DeathDestruction

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2012

Det är få städer som kan stoltsera med att ha givit upphov till en musikgenre. Seattle kan göra det. Och Liverpool med sitt Merseybeat. Några till går att komma på, men Göteborg är med i en liten och exklusiv klubb. Gothenburg Sound är musikstilen som tagit Göteborg ut i världen.

Under en kort tid i början av 1990-talet lades grunden till Gothenburg Sound, som sedermera blivit en av de mest framgångsrika hårdrocksstilarna någonsin. På småklubbar och i replokaler runt om i Göteborg spelade unga band vars medlemmar idag återfinns i världsnamn som In Flames, At the gates, Hammerfall, Dark Tranquillity, Evergrey, Dream Evil och Tiamat, och inte många utanför de innersta kretsarna förstod vad som höll på att hända.

Flera av banden kom från områdena kring Billdal söder om Göteborg, men även på andra ställen frodades musiken. Man arrangerade spelningar på den lilla klubben Valvet på Första Långgatan som mer och mer utkristalliserades som scenens
epicentrum. Skivor och demokassetter inhandlades på skivaffären Dolores som på den tiden låg på Engelbrektsgatan.Alla kände alla i en undergroundrörelse som få var med om, men där man verkligen brann för musiken. Några enstaka spelningar som satte stort avtryck var till exempel när Septic Broiler (som senare bytte namn till Dark Tranquillity) och Desecrator (som senare blev Ceremonial Oath) spelade tillsammans på Valvet i oktober 1990 eller den stora
galan på Gamlestadens Medborgarhus hösten 1992 med band som Caedes, Dark Tranquillity och Ceremonial Oath. Idag är begreppet Gothenburg Sound etablerat och att som hårdrocksband komma härifrån är ett kvalitetsmärke som inger respekt. Ingen stad i hela världen av Göteborgs storlek har så många framgångsrika metalband. Artister från alla hörn av världen säger sig vara inspirerade av den speciella göteborgsstilen.

Det finns en uppsjö av nyare amerikanska band som uppger göteborgssoundet som sin inspirationskälla, och detta har ytterligare spridit ryktet om vår stads storhet. Nu är det dags att hylla den här genren och inte minst personerna bakom framgången.

I januari 2013 arrangeras för första gången festivalen ”Gothenburg Sound”. Två dagars festival på Trädgårn med två scener är planen. Band som ett eller annat sätt kan förknippas med Gothenburg Sound kommer att spela, och DJs från kända band kommer att underhålla mellan konserterna. Hela staden kommer att leva upp under det här evenemanget. Restauranger som 2112 kommer att ha Gothenburg Sound-specialer, våra utvalda hotell kommer att spela hårdrock i sina barer och andra utrymmen, stadens gator smyckas med banér, Röhsska museet visar utställning med genrens estetik mm.

Detta blir evenemanget för alla som var med och vill minnas men kanske ännu mer för de som inte var med och vill uppleva göteborgsk hårdrocks guldålder så här i efterhand.

Gothenburg Sound Festival arrangeras av PK Musik, Triffid Productions, Strömblad Ekonomi och In Flames med stöd av Göteborg & Co.

GOTHENBURG SOUND FESTIVAL, Trädgårn 4/5 januari, Göteborg.
CEREMONIAL OATH (återuppstår under festivalen med medlemmar från bla In Flames, Hammerfall etc) DEATHDESTRUCTION, DREAM EVIL, ENGEL, GARDENIAN, MINORA, NIGHTRAGE, THE RESISTANCE, DEALS DEATH

http://gothenburgsound.com/

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 2nd, 2012

Sångaren Jimmie Strimell har valt att lämna metalbandet DeathDestruction från Göteborg efter en längre tids diskussion om vad som är bäst för bandet och hur framtiden ter sig. Efter att han uppträtt med sitt andra band Dead By April i Melodifestivalen så fick gruppen ett andra genombrott i Sverige vilket påverkat möjligheterna för DeathDestruction att turnera. Alla fyra bandmedlemmar har därför kommit överens om att den enda möjligheten just nu är att gå skilda vägar.

DeathDestruction tecknade förra året ett kontrakt med den svenska grenen av Sony Music Entertainment och skriver för tillfället musik till sitt andra album.

I februari i år avslöjade Nöjesbladet att sångaren Jimmie Stridell förra året dömdes till en villkorlig fängelsedom och skadestånd efter att ha hotat en 45-årig man till livet i dennes hem på julafton 2009. Motivet ska ha varit att mannen begått ett allvarligt brott riktat mot en släkting till Stridell.

DeathDestruction är:
Henrik Danhage (ex-EVERGREY) – Gitarr
Fredrik “Loppan” Larsson (HAMMERFALL) – Bas
Jonas Ekdahl (ex-EVERGREY) – Trummor

Deathdestruction – Mark my words from Jakob Arevärn on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2011

deathdestruction

Okej, inte så ny denna gången men vi har tyvärr inte skrivit om den förrän nu. Metalbandet Deathdestruction från Göteborg presenterade förra månaden sin nya video “Fuck Yeah” vilken finns till allmän beskådan nedan. Videoklippet spelades in tillsammans med Patric Ullaeus och hans Revolver Film Company vilken arbetat med en rad av de främsta artisterna inom genren, däribland In Flames, Dimmu Borgir och Kamelot.

Deathdestruction tecknade nyligen kontrakt med den svenska grenen av Sony Music Entertainment och släppte i våras minialbumet “Fuck Yeah” med tre låtar. Gruppens debutalbum väntas släppas den 25 augusti. Skivan spelades in vid In Flames egna studio tillsammans med producenten Roberto Laghi.

Deathdestruction bildades som ett hobbyprojekt 2003 och består idag av sångaren Jimmie Strimell från Dead By April, de tidigare Evergrey-medlemmarna Henrik Danhage på gitarr och Jonas Ekdahl på trummor samt Hammerfall-basisten Fredrik “Loppan” Larsson.

DEATHDESTRUCTION ‘Fuck Yeah’ from Patric Ullaeus on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2011

meshuggah-2011-2

I veckan föll de sista bitarna på plats inför sommarens hårdaste festival. Vi presenterar stolt de sista bokningarna som tillsammans med System of a Down, Korn, Volbeat, At the Gates, Watain, Avenged Sevenfold, Anvil och många fler blir Metaltown 2011.

För alla er som undrat kan vi också meddela att den efterlängtade endagsbiljetten finns ute nu. Biljetten säljs via Metaltown.se, där även speldag för respektive artist presenteras.

Förra året slogs publikrekord och tillsammans med besökare från hela Europa upplevde vi den grymmaste upplagan hittills i festivalens historia. Allt talar för att sommarens Metaltown blir allt det där och lite till. Nedräkningen har börjat. Nu kör vi!

Nya bokningar:
Meshuggah
Devin Townsend Project
The Damned Things
Baptized in Blood
Evergrey
Sparzanza
Insense
DeathDestruction
Amaranthe
Avenir
Hellzapoppin Sideshow

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 15th, 2011

death-destruction

Sony Music Entertainment Sweden AB har kontrakterat Göteborgs hårdaste band, DeathDestruction, till den anrika Columbiaetiketten.

DeathDestruction består av medlemmarna Jimmie Strimell (även i Dead By April), Jonas Ekdahl (trummor, tidigare i Evergrey), Henrik Danhage (gitarr, tidigare i Evergrey) och Fredrik Larsson (bas, även i Hammerfall).

Debutalbumet, som släpps 25 augusti, har spelats in under vintern i Göteborg hos producenten Roberto Laghi i IF-Studios. Ett första smakprov på albumet kommer i form av ”Fuck Yeah” – en EP inspelad helt live i IF-Studion med release den 18:e april.

”Vi är stolta att signa avtal med Sony och vet att vi kommer jobba ihop många år framöver. Det skall bli underbart att få visa världen hur man spelar musik på riktigt. Nu går tåget mina vänner, håll i hatten”, säger gitarristen Henrik ”Hinken” Danhage.

”DeathDestruction får mig att bli tonåring på nytt”, säger David Mortimer-Hawkins, A&R på Sony Music. ”Vi är väldigt glada och stolta över att få arbeta med bandet och deras makalöst tunga debutalbum.”

De som missade höstens miniturné får en ny chans i vår och sommar att köras över av 2011 års metalhopp.

...