Glasvegas

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2013

Vi kan härmed meddela den glada nyheten att Glasvegas blivit med förband.

Malmö: Könsförrädare
Göteborg: Magnus Ekelund
Stockholm: Kristian Anttila och Magnus Ekelund.

Kristian Anttila
2003 presenterade Kristian Anttila sig på den svenska popscenen. Otaliga listframgångar och över 300 spelningar senare har han lyckats sträcka sin karriär över tio år och fem album, i en musikvärld där de flesta artister inte varar mer än tio låtar. Hits som “Smutser”, “Västra Frölunda”, “Vill Ha Dig”, “Paul Weller” och “Hisingen-Manhattan” har skrivit in honom i den svenska pophistorien för gott.

Magnus Ekelund
Likt Lana Del Ray, har Magnus Ekelund omfamnat sin samtid och skapat en egen värld. En hermetiskt tillsluten enhet formad av allt det som influerat honom under hans 27-åriga liv. Det är Beastie Boys och Santigold lika mycket som Glasvegas och Eminem. Det är skateboardåkande urbanism och småstadsångest sida vid sida. Bas som skakar kroppen och diskant som skär in i själen. Det är ny musik. Magnus Ekelunds sista utpost.

Könsförrädare
Könsförrädare från Luleå spelar drömsk, vän och våldsam indiepop. Tillsammans med de stilistiskt raffinerade och normkritiska texterna är det svårt att separera pop från politik. I höst kommer debutalbumet “Curse All Law”, redan nu finns första singeln “Death To Stories” ute.

Könsförrädare som producerats av Mattias Alberg har beskrivits som “Luleås eget Sonic Youth”. I somras spelade bandet på Way out West, P3 har vevat en del och självklart har inte PSL missat att hylla detta politiska band som vi längtat så länge efter.

Glasvegas turnédatum
17 november – Malmö, KB
18 november – Stockholm, Berns
19 november – Storan, Göteborg

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2013

Skotska Glasvegas består av de tre originalmedlemmarna James och Rab Allan och Paul Donaghue tillsammans med svenska nytillskottet Jonna Löfgren på trummor. Och lite fint är det ändå, att det just blev en svensk trummis i bandet som vi älskar så mycket. De övriga glasvegerna kommer från hårdnackade arbetarstaden Glasgow. Enkelt gissat kanske då bandnamnet är en ordlek på städerna Las Vegas och Glasgow. Som att ligga i rännstenen och titta på stjärnorna.

Arbetarrötterna hördes tydligt i den självtitulerade debutplattan, som älskades innerligt av en världsomspännande publik. På uppföljaren från 2010, ”Euphoric /// Heartbreak \\\”, klingade inte Glasgow-influenserna lika tydligt. Den är nämligen inspelad i Santa Monica, Kalifornien och valet av inspelningsplats hade en enorm inverkan på bandet.

Nu vankas det äntligen ny musik på svenska scener igen. Glasvegas nya album ”Later… When The TV Turns To Static” släpptes den 2 september på Glasvegas egna label Go Wow Records och BMG Chrysalis i samarbete med Sony Music. Fansen jublade lika mycket som alltid och kritikerna har stått hänförda inför den kollektiva kärlek som Glasvegas är upphov till. Lite så där som det ska vara med arbetarkultur.

Turnédatum
17 november – Malmö, KB
18 november – Stockholm, Berns
19 november – Göteborg, Storan

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2013

Påsken är slut! Våren är på väg… Siestafestivalen skruvar upp förstärkarvolymen till 11, och presenterar stolt nya tillskott till årets lineup! Tre brittiska tungviktare och Indie-Göteborgs nya fanbärare Makthaverskan.

Nybokade artister:
Biffy Clyro [uk]
Glasvegas [uk]
The Vaccines [uk]
Makthaverskan [s]

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 27th, 2011

glasvegas-video-2011

Sverigeaktuella skottarna i Glasvegas har släppt sin nya musikvideo till låten ”Shine Like Stars” och videon är inspelad live under bandets senaste Sverigekonsert på Annexet den 19 maj.

Imorgon, tisdag 28 juni, spelar Glasvegas på Where The Action Is-festivalen i Göteborg.

Tidigare i vår gick Glasvegas rakt in på svenska albumlistans förstaplats med sin andra skiva, EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\, producerad av Flood (Depeche Mode, U2).

Glasvegas är James Allan, Rab Allan, Paul Donoghue och den nya svenska trummisen Jonna Löfgren.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2011

glasvegas-2011-2

De hyllade skottarna i Glasvegas går rakt in på svenska albumlistans förstaplats och konkurrerar därmed ut artister som Carola. Topplisteplaceringen är bandets högsta någonsin – inte bara i Sverige utan i hela Europa.

Bandets efterlängtade andra skiva, EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\, släpptes den 1 april och har spelats in med producenten Flood (Depeche Mode, U2).

Glasvegas är James Allan, Rab Allan, Paul Donoghue och den nya svenska trummisen Jonna Löfgren.

Den 19 maj spelar Glasvegas på Annexet i Stockholm och den 28 juni spelar bandet på Where The Action Is i Göteborg.

Mer information om Glasvegas Stockholms-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 25th, 2011

glasvegas-2011

Torsdag den 31 mars besöker Glasvegas skivbutiken Bengans i Göteborg.

I samband med att uppföljaren till den kritikerrosade debuten släpps, så besöker bandet Bengans Skivbutik för att möta sina svenska fans. De kan vänta sig ett kort akustiskt set i butiken och chans att få det nya albumet EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\ signerat av bandet.

Albumet innehåller 11 nyskrivna låtar. Musiken skrevs och bearbetades i Santa Monica (Kalifornien) och spelades in i London tillsammans med producenten Flood. På albumet återskapar bandet deras atmosfäriska ljudbild samtidigt som de går åt ett nytt håll både musikaliskt och textmässigt. Albumet släpps av Sony Music.

Glasvegas utgörs av James Allan, Rad Allan, Paul Donoghue och nya svenska trummisen Jonna Löfgren.

Övriga artistbesök hos Bengans
Bengans Skivbutik på Stigbergstorget, Göteborg
Stefan Andersson spelar, berättar & signerar Lördag 26/3 Kl: 13.00
Carl Norén spelar & signerar Lördag 9/4 Kl: 13.00

Bengans Skivbutik på Drottninggatan 20, Stockholm
Amon Amarth signerar Fredag 25/3 Kl: 16.00

OM BENGANS SKIVBUTIKER
Bengans Skivbutiker har under åren fått besök av artister från den svenska artisteliten såsom Robyn, Ulf Lundell, Kent, Håkan Hellström, Lars Winnerbäck och Europe. Även utländska besök i form av David Bowie, Belle & Sebastian och R.E.M. har skapat ringlande köer av entusiastiska besökare.

Bengans Skivbutik i Göteborg är nordens största och mest välsorterade skivbutik. Den öppnade ursprungligen 1974 på Kommendörsgatan men återfinns sedan 1986 på Stigbergstorget 1 i en före detta biograflokal. Bengans Skivbutik finns även på Drottninggatan 20 i Stockholm samt på Östra Hamngatan 46-48 i Göteborg (Lagerhaus lokaler). Bengans driver även CD & BOK Outlet, Barkarby.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2011

glasvegas-2011

Vi har nöjet att kunna presentera fem nya akter till festivalen i Azaleadalen. Den 28 juni kan vi nu njuta av omåttligt populära Glasvegas, The Killers-sångaren Brandon Flowers och indiehjältarna i Bright Eyes. Vi kommer också att sjunga med till The Ark en sista gång och även välkomna en nyfunnen popälskling i Daniel Adams-Ray. Förväntningarna skruvas nu upp och nedräkningen kan starta på allvar inför dagen då det händer.

Klara artister:
GLASVEGAS
BRANDON FLOWERS
BRIGHT EYES
THE ARK
DANIEL ADAMS-RAY

Klara sedan tidigare:
COLDPLAY

Where The Action Is presenteras av Luger och Live Nation.

BILJETTINFO
Festivalbiljett: 950 kr + serviceavgift.
VIP-biljett: 1650 kr + serviceavgift

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 19th, 2011

glasvegas-2011

Vår tids kanske viktigaste popband, Glasvegas kommer till Stockholm i mars.

Glasvegas är motsatsernas hemvist. De gula tänderna i ett perfekt ansikte. Finstassen i lerfältet utmed vägrenen. Whiskeypavan bland champagneflaskorna. Upproret i det tillrättalagda. Glasvegas är den nyförälskade euforin och det krossade hjärtat på en och samma gång. Och just därför passar titeln på det nya albumet så bra; efterlängtade ”EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\” släpps under våren.Med sin socialrealistiska lyrik vackert inknåpad i de storslaget popromantiska kompositionerna har Glasvegas skrivit musikhistoria en gång för alla.

Självtitulerade debuten från 2008 talade rakt till en hel generation av människor som törstat efter något med innebörd. Med rullande r och en tjock skotsk accent sjunger James Allen om hårda verkligheter och heta drömmar. Vi känner alla socialarbetande Geraldine i låten med samma namn som höjs mot skyarna när hon räddar människor med ena foten i graven, vid ödets rand. På nya singeln ”The world is yours” från kommande albumet skanderar Allen ”You don’t need me as much as I need you” i den bitterljuva popmelankoli som blivit Glasvegas signum. Men vi behöver Glasvegas mer än de tror.

Där Libertines inte riktigt lyckades, och där Arctic Monkeys så gärna ville men inte kunde, har Glasgow-bandet definierat hur världens bästa band ska låta. Med samma magi och innerliga frenesi som Bruce Springsteen besatt i sin ungdoms dagar är Glasvegas ett levande tecken på dagens liderliga vara.

I mars gör Glasvegas en mycket exklusiv spelning i Stockholm. Den här gången hittar vi svenska Jonna Löfgren från Boden bakom trummorna. Och den fjärde april kommer nya skivan. 2011 är vårt år.

Konsertdatum
7 mars – Stockholm, Kägelbanan

Mer information om Glasvegas Stockholms-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 3rd, 2010

wu-tung-clan

Hip-hopens numero uno kommer till Way Out West. W U – T A N G C L A N. Att ens börja namedroppa folk som har influerats av Wu-Tang Clan är onödigt och listan skulle ta upp hela det här brevet. De är helt enkelt ett av de mest signifikanta banden i musikhistorien. Punkt slut. Wu-Tang Clan ÄR hip-hop.

Det var länge sedan Shout Out Louds enbart var en angelägenhet för inbitna indiefans. Det var länge sedan man satt på sitt rum och tänkte att man var ensam om att älska dem. Nu är det 2010 och man får dela bandet i atomer för att de ska räcka till. Men det gör inte så mycket. Det är ett band man är villig att dela med sig.

Vi tyckte även det var dags att boka på ett gäng med artister till Stay Out West, för att bräcka oss själva. Glasvegas kommer hit och spelar sina favoritlåtar från skivbåset i form av DJ’s, Laidback Luke som gång på gång utnämns som en av världens bästa DJ’s kommer, Promoe & Cosmic kommer att köra ett unikt set med bara gamla grafflåtar.

Nu är line-upen helt fulländad och vi kan stolt presentera spelschemat för Way Out West 2010.

Way Out West Ain’t Nuthing ta F’ With.

www.wayoutwest.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 8th, 2009

glas-vegas

Skotska Glasvegas, som gjort frekventa besök i Sverige den senaste tiden, kommer i vinter att spela in uppföljaren till det hyllade självbetitlade debutalbumet som släpptes förra året. Plattan kommer att spelas in i Los Angeles på den amerikanska västkusten tillsammans med producenten Rich Costey.

Nästa helg har göteborgarna chansen att njuta av Glasvegas på festivalen Way Out West.

...