Invasionen

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2013

Ska man sammanfatta tredje albumet med INVSN (nya stavningen på Invasionen) i ett ord blir det Utanförskap.

Västerbottningarna som tidigare släppt Saker som jag sagt till natten och den punkiga Hela världen brinner återvänder med INVSN, det första livstecknet sedan sångaren Dennis Lyxzén spenderade större delen av 2012 tillsammans med sina forne bandkamrater i Refused på en uppmärksammad världsturné.

INVSN har aldrig lämnat Umeå. De har aldrig omfamnats av Stockholms nervösa credmaffia som sneglar på varandra och undrar ”ere här bra eller?” och de har aldrig tillhört en given scen. Och det har aldrig märkts så tydligt som på nya skivan.

Här är en samling låtar som går sin egen väg, utan att snegla på rådande trender eller åsikter om hur rock ”ska” låta 2013. Det är kompromisslösa sånger där budskapet är omisstydligt. ”Västerbotten”, ”Hatet” och ”Ner i mörkret” talar sina egna tydliga språk. Att ta frustrationen, missuppfattningarna och hatet och omvandla till styrka och energi. Tillsammans med Nick Launay (Nick Cave, PiL mfl) och Jacob Hansen har INVSN tonsatt utanförskapet och känslan av att inte höra hemma i givna mallar eller inrutade genrer.

Men, de som följt Dennis Lyxzén, Sara Almgren, Anders Stenberg, André Sandström och Richard Österman vet att det är där de trivs bäst.

Till denna tredje fullängdare har bandet fått skivkontrakt med den amerikanska labeln Razor & Tie, där albumet kommer att ges ut i engelsk version. I samband med detta ger sig även INVSN iväg på en USA-turné i oktober. Första singeln “Ner i mörkret” släpps 20 september och det självbetitlade albumet “INVSN” släpps den 20 november.

Sällan har ett utanförskap låtit så bra.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 27th, 2012

wimp-logo

Musiktjänsten WiMP startar konceptet Live Sessions där artister och band får möjlighet att uppträda varje månad. Konserterna är gratis och spelas in av WiMP som sedan släpper inspelningarna exklusivt i musiktjänsten.

Live Sessions startar onsdagen den 28 mars på Story Hotel i Stockholm. Först ut är bandet Invasionen med sångaren Dennis Lyxén i spetsen (Refused, Lost Patrol).

”Det ska bli jävligt roligt att ge Stockholm och WiMP lite bra musik på onsdag” säger Dennis Lyxén.

WiMP börjar arrangera livekonserter och tar därmed plats på Stockholms livescen. Man väljer att göra denna aktivitet över tid då syftet är att lyfta fram svensk musik precis på samma sätt som de gör i själva musiktjänsten.

”Det känns väldigt roligt att få starta upp Live Sessions där vi får kombinera vårt redaktionella urval genom bandet vi bokar med vår stora passion för livemusik. Att kunna erbjuda våra användare exklusivt material som detta hoppas vi kommer bli mycket uppskattat”, säger Fredrik Zmuda, redaktionschef på WiMP Sverige.

WiMP Live Sessions 28 mars:
Pris: gratis
Adress: Riddargatan 6, Stockholm
Tid: Klockan 21:00 står Invasionen på scenen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 25th, 2011

invasionen-2011Det kommande, svenskspråkiga albumet Saker Som Jag Sagt Till Natten (21 SEP, SONY MUSIC) släpps på indiebolaget Maybe Mars i Kina och i september åker bandet över på turné. Dennis erkänner att det, till en början, kändes konstigt att åka till Kina och sjunga på svenska, ända till någon påpekade att kineserna faktiskt inte förstår engelska heller!

Jag ska faktiskt sjunga in en engelsk version av albumet framöver! testa hur det känns. För vi har redan fått bra respons på skivan musikaliskt utomlands. Och det blir intressant, för de översatta texterna blir annorlunda jämfört med de jag skulle ha skrivit direkt på engelska.

Men en ny musikalisk riktning kommer “Saker Som Jag Sagt Till Natten” säkert att höja en del ögonbryn på hemmaplan. Plattan visar upp en ett episkt men ettrigt sound, med rötter i både krautrock och postpunk. Detta är också albumet där Lyxzén blommar ut som textförfattare och sångare, även på sitt modersmål.

Dennis berättar om den nya riktningen:

Jag har alltid varit lite för nyfiken och velat utmana mig själv. Så fort jag känner mig för trygg i en roll så börjar jag ifrågasätta den eller placera mig i mer obekväma positioner. Jag har aldrig i mitt musicerande har jag aldrig varit cynisk eller hoppat på en våg. Jag drivs av rastlöshet. Vissa tyckte att (The International) Noise Consipiracy var ”retro”, men JAG hade aldrig spelat treackords garagerock. Det är samma sak denna gång: det här känns fräscht för oss och de här låtarna driver vår kreativitet framåt. Jag tror att det hörs.

Det gör det.

KINATURNÉ:
Sep. 16th Fri. Chengdu@ Little Bar
Sep. 17th Sat. Chongqing@ Nuts Club
Sep. 18th Sun. Day off
Sep. 19th Mon. Wuhan@ VOX
Sep. 20th Tue. Shanghai@ Yuyintang
Sep. 21st Wedn. Nanjing@ 61Club
Sep. 22nd Thu. Beijing@ Yugong Yishan
Sep. 23rd Fri. Zhengzhou@ 7Live

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2010

mohammed-ali

Galet grym hiphop, punkrock och Babylonisk dans är nya tillskott till Umeå Open 2010 i form av Mohammed Ali, Invasionen och Babylon Queer Club.

Mohammed Ali
Flyter som en fjäril, sticker som ett bi. Mohammed Ali från Stockholm gör det som amerikanarna gör, fast på svenska. Det handlar om klassisk hiphop som doftar av Warren G:s 90-tal, med en dos slimmad och snygg, men samtidigt ruffig R´n´B. Mohammed Ali är en duo, bestående av medlemmarna Moms och Alias Ruggig, som skapat hiphop sedan början av millenniet. Efter att ha tagit en paus kom de tillbaka för något år sedan, och det med besked. Duon nominerades till P3 guld i genren bästa hiphop/soul, och utsågs till bästa hiphopakt under Manifestgalan i januari.
Efter att ha bidragit på ett antal liveframträdanden och mixtapes, finns den emotsedda och genomarbetade fullängdsplattan ”Processen” att få tag i via www.whoa.nu, och under Umeå Open står Mohammed Ali på scen. Nu med en framgångsvåg under sulorna, och redo att gå för knock.

Invasionen
Det är inte längre någon tvekan om att det som började som ett sidoprojekt med varierande medlemsantal, nu är en fast formation. 1999 släppte The Lost Patrol, med Dennis Lyxzén i spetsen, skivan ”Songs in the key of resistance” som ett projekt vid sidan av The (International) Noise Conspiracy. Ytterligare tre album och elva år senare har bandet fasta medlemmar, heter numera Invasionen, och ett skivsläpp på jätten Sony väntar runt hörnet. 
Invasionen har rötterna fastflätade i svensk punktradition, och hämtar näring ur melodiska och uttrycksfulla texter. Medlemmarna är vid det här laget rutinerade punkrockare, med erfarenheter från många andra konstellationer, vilket skapar en gedigen musikalisk gund. Språket är svenska, och tilltalet blir personligt och ärligt, något som känns igen från Ebba Grön eller KSMB:s lite mer stillsamma material. Om allt går enligt planerna släpps albumet ”Hela världen brinner” den 17 mars – knappt två veckor före framträdandet på Umeå Open. Purfärskt material och peppade medlemmar är att vänta, alltså.

Babylon Queer Club
Babylon Queer Club kommer till dig på Umeå Open. Med stjärnorna Selander and the Lion är dansgolvete garanterat att koka. Se till att vara på plats där festen änder. I musikväg bjuder de på en salig blandning av favoriter – It’s a sin, Lovegame, Diggi-Loo-Diggi-Ley, Breaking the law, Bad, Tutti-Frutti, Toxic, Don’t stop me now, D.A.N.C.E.

Inomhusfestivalen Umeå Open arrangeras för trettonde året 25-27 mars 2010 av Umeå Kulturförening Humlan.

Klara artister: Raised Fist, Salem Al Fakir, Markus Krunegård, Melissa Horn, Maskinen, Khoma, [Ingenting], Mono (JP), All Out Dubstep, Joel Alme, Makthaverskan, Mixtapes and Cellmates, Retribution Gospel Choir (US), Invasionen, Total Jävla Mörker, Times New Viking (US), The Bear Quartet, Mohammed Ali, Jennie Abrahamson, Gaiakollektivet, Klubb Henry, Movits!, Syket, Anna Hamilton, Brottsvåg, Penny Century, Good Morning June, John Duva, Hamngatan, Winnhill/Losehill, Babylon Queer Club, samt på Shape Up!: Goodfellas, Club Zoo, Buddy Waters, Chic Collins, Mashed Up, Teres från Äktenskapet, Klubb Lennart, En vän med en klubb, Elias and the Wizzkids, First Love, Last Rites.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 8th, 2010

west-coast-riot-2010

Sveriges punkfestival är tillbaka med besked. Den 17 juni är det dags för den tredje upplagan av West Coast Riot i Göteborg och idag presenterar vi stolt de första akterna. Rise Against, Dropkick Murphys, Bad Religion, Jello Biafra, A Day To Remember och Invasionen är sex av de totalt ca 15 akterna till sommarens festival!

För två år sedan dök West Coast Riot upp som ny svensk punkfestival, belägen på Frihamnspiren i Göteborg. Med artister som NOFX, Millencolin, Flogging Molly och fler än 10 000 besökare blev festivalen Skandinaviens största i sitt slag. Förra året följdes succén upp med bland annat Social Distortions första Sverigespelning på över 10 år.

De första 1000 biljetterna till sommarens festival säljs till ett rabatterat pris och släpps på onsdag den 10 februari kl 10.00.

www.westcoastriot.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2009

invasionenEfter att ha omdefinierat hardcore med Refused och, tillsammans med The (International) Noise Conspiracy, arbetat med producenten Rick Rubin gör Dennis Lyxzén debut på svenska med bandet Invasionen.

Nu står det också klart att Sony Music kommer att ge ut albumet “Hela Världen Brinner”, som i sann punkanda har spelats in hemma i Dennis hus på landet utanför Umeå.
– Det känns oväntat men spännande och kul att arbeta med Sony.
Det är trots allt samma bolag som släpper AC/DC!
, kommenterar Dennis Lyxzén samarbetet.

– Det är fantastiskt kul att vi får möjligheten att arbeta med Dennis och Invasionen här på Sony! Jag är ett stort fan av både Refused och Noise Conspiracy, och Invasionen känns grymt kul att ta tag i, säger David Mortimer-Hawkins, A&R Manager på Sony Music AB.

Förutom Dennis Lyxzén på sång och gitarr består bandet av Anders Stenberg (Deportees m.m.) på gitarr, Robert Pettersson (Masshysteri, Regulations m.m.) på bas och André Sandström (The Vicious, Ds-13 m.m.) på trummor.
Första livstecknet från Invasionen kommer i form av låten “Får Aldrig Tro” som släpps digitalt den 9:e november, och som 7″-vinylsingel som släpps veckan därpå.
Invasionen kommer att bege sig ut på en egen Sverige-turné under hösten, och kan också ses som förband till Moneybrother på utvalda spelningar.
Albumet släpps i början av nästa år.

Turnédatum November 2009 (Handen på Hjärtat)
04 Malmö Debaser Malmö
05 Stockholm Debaser Slussen
06 Västerås Sigurdsgatan 25
07 Uppsala Västmanlands-Dala Nation
12 Göteborg Parken
13 Jönköping Bongo Bar (Apt)
14 Örebro Universitetet (Kåren)
21 Umeå Scharinska

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 23rd, 2009

moneybrother-2009

Den 27 oktober blir det stor konsertfest på Cirkus i Stockholm. Förutom Moneybrother är det nu klart att det blir två till band; Promoe och Invasionen. På en och samma kväll kommer ni att få se på samma scen tre av Sveriges största egensinniga musikpersonligheter; Mårten Edh, Dennis Lyxzén och Anders Wendin.

Mårten Edh från Looptroop Rockers och Promoe, som med senaste skivan “Kråksången” (hans första på svenska) verkligen tagit stora klivet in i folks hjärtan och öron. Numer uppträder han med det eminenta bandet Spiderdogs. Dennis Lyxzén från Refused, The (International) Noise Conspiracy och nu Invasionen. Och till sist; Anders Wendin – kvällens avslutning: Moneybrother.

Invasionen kommer även spela i Göteborg på Trädgår’n den 24 oktober. Dock ingen Promoe då.

Promoe och Invasionen

Promoe och Invasionen

OM INVASIONEN
Invasionen!!! Efter att ha spenderat 90-talet med att sätta en ny ribba för intensitet med Refused och 2000-talet med att turnera precis hela världen från Kina till Usa med The (International) Noise Conspiracy så är Dennis Lyxzén tillbaka med sitt nya band Invasionen.

Efter en sejour med klassika skivbolaget American Recordings och idoget turnernade i USA med INC så kommer han närmare hemmet än någonsin. För första gången så skrivs texterna på svenska och musik är rotad i en svensk musiktradition mycket mer än en amerikansk eller engelsk.

Invasionen har sin upprinnelse i ett projekt som hette The Lost Patrol Band. Ett band som fanns som ett slags projekt under 5 års tid. Med två fullängdare och en singel och en hel hög turnerande under sitt bälte så bestämde dom sig i januari 2008 för att det var dags att byta språk och riktning. Från en relativt lättsam powerpop/punk på engelska till mer allvarstyngd rock på svenska. Således föddes Invasionen. Förutom Dennis Lyxzen på sång och gitarr så består bandet av Anders Stenberg (Deportees m.m.) på gitarr, Robert Pettersson (Masshysteri, Regulations m.m.) på bas och Andre Sandström (The Vicious, Ds-13 m.m.) på trummor. 2010 markerar starten på ett nytt årtionde och då släpps också Invasionens debutalbum “Hela Världen Brinner!”

DATUM:
24 oktober – Göteborg, Trädgår’n (Förband: Invasionen)
27 oktober – Stockholm, Cirkus (Förband: Promoe & Invasionen)

BILJETTER
300kr + serviceavgift. KÖP BILJETT.
Biljetter säljs på www.eventim.se och 0771-651 000.

...