Burst

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 20th, 2010

Den tidigare gitarristen i Kristinehamns-bandet Burst, Jonas Rydberg, har rekryterats som basist i Faster Katt från Göteborg. Gruppen har nyligen avslutat inspelningen av fyra nya låtar, däribland en engelskspråkig cover av Mikael Wiehes klassiker ”Flickan och kråkan”.

Bland övriga bandmedlemmar finns basisten Mattias Engström som även han har ett förflutet i ett Kristinehamns-band nämligen det melodiska dödsmetallbandet Memfis vilka släppte sitt debutalbum ”The Wind-Up” 2006 genom svenska Dental Records.

Hemsida:
www.myspace.com/fasterkatt

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2009

burst

Som vi tidigare rapporterat så beslutade Kristinehamns-bandet Burst sig för att lägga av till hösten. De kommer dock att ge en sista avskedskonsert på Sticky Fingers i Göteborg fredagen den 18 december då de kommer att gästas av en rad kända musiker från trakten. Bandet kommer även att ge bort sitt utsålda minialbum ”In Coveting Ways” i dörren till de första 100 besökarna. Hela konserten kommer även att filmas för ett möjligt DVD-släpp.

Avskedskonserten kommer att bestå av två delar. Den första består av bandets sista album, ”Lazarus Bird”, som kommer att spelas i sin helhet från början till slut vilket innebär att de framför låtarna ”Momentum” och ”City Cloaked” live för första gången någonsin. Efter en kortare paus kommer de därefter att spela utvalda låtar från sitt tidigare material.

Burst har bjudit in ett gäng gäster som kommer att förgylla kvällen ytterligare. Bland dessa finns Elias Holmlid från Dragonland, Ulf Eriksson från The Great Deceiver och The Breeding samt bandets långvariga producent Fredrik Reinedahl. Flera andra möjliga gäster är på tal men kan inte avslöjas i nuläget.

Konsertdatum:
18 dec – Sticky Fingers, Göteborg

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Det progressiva metalcorebandet Burst bildades 1993 i värmländska Kristinehamn och har spelats flitigt på bland annat ZTV under 2000-talet. De släppte sitt sista album, “Lazarus Bird”, i september 2008 via amerikanska Relapse Records. Albumet spelades in i Studio Bohussound i Kungälv som tidigare haft besök av bland andra Status Quo och ABBA. De vann ett pris för bästa rock / metal vid P3 Guld-galan 2006 och var nominerade även 2009. Bandet beslutade sig under sommaren 2009 för att lägga av till hösten efter sin första och sista turné i Nordamerika tillsammans med franska Gojira (som även turnerade som förband till Metallica) och amerikanska Zoroaster.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 13th, 2009

Trion Peter Dolving från The Haunted, Jesper Liveröd från Nasum och Burst samt Scott Reeder från amerikanska Kyuss kommer att bege sig in i studion om några veckor tillsammans med producenten Fredrik Reinedahl (Opeth, In Flames) för att spela in sitt debutalbum. Gruppen, som ännu inte har något namn, kommer att använda sig av flera olika trummisar i studion, bland dessa Peter Asp (ex-Mary Beats Jane) och Dave Witte från amerikanska Municipal Waste.

Värmländska Burst lät tidigare i år meddela att bandet planerar att splittras i höst efter sin första och sista USA-turné.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jul 26th, 2009

burst

Det progressiva metalcorebandet Burst från Kristinehamn kommer att lägga ner sin verksamhet i höst eftersom de enligt egen utsago har förlorat motivationen och energin som krävs för att fortsätta spela i ett så pass ambitiöst band.

Innan bandets medlemmar går skilda vägar kommer de att spela på festivalen No Budget i Larissa, Grekland, och genomföra sin första och sista USA-turné under september och oktober tillsammans med franska Gojira (som även kommer agera förband till Metallica) och amerikanska Zoroaster. Det är möjligt att det blir en avskedsspelning i Sverige efter hemkomsten från Nordamerika.

Burst bildades 1993 i värmländska Kristinehamn och har spelats flitigt på bland annat ZTV de senaste åren. De släppte sitt sista album, ”Lazarus Bird”, i september förra året via amerikanska Relapse Records. Albumet spelades in i Studio Bohussound i Kungälv som tidigare haft besök av bland andra Status Quo och ABBA.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2009

burst

Kritikerfavoriterna Burst släppte i höstas albumet ”Lazarus Bird” och de har sedan dess nominerats både till P3 Guld och Manifest. Nu är det äntligen dags för dem att turnera i skandinavien. Och det blir inte bara Burst på den här turnén. Med sig har de det tyska musikerkollektivet The Ocean som senast spelade i Sverige tillsammans med Opeth.

Datumen är följande:
22.3 Århus, Train
23.3 Oslo, Garage
24.3 Stockholm, Debaser
25.3 Göteborg, Sticky Fingers

Biljetter:
Biljetter släpps via sedvanliga förköpsställen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 25th, 2008

Kristinehamns egna hardcorestorheter Burst kommer att ge sig ut på en turné i Europa i februari och mars 2009. Bandet, som släppte sin femte fullängdare ”Lazarus Bird” via amerikanska Relapse Records i september i år, slår då följe med tyska The Ocean, Kanadas Bison B.C. och finska uppkomlingarna Medeia.

Turnén har tagit lång tid att planera och den presenteras av Visions Magazine, Fuze och Slam Magazine. Spelningar i Skandinavien planeras för närvarande. Ytterligare detaljer om turnén hittar ni på Tartarean Desire.

Burst

Burst

...