David Garrett

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2011

david-garrett-2

Igår gästade världens snabbaste violinist, David Garrett, Skavlan. Han är oerhört populär världen över och har sålt miljontals album och haft över 40 miljoner views på YouTube. Han har med sina klassiska tolkningar av rocklåtar lyckats introducera den klassiska musiken för en yngre publik.

När David Garrett var i Sverige passade han på att spela in en liten hälsning till våra läsare och också visa prov på sin fingerfärdighet genom att spela Michael Jacksons “Smooth Criminal” och Metallicas “Master of Puppets” på fiol. Jag blev sjukt impad av hans talang och det tror jag ni blir också!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2011

david-garrett

Han har spelat för påven, presidenter, prinsar och inte minst – utan kanske mest- har han varit med i Oprah, sålt ut arenor världen över, fått titeln världens snabbaste violinist och sålt över en miljon album. Nu kommer han äntligen till Sverige och medverkar i säsongens sista Skavlan!

David Garrett kommer även att i nästa vecka släppa albumet “Rock Symphonies” i Sverige och här tolkar han gamla klassiker som “Smells Like Teen Spirit”, “Walk This Way” uppblandat med något äldre klassiker som Beethovens 5:a.

Med besök hos Good Morning America, Jimmi Kimmel Show och hos Oprah har han i USA blivit den bäst säljande debutartisten inom klassisk musik någonsin.

David Garrett är i dag topp 20 på listan över världens största liveartister och hans turnéer besöks av en väldigt blandad publik. Det är allt från 95-åriga pensionärer till 7-åriga skolbarn som låter sig hänföras av den klassiska musikens enda rockstjärna. “Re-inventing classical music for a younger generation – that´s my dream” – säger David Garret och nu är det dags för Sverige att få upp ögonen för denna unika superstjärna och det kanske är det några garageband som byter fokus av bara farten.

Albumet släpptes igår den 28:e mars och nu på fredag den 1:a april besöker han Skavlan.

...