Kartellen

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 3rd, 2013

Det har stormat rejält kring Kartellens och Jason “Timbuktu” Diakités låt “Svarta duvor och vissna liljor” den senaste veckan. I låttexten hittar man bland annat formuleringarna “lägga sverigedemokrater i koma” och “dunka Jimmie gul och blå”, något som fått Sverigedemokraterna att reagera starkt.

– Jag förutsätter att även andra partier tycker att det här är märkligt och att de därför inte förärar Timbuktu med sin närvaro. Det vore konstig logik om man skulle tycka att hot och våld mot en viss politiker är okej, säger Linus Bylund, presschef för SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Imorgon onsdag den 4 december så kommer Diakité att få ta emot ett pris av Fem i tolv-rörelsen vid en ceremoni mot rasism och främlingsfientlighet i riksdagen. Priset delas ut av rörelsens ordförande, riksdagsledamoten Jasenko Omanovic (S). Riksdagens talman Per Westerberg (M) skulle från början ha hållt ett inledningstal vid ceremonin men han väljer nu istället att bojkotta prisutdelningen.

Kartellens frontman Sebastian “Sebbe Staxx” Stakset har tidigare dömts till 5000 kr i böter för olaga hot efter att han våren 2012 skrev på Twitter att han ville tortera Jimmie Åkesson med en avbitartång.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 7th, 2013

Inifrån fängelsebunkern startade Leo “Kinesen” Carmona hiphop-kollektivet Kartellen tillsammans med Janne Babyface, Kaka – och Sebastian ”Sebbe Staxx” Stakset. Deras hårda rim om våld och hat mot rasister, mot polisen och makten spred sig snart som en svår stoppad löpeld över internet med miljontals träffar på YouTube.

”Underklassmusik” är den första singeln från det kommande albumet ”Ånger & Kamp Del 2”. Kartellen rappar om såväl Sverigedemokrater och klassklyftornas offer som om kampen mot sina egna demoner.

“Underklassmusik” är en lägesrapport från Sveriges miljonprogram 2013. Vi har en agenda. Vi vill få bort de här äckliga moderaterna nästa val. Vi vill få folk som inte röstat i hela sitt liv att gå och rösta. Att rösta på något annat än alliansen eller fucking sverigedemokraterna, säger SebbeStaxx.

Singeln släpps på Soblue Music idag, den 7 oktober och förutspås bli en av årets mest spelade svenska låtar på Spotify.

Vi är lätt Sveriges mest motarbetade band, säger Sebbe Staxx. Ändå rör vi oss framåt.

Releasedatum för “Ånger & Kamp Del 2” är den 29 november, 2013.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 18th, 2013

Hiphopgruppen Kartellen teamar up med Roc Nation-producenten Stress och har tagit in norska reggaeartisten Admiral P och Sveriges egen Robert Athill för att hitta den rätta sommarkänslan. Nu släpps singeln ”Skriker ut” med tillhörande musikvideo – se den här nedanför.

I höst släpper Kartellen albumet “Ånger & Kamp Del 2” där artister som Timbuktu, Abidaz, Aleks med flera medverkar. Det är uppföljaren till supersuccé-albumet “Ånger & Kamp” som släpptes 2012 med guldskivan “Mina Områden” och “Ställ dig upp”. Musiken från “Ånger & Kamp” har genererat mer än 2 miljoner visningar på Youtube.

Kartellen med Sebbe Staxx i fronten kommer bland annat att uppträda på Bråvalla den 27 juni och Gröna Lund den 19 augusti.

Kartellen på turné:
27 Jun NORRKÖPING Bråvalla
10 Jul VISBY Gutekällaren
21 Jul MARIEHAMN The Rockoff Festival
19 Jul STOCKHOLM Gröna Lund

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 19th, 2013

Svensk hiphop har aldrig varit så populär som den är i dagsläget, nya intressanta talanger poppar upp dagligen och den nya svenska hiphopvågen är ett faktum. Till Bråvalla Festival välkomnar vi några av dagens starkast lysande namn inom genren – ”Sveriges största rap emcee” Ken Ring, heta duon Näääk & Nimo samt ganstarapkollektivet Kartellen.

Ken Ring är en dramatisk, ärlig och frispråkig rappare som varit med i gamet sedan genombrottsplattan Vägen tillbaka från 1999. Den största utvecklingen har kommit på senare år med skivor som Äntligen hemma, Hip Hop och framförallt, Akustiken med den omtalade låten Själen av en vän i spetsen. Vi har sett till att den svenska hiphop-legenden har fått extra mycket speltid för att visa upp hela sitt register och bjuda på en unik spelning – full av kontraster, ord från betongen och vassa beats.

Näääk & Nimo har genom åren byggt upp ett gediget rykte som leverantörer av dom giftigaste tracksen och en av landets pålitligaste liveakter. Med varsin soloproduktion från förra året, Näääks Mannen utan mask och Nimos Till slut, är Sveriges mest tillbakalutade hiphop-duo hetare än någonsin och redo att erövra festivalsommaren med sina stilrena rhymes och avskalade beats. Förra året bestod av ett intensivt turnerande och ett idogt jobb att lira sig bekanta med det nya materialet. Varma i kläderna och redo för rond två besöker de Bråvalla festival för en laddad spelning i sommar.

Kartellen har den optimala bakgrunden för att producera svensk gangstarap med tyngd och framförallt någonting som känns äkta. Musikkollektivet bildades 2008 i en fängelsebunker av Leo ”Kinesen” Gonzalez och Janne Babyface. Samma år gjorde Kartellen sitt första uppträdande som förband åt rap-legenden Ice Cube och eftersom Leo och Janne fortfarande satt i fängelset var det Sebbe Staxx och Kaka som var på plats. Kartellen hamnade i strålkastarljuset, blev den stora snackisen på hiphop-scenen och har sedan dess släppt flera uppmärksammade videos och låtar på YouTube som sammanlagt fått över 15 miljoner visningar till idag. Kartellen jämförs med legendariska och provokativa svenska pionjärer som Latin Kings och Ebba Grön, speciellt efter förra årets debutalbum Ånger & kamp som representerade en mer nyansrika sida av den omtalade gruppen.

Bråvalla Festival äger rum i Norrköping 27-29 juni 2013. Klara artister sedan tidigare är Rammstein, Green Day, Avicii, Frank Ocean, Volbeat, Mando Diao, Thåström, Armin van Buuren, In Flames, Takida, Stone Sour, Hoffmaestro, Bo Kaspers Orkester, Slagsmålsklubben, Timbuktu & Damn!, A Day To Remember, Johnossi, Dada Life, Eldkvarn, Kvelertak, OFWGKTA, Earl Sweatshirt, 2manydjs, White Lies, Bullet For My Valentine, Timbuktu & Damn!, Nicky Romero, Parkway Drive, Neurosis, Editors, Suuns, Rebecca & Fiona, Nause, Icona Pop, Lindsey Stirling, James McCartney mfl. Fler akter tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2013

För några dagar sedan släpptes hela programmet för Gröna Lunds konserter på Lilla Scen där bland andra Louise Hoffsten, Eric Gadd, Lilla Sällskapet, Robin Stjernberg och Alina Devecerski kommer att uppträda.

Från Östen med Resten till Kartellen, från Tommy Körberg till Malcolm B. Konceptet för konserterna på Gröna Lund är att det ska finnas något för alla. Lilla Scen är Gröna Lunds konsertarena på den anrika Dansbanan. Med plats för ca 1000 personer under tak skapas en intim konsertmiljö där publiken kommer riktigt nära artisterna som uppträder. Nu är sommarens program för Lilla Scen klart och bjuder på inte mindre än 25 konserter.

25 konserter är nu inbokade och klara för Lilla Scen och vi har jobbat på att få hit så många olika musikstilar som möjligt. Det ska finnas något för alla och det tycker jag vi har lyckats med. Det kostar inte heller något extra att komma in på Gröna Lund när vi har artister på Lilla Scen. Det är bland annat det som är styrkan med våra konserter, att de är tillgängliga för alla, säger Kenny Mattsson, programchef på Gröna Lund.

Alla kommande spelningar i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2013

Idag inställde sig rapparen Sebastian “Sebbe” Stakset från Kartellen vid Stockholms tingsrätt där han står åtalad för grovt vapenbrott samt narkotika- och dopingbrott. Det var den 12 juli förra året som artisten greps på en krog i Stockholm påverkad av kokain. Ett vittne säger sig också ha sett honom vifta med en laddad pistol inne på krogen. Stakset nekar till vapenbrottet men erkänner i övrigt anklagelserna emot honom. Domen kommer nästa onsdag den 27 mars.

“Jag har inte hanterat någon pistol. Jag tog ett återfall i alkohol och kokain och Gud straffade mig direkt”, säger artisten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 8th, 2013

Efter hitsinglarna “Mina områden” och “Ställ dig upp” kommer nu musikvideon “Ett bättre liv” från Grammis-nominerade musikkollektivet Kartellen. Musikvideon är en stark skildring av Sveriges baksida, där Sebbe Staxx och Thorsten Flincks dramatiska och karaktäristiska röster skapar en hjärtskärande dynamik som sällan upplevs inom svensk musik. Skådespelerskan Lo Kauppi gestaltar mamman som kommer hem med lila kassar från Systemet istället för matkassar.

”Ett Bättre Liv” är tillägnad Bleckan från Salong Betong.

Titta på musikvideon nedan och få en inblick i en värld som tyvärr är verklighet för alltför många barn i Sverige idag.

Musikkollektivet Kartellen är även aktuella med nomineringar vid både Grammis och Kingsize-galan för det kritikerrosade albumet ”Ånger & Kamp”. Härnäst väntar en rikstäckande nattklubbsturné samt kommande festivalspelningar i Sverige och Norden.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 13th, 2012

Kartellen släpper idag, på Lucia en specialsingel som heter “Tänder Ett Ljus” som är dedikerad till splittrade familjer på grund av internering.

“Tänder Ett Ljus” är gjord tillsammans med musikproducenten Stress, den fantastiska vokalistgruppen Kongero samt den skönsjungande artisten Myrna.

Sebbe Staxx om låten Tänder Ett Ljus:

“Jag vet, hur det är att sitta inlåst på julafton och inte kunna vara där för ens barn, för familjen. Jag vet, den där känslan. Jag glömmer aldrig dom jularna. Så vi skrev, “Tänder Ett Ljus” för dom som är intagna, dom som ej kan träffa sina familjemedlemmar, sina barn.“
Idag tänder Kartellen ett ljus för världens alla intagna och deras familjer.

Ånger & Kamp

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 4th, 2012

Soblue Music i samarbete med Universal Music kan stolta meddela att Kartellen har sålt guld med singeln “Mina Områden”. De senaste veckornas massiva mediabevakning av Kartellen har nu resulterat i gruppens första guldskiva.

Förutom fantastiska recensioner så hade Dagens Nyheter i söndags (2:a december) ett 5 sidor långt reportage om Sebbe Staxx, Leo “Kinesen” Carmona och Kartellen. Förra helgen var det dubbel uppslag i Aftonbladet och helsida i Metro.

Kartellen släppte sitt album “Ånger & Kamp” den 23:e november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 24th, 2012

Igår, fredagen den 23:e november, släpptes Kartellens album Ånger & Kamp.

Hela processen har präglats av just dessa två ledord, Ånger & Kamp, och ingen beskriver det bättre än Kinesen själv.
“Ånger & Kamp är en musikalisk porträttering av våra livsöden. En både rå och ärlig reflektion av en samtid i våra mest utsatta områden. I allra högsta grad en lektion i Darwinism, narcissism och socialkannibalism. Detta är determinismen i konstform. Ånger och Kamp är berättelsen om förlust, smärta och sorg. Om blod, svett och tårar. Om att resa sig. Om nu eller aldrig och allt eller inget. Ånger & Kamp är hjärta – Sanningen.”
Artister medverkande: Thorsten Flinck, Lani Mo, Syster Sol, Cribbe, Dani M, Myrna, Chrippa (SödraSidan)

Ånger & Kamp har tagits fram av medlemmarna Sebbe Staxx och Leo “Kinesen” Gonzalez tillsammans med producenten Can “Stress” Canatan (Roc Nation) och Patrick “PO” Ohlsson från SoBlue Music.

Första singeln Mina Områden har kommit över fantastiska EN MILJON views på Youtube uppdelat på olika klipp. (ca 610.000 på officiella videon). Mina Områden har bland annat spelats mycket på P3 under hösten och nu har även den stora kommersiella radiostationen The Voice adderat denna stora hit!

...