Mustasch

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 18th, 2013

Mustasch är nu aktuella med skivan ”Thank you for the demon” som släpps den 15 januari (Gain/Sony Music). Detta är uppföljaren till senaste guldsäljande skivan ”Sounds like hell, looks like heaven” som släpptes 2012. Bandet har producerat skivan tillsammans med Rikard Löfgren & Gustav Ydenius och Ronny Lahti har mixat skivan.

Första singeln ”Feared And Hated” släpps den 20 november men redan nu har låten adderats på ett flertal radiostationer här hemma i Norden och övriga Europa. I slutet på november åker bandet på en Tysklandsturné och i början på februari inleder man turnéåret 2014 med ett flertal spelningar i Finland.

Turnédatum
4.2 – Åbo – Klubi
5.2 – Tampere – Pakkahuone
6.2 – Joensuu – Kerubi
7.2 – Jyväskylä – Lutakko
8.2 – Helsingfors – The Cirkus
21.2 – Karlstad – Nöjesfabriken
22.2 – Bollnäs – Tuppens Danskrog
28.2 – Vara – Vara Konserthus
1.3 – Hultsfred – Metropol
8.3 – Helsingborg – The Tivoli
13.3 – Åre – Bygget
20.3 – Stockholm – Tyrol
21.3 – Malmö – KB
22.3 – Göteborg – Trädgår’n
28.3 – Kalmar – Sandra
29.3 – Falkenberg – Falkhallen

Flera datum tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2013

På bilden: Klas Nordlund (manager) Markus Tagaris (Gain) Ralf Gyllenhammar

Ralf Gyllenhammars låt ”Bed on fire” har sålt guld i Sverige. Guldskivan delades förra veckan ut i de Värmländska skogarna där han och övriga bandet just nu sitter och skriver låtar till kommande Mustaschskivan. Skivan är planerad att släppas senare i höst och under sommaren spelar bandet på festivaler runt i Europa.

Mustasch live i sommar:
23-Jun Clisson (FR) Hellfest
28-Jun Helsinki (FI) Rock The Beach
05-Jul Empfenbach (DE) Holledau Festival
12-Jul Stotternheim (DE) Stoned From The Underground
13-Jul Ballenstedt (DE) Rockharz Open Air
17-Jul Karlshamn (SE) Östersjöfestivalen
23-Jul Tolmin (SLO) Metaldays
26-Jul Wasa (FI) Wasa By Night
27-Jul Hanko (FI) Wild Viking Festival
02-Aug Wacken (DE) Wacken Open Air
15-Aug Dinkelsbühl (DE) Summer Breeze
16-Aug Falun (SE) Rockstad Falun
14-Sep Essen (DE) Turock Open Air

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 23rd, 2013

Ulrik Munther

Hårdrocksbandet Mustaschs sångare Ralf Gyllenhammar och Ulrik Munther blev de två sista artisterna som är direktkvalificerade till finalen i Melodifestivalen om två veckor. Detta stod klart sedan den sista av fyra deltävlingar avgjordes ikväll på Malmö Arena. Robin Stjernberg och Behrang Miri får en sista chans att ta sig till final när Andra chansen avgörs i Karlstad nästa lördag.

De åtta som tävlar i Andra chansen är:
”Burning flags” med Cookies N Beans
”Vi kommer aldrig att förlora” med Eric Gadd
”Begging” med Anton Ewald
”Hello goodbye” med Erik Segerstedt & Tone Damli
”Hon har inte” med Caroline af Ugglas
”In and out of love” med Martin Rolinski
”You” med Robin Stjernberg
”Jalla dansa sawa” med Behrang Miri

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2013

De rutinerade hårdrockarna Mustasch är det senaste tillskottet till Rockstad: Falun där publiken med största sannolikhet kommer att få njuta av de två hitlåtarna ”Double Nature” och ”Down In Black” såväl som fräscha, nya låtar från förra årets skivsläpp ”Sounds like hell, looks like Heaven”.

Rockstad: Falun 2013 äger rum den 15 till 17 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2011

slipknot

Årets band är: Slipknot, In Flames, Mastodon, Mustasch, Airbourne, Dead By April, Kvelertak och Graveyard.

Låt oss stolt presentera årets fantastiska uppställning för den internationella Sonisphere Festival 2011. Lördagen den 9 juli intar festivalen Stockholms nya festivalområde, med scener på både Söderstadion och Globentorget – Globe Arenas Open Air!

SLIPKNOT
Sommarens stora rockhändelse i Stockholm, Sonisphere, toppas och avslutas med en spelning av de amerikanska metal-gudarna SLIPKNOT! Senast de var i Sverige var sommaren 2009 då de fick Metaltown i Göteborg att fullkomligt explodera. Året innan det fick de ett slutsålt Hovet i Stockholm att bokstavligen skaka. Nu är det alltså dags igen för ”The Maggots” att inta Sveriges huvudstad. Som en hyllning till originalmedlemmen Paul Gray som tragiskt gick bort förra året lovar de att ingen ska lämnas oberörd i sommar. Slipknot är tillbaka!

Slipknot är ett av de viktigaste och mest profilstarka band som kom från det sena 90-talets metalscen. Bandet har influerat en mängd band från den eran fram tills idag. Med hjälp av en rad Ozzfest-turnéer, oräkneliga egna turnéer och ett gäng framgångsrika album befäste bandet från Des Moines snabbt sin roll som ett av toppnamnen inom modern metal. Slipknot har nu sålt över 14 miljoner album, men alla vet att det är genom deras energiska, explosiva och oförglömliga liveshower man ska uppleva de nio maskbeklädda Slipknot-medlemmarna!

Slipknot själva låter meddela:
“We’re looking forward to spending our summer in Europe. This tour is about us. It’s about celebrating the life of our brother, Paul and his legacy. The door is neither open nor closed. This tour is about burning down that door. See you this summer.”

Vi kan inte bärga oss!

IN FLAMES
In Flames har brunnit med lika stark och stolt låga sedan starten 1990 och bandet är nu Nordens och en av världens största metalakter. In Flames blandar hårt, tungt, melodiskt och finstämt till en multidimensionell ljudvägg som inget annat band lyckats skapa sedan Black Sabbaths tidiga år. In Flames har sålt mer än två miljoner skivor och tagit emot säckvis med utmärkelser. De har tveklöst haft ett par fantastiska år sedan guldskivebelönade albumet ”A Sense Of Purpose” släpptes 2008.

I somras avslutade bandet Metaltown i Göteborg på ett fullkomligt majestätiskt sätt inför ett överväldigande publikhav. 2009 gjorde In Flames sina största headline-spelningar någonsin på svensk mark. Över 20 000 personer såg bandet under tre fantastiska kvällar. Nu är vi enormt stolta över att kunna presentera In Flames på stora scenen under årets Sonisphere Festival i Stockholm.

Detta vill man inte missa, inte vi, inte du!

MASTODON
Amerikanska Mastodon kommer också till Sonisphere Festival med sin explosiva, intelligenta och kraftfulla metal. De bildades 1999 då trummisen Brann Dailor och gitarristen Bill Kelliher flyttade till Atlanta och träffade bassisten Troy Sanders och gitarristen Brent Hinds på en spelning. Snabbt förstod de att de alla fyra gillade band som Melvins, Neurosis och 70-talets Thin Lizzy. Mastodon var ett faktum.

Nu är det tolv år och 4 album senare, och med otaliga hyllningar där benämningar såsom ”nya Metallica” inte är ovanliga samt en mängd turnéer i ryggen är Mastodon hetare än någonsin. Efter att ha avslutat sin turné tillsammans med just Metallica 2009 gick Mastodon 2010 ihop med banden Deftones och Alice in Chains och skapade turnén ”Blackdiamondskye” som blev en succé i USA och Canada. Och nu, 2011, är de alltså aktuella för Sonisphere i Stockholm. Mäktigt.

MUSTASCH
Den 28 februari firar Mustasch tioårsjubileum, det är då tio år på dagen sedan debutplattan ”The True Sound of the New West” släpptes. Mustasch har därefter bl.a. vunnit Grammis i kategorin Årets Hårdrock både för albumet ”Latest Version of the Truth” (2007) och ”Mustasch” (2009). Nu firar de tio år med att släppa sitt nya album “The New Sound of the True Best”.

Albumet är inspelat tillsammans med producenten Tobias Lindell och innehåller nyinspelningar av Mustaschs bästa låtar genom åren. Skivan innehåller även den helt nyskrivna låten Angel’s Share.

Skivsläppet den 28 februari följs upp av en vårturné, men det är ingen som tvivlar på att höjdpunkten på Mustaschs jubileumsår definitivt blir spelningen på Sonisphere i sommar.

AIRBOURNE
Airbourne är bandet som med klass för vidare Australiens heavy metal-tradition efter AC/DC. Airbourne bildades 2003 av bröderna Joel och Ryan O’Keeffe och har redan agerat förband åt band som Mötley Crue, The Rolling Stones och Motörhead. 2007 släpptes skivan ”Runnin Wild”, ett album som bland annat utnämndes till årets debutalbum av brittiska Metal Hammer och vann pris av Marshall Classic Rock Roll of Honour. Skivan blev ett startskott för åren som följde då Airbourne blev just luftburna och spred sin rock till resten av världen.

Soundet kan beskrivas som doftande av åttiotal, diesel, AC/DC och sångslingor som sitter exakt där de ska. I mars förra året släpptes uppföljaren till debutskivan, No Guts, No Glory, och med den i ryggen turnerade australiensarna världen över under våren 2010.

I sommar står Sverige och Stockholm på tur. Sonisphere Festival presenterar Airbourne!

DEAD BY ARPRIL
Dead by April, metal-bandet från Göteborg, släppte 2009 sitt självbetitlade debutalbum. Men redan året innan debuten fick de utmärkelser för ”Bästa nykomling” från ”Swedish Metal Awards” och ”Bandit Rock Awards”.

I Sonisphere-sammanhang är de rutinerade, de gjorde en grym spelning på festivalens premiärår i Hultsfred 2009. Oavsett om du såg dem då, har hört singeln Losing You i trailern för teve-programmet Robinson eller på annat sätt fått förmånen att avnjuta Dead By Aprils musik förstår du att sommarens konsert på Sonisphere kommer bli något alldeles extra – hårt, energiskt och fantastiskt bra!

KVELERTAK
Från Stavanger i Norge kommer det sex man starka Kvelertak. Med en fantastisk mix av rocknroll, heavy metal och hardcore-punk låter de inte helt olikt sina landsmän i Turbonegro, men Kvelertak tar det om möjligt en nivå till. Lite hårdare, lite mer rocknroll, lite mer jävlar anamma och lite mer norskt.

Ni som inte har sett eller hört Kvelertak har något att se fram emot, och ni som redan har sett eller hört dem vet vad vi talar om när vi säger att Kvelertak får man bara inte missa på årets Sonisphere Festival!

GRAVEYARD
Graveyard bildades i Göteborg November 2006 och släppte året där på sitt debutalbum. Graveyard baserar både sitt sound och sin look på en solid ”retrogrund” – men är utan tvekan betydligt mer än enbart en upprepning av det förflutna. Detta är väldigt tydligt på bandets kommande album – producerat av Don Alsterberg (José Gonzales, Junip, Soundtrack of Our Lives, The International Noise Conspiracy) – där bandet tillsammans med Don har lyckats skapa en analogt inspelad och mixad albumproduktion som smakfullt kombinerar 70-talet klassiska rock med ett kraftfullt modernt sound. Men alla som sett Graveyard live, vet att de levererar något utöver det vanliga.

Så här skrev David Noaksson i Dagbladet (Sundsvall) efter en spelning i höstas:

”Graveyard är lite som en oäkting mellan Black Sabbath, Deep Purple och Cream som först nu träder fram och utmanar kungatronen. Kanske den bästa spelningen jag sett i Sundsvall.”

Vi är enormt stolta över att kunna ge er Graveyard på Sonisphere Festival i sommar.

Information
Sonisphere Festival etablerades 2009 och erhöll priset “Best New Festival” på 2009 års UK Festival Awards. Det året besökte festivalen sex länder. Nu bara två år senare har Sonisphere Festival växt till det dubbla, 2011 får hela tolv länder den stora äran att besökas av världens främsta festivalturné. Vi är otroligt glada och stolta över att Sverige och Stockholm är en av dessa. Vi ses i sommar!

www.sonispherefestivals.com

Sponsorer och partners
Huvudsponsor för Sonisphere Festival 2011: Norrlands Guld och Golden Wave
Partner till Sonisphere Festival 2011: City och Bandit

Mer information om Sonisphere Festival 2011

...
Av Redaktionen
10 Kommentarer
Dec 18th, 2010

mustasch-2009

Efter det att det framgångsrika hårdrocksbandet Mustasch spelade i Borlänge förra helgen så skulle Dala-Demokratens nöjesredaktör Jonas Stentäpp (även känd som Heavy från ”Hjalle och Heavy” och medlem i punkbandet Mimikry) göra en videointervju med bandet i deras loge. Gitarristen David Johannesson var intervjuoffret men med var även gruppens sångare Ralf Gyllenhammar som var en av årets körledare i TV4:s tittarsuccé ”Körslaget”.

Jonas Stentäpp skulle göra en enklare videointervju som komplement till en konsertrecension och filmade med sin iPhone. Efter att ha ställt en enda fråga till David så bröt en rejält onykter Ralf in:

”Om två sekunder slår jag dig på käften”, säger Ralf.

Han var uppenbarligen upprörd eftersom intervjun filmades med en iPhone.

”Jag tycker din intervjuteknik är helt usel. Ingen videokamera, ingenting, bara en jävla Apple”, fortsatte Ralf som avslutade sin alkoholdoftande tirad genom att ropa ”Ut!” ett antal gånger.

I en intervju med Aftonbladet så berättar Ralf Gyllenhammar att han var asfull efter att ha blivit bjuden på sprit av fans och att han inte kommer ihåg något av händelsen. Han har sedan dess även ringt upp Jonas Stentäpp och personligen bett om ursäkt för incidenten.

Vad ska man säga om detta? Beter man sig på detta vis när man dricker alkohol så bör man göra något åt sina problem. Det är oacceptabelt oavsett orsaken. Detta är en del av Ralf Gyllenhammars jobb och hans beteende är extremt oprofessionellt. Är man 44 år gammal borde man klara av att agera som en vuxen människa.

Läs mer: GP, Dagens Media

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2010

social-distortion-2010

Dagens släpp fokuserar på punk och rock. Amerikanska legenderna Social Distortion är nu klara. Mustasch kommer också och dessutom återförenas det klassiska trallpunkbandet Radioaktiva Räker. Som extra grädde på moset ansluter även Graveyard och Sonic Surf City.

Dagens släpp:
Social Distortion (US)
Mustasch
Radioaktiva Räker
Graveyard
Sonic Surf City

Legendariska Social Distortion bildades redan 1978. Efter sex studioalbum, två samlingsplattor, en liveskiva, en DVD och ett evigt turnerande kommer Social Distortion exklusivt till Sverige och Peace & Love. I januari släpps nya plattan. Bruce Springsteen är ett stort fan av bandet och tidningen Guitar World har rankat sångaren Mike Ness som en av de coolaste gitarristerna någonsin.

Vid Linköpings Universitet finns en adjunkt som på fullaste allvar hävdar att allt gott i världen kommer från Orust. När det gäller rockakten Mustasch kan han faktiskt ha rätt.

Genom åren så har återföreningar av bland annat punkakterna Sex Pistols, Strindbergs och Attentat kunnat ses på Peace & Love. I år är det inga mindre än ett av 90-talets största punkband som spelar igen, nämligen Radioaktiva Räker. De gick i täten för den stora vågen av svenska melodiösa punkband under 90-talet tillsammans med bland annat De Lyckliga Kompisarna och Dia Psalma.

När Göteborgsbandet Graveyard släppte sin debutplatta visar dem att mycket, och inget alls, har hänt sedan hårdrockens genombrott i slutet på 60-talet. Det handlar om blytung rock i stil med Led Zeppelin, Jimi Hendrix och Black Sabbath. Graveyard tar den gamla hårdrocken till vår tid och gör den modern. En ny EP kommer i slutet av januari.

Sonic Surf City släppte mängder med skivor under 90-talet, turnerade i Sverige och ute i Europa tills det var dags att knyta ihop säcken 1997. 2004 var det dags för återförening då de drog ner för att spela på Wipe Out Weekend i Spanien. Nu är vi inne på återförening nummer 2 och nu står de äntligen på svensk mark igen, med nya plattan Pororoca! i bagaget.

Peace & Love äger rum mellan den 28 juni – 2 juli i Borlänge, Dalarna.

Mer info kring Peace & Loves olika arrangemang finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

mustasch-live-2011Den 28 februari firar Mustasch tioårsjubileum, det är då tio år på dagen sedan debutplattan ”The True Sound of the New West” släpptes. Detta firar bandet med två exklusiva konserter och med ett nytt album “The New Sound of the True Best”. De två konserterna är den 2 mars på Cirkus i Stockholm och den 11 mars på Lisebergshallen i Göteborg. Biljetterna till konserterna släpps den 11 november.

Bandet har tillsammans med producenten Tobias Lindell gått in i studion och spelat om alla sina bästa låtar som bandet har släppt under hela sin karriär. Skivan kommer även att innehålla den helt nyskrivna låten ”Angel’s Share”. Mustasch har tidigare vunnit Grammis i kategorin Årets Hårdrock både för albumet ”Latest Version of the Truth” (2007) och ”Mustasch” (2009), bägge producerade av Tobias.

”Många av låtarna har fått ett nytt arrangemang under alla dessa år som vi har framfört de live. Vi vill att våra fans ska få chansen att återupptäcka dessa låtar så som Mustasch låter 2011. Vi vill även ge tillbaks något till alla våra fans och har därför bestämt att skivan endast ska kosta 99 kr i butik, det har varit extremt viktigt för oss.” Ralf Gyllenhammar – Mustasch

Som support på de två konserterna medverkar det återförenade funkmetalbandet Electric Boys med Conny Bloom i spetsen och Bullet som på relativt kort tid har gjort sig ett namn som ett av Sveriges bästa hårdrocksband.

”Nog för att vi växlar upp ett extra steg på våra egna konserter, men när vi nu dessutom har med oss Ralfs barndomsfavvisar Electric Boys och mina nya gunstlingar i Bullet, så vore det ju jäkligt konstigt om inte det här upplägget kommer få hårdrockssjälarna att glöda och öronen att ringa!” Mats Johansson – Mustasch

Konsertdatum
2 mars – Stockholm, Cirkus
11 mars – Göteborg, Lisebergshallen

Konserten i Göteborg görs i samarbete med Nöjet Konsert.

Mer information om Mustaschs Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2010

rhapsmust

Så var det då äntligen dags för RHAPSODY OF FIRE att komma till Norje. Bandet är med ”The Cold Embrace of Fear” framme vid sitt nionde fullängdsalbum, och 2011 gör de sin efterlängtade återkomst till livescenen. Däribland alltså på SRF, som så många av er länge önskat.

Bredbent rock, baserad på feta riff, allsångsvänliga refränger och ett sjujäkla gung är deras lika enkla som effektiva recept; MUSTASCH kommer tillbaka Sweden Rock, liksom mannen som utvecklat en helt egen stil som blues- och rockgitarrist, vi välkomnar WALTER TROUT till sommarens festival. Sist men inte minst och kanske äldst, legendariska GROUNDHOGS med gitarristen Tony McPhee i spetsen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2010

mustasch-2010

Det blir ett av Sveriges största rockband genom tiderna som ersätter Mastodon på årets festival. Ralf Gyllenhammar tar sitt Mustasch till Sweden Rock och det garanterar feta riff och mäktiga refränger på Sweden Stage fredagen den 11 juni.

Nu är det verkligen dags att köpa biljett till Sweden Rock 2010 om du inte vill bli utan. Det är nu färre än 4% kvar av biljetterna!

Har ni bestämt er för att åka till Sweden Rock Festival 2010 är det hög tid att börja fundera på biljettköp nu då vi i år dessutom släpper totalt 2300 biljetter färre än i fjol.

...