Michael Kiske

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 10th, 2010

tobias-sammet

Edguy-sångaren Tobias Sammets allstarprojekt Avantasia kommer till Sverige för en exklusiv spelning.

Arenan på Fryshuset i Stockholm är skådeplats för detta, bandets enda spelning på svensk mark.

Datumet är 5/12 och är ett stopp på bandets världsturné som kickar igång den 30/11 i Schweiz.

Tobias Sammet behöver egentligen ingen närmare presentation. Som frontfigur o primus mentor i Edguy sedan 1992 vet alla metalskallar vem han är. Avantasia startade han 1999 som ett sidoprojekt, och första albumet, ”The Metal Opera”, släpptes 2000 blev hyllad av både publik och kritiker. Sedan debuten har det blivit ytterligare fyra studioalbum, varav de två senaste, ”Angel of Babylon” och ”The Wicked Symphony” släpptes samma dag tidigare i år och gick in på första respektive andra plats på den svenska hårdrockslistan. Namnet Avantasia kommer från orden Avalon och Fantasia. En platta och turné med Avantasia har alltid inneburit namnkunniga gästartister, framförallt sånagre. Denna sväng utgör inget undantag då man plockar med inga mindre än Michael Kiske, Jorn Lande och Bob Catley.

Kiske som tidigare sjöng i Helloween har närmast uppnåt en mytisk status inom genren och har sedan avhoppet från Helloween hållit en låg profil med en handfull gästinhopp och soloalster.

Kiske kunde ses på Sweden Rock i år, frontandes sitt eget band Unisonic vars debutalbum är under inspelning.

Jorn Lande har kallats mycket, och har även sjungit med allt och alla. Med en av hårdrockens starkare röster, sjöng han med Heaven & Hell då de hyllade Ronnie James Dio tidigare i sommar på High Voltage Festival i London. Hans senaste soloalbum ”DIO”, släpptes tidigare i år och är också mycket riktigt en hyllning till mannen med samma namn. Precis som Kiske så kunde man se Jorn under årets Sweden Rock.

Bob Catley är den sanne legendaren. Främst som frontfigur i brittiska pompkungarna Magnum men även som soloartist under egen flagg. Magnum är ett av de banden som existerat längst i rockens tjänst. Bandet bildades redan 1972 i Birmingham och har en stor publik världen över, framförallt i Sverige där de alltid haft ett starkt fäste. Även Magnum sågs senast på Sweden Rock i somras.

Senaste alstret ”Into the Valley of the Moonking” kom förra året.

Kai Hansen gör inte uppsättningen sämre. En riktig legend inom melodiös metal. Han var med och startade Helloween i mitten av 80-talet. Efter att han hoppade av dem så startade han Gamma Ray och har sedan dess turnerat jorden runt och blivit en av hårdrockens riktigt stora

Avantasia har besökt Sverige en gång tidigare, detta på Sweden Rock Festival 2008.

Nu är det alltså dags att i egen regi besöka Sverige för ett exklusivt gig,

Konsertdatum
5 december – Arenan, Stockholm
Konserten är ett samarbete med Sweden Rock Magazine

Mer information om Avantasias Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 25th, 2009

sweden-rock-2010

Organisationen bakom Sweden Rock Festival är väldigt stolta att kunna presentera Randy Bachman och Fred Turner, som spelar tillsammans för första gången på 19 år och gör sin första festivalspelning på Sweden Rock Festival. Med låtar som “You Ain’t Seen Nothing Yet” och Taking Care of Business” i bagaget hela vägen från Kanada: BACHMAN & TURNER. Konserten blir deras enda i Skandinavien.

Ett annat band från Kanada är symfoniska och melodiska proggrockarna SAGA som gör sin debut på festivalen och från Atlanta, Georgia kommer funkrockens okrönta kungar (och drottning) MOTHER’S FINEST.

Fans av melodiös metal har väntat länge på att få se Michael Kiske, tidigare sångare i Helloween, live och på Sweden Rock 2010 står han äntligen på scen för första gången på 16 år då han dyker upp med sitt nya band UNISONIC. Bandet, som även innehåller medlemmar från Pink Cream 69 och Krokus, har lovat att förutom sin egen melodiösa hårdrock även framföra ett knippe Helloween-låtar.

Från vårt grannland i väst kommer en av rockmusikens starkaste och bästa röster i form av JORN och slutligen, efter 9 år, är Sverigebekanta BIGELF tillbaka för att leverera sin tunga, doomiga och Beatles-inspirerade hårdrock.

Redan på fredag kommer det att släppas fler band så håll utkik. Många riktigt bra namn är på gång och det återstår över 50 band att presentera!

Sweden Rock Festival 2010 anordnas i Sölvesborg i Blekinge 9-12 juni. Årets festival besöktes av 35200 personer men till 2010 är maxantalet besökare begränsat till 33000 personer. Biljetterna är släppta.

...