Millencolin

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 5th, 2013

Vi kan nu presentera två mycket omtyckta och hyllade svenska akter till sommarens festival. Stiko Per Larsson och Nikola Sarcevic har båda besökt oss tidigare och kommer nu tillbaka till Peace & Love, som pågår mellan 25 – 29 juni i Borlänge.

Stiko Per Larsson är äventyraren som flanerat såväl genom land och rike som på topplistor med sin folkinspirerade pop. Vissa känner honom som upphovsmannen till hockeylaget Leksands IF’s officiella låt “Bröder”, vissa känner honom som Leksingen som sedan 2007 slår publikrekord efter publikrekord på Peace & Loves scener, och vissa känner honom som vandraren som varje år ger sig ut på luffen till fots på sina vandringsturnéer för välgörenhet där självklara rutter som Stockholm-Oslo, Stockholm-Köpenhamn och Trondheim-Stockholm har avverkats.
Tre album har det hunnit bli varav hans nya Järnbärarland släpps i april, och i maj blir det återigen vandring, den här gången mellan Skanör och Leksand. Och vad vore väl Peace & Love utan Stiko Per Larsson?

Nikola Sarcevic, som också är känd som sångare och huvudsaklig låtskrivare i Millencolin, släpper nu sitt fjärde soloalbum. Nikola återgår återigen till det engelska språket efter att ha gjort det senaste albumet på svenska och det var i samband med det albumet vi såg Nikola på scen på Peace & Love senast. 2010 var vi nog många som gick och nynnade på ”Bocka av” eller ”Mitt Örebro” och skivan Nikola & Fattiglapparna blev en stor succé. Nu kommer Nikola tillbaka till Peace & Love som stopp på en omfattande turné världen över under våren och sommaren.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2013

Nikola Sarcevic, som vanligtvis turnerar över hela världen som ledsångare i Millencolin är klar för Söderslätts Countryfestival. Idag är bandet närmast ett kultband och även fast dem fortfarande turnerar och den trogna skaran fans fortfarande är enorm, så har Nikola också valt att satsa på en solokarriär där soundet är ganska långt ifrån det Millencolin står för.

Även två duos adderas till musikprogrammet, Falun-baserade Good Harvest samt Spiken i Kistan från Malmö.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 20th, 2013

Nikola Sarcevic släpper ett nytt soloalbum, “Freedom To Roam”, i vår. Nikola, som också är känd som sångare och huvudsaklig låtskrivare i Millencolin, släpper nu sitt fjärde soloalbum. Nikola återgår återigen till det engelska språket efter att ha gjort det senaste albumet på svenska. Albumet spelades in i Welfare Sounds Studio i Göteborg och är producerat, mixat och till största del framfört och inspelat av Olle Björk, Per Stålberg (Division Of Laura Lee) och Nikola Sarcevic själv.

”Eftersom jag inte är alltför förtjust i att spendera massor med tid i replokalen har vi den här gången i stället gjort arrangemangen över en kopp kaffe. Jag, Olle och Per gick tillsammans igenom demoversioner av låtarna och bestämde vilken typ av instrument och arrangemang som skulle vara lämpliga för varje låt. Alla vi tre delade tanken att vi inte ville sträva efter perfektion nar det gäller framförande – känslan var prioritet #1. Jag tycker det känns fräscht att inte allting sitter till 100% enligt traditionella värderingar. Därför tycker jag också att detta kan vara det mest intressanta album som jag har gjort hittills, både ljudmässigt och vad gäller känsla. Det var ett stort steg för mig att spela in ett album utan min lojala och mycket begåvade sidekick, Henrik Wind. För första gången spelade jag faktiskt en hel del av instrumenten själv och det var inspirerande och väldigt givande för mig”. – Nikola Sarcevic

Skivan kan streamas i sin helhet här.

“Freedom To Roam” släpps den 20 mars genom Stalemate Music.

Video till första singeln “Ophelia” kan ni se här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 18th, 2012

millencolin

Det legendariska svenska punkrockbandet Millencolin firar 20 år genom att släppa samlingsalbumet “The Melancholy Connection” den 28 maj. Skivan består av b-sidesinglar och annat svåråtkomligt material men dessutom finns där två helt nya låtar. Albumet innehåller dessutom en 90 minuter lång DVD som tar med fans på en resa tillbaka till inspelningen av Millencolins genombrottsalbum “Pennybridge Pioneers”.

Örebro-bandet Millencolin har sålt nästan två miljoner album över hela världen och har delat scen med giganter som Blink 182, Foo Fighers och Queens of the Stone Age.

Den 8 och 9 juni kommer Millencolin att fira sitt 20-årsjubileum med en unik festival i hemstaden. Bland gästerna som uppträder finns The Hives, No Fun And All och många fler. Läs mer här: http://millencolin20year.se/home/.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2011

Föreningen Tid Är Musik är mer än stolta att få presentera den nya endagsfestivalen “Rock Med Livstid” som går av stapeln den 20:e Augusti vid Eskiln i Fagersta. Detta evenemang kommer att bli största som hänt Fagerstas musikliv sen det anrika Bergslagsrocken lades ner i slutet av 90-talet. Redan från första året bokas namnkunniga artister in som både har gjort sig ett namn på den nationella scenen men även på den internationella scenen. Området kommer att tillhandahålla öl och matförsäljning och allt detta kommer att avnjutas under en varm Augustisol. Detta får inte missas!

Artister 2011
MILLENCOLIN
NO FUN AT ALL
BULLET
DUNDERTÅGET
D.L.K
BEAST
GREENLEAF

Biljettpriset är satt till 300:- och kan inhandlas via www.Tickster.com.

OFFICIELL HEMSIDA: WWW.ROCKMEDLIVSTID.SE

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 20th, 2009

Den 9 maj kommer fotbollsturneringen Metallsvenskan att arrangeras på Behrn Arena i Örebro. Lagen som deltar består av medlemmar i hårdrocksband såsom In Flames, Sabaton, Illdisposed, Millencolin, The Haunted, Bullet, Tiamat och Hardcore Superstar. Marika Eriksson från TV4-sporten och före detta filmrecensenten Orvar Säfström (Entombed, Nirvana 2002) kommer att vara konferencierer.

Som en avslutning på det hela kommer Hammerfall att spela på Conventum i Örebro. Biljetterna kostar 250 kr och finns att köpa på Ticnet.se.

...