Darin

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2014

darin-mamma-mia

Darin är tillbaka med nya singeln ”Mamma Mia” som släpps idag. Darin har spenderat mycket tid i LA där även ”Mamma Mia” är skriven och inspelad tillsammans med Novel ”BeetGeek” Jannusi, Rachid Aziz (som även har producerat låten) och Mika ”Prophet” Guillory.

–  “Mamma Mia” handlar om att förföras och falla så djupt för någon att det nästan blir som en drog. Låten påminner mig om sommaren, både på grund av soundet och för att jag skrev den då. Det är en skön, varm och catchig sommarlåt, säger Darin.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 24th, 2013

Foto: Anna-Lena Ahlström

I helgen åker Uno Svenningsson tillsammans med Darin Zanyar, Eagle Eye Cherry och Sophie Zelmani som SOS Barnbyars ambassadörer till Manila i Filippinerna. Under två veckor ska de följa SOS Barnbyars arbete i ett av världens fattigaste områden. Under seriens gång kommer artisterna att skriva varsin låt som de framför för barnen. Låtarna baseras på upplevelserna från resan och barnens hårda verklighet.

En resa för livet är en musikalisk dokumentärserie där tittarna får följa fyra svenska engagerade låtskrivare och artister på deras livs resa till ett av världens fattigaste områden – Filippinernas huvudstad Manila. Långt bort från resebyråernas vackra omslagsbilder, möter de barn som lever i oerhört utsatta miljöer och de följer också SOS Barnbyars arbete för att ge barnen hopp om en framtid.

Programmet kommer att sändas tidigt nästa år i TV4. Läs mer på TV4s hemsida.

NYTT ALBUM 13 NOVEMBER
Direkt när Uno kommer hem från Manila släpper han sitt nya album ”7” (13 november). Med nya skivan tar Uno Svenningsson ett kliv tillbaka in på den svenska poparenan och bevisar att han är en av våra absolut bästa sångare och dessutom en låtskrivare som förmår hitta ämnen och formuleringar som går rakt in i hjärtat hos publiken. Tillsammans med producenten och musikern Anders Lundström har Uno spelat in en riktigt klassiskt svensk popplatta. Det är första gången på tio år som Uno släpper ett album med uteslutande eget material.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2013

Organisationen bakom den nya festivalen Uddevalla Solid Sound låter meddela följande:

Vi vill börja med att beklaga att Peace & Love-festivalen tvingas till konkurs. Vi tycker givetvis att det är jättetråkigt och lider med arrangörer, artister, funktionärer och alla andra inblandade.

Vi har pratat med Peace & Love och är väldigt glada över att kunna erbjuda 300 gratisbiljetter till de som köpt biljetter till Borlänge-festivalen. Först till kvarn gäller och sedan kommer man kunna köpa 2 dagarspass för endast 435:- (ord pris 735:-) efter att de 300 första har gått åt.

Uddevalla Solid Sound är en ny festival som går av stapeln sista helgen (30-31) i augusti på Riversideängen i Uddevalla. Sveriges artistelit kommer att vara på plats, bla så ser vi Darin, Miss Li, Oskar Linnros, Nause, The Sounds, Zara Larsson, Kwaai, Slagsmålsklubben och många fler. Förutom musik blir det flera överraskningar i form av konst, extremsport, dans med mera.

Innehavare av en biljett till P&L ’loggar in’ på tickster.com/pal2013 med referensnumret som hör till det ursprungliga köpet, väljer Uddevalla Solid Sound. Tickster utfärdar då ett ’värdebevis’ i form av en PDF, där det tydligt står vilket erbjudande man nappat på, antal biljetter och mer kompletta personuppgifter som vi sedan kontrollerar i entrén.

www.uddevallasolidsound.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 4th, 2013

Kungen av topplistorna kommer till Liseberg. Den 24 maj spelar Darin på Stora Scen.

2004 blev han Darin med svenska folket när han deltog i TV-programmet Idol. Han släppte sitt första album 2005 och sedan dess har han varit en konstant på de svenska topplistorna.

2012 deltog han i TV-programmet Så mycket bättre och vidgade sin publik avsevärt med sina tolkningar av bland andra Olle Ljungströms “En apa som liknar dig”, Magnus Ugglas “Astrologen” och Miss Lis “I can’t get you off my mind”. Han fullkomligt dominerade de svenska listorna under slutet av 2012 och just nu är han en av de artister som svenska folket lyssnar mest på.

I januari släppte han sitt sjätte album Exit och nu i vår är han på turné. Den 24 maj kommer han till Liseberg.

Darins konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 26th, 2013

Liveexplosionen The Hives, självaste Darin och stjärnskottet Miriam Bryant är nu klara för sommarens festival! Som inte det vore nog så ansluter också Looptroop Rockers, Shout out louds. Peace & Love pågår mellan den 25 – 29 juni Borlänge.

Dagens släpp:
-The Hives
-Darin
-Miriam Bryant
-Looptroop Rockers
-Shout out louds
-Matt Corby (AU)

Peace & Love är i princip hemmaplan för The Hives och i år är det äntligen dags igen! Under våren har de turnerat flitigt och bland annat fått den stora äran att spela på Madison Square Garden i New York samt under invigningen av Friends Arena i höstas. I höstas släppte de den punkdoftande plattan Lex Hives.

Sveriges topplistor har under vintern totalt dominerats av Darin. Etta och tvåa på Spotify. Etta, två och fyra på iTunes. Tvåa och trea på Singellistan samt etta på DigiListan. Darin levererade hit efter hit i Så Mycket Bättre där han hyllades för sina moderna tolkningar av de andra artisternas låtar. Nya albumet Exit spelades in under sex veckor i USA och släpptes i början av året.

När Aftonbladets Håkan Steen listade 2013 års stjärnor var vårt lands svar på Adele, Miriam Bryant, det självklara valet för topplaceringen. Och det är inte den enda tyckaren som anser att den unga tjejen från Göteborg är en av de mest intressanta akterna på den svenska musikscenen 2013. Debutalbumet Raised in rain släpptes den 25 mars.

Det skrivs om internationella framgångar för andra svenska hiphopakter men det finns fortfarande få som kan mäta sig med Looptroop Rockers i genomslagskraft. För två år sedan stod de på vår scen senast, då aktuella med albumet Professional Dreamers och med Cosmic tillbaka bakom micken. Den 1 maj släpps albumet Mitt hjärta är en bomb.

Med ett dussintal år på nacken får Shout out louds nästan ses som en del av Sveriges indieveteraner. 2013 är det tio år sedan bandet släppte sina debutalster “100° EP” och albumet Howl Howl Gaff Gaff. Men där ett flertal andra band i samma katergori numera haltar sig fram har Shout out louds funnit nya vägar utanför kartan att vandra nerför. 27 februari släppte de sitt nya album Optica och som vanligt när Shout Out Louds släpper nytt så håller det absolut högsta klass.

Matt Corby från Australien började sin karriär i det australiensiska Idol 2007 men har sedan dess bytt kostym och kommit långt. 2009 flyttade han till London och släppte sitt första album som fick namnet Song for… och sen dess har han gått från att ha varit enorm i Australien till att växa även i Europa. Matt har turnerat med band som Feist, Mumford & Sons och Elbow och har jämförts med storheter som Jeff Buckley.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2013

Darin, Sveriges klarast klarast lysande R’n’B-stjärna, kommer till Yran och intar Stortorgsscenen med en stor show av internationell klass.

De är inte alla som lyckas med konststycket att samtidigt ligga etta och tvåa på listan över Spotifys mest spelade låtar, etta, tvåa och fyra bland de mest nedladdade låtarna på iTunes och dessutom inta plats två och tre på singellistan. Just den totala dominansen av de svenska topplistorna stod Darin för i slutet av 2012. Ett halvår senare är hans position cementerad som den svenska artist folket lyssnar mest på. I och med sin medverkan i TV4s Så Mycket Bättre har Darin vidgat sin publik enormt. Hans moderna tolkningar av de andra artisternas låtar genererade hit efter hit och Darin charmade en helt ny publik med sin karisma och showmanship.

Klara för festivalen sedan tidigare är bl a Bad Religion (US), In Flames, Crystal Castles (CAN), First Aid Kit, Mando Diao, Stiftelsen och Ulf Lundell, Adrian Lux, Olle Ljungström, El Perro Del Mar mfl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 8th, 2013

Darin, som under vintern erövrat listorna med sina tolkningar från ”Så mycket bättre”, toppar nu även albumlistan med sitt nyligen släppta album ”Exit”, som även nått guldstatus i dagarna.

Den engelskspråkiga skivan blev till under en fem veckor lång låtskrivarturné i USA, där Darin samarbetade med namnkunniga producenter och låtskrivare som tidigare jobbat med artister som Adele, Rihanna och Madonna.

Under våren ger Darin tre exklusiva konserter: på Cirkus i Stockholm, KB i Malmö och Trädgårn i Göteborg.

Turnédatum
17 april STOCKHOLM Cirkus
18 april GÖTEBORG Trädgårn
19 april MALMÖ KB

Darins spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 18th, 2012

Artisten som totalt dominerar de svenska topplistorna offentliggör tre konserter, i Stockholm, Göteborg och Malmö.

I årets upplaga av ”Så mycket bättre” har Darin levererat hit efter hit och hyllats för sina moderna tolkningar av de andra artisternas låtar.

För en dryg vecka sedan dominerade Darin Sveriges topplistor. Han låg etta och tvåa på Spotify. Etta, två och fyra på iTunes och tvåa och trea på Singellistan.

Kommande albumet ”Exit” håller just nu på att färdigställas och släpps den 30 januari. Albumet spelades in under fem veckor i USA och är resultatet av samarbeten med låtskrivare och producenter som Jim Beanz (Timbaland), The Jackie Boyz (Madonna), David Gamson (Kelly Clarkson) och Sacha Skarbek (Adele).

I april är det dags för Darin att möta publiken. Under våren ger Darin tre exklusiva konserter: på Cirkus i Stockholm, KB i Malmö och Trädgårn i Göteborg.

Konsertdatum
17 april STOCKHOLM Cirkus
18 april GÖTEBORG Trädgårn
19 april MALMÖ KB

Mer information om Darins Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 19th, 2012

Fyra veckor av “Så mycket bättre” har nu gått och listmässigt är Darin en av de stora vinnarna i årets omgång av programmet. Darins senaste tolkning av Magnus Ugglas ”Astrologen” ligger just nu 1:a på iTunes och följs tätt av ”En apa som liknar dig”, ”I Can´t Get You Off My Mind” och ”Stockholm”.

”En apa som liknar dig” är även ”Veckans Hitvarning” på RIX FM.

Darin är nyligen hemkommen från en massiv låtskrivarturné i USA där han fått äran att skriva med några av världens största låtskrivare.

Det nya studioalbumet släpps i början av 2013.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 25th, 2012

david-lindgren-2012

Årets melodifestival-skräll David Lindgren blev klar för Melodifestivalen 2012 bara några timmar före den första presskonferensen. På deltävlingen i Göteborg tog han Sverige med storm och blev genast publikfavorit och tog sig direkt till final i Globen. Över en natt förvandlades han till ett känt ansikte när han överraskade Sverige med sin scenshow och breakdance – moves till låten “Shout It Out”. Nu petar David Lindgren ned gruppen Kent från toppen av albumlistan och går direkt in på förstaplatsen med debutalbumet “Get Started”!

Det känns fantastiskt roligt, nu ska jag fira med champagne och sen repa vidare inför spelningarna i sommar, säger en glad David.

På albumet har David bl.a. samarbetat med Darin, Lazee och ett flertal av Sveriges största producenter.

...