EMI Music

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 13th, 2013

Glömda skandinaviska pärlor på nya Balearicsamlingar!

EMI Music Sweden presenterar två nya titlar i sin internationellt uppskattade digitala Balearic-serie.

I den framgångsrika Balearic-serien släpptes 11 volymer under 2012. Responsen har varit överväldigande från konnässörer.

Den 18 mars släpps ytterligare två volymer i serien. På dessa har fokus flyttats från undergenre, som de tidigare volymerna hade, till att låtarna uteslutande har ett skandinaviskt ursprung.

Various Artists – Balearic Scandinavia täcker in 70, 80 och det tidiga 90-talet som låter ganska organiskt medan Various Artists – Balearic Scandinavia 2 avhandlar det mer elektroniska 90, 00 och 10-talet.

På barer och klubbar i Sverige (och världen) spelas mycket av de låtar vi samlat här: Tommy Seebach, Roger Rönning, Mental Overdrive, Klaus Schönning, Harpo och Frank Aleksandersen. På flera av dem har det också figurerat nya edits men vi har dem i originalversoner – if it ain´t broken, don´t try to fix it!

Och precis som på de tidigare volymerna så finns det en del spår som inte tidigare funnits tillgängliga digitalt, och vissa fall inte heller på CD. Dessa är Agneta Baumann ft. Björn Skifs, +1, Vision, Eva-Britt Strandberg, Bob Azzam, Kask, Weeping Willows and Heed.

Vi passar även på att släppa flera av dessa artisters originalalbum digitalt. Speciellt värda att nämnas är Agneta Baumanns soul-album ”I am an Illusion” (där bl a Luther Vandross, Carlos Franzetti samt den svenska studioeliten medverkar), Bob Azzams Sverigeinspelade ”New Sounds” och Eva-Britt Strandbergs överfunkiga ”Mellan vaka och sömn”.

De tidigare titlarna i serien är Balearic Blend, Balearic Pop, Balearic Electronic,

Balearic Leftfield, Balearic Rock, Balearic Soft rock, Balearic House, Balearic Reggae, Balearic Prog, Balearic Ambient och Balearic World.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 10th, 2012

EMI Music Sweden lanserade för några dagar sedan Playalistic Spotify App, en innehållsrik och användarvänlig app med mängder av spellistor och albumrekommendationer för alla Spotifyanvändare i Sverige.

Appen är enkel och logiskt uppbyggd kring tre huvudfunktioner: Playlists, Classic Albums och Reviews.

Playlists har något för alla. Här hittar du listor med allt från senaste hitsen till nischade temabaserade listor som t.ex vår kritikerrosade samlingsserie Balearic. Låtarna i listorna är noga utvalda för att matcha en medveten och nyfiken målgrupp.

Classic Albums består av nära 500 album. Många av dem återkommer ständigt på Bästa Album Någonsin-listor världen över, medan andra är personliga favoriter hos Playalistics redaktörer.

Reviews samlar aktuella albumrecensioner från en mängd olika källor online. Albumen får ett kort citat från recensionen för att snabbt vägleda användaren. Recensionerna räknas samman och albumen får en snittpoäng, kallat Popscore.

”Vi är stolta att vara delaktiga i en app som samlar musik och trovärdiga recensioner på ett ställe – där du lyssnar på din musik”, säger Jörgen Eng, MD på Popyoular AB.

En kul funktion i appen är att användaren kan klicka fram en slumpmässigt vald spellista från både Classic Albums och Reviews. Du kan dessutom sortera spellistorna på olika sätt för att ytterligare stimulera upptäckarglädjen. Playalistic is all about great music recommendations!

”Våra spellistor i Playalistic innehåller såklart de senaste och största hitsen, de bästa danslåtarna, de soligaste sommarplågorna och mycket mera. Vi vill dessutom hjälpa användaren att få en både bredare och djupare musikalisk upplevelse genom välgjorda spellistor och noga utvalda albumrekommendationer”, säger Fredrik Johanson, katalogansvarig EMI Norden.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 19th, 2012

balearic-blend30 april kommer de första fyra volymerna i en svenskproducerad digital samlingsserie: BALEARIC.

Balearic Pop, Balearic Prog, Balearic Ambient och Balearic Blend.

Här återfinner vi så vitt skilda artister som Belouis Some, Eloy, Soft Machine, Propaganda, Steve Hillage, Roxy Music, Sheena Easton, Solar Plexus, Björn Olsson, Japan och Marcos Valle.

Ett typiskt exempel på en låt som har den “baleariska känslan”, och fungerar perfekt i rätt sammanhang är Penguin Café Orchestras “Music For A Found Harmonium”, spelad mycket av bl.a. José Padilla, DJ på Café del Mar och chill-outmusikens fader. Låten har inga beats och är snarast klassisk musik, men ändå dansade publiken till den på samma sätt som man dansade till tidig house.

Samlingarna släpps för världen där möjligt. Några spår har fått plockas bort av rättighetsskäl men här återfinns många av de låtar som spelades på de klassiska klubbarna på Ibiza och i England på 80- och 90-talet! Begreppet Balearic lever och frodas än idag, och mycket av innehållet på de nya samlingarna spelas flitigt i barer och på klubbar i Balearisk anda runt om i världen.

“Det har varit en ynnest att få gå igenom EMI’s fantastiska katalog och sätta ihop dessa samlingar som är både breda och smala på samma gång. Ett riktigt hjärteprojekt!”, säger Jens Peterson Hällefors (Music supervisor/DJ, Get Larry on the phone), som ligger bakom projektet tillsammans med Fredrik Johansson (VP Catalogue, EMI Music Nordic).

“Jag har gått igenom spellistor från klubbar som Amnesia, Es Paradis, Café Mambo, Shoom och Spectrum och också adderat låtar som jag tycker har samma känsla” fortsätter Jens. “Balearic är inte en musikstil, utan mera en känsla och ett sammanhang”.

Mer om Balearic:
I början av 80-talet hade DJ’s på Ibizas utomhusklubbar långa arbetspass och spelade de flesta dagarna i veckan. Den begränsade tillgången till skivor på ön gjorde att de inte bara kunde hålla sig till en specifik genre, utan var tvungna att spela väldigt varierat för att få musiken de hade att tillgå att räcka till. Det som knöt ihop den varierade musikmixen var att den var dansant och hade en speciell känsla.

Engelska soul-DJ’s som semestrade på Ibiza uppmärksammade “den baleariska känslan” när de fick höra såväl rena poplåtar som mer elektronisk, experimentell och industriell musik på klubbarna. Britterna gillade konceptet och började blanda genrer för att skapa samma känsla på sina egna klubbar. De kallade det Balearic.

Under 2012 släpps ytterligare åtta titlar i samlingsserien; Balearic Disco, Balearic Rock, Balearic Reggae, Balearic World, Balearic House, Balearic Leftfield, Balearic Electronic och Balearic Soft Rock.

Provyssna själv på Spotify eller Wimp.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 18th, 2010

Efter åtta år på posten som VD för den nordiska avdelningen av EMI Music så lämnar nu Åsa Törneryd över jobbet till Stefan Blom som arbetat på EMI Music Services sedan 2007 efter en tid hos mobiloperatören 3. EMI skriver följande i sitt egna pressmeddelande:

”Stefan har varit hos EMI sedan tidigt 2007 och har bidragit till att utveckla EMI Music Services-teamet genom att bygga globala nätverk och genom att erbjuda service av världsklass till våra artister och etiketter.”

Åsa Törneryd listades förra veckan som en av det svenska näringslivets viktigaste kvinnor av den ledande affärstidningen Veckans Affärer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2009

snoop-dogg-2

Hip-hopstjärnan Snoop Dogg, eller Calvin Broadus som han egentligen heter, har av skivbolaget EMI Music fått titeln “Creative Chairman” (ungefär konstnärlig ledare) vid deras etikett Priority Records. Snoop Dogg är en av hip-hopens superstjärnor och har sålt mer än 30 miljoner album världen över. Han kommer att släppa sitt tionde album “Malice N Wonderland” i december.

Snoop Dogg kommer att ansvara för att återupprätta Priority Records rykte som en västkustrapens mest inflytelserika kanaler och kommer att vidareutveckla etikettens digitala verksamhet. Han kommer dessutom att fungerar som exekutiv producent för en rad nya skivor som kommer att släppas nästa år för att fira Prioritys 25-årsjubileum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 22nd, 2009

Eleven Seven Music Group har tecknat ett avtal med EMI Music vilket innebär att EMI kommer att hantera digital och fysisk distribution samt marknadsföring för Eleven Seven i Storbritannien och i övriga Europa.

Bland Eleven Sevens band kan nämnas de legendariska 80-talshårdrockarna Mötley Crüe, Buckcherry, Sixx:A.M., Trapt och Drowning Pool.

...