Depeche Mode

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 4th, 2013

Den London-baserade duon Big Deal har valts som support för Depeche Mode under deras Europaturné! Med Malmö som första anhalt den 9 december blir det bandets första skandinaviska besök som sedan även följs upp av Göteborg, Oslo och Helsingfors.

Big Deal har blivit synonyma med den strukturerade och sparsamma men samtidigt känslomässiga gitarrpop som de visade upp på sin kritikerhyllade debut ”Lights Out” från 2011. Under det senaste halvåret släppte de uppföljaren “June Gloom” som såg bandet expandera sitt sound utan att förlora något av den tidigare styrkan.

Turnédatum
9 december – Malmö Arena, Malmö
11 december – Scandinavium, Göteborg
13 december – Telenor Arena, Oslo
15 december – Hartwall Areena, Helsingfors

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 4th, 2013

I april i år släpptes Ghosts andra album ”Infestissumam”, albumet har varit ett av hårdrocksvärldens absolut mest omtalade under året och Papa Emeritus II och hans fem Nameless Ghouls har spridit sitt mörka gospel över världen. I höst släpper bandet ny EP och en exklusiv svensk deluxe-version av ”Infestissumam” med titeln ”Infestissumam Redux”.

I samband med inspelningen av ”Infestissumam” spelade Ghost även in ett antal extraspår tillsammans med dedikerade Ghost-fanet Dave Grohl i hans Studio 606 i Los Angeles. Låtarna, som alla är covers, producerades av Grohl som även spelar trummor på ett par av spåren.

Nu släpps fler av låtarna på EP:n ”If You have Ghost” samt på ”Infestissumam Redux”.

Det är en varierad samling låtar som gått igenom Ghosts filter. Abba-covern ”I´m A Marionette” dök först upp som b-sida på singeln ”Secular Haze”. Titelspåret till EP:n och tillika första singeln “If You Have Ghosts” är lånad från Austins främste son Roky Erickson. Övriga covers är från artister som står längre bort från Ghost i skivbacken som Army of Lovers ”Crucified” och Depeche Modes ”Waiting for the Night”. Pop-låtar som i Papa Emeritus II klor draperats i svart.

Låtlista för ”If You Have Ghost”:
1. If You Have Ghosts (Roky Erickson)
2. I´m A Marionette (Abba)
3. Crucified (Army of Lovers)
4. Waiting For The Night (Depeche Mode)
5. Secular Haze – Live

EP:n släpps separat på vinyl 12” i 1500 ex varav 500 ex på clear vinyl. Clear-utgåvan kommer säljas exklusivt via Bengans. ”Infestissumam Redux” släpps i 3000 ex och innehåller originalalbumet + bonus-spåret La Mantra Mori och If You Have Ghost EP:n.

“If You Have Ghosts”-singeln släpps idag digitalt, EP:n och ”Infestissumam Redux” släpps 20:e november. ”If You Have Ghosts” finns nu på Spotify och Itunes.

Ghost har turnerat oavbrutet sen januari i år men har endast gjort tre spelningar i Sverige. I höst återvänder de med en turné i Norden.

TURNÉDATUM

November
Mon 25 SWE, Lund Mejeriet
Tue 26 SWE, Göteborg Trädgårn
Thu 28 NOR, Oslo Rockefeller
Fri 29 NOR, Stavanger Folken
Sat 30 NOR, Bergen USF Verftet

December
Mon 2 NOR, Trondheim Byscenen
Wed 4 SWE, Gävle Gasklockorna
Thu 5 SWE, Örebro Club 700
Sat 7 SWE, Norrköping Flygeln
Sun 8 SWE, Stockholm Münchenbryggeriet
Mon 9 SWE, Umeå Idunteatern
Wed 11 FIN, Oulu Teatria
Thu 12 FIN, Tampere Pakkahaune
Fri 13 FIN, Helsinki Circus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 19th, 2013

Det var länge sedan sist, men nu kommer Vince Clarke till Stockholm igen!

Syntpop-pionjären, elektromagistern och grundaren av Depeche Mode, Yazoo och Erasure besöker EnArena, Globen för att spela skivorna från sin egen katalog i ett exklusivt dj-set!

Den egensinnige 53-åringen är ute på sin första DJ-turné någonsin och vi är stolta över att han valt Stockholm som en av sina första anhalter på den. Kan det bli bättre än att få höra klassiker som
“Photographic”, “Don’t go” och “Love To Hate You” dunkas fram av kompositören själv?

På scen samma kväll står ett av Sveriges just nu hetaste band: Kite.

Dalarnas eget Ladytron, Me The Tiger, är förband och inleder denna elektroniska höjdarkväll.

Bakom denna kväll står samma trojka som arrangerade Depeche Modes officiella releaseparty för nya skivan Delta Machine i Sverige tillsammans med Sony Music i våras samt det svettiga Globen-efterpartyt, som gästades av Douglas McCarthy från Nitzer Ebb.

Nu fullbordas 2013 års DM-trilogi med att ta den kanske mest mytomspunne Depeche-medlemmen till staden.

VINCE CLARKE + KITE + ME THE TIGER
EnArena Globen
Palmstiernas Väg 1
Torsdag 19 september 20.00

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 7th, 2013

Depeche Mode är aktuella med albumet ”Delta Machine” som släpptes tidigare i år. På nya singeln ”Soothe My Soul” har bandet fått hjälp från Sverige. Världsberömda DJn och ena tredje delen av framgångsrika Swedish House Mafia, Steve Angello, har tillsammans med brittiska stjärnmusikern Jacques Lu Cont AKA Stuart Price gjort en remix av singeln som släpps exklusivt genom Beatport idag den 6 maj.

Lyssna på remixen av ”Soothe My Soul” här

Det finns få artister bättre lämpade att remixa den elektroniska musikens pionjärer Depeche Mode. Både Steve Angello och Lu Cont AKA Stuart Price har haft enorma framgångar och jobbar med artister som New Order, Madonna och Lady Gaga. DJ duons remix är trogen originalet men med sina tunga beats blir versionen en uppvisning i dansmusik i toppklass.

Remixen av ”Soothe My Soul” släpps strax efter Depeche Modes mest intima Los Angeles spelning någonsin som hölls på Troubadour Club. I fredags startade bandets världsturné i Nice. Den 27 juni spelar Depeche Mode i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 11th, 2013

Depeche Modes trettonde och senaste studioalbum Delta Machine, det första via Sony Music/Columbia, har nått guldstatus.Det kritikerrosade albumet toppade svenska albumlistan vid release och tog över första platsen i nio andra länder inklusive Tyskland.Dessutom placerade sig Delta Machine topp fem i ytterligare nio länder första veckan. Digitalt dominerade Depeche Mode iTunes listan i hela 34 länder.

Söndagen den 24 mars hölls ett exklusivt releaseevent på MuseumsQuartier i Wien där Depeche Mode spelade live för en liten skara media och fans.

Just nu är Depeche Mode aktuella med singeln “Soothe My Soul”. Videon spelades in i New York och är regisserad av Warren Fu som tidigare jobbat med bland andra Daft Punk, och The Killers. Se den nedan.

I början av maj ger sig Depeche Mode ut på turné och torsdagen den 27 juni spelar bandet i Borlänge på Peace & Love festivalen. Se alla aktuella turnédatum här.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 8th, 2013

Nästa fredag den 15 mars gör Depeche Mode ett efterlängtat showcase på amerikanska South by Southwest (SXSW). Showcaset äger rum i Brazo’s Hall i Austin, Texas klockan 22 och kommer ge fans en chans att uppleva musik från kommande albumet Delta Machine live innan release. Redan idag kl 12 CST startar utlottningen av biljetterna till det exklusiva showcaset för SXSW platinum och guldackrediterade besökare. Länk för att delta i lotteriet hittas här.

Senast igår blev det officiellt att Depeche Mode håller ett exklusivt Q & A på South by Southwest (SXSW) för att diskutera kommande albumet Delta Machine som släpps 25 mars. Bandet kommer också att diskutera dåtid, nutid och framtid för Depeche Mode samt den kommande världsturnen. Det unika samtalet med den legendariska gruppen kommer att hållas nu på onsdag den 13 mars klockan 17 i Austin Convention Center. Eventet är öppet för alla med Music och Platinum access.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album. Senaste albumet, 2009 års Songs of The
Universe, debuterade på förstaplatsen på albumlistan i hela 14 länder och bandets 12 tidigare studioalbum har placerat sig topp 10 i mer än 20 länder inklusive USA och England. Bandets senaste turné 2009/2010 slog alla rekord och sålde mer än 2,5 miljoner biljetter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 7th, 2013

Nu är det klart att Depeche Mode gör sitt första officiella framträdande för året på South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas. Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher kommer att finnas på plats nästa vecka under ett exklusivt Q&A för att diskutera kommande albumet Delta Machine som släpps 25 mars. Bandet kommer också att diskutera dåtid, nutid och framtid för Depeche Mode samt den kommande världsturnen. Det unika samtalet med den legendariska gruppen kommer att hållas nu på onsdag den 13 mars klockan 17 i Austin Convention Center. Eventet är öppet för alla med Music och Platinum access.

Utöver sin medverkan under SXSW nästa vecka kommer Depeche Mode även göra ett uppträdande för den amerikanska prisbelönta CBS webcastserien LIVE ON LETTERMAN som sänds från Ed Sullivan Theater i New York nu på måndag kväll (20.00 NY tid). Webcasten kommer att innehålla ny musik från kommande albumet Delta Machine samt några av bandets mest klassiska hits. Spelningen kommer att kunna följas här.

Delta Machine spelades in under 2012 i Santa Barbara och New York. Albumet är prodcuerat av Ben Hillier och mixat av Flood. I sommar uppträder Depeche Mode på Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album. Senaste albumet, 2009 års Songs of The Universe, debuterade på förstaplatsen på albumlistan i hela 14 länder och bandets 12 tidigare studioalbum har placerat sig topp 10 i mer än 20 länder inklusive USA och England. Bandets senaste turné 2009/2010 slog alla rekord och sålde mer än 2,5 miljoner biljetter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 22nd, 2013

Idag kan Sony Music och Electronic Beats meddela att ett exklusivt lanseringsevent för Depeche Modes 13:e studioalbum “Delta Machine” som släpps den 25 mars, äger rum i Wien den 24 mars. Eventet hålls på det historiska Museums Quartier, ett av världens största kulturella center och Depeche Mode kommer under kvällen att framföra material från det kommande albumet ”Delta Machine”.

Biljetter till det exklusiva eventet går att tävla om genom Sony Music, Telekoms Electronic Beats hemsida www.electronicbeats.net. En utlottning sker även på www.electronicbeats.net där de mest dedikerade Depeche Mode fansen har en chans att vinna biljetter till eventet genom att visa sin passion för bandet.

“There’s been so much interest in the new album that showcasing it live and streaming some of the new tracks seemed like a great way to give people around the world a taste. Working with Telekom enables us to harness technology and have our music heard by as large an audience as possible”, säger sångaren Dave Gahan.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album. Senaste albumet, 2009 års Songs of The Universe, debuterade på förstaplatsen på albumlistan i hela 14 länder och bandets 12 tidigare studioalbum har placerat sig topp 10 i mer än 20 länder inklusive USA och England. Bandets senaste turné 2009/2010 slog alla rekord och sålde mer än 2,5 miljoner biljetter.

Läs mer om lanseringseventet här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 24th, 2013

Depeche Mode släpper sitt efterlängtade 13:e studioalbum Delta Machine den 25 mars på Columbia Records. Albumet, som spelats in under det senaste året i Santa Barbara, Kalifornien och i New York, är producerat av Ben Hillier och mixat av Flood. Första singeln från albumet är Heaven och släpps nästa fredag 1 februari. Samma dag har videon för Heaven premiär.

Delta Machine kommer att släppas som standard CD med 13 spår samt i en exklusiv Deluxe Edition med fyra extra spår och en 28-sidig fotobok med fotografier tagna av Depeche Modes artistiska medarbetare Anton Corbijn.

“Writing this album was incredibly daunting as I wanted the sound of this collection to be very modern. I want people to feel good about listening to this record, to get some kind of peace. It’s just got something magical about it” säger Martin Gore om albumet.

Dave Gahan tillägger: “With this release we’ve completely shifted our idea of how to create an album. When we hit a wall where we realize the album is beginning to sound too normal, we’ll mess it up and really give it that organic Depeche Mode Sound. Delta Machine is no different, and I can’t wait for all of our fans to hear it.”

Under våren ger sig Depeche Mode ut på en omfattande Europaturné med start i Tel Aviv 7 maj. Bandet spelar sedan 34 spelningar i 25 länder under våren och sommaren och avslutar i Minsk, Vitryssland 29 juli. I slutet av juni står Depeche Mode på scen i Borlänge under Peace & Love-festivalen. Datum för den påföljande Nordamerikanska turnén offentliggörs inom kort.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album. Senaste albumet, 2009 års Songs of The Universe,debuterade på förstaplatsen på albumlistan i hela 14 länder och bandets 12 tidigare studioalbum har placerat sig topp 10 i mer än 20 länder inklusive USA och England.

Låtlista Delta Machine:
1. Welcome To My World
2. Angel
3. Heaven
4. Secret To The End
5. My Little Universe
6. Slow
7. Broken
8. The Child Inside
9. Soft Touch/Raw Nerve
10. Should Be Higher
11. Alone
12. Soothe My Soul
13. Goodbye

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 11th, 2012

I mars nästa år släpper brittiska Depeche Mode sitt trettonde studioalbum på Columbia Records.
”Jag känner mig otroligt glad och nöjd över hur albumet blev” säger Martin Gore. ”Musiken har en liknande känsla och stämning som på Violator och Songs of Fait and Devotion och jag tycker att låtarna på det nya albumet är några av de bästa vi någonsin gjort.”

Albumet innehåller helt nyskrivet material från Martin Gore och Dave Gahan.
“Albumet känns väldigt organiskt och direkt. Det är inte ett bluesalbum men det har definitivt en väldigt själfull känsla. Vi försökte verkligen få in mer element och känsla från live showerna och
uppträdandena redan under inspelningen”
säger Gahan.

Mer information om det kommande albumet samt albumtitel följer inom de närmaste veckorna.

Depeche Mode bildades 1981 och består av Martin Gore, Dave Gahan och Andy ‘Fletch’ Fletcher. Som några av post-punk erans pionjärer har Depeche Mode vuxit till att bli ett av de mest inflytelserika banden i modern tid med mer än 100 miljoner sålda album. Senaste albumet, 2009 års Songs of The Universe, debuterade på första platsen på albumlistan i hela 14 länder och bandets 12 tidigare studioalbum har placerat sig topp 10 i mer än 20 länder inklusive USA och England.

Även Depeche Modes liveuppträdanden och turnéer har hyllats stort och upplevts av miljontals fans under åren. Bara under ”Tour of the Universe” turnén 2009-2010 spelade bandet för nära 3 miljoner fans i mer än 30 länder och blev därmed det första elektroniska bandet som totalt sålde ut en hel stadium turné.

I samband med releasen av Depeche Modes nya album kommer bandet att ge sig ut på europaturné med start i Tel Aviv, Hayarkon Park den 7 maj. Depeche Mode kommer under våren att spela 34 konserter i 25 europeiska länder och kommer till Sverige i slutet av juni för att spela på Peace & Love.
Andra festivaler som är inbokade inkluderar Rock Werchter Festival i Belgien, BBK Festival i Spanien och Optimus Alive Festival i Portugal. Europaturnén avslutas i Minsk i Vitryssland den 29 juli.
Detaljer om den omfattande nordamerikanska turnén följer inom kort.

...