Lazee

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 15th, 2012

Det var ca 1 år sedan som Lazees video eller kortfilm med Josephine Bornebusch från Solsidan blev färdig. En video som var redo för släpp tills Lazee bestämde sig för lämna sitt gamla skivbolag och starta sitt nya bolag Timeless Music. Soundet på låten Stronger, som producerades av Eshraque “iSHi” Mughal för ca 2 år sedan, var inte riktigt det soundet som Lazee ville gå med. Detta ledde till att Malmö-rapparen bestämde sig för att inte släppa videon och låta fansen få höra “den nya Lazee”. Det är först nu som Lazee känner sig redo att släppa videon som regisserades av Manuel Concha, som även är känd för att ha regisserat tv-serien Starke Man.

Förra året var jag väldigt försiktig med hur allt skulle låta, speciellt med tanke på släppet av mitt andra album Supposed To Happen. Idag känner jag att jag vill visa omvärlden att jag har andra intressen och talanger innan jag släpper nytt material senare i år. Och så är det inte varje dag man spelar in en video med Josephine Bornebusch, säger Lazee.

Stronger finns även med i bilspelet Need For Speed: Hot Pursuit för Playstation 3.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 25th, 2012

david-lindgren-2012

Årets melodifestival-skräll David Lindgren blev klar för Melodifestivalen 2012 bara några timmar före den första presskonferensen. På deltävlingen i Göteborg tog han Sverige med storm och blev genast publikfavorit och tog sig direkt till final i Globen. Över en natt förvandlades han till ett känt ansikte när han överraskade Sverige med sin scenshow och breakdance – moves till låten “Shout It Out”. Nu petar David Lindgren ned gruppen Kent från toppen av albumlistan och går direkt in på förstaplatsen med debutalbumet “Get Started”!

Det känns fantastiskt roligt, nu ska jag fira med champagne och sen repa vidare inför spelningarna i sommar, säger en glad David.

På albumet har David bl.a. samarbetat med Darin, Lazee och ett flertal av Sveriges största producenter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 14th, 2011

lazee

För omkring två månader sedan besökte det svenska stjärnskottet Lazee skivbolaget Def Jam Recordings kontor i New York där han hade ett möte med Akons bror Bu. Detta avslöjar nu en källa nära den framgångsrika artisten. Det ryktas om att Lazee ska skriva på för Def Jam men inget officiellt uttalande från endera parten har gjorts än så länge. Ett Youtube-klipp från mötet kan ses nedan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

lazeeDen svenska hiphopscenen har länge regerats av veteraner. De flesta av de stora stjärnorna har varit med sen genren slog igenom stort i slutet av 90-talet. Sedan dess har scenen fullkomligt exploderat. Det finns massor av begåvade artister, konkurrensen är benhård och de nya talangerna har haft svårt att mäta framgången med de artister som etablerade sig för ett drygt decennium sedan. Men det finns två undantag. Två artister från den nya generationen som har slagit sig fram till en högre nivå och tagit sin plats hos eliten – Lazee och Adam Tensta. Den nya generationens stjärnor.

Lazee och Adam Tensta har nu på allvar slagit sig ihop och med gemensamma krafter levererar dom en singel om just den hunger som driver dem och som tagit dem dit dom är – “Young N Restless”. “Young N Restless” är producerad av Charlie från 2Stripes Music och gästas av Eric Turner som även sjunger refrängen på det brittiska stjärnskottet Tinie Tempahs hitsingel “Written In The Stars” som just nu toppar listorna.

“Young N Restless” är en anthem för den unga och hungriga generationen artister och fans. Låten är ett spår till Lazees kommande album.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2010

lazee

Två av Sveriges största namn inom Hip-hop, Adam Tensta och Lazee gör nu ett exklusivt samarbete och släpper hit singeln – Young And Restless på musiksajten Ubetoo.

Singeln Young And Restless är producerad av Charlie från 2Stripes Music och gästas av Eric Turner som även medverkar på Tinie Tempahs hitsingel Written In The Stars som just nu toppar listorna.

Lazee och Adam Tensta har valt att promota singeln på Ubetoo och andra stora sajter så som Aftonbladet, Telia och Spotify.

“Jag älskar Ubetoo. De har gett mig chansen att sprida min musik världen över. De stöder artister och ger dem chansen att sälja sin musik online, vilket är grymt bra.”, säger Lazee.

Både Lazee och Adam Tensta är även aktuella på nya albumet Evolution, ett samlingsalbum över den svenska Hip-Hop scenen de senaste tio åren.

”Jag tycker att det är så roligt att även stora artister som Adam Tensta och Lazee ser fördelarna av att marknadsföra sig på Ubetoo. De är ju de som är förebilder för alla de som vill lyckas med sin musik”, säger Anna-Clara Blixt Modin som är VD och grundare till Ubetoo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 28th, 2010

Ingen har kunnat undgå nya stjärnskottet Mike Posners hit, “Cooler than me”. Låten ligger redan 6:a på Billboard.com Charts listan. Nu har en ny remix släpts av låten med ingen mindre än svenska hiphoparen Lazee. Samarbetet mellan Mike Posner och Lazee resulterar i en ännu starkare version av “Cooler than me”. Lazee bidrar med sitt flow och coola texter och remixen har redan gjort succé på internet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2010

lazee

Lazees singel Calling out spelas fortfarande runt om i landet och intresset kring låten har inte lagt sig ännu. Senast i lördags kunde vi se Lazee och Apollo Drive framföra låten i det populära programmet Sommarkrysset på TV4. Låten släpptes i samarbete med organistaionen BRIS och blev ett minst sagt lyckat projekt. Men nu är det dags för Lazee att leverera ännu en ny singel.

Den nya singeln heter Do it och är en klubbig sommarhit! Låten gästas av hiphoparen Mohombi som har signats av stjärnproducenten Red One som bl.a. står bakom Lady Gagas framgång. Lazee´s och Mohombi´s samarbete resulterade i en stark låt med vassa raptexter och en gungig refräng. Räkna med Do it på sommarens dansgolv!

Inspelningen av musikvideon till Do it är precis avslutad i USA och resultatet kommer ni kunna se inom kort.

Låten släpps den 31 maj och är ett samarbete mellan Warner Music Sweden, Stenhammar Music Group och Fantabolous Music.

För mer information om Lazee:
www.lazeeonline.com
www.myspace.com/mrlazee

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 12th, 2010

lazee

Lazees nya hitsingel Calling out ligger 7:a på svenska topplistan och är den enda svenska artisten på topp 30 på listan som inte är med i Melodifestivalen 2010. Med en stark rap och ett rockigt sound från bandet Apollo Drive slår de schlagerlåtarna på fingrarna. Låten har rest med raket fart på topplistan och har inte stannat ännu.

Den efterlängtade videon till Calling out är nu släppt och har adderats av både ZTV och MTV.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2010

lazee-calling-outEfter stora framgångar i utlandet och med hits som “Rock Away” och “Hold on” i bagaget är nu Lazee äntligen tillbaka. Denna gång för att leverera ännu en hit, “Calling out”. Låten släpps den 1 februari och är ett resultat efter ett samarbete med gruppen Apollo Drive. Deras rockiga sound tillsammans med Lazee´s vassa rap och berörande text blir låten en musikalisk mix med en stryka som går rakt in i hjärtat.

Singeln lanseras i samarbete med Barnens Rätt I Samhället (BRIS) som genom låten “Calling out” vill förmedla att de får ett nytt telefonnummer till sin telefonlinje för barn och unga – BRIS 116 111. BRIS byter till ett europaharmoniserat telefonnummer för stödlinjen. Det innebär att alla länder i Europa har samma nummer till sina stödlinjer för hjälpsökande barn, en idé som passar perfekt med budskapet i “Calling out”.

Intäkterna från låten kommer gå till förmån för BRIS och Lazee själv har fått det ärofyllda uppdraget att bli BRIS budbärare. Han kommer bli ett ungt språkrör för organisationen och hoppas kunna stötta och nå ut till så många barn som möjligt som behöver hjälp. Den 20 februari släpps den officiella videon till “Calling out”, men redan nu kan man se delar av videon i kampanj videon för BRIS som drar igång den 1 februari.

För mer information kring samarbetet: www.callingout.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2009

I maj och juni kommer det svenska black metal-bandet Marduk från Norrköping att turnera i Nordamerika tillsammans med norska black metal-legendarna Mayhem samt de amerikanska banden Cephalic Carnage, Cattle Decapitation och Withered. Bland datumen finns även en spelning på festivalen Maryland Deathfest.

Marduk släppte sitt senaste album “Rom 5:12” i april 2007 via Blooddawn Productions / Regain Records. Den 14 mars kommer de även att spela på festivalen Minus Trettio på Kulturens hus i Luleå tillsammans med Sahara Hotnights, Sugarplum Fairy, Abalone Dots, Lazee Promoe. Festivalen kommer även att visa en utställning av konstnären Kristian Wåhlin som är känd världen över för sin skivomslagskonst.

...