Frantic Amber

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2012

frantic-amber-2012

Frantic Amber från Stockholm tog hem segern i svenska Wacken Metal Battle 2012. Tävlingen avgjordes den 10e maj på Göta Källare i Stockholm. Fem band tävlade om att få spela i augusti på världens största metalfestival, Wacken Open Air i Tyskland.

Frantic Amber vann svenska uttagningen av Wacken Metal Battle 2012. På plats fanns en proffsjury bestående av personer verksamma inom musikindustrin och under ledning av ordförande Ida Evileye (Crucified Barbara). Motiveringen lyder:

”Extremt övertygande, inspirerande, energirikt och med en grym självklarhet har detta band helt kört över oss i juryn! Jag har själv varit lite av ett fan sen ett år tillbaka då jag hörde detta band för första gången. Nu ett år senare hör jag ett helt annat band som är fruktansvärt mycket mer samspelta och självklara! Vinnaren av årets Wacken Metal Battle är Frantic Amber”

1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i Tyskland augusti 2012. Wacken Open Air är idag världens största metalfestival och drog drygt 75 000 besökare förra året.

Frantic Amber vann även en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter från Bandshop. De får även spela på Metaltowns officiella efterfest.

Wacken Metal Battles startade när Wacken Open Air-festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen av Europa, men också Kina, Indien, Ryssland, Kroatien och Brasilien. Sverige är med för tredje året.

I augusti tävlar bandet Frantic Amber mot 30 andra band om ett skivkontrakt med Wacken Records.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Apr 28th, 2012

wacken-metal-battle-2012Med knappt två veckor kvar till svenska upplagan av årets Wacken Metal Battle är nu juryn klar. Det är tredje året Sverige deltar i Wacken Metal Battle, tävlingen där 5 band tävlar om att få spela på Europas största metalfestival. Tävlingen avgörs den 10 maj på Göta Källare i Stockholm.

Juryn består av musiker, journalister och representanter för festivaler. Juryns ordförande är som tidigare år Ida Evileye, Crucified Barbara. Övriga jurymedlemmar är David Szücz (Degradead), Sven Mörén (Rocknytt), Håkan Persson (Skintrade), och Peter Flodman (Metaltown).

Wacken Metal Battle startade när den tyska festivalen Wacken Open Air ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battles har pågått runt om i världen sedan 2004. I år medverkar 30 länder, inkluderat större delen av Europa, men också Kina, Indien, Ryssland, Kroatien och Brasilien. Sverige är med för tredje året. Vinnarna i respektive land får spela på WET Stage på Wacken Open Air-festivalen i augusti 2012.

Banden i bokstavsordning:
Stockholm: Ascend (www.ascend-online.com)
Helsingborg: Chine (www.chineofficial.com)
Stockholm: Deathember (www.facebook.com/deathemberband)
Stockholm: Frantic Amber (www.franticamber.com)
Borlänge: Tempory (www.tempory.se)

1:a pris är att får spela på WET Stage på Wacken Open Air i augusti 2012. Dessutom får det vinnande bandet något som alla metalband behöver, en backdrop med sin logga på i formatet 4 x 2 meter från Bandshop. Vinnaren får även spela på Metaltowns officiella efterfest.

Som support innan tävlingen börjar spelar lovande Black Oak.

Wacken Metal Battle Sweden 2012
Datum: 10 maj kl. 20.00
Plats: Göta Källare, Medborgarplatsen, på Södermalm i Stockholm.
Biljetterna kostar 100:- i förköp + ev. avgift. Biljetterna kostar 150:- i dörren.

Här köper man biljetter

För mer information: www.metal-battle.com/countries/sweden/

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 26th, 2012

frantic-amber-2012

Det svenska metalbandet Frantic Amber från Stockholm presenterade för en vecka sedan sin senaste video “Bleeding Sanity” vilken finns till allmän beskådan nedan. Låten är titelspåret från gruppens nya minialbum som kommer att släppas nu under våren. Skivan producerades av den amerikanska metalprofilen Ralph Santolla, en mycket rutinerad gitarrist som tidigare spelat med bland andra Death, Deicide, Obituary och Iced Earth.

Frantic Amber rekryterade nyligen en ny trummis i Erik Röjås som därmed blev bandets första manlige medlem. Den 21 januari framförde de låten “Doomed To Walk This Earth” live på P3 Guld-galan i Lisebergshallen i Göteborg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 23rd, 2011

frantic-amber-2

Metalbandet Frantic Amber från Stockholm planerar i början av september sin andra turné genom Ryssland med besök i bland annat Moskva, Tula, Kaluga, Smolensk och Ryazan. Bandets första turné i landet ägde rum så sent som i mars då de bland annat spelade på Zheleznye Devy, en festival tillägnad band med kvinnliga sångare.

Frantic Amber bildades 2008 och består av medlemmar från Sverige, Norge, Danmark och Japan. De har redan hunnit med att spela på Sweden Rock Festival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 1st, 2011
Foto: Peter Pettersson

Foto: Peter Pettersson

De Stockholms-baserade metalbanden Hysterica och Frantic Amber kommer att göra en kortare turné i Ryssland i början av mars. Tre klubbspelningar är inbokade i Bryansk, Tula och Moskva och de kommer dessutom att uppträda på den största ryska hårdrocksfestivalen för kvinnliga sångerskor – Zheleznye Devy – i Kaluga den 7 mars.

Manowar-inspirerade Hystericas debutalbum “Metalwar” mixades av Peter Tägtgren från Hypocrisy och Pain och vann kategorin “Bästa nykomling” vid Swedish Metal Awards förra året. Ett nytt album mixas och mastras just nu av Pontus Norgren (Hammerfall) och Marcus Jidell (Evergrey).

...