Framgångarna för Bring Me The Horizon har varit stora – arenor har sålts ut och man har turnerat med giganter som Machine Head och Bullet For My Valentine. Bandet har också belönats med bland annat ”Best British Newcomer” (2006) och ”Best Album” (2011) vid Kerrang! Awards. 2011 utsågs även britternas turné till ”Tour of the Year” av tidningen Rock Sound.

Och det är just live som Bring Me The Horizon ska upplevas. Bandets konserter karaktäriseras av kaosartade framträdanden där publiken blir ett med bandet. Låt de mentala och fysiska förberedelserna börja, för i maj är det äntligen dags.

Turnédatum
11 maj – Trädgår’n, Göteborg
16 maj – Tyrol, Stockholm

Bring Me The Horizon live i Sverige

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011
Foto: Alex Solca

Foto: Alex Solca

När Machine Head släppte debuten ”Burn My Eyes” 1994 var det länge ett av Roadrunner Records mest säljande album och tidningen Metal Hammer utsåg det till ett av 90-talets viktigaste album. Efter det har bandet turnerat runt hela världen med bland andra Metallica och Slipknot. Det senaste albumet, ”The Blackening” från 2007, tilldelades högsta betyg världen över och följdes av en tre år lång världsturné.

I september är de äntligen tillbaka med ett nytt album. Detta ser vi fram emot enormt mycket liksom det faktum att de ett bara ett par månader senare alltså står på en svensk scen igen.

Som om detta inte vore skäl nog att springa till biljettkassan på måndag så kommer även brittiska Bring Me The Horizon entra scenen denna kväll. På bara några år har de blivit en av de främsta krafterna för världens moderna metalscen. De har närmast blivit ett fenomen, som fått en ny generation att falla för den brutala musiken. Nu är de aktuella med sin tredje platta med den nätta titeln “There Is a Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is a Heaven, Let’s Keep It a Secret” som toppat listorna i flera länder. Precis som förra skivan spelades den in i Göteborg tillsammans med producenten Fredrik Nordström, känd för sitt arbete med bland annat In Flames.

Till detta adderar vi amerikanska heavy metal-kungarna i Devildriver samt death metal-bandet från Washington D.C. Darkest Hour!

Inte så tråkig kväll om man gillar metal av världsklass. Ses en torsdag i novembermörkret!

Konsertdatum
3 november – Arenan (Fryshuset), Stockholm

Mer information om Machine Heads Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2011

bring-me-the-horizon

Efter att precis ha klarat av tre utsålda och fullkomligt galna Sverigekonserter, står det nu klart att brittiska Bring Me The Horizon i sommar återvänder för en spelning på Metaltown. Klart är även att Arch Enemy gör en av sina mer sällsynta spelningar på svensk mark när de nu är klara för festivalen.

Bring Me The Horizon
På bara några år har Bring Me The Horizon blivit en av de främsta krafterna för världens moderna metalscen. De har närmast blivit ett fenomen, som fått en ny generation att falla för den brutala musiken. Något alla fick kvitto på då de skapade kaos på sina nyss avklarade Sverigespelningar.

De släppte sitt första album “Count Your Blessings” 2006 och röstades bland annat fram som årets brittiska nykomlingar av Kerrangs läsare. Ett par år senare kom den hyllade uppföljaren “Suicide Season”.

Nu aktuella med sin tredje platta som toppat listorna i flera länder. Ett verk lika gigantiskt som dess titel, “There Is a Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is a Heaven, Let’s Keep It a Secret”. Precis som förra skivan spelades den in i Göteborg tillsammans med producenten Fredrik Nordström, känd för sitt arbete med bland annat In Flames.

Arch Enemy
Trots sitt extrema sound har de blivit ett välkänt namn på bred front i metalvärlden. Bildat i mitten av 90-talet efter att gitarristen Michael Amott hoppade av legendariska Carcass.

Sedan Arch Enemys internationellt framgångsrika album “Wages of Sin” från 2002 har bandet turnerat världen över och spelat med storheter som Machine Head, Slayer, Megadeth och till och med Iron Maiden. I Sverige har det varit svårare att uppleva gruppen på scen.

Efter plattor som “Doomsday Machine” och “Rise of the Tyrant” arbetar nu bandet med sitt kommande album “Khaos Legions”. Enligt medlemmarna själva innehåller det några av de snabbast låtarna de någonsin spelat in, och skiftar från melodiskt till det extremt hårda. Något som bådar gott inför spelningen på Metaltown i sommar.

Klara artister:
System Of A Down, Volbeat, Korn, At The Gates, Cavalera Conspiracy, Cradle Of Filth, Soilwork, Bring Me The Horizon, Watain, Deicide, All That Remains, Arch Enemy, Doctor Midnight & The Mercy Cult, Ghost, Khoma, Parkway Drive, Raubtier, Black Dahlia Murder, Graveyard, F.K.Ü.

Festivalinfo:
Metaltown 2011
Göteborg Galopp, 17-18 juni
www.metaltown.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 30th, 2010

bring-me-the-horizon

Brittiska Bring Me The Horizon har rekordsnabbt blivit en av världens starkaste röster för den moderna metalmusiken. De är definitivt medskyldiga till att en helt ny generation fallit för den brutala deathcore-musiken. I slutet av januari kommer bandet till Sverige tillsammans med landsmännen Architects och amerikanska The Devil Wears Prada för tre konserter, den 26 januari på KB i Malmö, den 27 januari på Arenan i Stockholm och den 31 januari på Trädgår’n i Göteborg. Biljetterna släpps den 4 oktober.

Debutplattan “Count Your Blessings” släpptes för fyra år sedan och gjorde dem till ett erkänt och hyllat band över en natt. Bandet röstades fram till årets brittiska nykomlingar av Kerrangs läsare och väckte stor uppmärksamhet som det mest spelade bandet på Myspace, strax efter Coldplay.

I oktober släpps deras tredje album. Ett verk lika gigantiskt som dess titel, “There Is a Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is a Heaven, Let’s Keep It a Secret”. Precis som förra skivan “Suicide Season” har de spelat in den i Sverige tillsammans med producenten Fredrik Nordström, känd för sitt arbete med bland annat In Flames.

Efter att ha skapat kaos vid sina tidigare Sverigekonserter är Bring Me The Horizon definitvt redo för ytterligare ett besök! Den här gången tar de med sig glödheta Architects och The Devil Wears Prada. Tillsammans utgör de vinterns grymmaste metalcorepaket när de den 26 januari spelar på KB i Malmö, dagen efter i Stockholm och den 31 januari på Trädgår’n i Göteborg.

Turnédatum
26 januari – Kulturbolaget, Malmö
27 januari – Arenan (Fryshuset), Stockholm
31 januari – Trägår’n, Göteborg

Mer information om Bring Me The Horizons Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2009

bring-me-the-horizon

Det brittiska metalcorebandet Bring Me The Horizon kommer att återvända till Studio Fredman i Västra Frölunda i början av nästa år för att påbörja inspelningen av sitt tredje album vilket kommer att släppas under sommaren 2010. Skivan kommer återigen att produceras av Fredrik Nordström som även stod bakom deras senaste album “Suicide Season” från förra året.

Bring Me The Horizon gjorde i mitten av oktober två utsålda spelningar i Stockholm och Göteborg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 16th, 2009

bring-me-the-horizon

Det brittiska metalcorebandet Bring Me The Horizon kommer att signerar skivor i samband med deras spelningar i Göteborg och Stockholm. Signeringarna sker på följande tider:

Fredag 16 oktober kl. 17.00
Bengans Skivor
Drottninggatan
Stockholm

Lördag 17 oktober kl. 17.00
CD-Specialisten/Rockhouse
Kungsgatan
Gothenburg

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2009

bring-me-the-horizon

På grund av att konserten på Sticky Fingers i Göteborg den 17 oktober blivit utsåld har konserten nu flyttats till Brewhouse. Detta öppnar upp fler platser och ger dig som inte hann köpa biljett till Bring Me The Horizon nu chansen.

Bring Me The Horizon beskrivs ofta som ”Deathcore”: ett våldsamt möte mellan death metal och hardcore, som vuxit lavinartat i popularitet de senaste åren och fått en helt ny generation tonåringar att upptäcka vad riktigt brutal musik innebär. På den berömda frågan ”vilket deathcoreband skulle du ta med dig till en öde ö?” finns det knappast något bättre svar än Bring Me The Horizon.

Glöm alltså inte- ny plats, samma tid och köpta biljetter gäller.

Hemsidor:
www.myspace.com/bmth

Speldatum:
FREDAG 16 OKTOBER – KLUBBEN, STOCKHOLM
LÖRDAG 17 OKTOBER – BREWHOUSE, GÖTEBORG

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
3 Kommentarer
Jul 1st, 2009

bring-me-the-horizon

Deathcore: ett våldsamt möte mellan death metal och hardcore, som vuxit lavinartat i popularitet de senaste åren och fått en helt ny generation tonåringar att upptäcka vad riktigt brutal musik innebär. På den berömda frågan ”vilket deathcoreband skulle du ta med dig till en öde ö?” finns det knappast något bättre svar än Bring Me The Horizon.

I och med debuten ”Count Your Blessings” från 2006 röstades kvintetten fram till ”bästa brittiska nykomling” av Kerrang. Det året var två brittiska band med på listan över de hundra mest spelade på MySpace. Bring Me The Horizon var det ena. Coldplay var det andra – det säger en del om deras popularitet. Eller att låten ”Pray For Plagues” i skrivande stund har 8 562 285 visningar på YouTube. I fjol släpptes andra albumet ”Suicide Season”, som spelades in i Sverige med eftertraktade producenten Fredrik Nordström (In Flames, At The Gates, Dimmu Borgir) och ökade bandets popularitet ytterligare.

Härom veckan spelade Bring Me The Horizon på Metaltown i Göteborg och drog mer publik än något annat band till Close-Up-tältet. Trängseln gjorde att många knappt fick en skymt av de unga britterna. Dessutom var konserten bara 45 minuter lång och lämnade publiken hungrig efter mer, mycket mer! Därför känns det bra att meddela att bandet snart kommer tillbaka för två ännu intensivare konserter. Fredagen den 16 oktober spelar de på Klubben i Stockholm och lördagen den 17 oktober krossar de Sticky Fingers i Göteborg.

Om du gillade Bring Me The Horizon på Metaltown kommer du att älska dem efter de här konserterna.

Hemsidor:
www.myspace.com/bmth

Speldatum:
FREDAG 16 OKTOBER – KLUBBEN, STOCKHOLM
LÖRDAG 17 OKTOBER – STICKY FINGERS, GÖTEBORG

Biljetter släpps den 2 juli, kostar 225 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år.

...