Mika

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 5th, 2013

Mer än 20 nya namn har släppts till Szigetfestivalen som kommer att hållas i Ungerns huvudstad Budapest. Bland namnen är ett av de bästa brittiska livebanden någonsin, Biffy Clyro, och en av de roligaste och mest begåvade konstnärerna i den moderna popscenen, Mika. Det och mycket annat i år, händer den 05-12 augusti – som alltid på Sziget Island i Budapest.

Biffy Clyro, som är ett av dagens absolut bästa brittiska liveband. De fyller arenor och syns alltid på de största festivalerna i Storbritannien. Deras liveframträdanden skördar alltid bra recensioner och betonas ofta av de internationella medierna. Efter tre lyckade plattor kom nu deras senaste album “Opposites” i januari och toppade de brittiska listorna. De har också fått en hel del priser: under 2011 namngavs de som “Bästa Liveband” av både NME och Q. I år fick de återigen en NME Award, denna gång för “Bästa Brittiska Band”.

Michael Holbrook Penniman, känd för världen som Mika, är en av de mest begåvade och färgstarka popartisterna idag. Han vet allt om vad en popstjärna gör. Förutom alla sina tidigare världshits så kommer han även att spela sina senaste låtar från hans nya album “The Origin of Love” och kommer utan tvekan att fånga publiken framför stora scenen på Sziget.

Ett annat intressant namn på stora scenen blir Regina Spektor. Hon är känd för sin unika stil, inspirerad av människor, punk, rock, hip hop, jazz och klassisk musik. Sångaren, låtskrivaren och multi-instrumentalisten Bat For Lashes är också på årets festival. Kommer gör också ett av de största banden i Celtic rock, Flogging Molly, även på årets Szigetfestival. Dessutom dyker ett av Sveriges störta exportnamn inom musikscenen upp, vi presenterar Hoffmaestro.

Nysläppta band:
Biffy Clyro / MIKA / NERO Live / Regina Spektor / Bat For Lashes / Flogging Molly / Booka Shade Live / The Cribs / Little Boots / GESAFFELSTEIN / Dub FX / DOP / Donots / Erol Alkan / The Joy Formidable / Felix Cartal / Blaudzun / Monophona / Splendid / Hoffmaestro / Rangleklods Live / Daily Bread.

www.szigetfestival.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 17th, 2012

Mikas tredje album ´Origin of Love´ hittar man en hel del intressanta samarbeten, bland annat med Pharrel. Pharrel lånade ut både penna och röst på singeln ´Celebrate´. Det svenska bidraget på albumet kommer från Klas Åhlund och övriga samarbeten att se fram emot kommer från Benny Benassi, Greg Wells (Katy Perry, Adele), William Orbit, FrYars och Nick Littlemore (Empire of the Sun).

Med hits som Grace Kelly, Relax, Take It Easy och Lollipop från debuten “Life In Cartoon Motion” och We Are Golden, Rain och Blame It On The Girls från uppföljaren, ´The Boy Who Knew Too Much´ har Mika sålt över 8,000,000 album. Första albumet gick in topp 10 i varenda land i världen som håller sig med en iTunes Store och han har blivit guld/platina certifierad i 32 länder och givetvis vunnit Brit Awards och MTV Awards av bara farten.

Angående samarbetet på singeln ´Celebrate´ har Mika följande att säga:

“This single is what happens when you combine a 22 year old you find online, Fryars, with an extra-planetary Nick Littlemore and Pharrell Williams!” says Mika of ‘Celebrate’. “Written by me, Pharrell and Fryars and produced by Nick, this kind of collaboration is only possible when everyone throws themselves into it wanting to have fun and without any ego. This collective and open attitude was at the heart of ‘The Origin Of Love’. It’s an album about crazy love songs and tolerance. It was recorded in Miami and London but mostly in Fryars’ north London bedroom studio!”

Mika har även spelat in en video till ett av sina favoritspår från nya albumet, ´Make You Happy´.

Make You Happy from Mika on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 24th, 2010

mika-2010En brittisk entertainer, en äkta punklegend, ett glödhett svenskt band, en tysk reaggestjärna, en singer-song writer med hjärta för fiskar och ett stenårt dödsmetalband. Det är dagens släpp. Flera artister tillkommer.

En finfin blandning av artister som kompletterar vår redan urstarka line-up inför sommaren. Nu är det bara några futtiga månader kvar, säger presschef Ronny Mattsson.

Nu klara artister:
Mika (UK)
Jello Biafra And the Guantanamo School of Medicine (US)
Miike Snow
Martin Jondo And Band (DE)
Pernilla Andersson
Demonical

2007 var året då alla gick runt och nynnande i falsett till låten “Grace Kelly”. Artisten är Mika och han har beskrivits som en hybrid mellan Scissor Sisters, Bowie, Beatles och Robbie Williams. Andra plattan The Boy Who Knew Too Much kom 2009.

Punkikonerna Dead Kennedys startade 1978 och sångare var Jello Biafra. Sedan ikonbandets splittring har Jello haft en solokarriär och är fortfarande en av de främsta företrädare för yttrandefrihet och frihet i sann punkanda. Med The Guantanamo School of Medicine, med vilka han i höstas släppte skivan The Audacity of Hype, kommer Jello Biafra att kasta kängor åt alla former av orättvisor.

Det svenska succébandet Miike Snow turnerar just nu i USA men lagom till sommaren kommer de att stå på en scen under Peace & Love. Det självbetitlade debutalbumet släpptes i höstas och är det någon akt som är glödhet i sommar så är det Miike Snow.

Martin Jondo gästade festivalen 2008 med sin gitarr och delade med sig av sin roots-reggae. 2010 återkommer han nu med ett helt band med sig. Han kommer från Tyskland och karriären startade med några uppträdanden med storheten Gentleman. Sedan rullade det på och med bland annat låten “Jah Gringo” gjorde han sig ett eget namn. 2009 släpptes albumet Pure.

Pernilla Andersson sjöng till sig en bred publik med radiohiten “Johnny Cash & Nina P”, turnerade med Pugh Rogefeld och Plura och har släppt sex soloalbum. Hon gästas under sin konsert på Peace & Love av Dregen. Passionen för sportfisket har gjort Pernilla väldigt engagerad i organisationen “Ge fan i våra vatten”. Bara det är värt en stor eloge!

Demonical från Avesta spelar stenhård dödsmetall.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 28th, 2009

mika

Alla har hört Mika. Det bara är så. I mångt och mycket så har alla en åsikt om Mika. Det bara är så. En vattendelare av rang men det verkar som om den positionen är något som är försumbart i hans värld. I Mikas värld regerar musiken och ingenting annat. Och väl är det.

Denne libanesisk-födde britt har gjort en extravagant karriär i samma bana som Hayleys komet. Sen debut-singeln ”Relax, Take It Easy” har han skjutits upp till stjärnorna och förbi. Som falsettens flaggbärare har han levererat hyllningssånger och hymner för en generation villig att ställa sig på dansgolvet. En excess i pampigt scenframförande tillsammans med sexuellt ambivalenta texter blandas i en tombola och när man sen drar nummer så är alla vinnare. Ungefär så kan det kännas att lyssna på Mikas musik; en karneval av dansanta nummer med ett brinnande patos för en värld fri från diskriminering.

Debutalbumet ”Life In A Cartoon” och singeln ”Grace Kelly” banade vägen för en kommersiell succé som innebar förstaplatsen på ett otal listor i hemlandet England såväl som ett nästan unisont Europa. Nu med album nummer två, ”The Boy Who Knew Too Much”, så har Mika världen i sin hand igen och förärar även Sverige med en konsert. En konsert! Inte två. Så markera 18 mars med lysande rött i kalendern och sätt av ytterligare två dagar för återhämtning!

DATUM
18 mars – Stockholm, Annexet

Ytterligare information om spelningen och biljetter hittar du här.

...