Kamelot

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 21st, 2013

Alter Bridge, Kamelot, Masterplan och Talisman – a tribute to Marcel Jakob klara för Sweden Rock Festival 2014!

ALTER BRIDGE (US)
År 2004, i Orlando, Florida, slog sig tre fjärdedelar av nyss nedlagda Creed ihop med sångaren Myles Kennedy, vars remarkabla röstresurser hörts i bland annat filmen ”Rock star” (2001). Så föddes Alter Bridge, som sedan dess släppt fyra studioalbum fyllda med samtidigt mörk och melodisk, traditionell och samtidsorienterad hårdrock. Bandet har bara blivit större med åren och låtar som ”Open your eyes”, ”Blackbird” och ”Isolation” är något av moderna klassiker. Fjärde albumet ”Fortress” (2013), med singeln ”Addicted to pain”, innebar Alter Bridges genombrott även i Sverige. Ett väl valt tillfälle att SRF-debutera för Myles Kennedy – numera även sångare i Slashs soloband – gitarristen Mark Tremonti, basisten Brian Marshall och trummisen Scott Phillips. Detta blir enda spelningen i Sverige!

KAMELOT (US)
När melodisk metal gjorde praktcomeback i slutet av 90-talet blev Floridas Kamelot en av genrens storheter. Bandet, med gitarristen Thomas Youngblood i ledarrollen, debuterade 1995 och karriären tog fart på allvar efter 1997, med tillkomsten av norske sångaren Roy Khan (ex-Conception). Album som ”The fourth legacy” (1999), ”Karma” (2001) och ”The black halo” (2005) tog med sitt pampiga, symfoniska sound power metal-publiken med storm. Roy Khans avhopp 2011 blev ett hårt slag för fansen, men Kamelot fann en fullgod ersättare i svensken Tommy Karevik (Seventh Wonder). Albumet ”Silverthorn” (2012) var ett rejält styrkebevis och nu är tiden kommen för Kamelots första SRF-framträdande med Karevik vid micken.

TALISMAN (S)
A TRIBUTE TO MARCEL JACOB

Talisman var superbasisten Marcel Jacobs (1964-2009) skötebarn. Med honom dog ett av Sveriges förnämsta melodiösa hårdrocksband någonsin. Som väl är lever dess musik kvar, och på SRF 2014 får vi, som en världsexklusiv one-off, höra den framföras av en stjärnspäckad lineup bestående av tidigare Talismanmedlemmar. Mer bestämt sångaren Jeff Scott Soto (WET, ex-Yngwie Malmsteen), gitarristen Pontus Norgren (Hammerfall) och trummisen Jamie Borger (Treat). Basen hanteras av en annan svensk storhet: Johan Niemann (Evergrey, ex-Tiamat). Och ja, det kommer att dyka upp hemliga gäster, och setlistan kommer att innehålla klassiker som ”I’ll be waiting”, ”Mysterious” och ”Time after time”. Världsexkulsiv spelning!

MASTERPLAN (D)
Masterplan bildades 2001 av gitarristen Roland Grapow och trummisen Uli Kusch, båda kända från Helloween. Norrmannen Jørn Lande (Jorn) blev sångare. Bandets två första album ”Masterplan” (2003) och ”Aeronautics” (2005) blev med sitt originella och pompösa sound moderna klassiker inom melodisk metal. Efter Landes avhopp följde en tid av turbulens. Läget stabiliserades emellertid inför det femte och senaste albumet ”Novum initium” (2013). Det nya och nytända Masterplan utgörs av Grapow, keyboardisten Axel Mackenrott, trummisen Marthus ?karoupka (Cradle Of Filth), basisten Jari Kainulainen (ex-Stratovarius) och svenske sångaren Rick Altzi (ex-At Vance).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2013

Det amerikanska metalbandet Kamelot, som numera har den svenske brandmannen Tommy Karevik som sångare, kommer i början av september att ge sig ut på en månadslång turné i Nordamerika med holländska Delain och tyskarna i Eklipse som förband. Turnén inleds i Columbus, Ohio, den 2 september och avslutas i Orlando, Florida, den 29 september.

Kamelot släppte i oktober förra året sitt tionde studioalbum, ”Silverthorn”, genom SPV/Steamhammer Records vilket var det första albumet med Seventh Wonder-sångaren Karevik som medlem.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 24th, 2012

elize-ryd

Den svenska sångerskan Elize Ryd från Göteborgs-bandet Amaranthe kommer återigen att stå för den kvinnliga skönsången när det amerikanska metalbandet Kamelot gör en ny turné i Nordamerika under september och oktober som förband till finska Nightwish. Även Nightwish har som bekant sedan några år tillbaka en svensk sångerska.

Elize Ryd har genomfört flera lyckade turnéer med Kamelot i Nordamerika och Europa sedan 2010.

Amaranthe släppte sitt självbetitlade debutalbum i april förra året genom Spinefarm Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 26th, 2011

amaranthe-2010

Den svenska sångerskan Elize Ryd från Göteborgs-bandet Amaranthe kommer återigen att framträda tillsammans med det norsk-amerikanska metalbandet Kamelot när de ger sig ut på vägarna i Europa och Sydamerika under april och maj månader. Elize uppträdde med Kamelot så sent som förra året på deras Europa-turné i april-maj såväl som festivalspelningar under sommaren.

Amaranthe kommer dessutom att agera förband till Kamelot på deras Europa-turné tillsammans med landsmännen och kollegorna i Evergrey samt tyska Sons of Seasons, det symfoniska metalbandet lett av Kamelot-keyboardisten Oliver Palotai.

Kamelot tvingades ställa in sin turné i Nordamerika under hösten 2010 efter att gruppens norska sångare Roy Khan blivit sjuk. Han kommer inte heller att kunna medverka under vårens turnéer då han tillfälligt ersätts av Fabio Lione från italienska Rhapsody of Fire. Gästframträdanden under turnéns gång kommer även att göras av en rad sångare och sångerskor såsom Simone Simons från holländska Epica och Tommy Karevik från Stockholms-bandet Seventh Wonder.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

kamelot-2010

I våras spelade Kamelot inför utsålda hus i Stockholm och Göteborg. I maj 2011 kommer de att återvända för en exklusiv spelning på Trädgårn i Göteborg. Det amerikanska metalbandet Kamelot med norska sångaren Roy Khan i spetsen har alltid haft en trogen publik i Sverige så det är ingen tillfällighet att de väljer att återvända efter bara ett år. Bandet utlovar ett nytt stageset och överraskningar för fansen under turnén.

Kamelots senaste platta heter ”Poetry For The Poisoned” och den släpptes i september.

Konsertinformation:
12.5 Göteborg, Trädgår’n

Mer information om Kamelots Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

kamelot-2010

Det amerikanska metalbandet Kamelot låter meddela att de nu trots allt väljer att skjuta upp sin turné i Nordamerika efter det att deras norska sångare Roy Khan blivit allvarligt sjuk. Gruppen hade tagit in Michael Eriksen från det norska metalbandet Circus Maximus som ersättare och repat intensivt tillsammans med honom i Tampa, Florida, men till slut kändes det inte rätt att turnera utan Roy.

Kamelot skulle ha inlett sin turné i Florida idag och skulle även haft med sig den kvinnliga sångerskan Elize Ryd från Göteborgs-bandet Amaranthe.

Kamelot spelade nyligen in den nya videon ”The Great Pandemonium” tillsammans med den svenske regissören Owe Lingvall från Village Road Films, även känd som trummis i metalbandet Nocturnal Rites från Umeå.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 6th, 2010

kamelot

Det amerikanska metalbandet Kamelot kommer att turnera i Nordamerika utan deras norska sångare Roy Khan. Bandet hade samlats i Tampa, Florida, för att repa inför den kommande turnén men mitt under detta så blev Roy allvarligt sjuk och tvingades flyga tillbaka till Norge där han nu får läkarvård för en ej diagnosticerad sjukdom.

Kamelot kommer trots allt att genomföra sin nordamerikanska turné med start i Florida nu på onsdag och har rekryterat den goda vännen Michael Eriksen från det norska metalbandet Circus Maximus som tillfällig ersättare. Med på turnén följer som vi tidigare rapporterat även den svenska sångerskan Elize Ryd från Göteborgs-bandet Amaranthe.

Kamelot kommer i april nästa år att turnera i Mexiko och Sydamerika men ännu har inga nya europeiska datum bokats in. Bandet spelade i Sverige senast i april i år då de besökte Göteborg och Stockholm.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 2nd, 2010

kamelot-tour-2010

Sångerskan Elize Ryd från det svenska metalbandet Amaranthe har valts ut som den kvinnliga rösten på det norsk-amerikanska metalbandet Kamelots turné i Nordamerika under september och oktober månader. Detta är andra gången hon turnerar med bandet då hon även deltog i deras ”Summer Pandemonium Tour” genom Europa under april och maj i år.

Kamelot rekryterade nyligen Umeå-bandet Nocturnal Rites trummis Owe Lingwall från Village Road Films till att regissera gruppens nya video för låten ”The Great Pandemonium”.

Amaranthe tecknade tidigare i år kontrakt med finska Spinefarm Records / Universal Music och kommer att gå in i Hansen Studio i danska Ribe under oktober för att spela in sitt debutalbum tillsammans med den mycket meriterade producenten Jacob Hansen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 12th, 2010

kamelot

Amerikanska Kamelot, ett av världens främsta power metal-band gör i sommar en exklusiv Sverigespelning på norra Sveriges största hårdrocksfestival Rockweekend!

Sverige var ett av de första länderna som upptäckte bandets storhet, men numera är Kamelot framgångsrika i hela världen och alla som bevittnat en Kamelot-konsert vet att detta är något utöver det vanliga!

Med den norske sångaren Roy Khan i spetsen kommer bandet till flygfältet i Mohed för att leverera en show i världsklass lördagen den 10 juli!

Läs mer och köp ett festivalpass för 595:-

www.rockweekend.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 9th, 2009

all-ends

Hårdrocksbandet All Ends från Göteborg kommer att vara förband till amerikansk-norska metalbandet Kamelot på deras svenska spelningar i april nästa år:

10 april – Trädgårn, Göteborg
11 april – Tyrol, Stockholm

Ytterligare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

All Ends kommer att gå in i studion senare i höst för att påbörja inspelningen av sitt andra album vilket beräknas släppas i början av nästa år. Detta blir den första studioinspelningen med nya sångaren Jonna Sailon som ersatte Emma Gelotte (syster till In Flames gitarrist Björn Gelotte) i mars.

All Ends eponyma debutalbum släpptes i september förra året genom det tyska skivbolaget GUN Records och innehöll en bonus-DVD med flera videor.

...