Kalle Moraeus

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 19th, 2013

Fr.v. Angelica Alm, Kalle Moraeus och Marika Willstedt. Foto: Karin Törnblom / SVT

Det är dags igen – för nittonde gången sänder SVT en ny säsong av Så ska det låta! Kalle Moraeus blir under 12 söndagar i vinter ny programledare för den så populära musikaliska frågeleken.
– Att en liten farbror från Orsa skulle få ett av de hetaste jobben i media-Sverige kunde jag då aldrig tro. Och jag blev väldigt, väldigt glad för det, säger Kalle Moraeus.
Bakom flyglarna sitter liksom tidigare Angelica Alm och Marika Willstedt.

Säsongspremiären den 15 december är ett program där skönsång av högsta klass mixas med galenskap och skratt. Plats på scen för Charlotte Perrelli och Tommy Körberg som möter Sanna Nielsen och Per Andersson.

Den 22 december firar Så ska det låta 200-programsjubileum. Men stämningen är dubbelt på topp denna kväll, för förutom jubiléet så har julen kommit till Så ska det låta. Claes Malmberg och Lasse Kronér möter Lotta Engberg och Jessica Andersson i en rafflande julduell.

Husbandet, som ger programmet det rätta svänget, hör till de fasta inventarierna med Johan Landqvist, kapellmästare och klaviatur, Andreas Andersson, blås, Nicci Notini Wallin, trummor, Magnus Bengtsson, gitarr, Anders Kotz, bas, Maria Olsson, percussion och Thomas Bergqvist, klaviatur och slagverk.

Övriga gäster i programmet är:
Program 3 – 29 december
Rickard Herrey, Gigi Hamilton och Tommy Ekman som möter After Shave/Galenskaparna. (Knut Agnred, Jan Rippe och Per Fritzell)

Program 4 – 5 januari
Sonja Aldén och Christer Sjögren möter Nina Söderquist och Oscar Zia

Program 5 – 12 januari
Lars-Åke Wilhelmsson och Peter Jezewski möter Alcazar (Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel)

Program 6 – 19 januari
Lisa Nilsson och Samuel Ljungblahd möter Patrik Isaksson och Shirley Clamp

Program 7 – 26 januari
Markoolio och Tobbe Blom möter Anna Sahlene och Helena Paparizou

Program 8 – 2 februari
Anna Lidman och David Lindgren möter Sean-Magnus (Sean Kelly och Magnus Skogsberg Tear)

Program 9 – 9 februari
Alexander Rybak och Pernilla Wahlgren möter Abalone Dots (Rebecka Hjukström, Sophia Hogman och Louise Holmer)

Program 10 – 16 februari
Mary N’diaye och Rigo möter Christina Lindberg och Olle Jönsson

Program 11 – 23 februari
Elize Ryd och John Lundvik möter Anna Book och Rickard Söderberg

Program 12 – 2 marsPeter Johansson och Bruno Mitsogiannis möter Siw Malmkvist, Tova Carson och Ann-Louise Hanson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2013

Sanna Nielsen är klar för julturné tillsammans med Kalle Moraeus och Orsa Spelmän. Under nov- dec beger dom sig ut på en rikstäckande julturné. Orter och biljettsläpp kommer i slutet av april. Nu närmast beger sig Sanna till Finland där hon skall ge konserter samt göra radiopromotion. Sedan fortsätter Sanna skriva låtar till skivan som ska släppas nästa år.

Sanna passar perfekt på den stora festivalscenen/ företagsfesten tillsammans med sitt band, eller på duo med sin gitarrist för att underhålla vid mindre tillställningar. Sanna finns även bokningsbar som gästartist.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2013

Foto: Carl-Johan Söder / SVT

Kalle Moraeus och Timo Räisänen håller i taktpinnen den 20:e februari då årets Grammis går av stapeln på Cirkus i Stockholm. Förra årets bedrifter på den svenska musikscenen ska prisas och hyllas. Nu avslöjas även prisutdelarna för galan.
SVT sänder med start kl 20:00 på SVT1.

Kalle och Timo skulle gärna prata hela kvällen, men eftersom musik gör sig bäst spelad och sjungen kan vi se fram emot flera musikuppträdanden. Vi får uppleva en unik konstellation mellan Loreen och Andreas Kleerup, Oskar Linnros comeback, Borlänges stolthet Mando Diao, mästaren Olle Ljungström, den outtröttliga Jasmine Kara och det nya stjärnskottet Elliphant.

Utöver detta ska det delas ut priser i alla tänkbara kategorier och bifogat hittar du listan med alla utdelare. Men, för att nämna några så tar Tommy Körberg sig tid ur sitt nu fullspäckade schema för att förära årets dansband med en Grammis – kan det bli Sten & Stanley den här gången?

Vi får även njuta av hitmakarna Mange Makers och Mange Schmidt när dom berättar vem, eller vilka, som fått folkets röst i årets låt-omröstningen. Vidare kommer Veronica Maggio att dela ut priset för bästa pop, Feven presenterar årets hip-hop, Patrik Arve, Klas & Jocke Åhlund från Teddybears tar hand om årets album och ingen mindre än operasångaren Rickard Söderberg meddelar vem som har gjort årets klassiska album.

Detta plus mycket mer i SVT1 med start kl 20:00 den 20:e februari.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Foto: SVT, Carl-Johan Söder

Onsdagen den 20 februari sänder SVT Grammis 13 från Cirkus i Stockholm under ledning av den musikaliska duon Kalle Moraeus och Timo Räisänen, när Sveriges äldsta och bredaste musikpris delas ut i ett tjugotal kategorier.

Vi kanske kan verka som ett otippat par, men vi fann varandra när vi uppträdde i ”Lotta på Liseberg” förrförra sommaren, och vi har hållit kontakten sen dess, berättar Timo Räisänen.

Vi ringer varandra ibland och pratar musik. Fast mat är ett annat stort gemensamt intresse så det blir en del utbyte av recept också, fyller Kalle Moraeus i. Vi har träffats i olika konstellationer, men det ska bli väldigt roligt att få jobba tillsammans ”på riktigt” för första gången.

Kalle och Timo är en härlig duo som representerar musikbranschen på ett bra sätt. Båda är etablerade artister och musiker och kända för svenska folket. Duon är dessutom en fortsättning på den tanke vi har sedan 2011, där programvärden är en artist och inte första hand en programledare, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis på IFPI Sverige som är arrangör.

Om Kalle Moraeus och Timo Räisänen
Kalle Moraeus är medlem i Orsa spelmän och Benny Andersson Orkester, och känd för den breda TV-publiken från bland annat Melodifestivalen, ”Så ska det låta”, ”Körslaget” (som han vann med Team Moraeus) och det egna programmet ”Moraeus med mera”.

Timo Räisänen har släppt fem soloalbum sedan 2004, det senaste “Endeavor” kom ut i höstas. 2007 fick han utmärkelsen Årets manliga artist på P3 Guld-galan, 2008 tog han hem Guldmicken och 2010 ledde han galan. Han har också medverkat i programmen “Så skall det låta”, “Körslaget” och “Moraeus med mera”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 1st, 2010

Efter svensktoppsucce, melodifestivalframgångar och Körslagseger kan Kalle Moraeus även sätta guldsäljande artist på vårens CV.

Kalle har tidigare nått guldframgångar tillsammans med Orsa Spelmän och Benny Anderssons Orkester men det är först nu med albumet “Underbart” som Kalle når guldet som soloartist.

Det värmer gott att så många tagit “Underbart” till sig och framgångarna är en mycket oväntad med fantastisk överraskning, säger en lycklig Kalle Moraeus.

Kalle Moraeus spelar flitigt under sommaren. Härnäst stämmer Kalle och Orsa Spelmän på den TV-sända Nationaldagen direkt från Skansen den 6 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 18th, 2010

Allsångerna på Liseberg i Göteborg och Skansen i Stockholm har varit mycket populära under många år men det finns en uppstickare som tagit upp jakten på giganterna under de senaste åren. För tredje året i rad så sänder Sveriges Radio P4 allsång från den mysiga sommarstaden Grännas hamn vid Vättern nu i sommar. Det är inte heller några dåliga artister som besöker småstaden vid Omberg. Bland de bokade sångfåglarna finns bland andra Uno Svenningsson, Sanna Nielsen, Sara Löfgren, The Playtones, Calle Kristiansson, Lasse Berghagen, Kalle Moraeus och Timoteij.

Programmet spelas in söndagar klockan 19 i Gränna hamn med start den 11 juli. Arrangör är Föreningen Fest i Grevskapet.

Hela programmet för allsången i Gränna hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 16th, 2010

jessica-andersson

Dagens Svensktoppen var speciellt av flera anledningar. Först och främst så fick vi en ny etta i form av Jessica Andersson med låten “I did it for love” som förra veckan gick in direkt på andra plats som nykomling. Hon puttar därmed ner Kalle Moraeus och Orsa spelmän till silverplatsen. Vi har två nykomlingar denna vecka nämligen unga Timoteij från Västergötland på femte plats med sitt bidrag i Melodifestivalen – sommarlåten “Kom” – samt den unge veteranen Darin med “You´re out of my life” på sjunde plats.

Dagens program var speciellt även på det vis att webbomröstningen om vilken tidigare långkörare som lyssnarna ville rösta tillbaka nu avgjordes efter fyra veckor. Segrande i den kampen blev Peter Jöbacks klassiker “Guldet blev till sand” vilken tog hem 29% av rösterna. Lyssnarna röstade som följer:

Peter Jöback – ”Guldet blev till sand” (29%)
Björn Skifs – “Håll mitt hjärta” (26%)
Helen Sjöholm – ”Gabriellas sång” (17%)
BAO och Helen Sjöholm – ”Du är min man” (16%)
Hootennany Singers – ”Omkring tiggarn från Luossa” (12%)

Röstade på den vinnande låten gjorde Gunilla Österberg från Nora som vann ett besök i Svensktoppsstudion och fick både presentera ett par låtar på veckans lista samt en pratstund med både Peter Jöback, Jessica Andersson och Anna Bergendahl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 3rd, 2010

Kalle och hans Team Moraeus från Orsa i Dalarna tog hem TV4:s tittarsuccé Körslaget i lördags. I finalen drog de det längsta strået och besegrade Marie Picassos kör från Västerås. Team Moraeus framförde “Du måste finnas” från Kristina från Duvemåla och Kalles egen hit “Underbart”. Team Picasso framförde Gary Moores klassiker och coverfavorit “Over The Hills And Far Away” samt Michael Jacksons “They Don’t Care About Us”. I den avgörande duellen tolkades “Anthem” ur musikalen Chess.

Från början skulle Tommy Körberg ha gjort ett gästinhopp tillsammans med körerna för låten “Anthem” då han själv spelade huvudrollen i densamma redan från första början. Efter att ha fått en ljudfil på körernas version så visade det sig dock att de hackat sönder låten och han ansåg den vara förfärlig. Körberg ville att klassikern skulle framföras i sin helhet men detta vägrade programmets exekutiva producent Pelle Porseryd.

“Om de kommer att sjunga så där tycker jag att det är vanvördigt mot Benny Anderssons komposition”, sade Tommy Körberg till Aftonbladet.

...