Children of Bodom

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2013

Det internationellt framgångsrika finska metalbandet Children of Bodom har färdigställt sitt åttonde album “Halo Of Blood” vilket kommer att släppas den 11 juni genom Nuclear Blast Records. Plattan spelades in vid Danger Johnny Studios i Helsinki tillsammans med producenten Mikko Karmila såväl som den svenska producenten Peter Tägtgren (även aktiv musiker i Hypocrisy och Pain) vilken översåg produktionen av sång och keyboard.

Children of Bodoms gitarrist och sångare Alexi Laiho berättar själv om skivan:
“Halo Of blood är det åttonde studioalbumet från Children of Bodom, och tro det eller ej, men vi lyckades fortfarande hålla det fräscht och nytt medan vi bibehöll elementen som gör COB-soundet karakteristiskt. Här finns den snabbaste och den långsammaste låten vi någonsin gjort och bland texterna finns ämnen vi aldrig tidigare haft. Det är 10 nya låtar av ren nordisk metal och oavsett om du avnjuter det med en öl eller ett glas vatten så är jag säker på att du kommer att ha en trevlig stund.”

“Halo Of Blood” låtlista:
01. Waste Of Skin
02. Halo Of Blood
03. Scream For Silence
04. Transference
05. Bodom Blue Moon (The Second Coming)
06. The Days Are Numbered
07. Dead Man’s Hand On You
08. Damage Beyond Repair
09. All Twisted
10. One Bottle And A Knee Deep

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 4th, 2012

Det finska metalbandet Children of Bodoms frontman Alexi Laiho tvingades igår uppsöka akuten i Oslo på grund av svåra magsmärtor. Ingen diagnos har ännu meddelats men läkarna gjorde klart för bandmedlemmarna att han åtminstone inte kan uppträda under de närmaste två dygnen. Children of Bodom tvingades därför ställa in gårdagens konsert i Oslo och kommer heller inte att kunna spela på KB i Malmö ikväll.

Children of Bodom ber om ursäkt till alla fans för att de inte kan vara på plats och spela för dem men lovar att försöka boka in nya datum i såväl Oslo som Malmö.

Children of Bodom tecknade nyligen ett nytt världsomspännande skivkontrakt (med undantag för Japan) med tyska Nuclear Blast Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 22nd, 2012

Det internationellt framgångsrika finska metalbandet Children of Bodom, med den hyllade gitarristen Alexi Laiho i spetsen, har tecknat ett nytt världsomspännande (med undantag för Japan) skivkontrakt med tyska Nuclear Blast Records.

Children of Bodom påbörjade nyligen ett årslångt firande av sitt femtonårsjubileum med en turné i Nordamerika tillsammans med schweiziska skivbolagskollegorna Eluveitie och kommer nästa år att släppa ett nytt studioalbum om allt går enligt planerna.

Children of Bodom har under femton års tid arbetat tillsammans med de finska metalspecialisterna Spinefarm Records som numera ägs utav Universal Music. Spinefarm Records har varit hem åt en stor del av den finska metaleliten under snart två decennier.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 13th, 2012

children-of-bodom-2012

Det hyllade finska metalbandet Children of Bodom kommer den 21 maj att släppa samlingsalbumet “Holiday At Lake Bodom (15 Years Of Wasted Youth)”. Där finns utvalda låtar från samtliga album men även två nya covers som spelats in med glimten i ögat. De flesta minns säkert Britney Spears-covern för ett antal år sedan. Med följer även en DVD med backstage- och turnéklipp från hela världen samt en tidigare ej släppt musikvideo för “Shovel Knockout” från albumet “Relentless Reckless Forever”.

Children of Bodom bildades 1993 och är ett av Finlands mest framgångsrika band. Deras tredje album, “Follow The Reaper”, sålde guld i hemlandet vilket samtliga sju studioalbum lyckats med sedan dess. De har släppt tre album på raken som nått förstaplatsen på den finska albumlistan och har turnerat över hela världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2011

Gitarrvirtuosen och sångaren Alexi Laiho från det finska metalbandet Children of Bodom kommer den 8 mars att släppa sin tredje instruktions-DVD “In Your Face Guitar” via Rock House. Tidigare har han släppt “Metal Guitar, Melodic Speed, Shred & Heavy Riffs Level 1 & 2” genom samma bolag.

Alexi Laiho använder en egen ESP-modell och fanns med på listan över de 100 främst metalgitarristerna genom tiderna som publicerades i branschtidningen Guitar World 2004. Han har varit på mer än 50 tidningsomslag över hela världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

children-of-bodom-live-2011Som ett av Finlands (och förmodligen resten av världen inkluderad) hårdast arbetande band har Children of Bodom sedan starten 1993 skapat sig ett namn som klingar länge och väl bland fans tillika kritiker. Det är självförtroendet att inte blint kära ner sig i en av alla metalgenrer som existerar utan viljan att breda ut sig och ta plats inom både black, thrash och power metalen som gör Children of Bodom så populära som de är. I mars nästa år kommer de till Sverige på sin The Ugly World tour. Det blir två konserter, den 24 mars spelar de på Arenan i Stockholm och den 25 mars på Trädgår’n i Göteborg. Biljetterna släpps imorgon, måndagen den 22 november.

Med sex album inspelade och ett sjunde på ingång har de skapat en succé som varat i snart arton år. Deras skivor abonnerar i princip på den finska albumlistans första plats och de har inskrivna placeringar i de flesta europeiska länders radiolistor. Med förra albumet, ”Blooddrunk”, nådde de en 25:e plats på den amerikanska US Billboard-listan och göt nytt blod i den japanska Top 10-listan. Vad mer kan man begära? Turnéer? Ja.

Det är som turnémonster som bandet skapat sitt namn och sin framgång. Nightlinern är i princip deras första hem och de har spelat i varje vrå av den här planetens möjliga scener minst två gånger. Vårens schema ser inte annorlunda ut. I samband med sitt än så länge obetitlade sjunde album, kommer en två-månaders uppstartsturné som tar bandet genom 23 europeiska länder! Sen väntar resten av världen.

”The Ugly Word Tour 2011”, som bandet namngivit nästa års turné, startar i Oulu i Finland och avslutas i Antwerpen i Belgien. Redan i mars kommer de svenska metallskallarna få sin chans att bevittna bandet; på Arenan i Stockholm och Trädgår’n i Göteborg lär det vara fullpackat med COB-fans!

Supportband är Ensiferum och Machinae Supremacy

Konsertinfo
24.3 Stockholm, Arenan
25.3 Göteborg, Trädgår’n

Mer information om Children of Bodoms Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 9th, 2009

children-of-bodom

Det internationellt välkända finska metalbandet Children of Bodom, med den skicklige gitarristen Alexi Laiho i spetsen, avslutade sin 1 ½ år långa världsturné i Moskva i oktober och tar nu en kortare paus. I början av nästa år kommer bandet att påbörja arbetet på sitt sjunde album och studiotid är bokad i början av sommaren 2010. Innan dess kommer gruppen att göra några enstaka spelningar på hemmaplan:

8 apr – Pakkahuone – Tampere
9 apr – Club Teatria – Oulu
10 apr – Hellkatti, Holiday Club Katinkulta – Vuokatti

Alexi Laiho skulle ha turnerat i Nordamerika som tillfällig inhoppare i det svenska dödsmetallbandet Hypocrisy i november och december men som vi tidigare rapporterat så tvingades de ställa in hela turnén.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2009

alexi-laihoDet svenska dödsmetallbandet Hypocrisy, med Peter Tägtgren från Pain i spetsen, har anlitat ingen mindre än finska Children of Bodoms frontman Alexi Laiho för att spela gitarr för gruppen under deras turné i Nordamerika. Turnén inleds i Springfield, Virginia, den 6 november och sker tillsammans med finska Ensiferum, kanadensiska Ex Deo och Blackguard samt amerikanska Swashbuckle. Sista datum är i Worcester, Massachusetts, den 4 december.

“Det kommer inte råda brist på alkohol under den här turnén, det är ett som är säkert”, säger Peter Tägtgren.

Detta är inte första gången Tägtgren och Laiho möts utan de har varit goda vänner under många år. Den allra första spelningen Children of Bodom gjorde var som förband till just Hypocrisy på Nuclear Blast-festivalen 1998. Tägtgren, som är en av metalvärldens mest respekterade producenter och musiker, har sedan dess hjälpt Laiho med produktion och Laiho har i sin tur medverkat med gitarrsolon på ett av Pain-albumen.

Hypocrisy kommer att släppa sitt nya album “A Taste of Extreme Divinity” i Europa den 23 oktober och i USA den 3 november genom hårdrocksjätten Nuclear Blast.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 24th, 2009

children-of-bodom

Det finska metal-bandet Children of Bodom har avslöjat att de kommer att släppa ett album med covers till hösten. Skivan kommer att innehålla de flesta av bandets tidigare inspelade covers:

* “Aces High” av IRON MAIDEN
* “Don’t Stop At The Top” av the SCORPIONS
* “Hellion” av W.A.S.P.
* “Mass Hypnosis” av SEPULTURA
* “No Commands” av STONE
* “Shot In The Dark” av OZZY OSBOURNE
* “Iron, Steel, Metal” av WIZZARD
* “Rebel Yell” av BILLY IDOL
* “Talk Dirty To Me” av POISON
* “Latomeri” av KLAMYDIA
* “Bed Of Nails” av ALICE COOPER
* “She Is Beautiful” av ANDREW W.K.
* “Silent Scream” av SLAYER
* “Somebody Put Something in My Drink” av the RAMONES
* “Oops!… I Did It Again” av BRITNEY SPEARS

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2008

metaltown

För femte året i rad invaderades i somras världens metalhuvudstad Göteborg av tusentals festivalbesökare från hela Skandinavien. När In Flames majestätiskt avslutade förra årets tvådagarsfestival med dunder och brak var Frihamnen fylld till längden och bredden med 15 000 människor, vilket också var detsamma som utsålt. Inte så illa med tanke på vad som startade på samma plats 2004 med 5 000 besökare och 14 band på scen.

Den 26 och 27 juni är det dags för 2009 års upplaga av Metaltown, med mer än 30 band på scen. Allt pekar på att det kommer bli den tveklöst bästa festivalen hittills. Idag presenterar vi stolt de första bokningarna inför sommaren. Vi ses där, vänner!

Biljetterna till Metaltown 2009 släpps den 19 december kl. 13.00.

KLARA ARTISTER:
Disturbed (US)
Volbeat (DK)
Dir En Grey (JAP)
Dragonforce (UK)
Trivium (US)
Children of Bodom (FIN)
Pain (S)
Municipal Waste (US)

www.metaltown.se

Disturbed (US)

Nästan ett helt årtionde har hunnit passera sedan debuten ”The Sickness” släpptes och Chicago-baserade Disturbed har sedan dess kommit att bli ett av rockvärldens mest framgångsrika och respekterade band. Plattan sålde fyra miljoner exemplar bara i USA, men det visade sig bara vara början för bandet. Ytterligare framgångar av svindlande mått har därefter nått gruppen, där de följande albumen ”Believe” från 2002 och ”Ten Thousand Fists” från 2005, båda placerade sig på Billboardlistans förstaplats.

I somras släpptes Disturbeds fjärde album “Indestructible”. En skiva som cementerade bandets position som ett Amerikas absolut största metalband och där de med tredje albumet i rad gick direkt in på Billboardlistans förstaplats. De är även nominerade till en Grammy i kategorin “Best Hard Rock Performance”.

www.myspace.com/disturbed

Volbeat (DK)

Danmarks just nu största metalband släppte i september sitt tredje ”Guitar Gangsters & Cadillac Blood” och gjorde otrolig succé även i Sverige. Skivan klättrade högt på försäljningslistan och publikintresset för spelningarna var större än någon hade kunnat ana. Biljetterna till vinterns Sverigeturné tog slut flera månader i innan besöket.

Att blanda en nypa rockabilly med heavy metal låter helt klart som en galen kombination, men det är ungefär vad Volbeat gör. Att låta sig influeras av allt från Elvis Presley till Napalm Death, är onekligen ett vinnande koncept. Sedan de 2001 bildades ur spillrorna av Dominus har de nu kommit att bli ett välkänt namn bland metalpubliken över hela Europa. De har bland annat öppnat för Metallica och turnerat med Megadeth.

”Volbeat har stått för årets stora genombrott inom hårdrocken, detta med ett sound och låtar som har kvaliteter och en bredd som Metallica i fornstora dagar.” – Expressen

www.myspace.com/volbeat

Dir En Grey (JAP)

Den japanska rocken har fullkomligt exploderat de senaste åren och bidragit med en ny och spännande puls till den värld vi sedan länge älskat. Ett av banden som gått i täten för detta är Dir En Grey som erövrade hemlandet totalt redan för tio år sedan. På senare tid också stora delar av Europa och inte minst USA där de hunnit turnera intensivt de senaste åren – bland annat med Deftones och Korn.

På sin Europaturné förra året spelade de för första gången i Sverige inför ett utsålt Arenan i Stockholm, och fansen började tälta utanför nästan en vecka innan konserten.

I mitten av november släpptes nya skivan ”Uroboros” som kan konstateras är ett tyngre och hårdare alster än föregående album.

www.myspace.com/officialdirengrey

Dragonforce (UK)

Att hitta alternativa sätt att slå igenom är något som åtminstone de något skärpta och framtidstänkande inom musikbranschen förstått. Inom loppet av bara ett par år gick Dragonforce från ett relativt okänt band i USA till ett fenomen omöjligt att ignorera. Detta på grund av den omåttliga popularitet de uppnått genom sin medverkan på Guitar Hero 3, tillsammans med ett konstant turnerande. Singeln “Through the Fire and Flames” sålde snabbt guld och albumet “Inhuman Rampage” gick rakt in på förstplatsen på Billboard’s Heatseeker’s Chart.

Med nya albumet ”Ultra Beatdown” som släpptes i slutet av sommaren förstärkte de sin position som en väletablerad akt att ta på fullaste allvar. Inför amerikanska Grammygalan 2009 är de nominerade i kategorin bästa metal tillsammans med Metallica, Judas Priest och Slipknot.

www.myspace.com/dragonforce

Trivium (US)

Från Orlando, Florida kommer ett av de amerikanska metalband som det snackats mest om de senaste åren. Med en blandning av thrash och metalcore, med en progressiv ådra, skivdebuterade Trivium för fem år sedan. Efter deras andra album ”The Crusade” från 2006 följde de med Iron Maiden på hela deras turné genom Europa. De gjorde även en headlineturné tillsammans med Annihilator på samma kontinent. De senaste två åren har de avverkat mer än 350 spelningar, vilket styrker deras rykte som ett av de tyngsta, smartaste och hårdast arbetande banden av sin generation.

I höstas släpptes Triviums fjärde album ”Shogun”, där de jobbat med den Grammybelönade producenten Nick Raskulinecz, känd för sitt arbete med bland annat Foo Fighters, Danzig och Velvet Revolver.

www.myspace.com/trivium

Children of Bodom (FIN)

Från 1997 och skivan “Something Wild” har Children of Bodom gått från att vara “det där bandet från Finland” till ett välkänt namn på den internationella scenen med sin melodiska death metal. Vid starten 1993 tog det då unga bandet sitt namn från ett av Finlands största kriminalmysterier, ”Bodom-morden”, som skedde vid Bodom träsk i medlemmarnas hemstad Esbo.

En rad solida metal-album har med åren släppts, men 2008 är året då Children of Bodom nytänt och tagit gigantiska kliv. Deras sjätte album ”Blooddrunk” placerades sig som nummer 22 på den amerikanska försäljningslistan. De medverkade också på Giantour i USA tillsammans med bland annat Megadeth och In Flames. Hela november och december befinner de sig på turné genom Europa med Slipknot och Machine Head.

www.myspace.com/childrenofbodom

Pain (S)

“Busiest man in the metal scene” har han kallats. Peter Tägtgren, hjärnan bakom Pain, men som genom åren varit involverad i ett flertal andra konstellationer, däribland Hypocrisy som han lett sedan början av 90-talet. Utöver det har han gjort sig känd som en av scenens topproducenter och varit med att forma sound åt band som Celtic Frost, Children Of Bodom, Sabaton och Dimmu Borgir.

Efter fyra skivor med Hypocrisy växte behovet av att utforska vägarna till ett mer heavy metal-baserat sound och någonstans där föddes Pain. Ett soloprojekt där datorn blev ett viktigt instrument och där musiken efter mycket experimenterande drog mot ett elektroniskt sound. Industrimetal om man så vill.

Pain är just nu aktuell med ett sjätte album, “Cynic Paradise” (Nuclear Blast) med gästmusiker från bland annat In Flames och Motörhead.

www.myspace.com/pain

Municipal Waste (US)

De uppstod år 2000 i kloakerna i Richmond, Virginia och gjorde sin första spelning på ett ölparty i hemstaden på nyårsafton. De beskylldes för att ha framkallat ett mindre upplopp, men Brendan Trache, Andy Harris, Tony Foresta och Ryan Waste gjorde stor succé. Till följd av detta började kvartetten snabbt att spela på små klubbar med sin våldsamt snabba och råa thrash, inspirerad av band som DRI, Suicidal Tendencies, Nuclear Assault och Attitude Adjustment.

2005 skrev Municipal Waste kontrakt med Earache Records och spelade in albumet ”Hazardous Mutation” som innehöll flera två minuter långa underverk som mäktiga ”Terror Shark”, ”The Thrashing of the Christ” och ”Bangover”.

Förra året släpptes thrashmästerverket ”The Art of Partying”. Nu med en hängiven publik över hela världen tack vare sitt hårda turnerande och sinnessjuka livespelningar.

www.myspace.com/municipalwaste

Biljettinfo:

Biljetterna släpps via www.metaltown.se den 19 december kl. 13.00.

Fram till den 31 december säljs rabatterade biljetter till ett pris av 1095 kr + serviceavgift. Därefter ordinarie biljettpris, 1295 kr + serviceavgift.

...