Megadeth

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 9th, 2014

En av thrash metals “Big 4”, och över huvud taget ett av världens mest framgångsrika metalband. Megadeth, frontade och ledda av förre Metallica-gitarristen Dave Mustaine, debuterade 1985. Genombrottet kom med 1986 års “Peace sells… but who’s buying?”, ett av thrashhistoriens stora stilbildande album. Tekniskt avancerade “Rust in peace” (1990) och heavy metal-klatschiga “Countdown to extinction” (1992) är också milstolpar i hårdrockshistorien. Åren kring millennieskiftet hade Megadeths stjärna dalat och bandet lades rentav på is under en period. 2004 återvände de med förnyad styrka och upplever i vår tid åter stora framgångar med album som “Endgame” (2009), “Th1rt3en” (2011) och “Super collider” (2013). Dagens Megadeth utgörs av originalmedlemmarna Dave Mustaine och David Ellefson (bas), trummisen Shawn Drover (ex-Eidolon) och gitarrfenomenet Chris Broderick (ex-Nevermore, Jag Panzer).

Sweden Rock Festival går av stapeln 4-7 juni 2014.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 2nd, 2013

De amerikanska metal-veteranerna Megadeth släpper nu på tisdag sitt nya album “Super Collider” genom frontmannen och grundaren Dave Mustaines egna bolag Tradecraft med distribution genom Universal Music Enterprises (UMe). Skivan kommer att finnas tillgänglig som en begränsad CD med 3-4 bonusspår, vanlig CD, vanlig LP, begränsad LP med en 7-tumssingel i färg bestående av två bonusspår och en nedladdningsbiljett.

Låtlista för “Super Collider”:
01. Kingmaker
02. Super Collider
03. Burn!
04. Built For War
05. Off The Edge
06. Dance In The Rain
07. Beginning Of Sorrow
08. The Blackest Crow
09. Forget To Remember
10. Don’t Turn Your Back…
11. Cold Sweat

Titelspåret släpptes digitalt redan den 24 april genom iTunes. “Super Collider” är Megadeths första album sedan de gick skilda vägar med Roadrunner Records.

Den 19 maj spelade bandet in en video för titelspåret i Los Angeles-området med den Kalifornien-baserade modellen, skådespelerskan och sångerskan Hunter Elizabeth i huvudrollen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 14th, 2013

Det moderna rockbandet Blowsight från Stockholm har tecknat ett kontrakt med Eclipse Records för den nordamerikanska kontinenten. Gruppen avslutade nyligen arbetet på sitt tredje album, “Life & Death”, vilket kommer att släppas i Nordamerika den 9 april.

Skivbolaget Eclipse Records leds av Chris Poland som spelade gitarr i Megadeth i mitten av 80-talet.

Blowsight är:
Nick Red – gitarr, sång
Seb – gitarr, sång
Mao – bas, sång
Fabz – trummor, sång

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 14th, 2012

Dave Mustaine, grundare av, gitarrist, sångare och låtskrivare i det populära amerikanska metal-bandet Megadeth, har fått en tarantel uppkallad efter sig. Det handlar om en art i familjen Theraphosidae som upptäckts i sydvästra New Mexico och sydöstra Arizona av fil.dr. Brent E. Hendrixson. Arten har nu fått namnet Aphonopelma davemustainei. På bilden ovan kan man se en hane och en hona av den nyupptäckta arten.

Brent E. Hendrixson undervisar i biologi vid Millsaps College i Jackson, Mississippi, och är även medlem i brittiska tarantelsällskapet.

Idag finns det omkring 850 beskrivna arter av tarantlar i världen men man misstänker att det verkliga antalet mycket väl kan vara det dubbla.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 7th, 2012

megadeth

När de amerikanska thrash metal-veteranerna Megadeth skulle spela på den stora kroatiska hårdrocksfestivalen Metalfest Open Air på Zadar Beach i tisdags kväll så möttes de av en publik som inte bara visade fingret utan även kastade stenar och flaskor mot bandet. Anledningen var att två band som skulle spela på den stora festivalscenen hade ställt in. Göteborgs-bandet Dark Tranquillity hade redan innan festivalen meddelat att de tvingas stå över på grund av “tekniska problem” medan de amerikanska 80-talsikonerna W.A.S.P. helt enkelt vägrade gå upp på scen efter att de enligt ryktesuppgifter blivit osams med Megadeth.

Flera kroatiska festivalbesökare har kommenterat videoklippen på YouTube och säger sig skämmas över det sätt som vissa av deras landsmän betedde sig på.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 11th, 2011

megadeth

De amerikanska metalveteranerna Megadeth, som nyligen var på besök i Sverige som en del i The Big 4, kommer i november att släppa sitt trettonde album med det passande namnet “Th1irt3en” genom Roadrunner Records. Skivan spelades in vid bandets grundare och låtskrivare Dave Mustaines egna studio Vic’s Garage i San Marcos, Kalifornien, tillsammans med producenten Johnny K (John Karkazis) som tidigare arbetat med bland andra Disturbed och Machine Head.

Enligt Dave Mustaine har oturstalet 13 en speciell innebörd för honom. Förutom att detta är det trettonde albumet så började han även spela gitarr när han var 13 år gammal och han föddes dessutom den 13:e i månaden.

Imorgon släpps en digitalt remastrad nyutgåva av Megadeths klassiker “Peace Sells… But Who’s Buying?” från 1986 vilken sålde platina i hemlandet. I nyutgåvan ingår även en konsert från bandets första världsturné 1987 samt några nya rader skrivna av Mustaine och Metallicas trummis Lars Ulrich.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 21st, 2011

metallica-live-2011

För alla de som inte fått biljett till The Big 4 – Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax – utsålda konsert på Ullevi den 3 juli kan Live Nation idag glädjande meddela att SVT kommer att direktsända konserten live. Konserten på Ullevi, som sålde ut samma dag som biljetterna släpptes, är det enda konserten med the Big 4 i hela Skandinavien och live-sändningen kommer att visas på svensk, dansk och norsk TV samtidigt. Ett fantastiskt tillfälle för alla fans i hela Skandinavien att få se konserten.

Ända sedan i början av april har Live Nation och SVT förhandlat med artisternas management för att iscensätta en direktsändning från Ullevi.

Nu är det bara att ladda inför 3 juli när fyra av de främsta banden inom metalscenen, Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax, kliver rakt ut ur TV-rutorna in hos det svenska folket. De kommer att bjuda på en oförglömlig kväll!

“Det är inte ofta vi rensar i tablån och sänder 6 timmar direktsänd musik men när de 4 största namnen inom (trash)metal spelar på Ullevi är det ett tillfälle vi inte kunde missa”, Martin Österdahl, programbeställare på SVT.

Kommentatorer under kvällen är Per Sinding-Larsen och Linnéa Olsson. Konserterna sänds i både SVT1 och SVT2. Sändningen startar kl 18.00 i SVT2 och flyttas sedan över till SVT1 kl 21.00.

Detta blir andra gången som SVT sänder en av Live Nations konserter live från Ullevi. Första gången var 2005 när Iron Maiden spelade på ett utsålt Ullevi.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2011

metallica_solo

Konserten med Big 4 – Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax – har varit slutsåld sedan länge. Efter en produktionsgenomgång på Ullevi ser vi nu att vi kan släppa upp ytterligare cirka 900 biljetter på sidan av scenen.

Biljetterna släpps i morgon tisdag kl 9.00. Samtliga är sittplatsbiljetter med sidosikt.

Mer information om Metallicas Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
3 Kommentarer
Mar 2nd, 2011

metallica-live-2011Ja, det är sant – Metallica gör sin enda konsert i norra Europa i sommar i Sverige! Detta dessutom tillsammans med Slayer, Megadeth och Anthrax – The Big 4 kommer till Ullevi!

Ni har mejlat, ringt, frågat och tjatat i månader… och nu kan vi äntligen bekräfta. Ett av världens största rockband – Metallica, spelar tillsammans med Slayer, Megadeth och Anthrax i Sverige i sommar. Konserten äger rum på Ullevi i Göteborg den 3 juli och biljetterna släpps den 7 mars kl. 9.00.

METALLICA behöver knappast någon närmare beskrivning. 2009 släpptes det efterlängtade albumet ”Death Magnetic” som direkt hamnade på alla topplistor världen över och sålde i miljontals exemplar. Lägg därtill otalet antal priser och nomineringar, några hundra miljoner sålda album och en konsertpublik som knappast krymper. När vi talar om Metallica talar vi om ett gigantiskt rockband. Kanske världens allra största.

Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax. Fyra legendariska band som på 80-talet gick från att dominera en underground-thrash-rörelse till att dominera en hel metal-värld. Detta gjorde de genom att sälja miljontals skivor och fylla arenor var de än hamnade. Förra sommaren stod de fyra banden på samma scen för första gången någonsin. Det är stort, mycket stort, att de nu gör det igen, i Sverige, på Ullevi, mitt i den svenska högsommaren!

“Vem kunde tro att mer än 25 år efter starten skulle de fyra stora inom thrash-metal inte bara finnas kvar och vara mer populära än någonsin, utan nu också spela tillsammans – What a mindfuck! Bring it on!”, säger Lars Ulrich i Metallica.

Vad mer kan man säga?

SLAYER som är ett av världens hårdaste band, markerade tidigt i sin karriär att de var tyngre, snabbare och mörkare än allt annat, de satte standarden och är idag ett av vår tids mest betydande band inom sin genre.

Så här säger Slayers Kerry King om vad som komma skall:

“It’s about fucking time this happened, and about time the fans finally get what they want. This is fucking awesome.”

MEGADETH behöver liksom ovan knappast någon närmare presentation. De har länge varit ett av de mest framgångsrika banden inom thrash-metal med bandets frontfigur, grundare och låtskrivare Dave Mustaine i täten. Med mer än 20 miljoner sålda album och turnéer världen över har Megadeth länge utmärkt sig genom sin tekniska färdighet med avancerade gitarrsolon, högt tempo och arga sång.

Dave Mustaine låter hälsa:

“Om det är några huvuden kvar i slutet av denna konsert som inte head-bangat så hör de inte hemma där.”

The Big 4-cirkeln blir sluten med thrash-metal-hjältarna från New York, ANTHRAX. Vi avslutar med Anthrax-gitarristen Scott Ians ord:

”Folk har pratat om dessa fyra band sedan 1984. Det är 27 år av förväntan! Och vi kommer inte bara leva upp till förväntningarna, vi kommer krossa dom!”

Vi ses i Göteborg!

Datum
3 juli 2011, Ullevi, Göteborg

Mer information om Metallicas Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 2nd, 2011

slayer-2010

De amerikanska thrash metal-pionjärerna Slayer och Megadeth skulle ha stått på scen på Arenan i Stockholm den 19 mars men nu ställs konserten in “på grund av andra åtaganden”. Banden hälsar att de snart kommer tillbaka igen och det ryktas nu om att banden kommer att spela på årets svenska upplaga av den internationella metalfestivalen Sonisphere tillsammans med Metallica och Anthrax.

Uthämtade biljetter återlöses på respektive uthämtningsställe.

När Megadeth spelade i Los Angeles den 21 oktober förra året gjorde Slayers gitarrist Kerry King ett gästinhopp för att spela Megadeths klassiker “Rattlehead”. Detta var första gången på 26 år som Kerry spelade låten tillsammans med Megadeth. Han var nämligen tillfällig gitarrist i bandet när Megadeth gjorde sina allra första spelningar i februari 1984.

...