Mando Diao

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 12th, 2013

Efter metal/hardcore och svenska soloess är det dags för bandsläppsveckans tredje dag: I dag presenterar vi sex rock/indie-akter till Bråvallafestivalen. Det handlar om Kings of Leon, Mando Diao, The Hives, Passenger, Belle & Sebastian och Markus Krunegård.

Som ett av 2000-talets mest produktiva rockband har amerikanska Kings of Leon hunnit släppa sex studioalbum sedan 2003-års debut “Youth & Young Manhood”. Det Kings of Leon hade byggt upp under bandets tre första skivor exploderade då albumet “Only by the Night”, med hitsinglarna “Use Somebody” och”Sex on Fire”, släpptes 2008.

Sedan Kings of Leon tog steget till att bli ett av världens största rockband har de haft en konstant formtopp – 2010 släpptes “Come Around Sundown” och under hösten kom den senaste skivan “Mechanical Bull”, som både toppat albumlistor och blivit Grammynominerad.

Nu tar Kings of Leon med sig sin fantastiska katalog och sitt sköna livedriv till Norrköping och Bråvallafestivalen.

De övriga akterna i dagens släpp är: Mando Diao, The Hives (enda Sverigespelningen under 2014), Passenger, Belle & Sebastian samt Markus Krunegård, som kommer att få inleda hela festivalen nästa år!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 5th, 2013

Svenska bandet Mando Diao släpper ett nytt album “Aelita” 2014.
Med 2012 års album “Infruset” tonsatte bandet Gustaf Frödings dikter och fick ett av decenniets största svenska försäljningssuccéer. I en era där CD formatet mer eller mindre dömts ut så gick svenska folket man ur huse för att inhandla ett exemplar och nu har “Infruset” nått 4 x platinum status.

Mando Diao har sedan debutalbumet ”Bring em´in” sålt mer än 1,5 miljoner album världen över, gjort mer än 1000 konserter och deras videor har haft en viral spridning med över 15 miljoner visningar på Youtube – alltid oberörda av trender och tidsanda samt hållt sin konstnärliga integritet i ett fast grepp.

Efter Infrusetsuccén lyckades Mando Diao återigen omdefinera popmusik, skapa en ny riktning och nå ännu högre höjder och nu är det dags igen. Redan under våren 2014 släpper Mando Diaos 7:e album ”Aelita”. Med “Aelita” återgår Mando Diao till att sjunga på engelska.

Många frågar om vi med den nya skivan kommer att gå tillbaka till ”det gamla Mando Diao-soundet”. Det finns inget “Mando Diao-sound”. Vi utvecklas hela tiden, och musiken utvecklas med oss. Ingen skiva har låtit likadant som den förra, och det är samma sak denna gången. Vi letar alltid efter nya dimensioner och med denna plattan når vi ännu en ny dimension., säger Gustaf Norén.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

“Infruset” är en av musiksveriges största framgångar i modern tid.
Mando Diaos tolkningar av Gustaf Frödings dikter har sålt närmare 140 000 exemplar, vilket gör den till en av de mest säljande svenska artistalbumen under 2000-talet.

Den 5 juni släpps en ny sommarversion av albumet – ”Infruset Guld” där Mando Diao bjuder på två nya spår ”Säv säv susa” och ”Dagg” samt delar med sig av exklusivt demomaterial.

Att ta med Infruset in i sommaren är en självklarhet men vi tinar upp albumet en smula och sätter guldkant på det hela, säger Mando Diaos Björn Dixgård.

På torsdag uppträder Mando Diao på firandet av direktsända Nationaldagen från Skansen och i sommar syns Mando Diao i mer väl vald TV samt runt om i Sverige på stor sommarturné:
12 Juni Göteborg, Liseberg
29 Juni Norrköping, Bråvalla
5 Juli Stockholm, Solliden
11 Juli Helsingborg, Sofiero Slott
12 Juli Tyrolen i Blädinge (Alvesta)
13 Juli Dala-Floda, Strandbackens Folkpark
19 Juli Eskilstuna, Parken Zoo
20 Juli Gävle, Furuviksparken
26 Juli Östersund, Storsjöyran
9 Augusti Timrå, Filkan Waterfront, Fagerstranden
10 Augusti Skellefteå, Folkparken
16 Augusti Karlstad, Mariebergsskogen
17 Augusti Huskvarna, Huskvarna Folkets Park

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

First Aid Kit

First Aid Kit
Systrarna Söderberg har med First Aid Kit fullkomligt trollbundit världen under året som gått. Med sitt andra och helt och hållet mästerliga album “The Lion’s Roar”, som spelades in i USA tillsammans med Bright Eyes-medlemmen Mike Mogis, blev de omedelbart Sveriges mest hyllade och älskade artister. De har gjort succé var de än satt sina fötter och satt ett mycket större intryck på oss alla än vad de själva verkar förstå.

Efter USA-turnér spelningar i stora talkshows har de i vinter återvänt till Sverige för en utsåld konserthusturné. På årets Grammisgala plockade duon dessutom hem fyra tunga priser, bland annat för årets artist och årets album. Ett tydligt bevis på First Aid Kits storhet.

Mando Diao
Efter att ha blivit ett av våra största och mest framgångsrika rockband och musikexporter med 1,5 miljoner sålda album, gjorde Mando Dio en helvändning med senaste albumet “Infruset”. En skiva där de lämnade skramliga gitarrer bakom sig och bytte språk till svenska. Med texter av Gustaf Fröding. Ett minst sagt modigt steg av ett band på toppen av en lysande internationell karriär.

Det fanns de som tvivlade på projektet, men Mando Diao överbevisade dem alla. Albumet blev en av årets absolut största succéer som snabbt sålde dubbel platina och beskrevs som ett mästerverk. Hittills har de ägt Svensktoppens förstaplats i hela 14 veckor och dessutom belönats med en välförtjänt Grammis på årets gala.

Konsertdatum
11 juli – Helsingborg – Sofiero Slott – support Daniel Norgren

First Aid Kits Sverige-spelningar
Mando Diaos Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 1st, 2013

Mando Diaos album ”Infruset” har legat etta på svenska albumlistan i imponerande 15 veckor.
Idag passerade ”Infruset” – även kallad ”Frödingplattan” 120 000 sålda exemplar och når därmed trippel platina.

I förra veckan kammade bandet dessutom hem en Grammis för Årets Folkmusik och Visa. Mando Diaos “Infruset” har nått sällan skådade framgångar i svensk modern pophistoria, inte minst då den glädjande hittat ut långt utanför Mando Diaos vanliga sfär.

“Infruset” släpptes den 31 oktober 2012.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Mando Diao och Olle Ljungström är förmodligen två av Sveriges mest folkkära och kritikerrosade artister. Mando Diao gjorde succé med sina Fröding-tolkningar när de släppte albumet ”Infruset” i höstas och Olle Ljungström blev Olle med hela svenska folket efter sin medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre”.

Nu står de båda på scenen på Cirkus den 20 februari. Fast inte samtidigt. För Olles del är det till och med världspremiär för en låt från kommande albumet.

Grammis ska verka för kvalitet, kreativitet och bredd inom svensk musik. Olle Ljungström och Mando Diao – samt Elliphant och Jasmine Kara som är klara sedan tidigare – står verkligen för de begreppen, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis.

Vi sparar även några överraskningar för publiken till själva prisgalan, så jag är övertygad om att vi har en musikalisk bredd som intresserar många.

I slutet av mars släpper Olle Ljungström sitt åttonde studioalbum ”Släng in en clown”, men trots att han skivdebuterade 1979 i bandet Reeperbahn, har medverkat i filmer, arbetat som modell, synts i TV och varit huvudperson för en bok så har han nog aldrig varit så igenkänd som nu. Så gott som hela svenska folket tog honom till sina hjärtan efter hans medverkan i ”Så mycket bättre”.

På Grammis 13 får publiken och TV-tittarna höra Olle framföra låten ”Världen är så mycket bättre nu” från det kommande albumet för allra första gången. Världspremiär med andra ord.

När Mando Diao släppte albumet ”Infruset” i höstas med egna tolkningar av Gustaf Frödings dikter var det många som blev förvånade, men albumet hyllades av kritiker och deras fanskara växte. Gruppen befinner sig just nu på turné, men kommer till Grammis på Cirkus och bjuder på ett liveframträdande av ”En sångarsaga”, en av de mest älskade låtarna från ”Infruset”.

Jasmine Kara och Elliphant uppträder också på Grammis. Båda premiärspelar nya låtar.

Grammis 13 sänds på SVT1 kl 20:00-22:00, den 20 februari från Cirkus i Stockholm.

Grammis arrangeras av IFPI Sverige, musikbolagens intresseorganisation. Grammis syfte är att stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 8th, 2013

Hyllningskörer och strålande recensioner efter nya albumet ”Infruset” har fått Mando Diao att ge sig ut på Sverigeturné. Den 12 juni kommer de till Liseberg.

Borlängebandet Mando Diao är ett av Sveriges största och mest framgångsrika rockband. På tio år släppt sex studioalbum som sålts i mer än 1,5 miljoner exemplar.

”Infruset” är namnet på bandets senaste album, en skiva där man lämnat skramliga och sextiotalsdoftande garagegitarrer bakom sig och dessutom för första gången sjunger på svenska. Låtarna är tonsatta texter av Gustaf Fröding och albumet har redan sålt Platina och hyllats av kritikerkåren.

Onsdagen den 12 juni klockan 20.00 framför de musiken från albumet med svenska texter på Lisebergs Stora Scen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 6th, 2013

Glada och stolta kan vi meddela att Mando Diao valt Storsjöyran som en av ytterst få festivaler de kommer att spela på i sommar!

Albumet “Infruset” med tolkningar av Gustav Fröding är en sanslös succé och en helt ny publik har upptäckt gruppen. Till Östersund kommer Mando Diao lördag 27 juli.

Mando Diao, ett av Sveriges största och mest framgångsrika rockband, har på tio år släppt sex studioalbum som sålt i mer än 1,5 miljoner exemplar. Genom åren har Borlängebandet spelat i över 30 länder, uppträtt vid mer än tusen tillfällen och på YouTube har deras videor runt 15 miljoner visningar.

Mando Diao blev med “Infruset” 2012 års mest sålda album alla kategorier, (till dags dato har man sålt över 100.000 ex) toppat Svensktoppen och belönats med högsta betyg ibland annat Aftonbladet och Metro. Den efterföljande vinterturnén har också fått översvallande beröm i media.

Klara för festivalen sedan tidigare är bl a Bad Religion (US), In Flames, Crystal Castles (CAN), First Aid Kit och Ulf Lundell.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2012

En av årets stora musikhändelser är utan tvekan Mando Diaos album “Infruset” där bandet intonsatt dikter av den folkkäre poeten Gustaf Fröding.
Tolkningarna har slagit an en ton med svenska folket som har gått man ur huse för att köpa albumet.

Mottagandet har varit överväldigande, “Infruset” intog den svenska försäljningslistans första plats och redan efter en vecka i handeln har den passerat platinagränsen.
Idag går singeln “Strövtåg i Hembygden” in som en raket på Svensktoppens guldpall.

Vi är oerhört stolta över att få jobba med Mando Diao och Infruset – vi på Sony Music tror att detta är ett av de riktiga stora svenska skivorna som kommer att leva med oss länge framöver – säger Mark Dennis, VD Sony Music Sweden

Mando Diaos ”Infruset” släpptes den 31 oktober.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 23rd, 2012

Foto: Annika Aschberg

Redan nu på torsdag 25/10 kommer Loreen till Bengans i Göteborg och signerar sin nya platta “Heal”, räkna med att det kommer att vara många förväntansfulla i den kön.

Nästa onsdag 31/10 kommer Mando Diao dit och spelar live i butiken. De kommer att köra låtar från nya plattan “Infruset”, där man skrivit musik till Frödings texter, kan bli hur bra som helst med en intim spelning i Bengans härliga biograflokal.

På fredag 2/11 är det dags för ett kärt återbesök när Bo Kaspers Orkester kommer och kör live på scen, BKO bjuder alltid på sig själva och på skön musik.

Bengans Skivbutik
Stigbergstorget 1, Göteborg
www.bengans.se

...