Per Gessle

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2013

Det legendariska 80-talsbandet Gyllene Tider, med Per Gessle i spetsen, kommer i sommar att göra ytterligare en längre turné genom landet men inte bara det – denna gången blir det också en helt ny skiva. Detta avslöjar Per Gessle nu för Hallandsposten. Totalt 18 spelningar blir det och alla datum kommer att presenteras nu på tisdag den 22 januari när spelplatserna är spikade.

Förra gången det begav sig var 2004 när Gyllene Tider tillfälligt återförenades för “GT25”-turnén. Den gången var det en enorm publiksuccé med bland annat ett utsålt Ullevi i Göteborg. Totalt såg en halv miljon svenskar bandets spelningar.

Gyllene Tiders nya skiva bär titeln “Dags att tänka på refrängen” och spelades in vid Brainpool-basisten Christoffer Lundquists studio i Skåne där Per Gessle även spelat in sina senaste soloalbum. Lundquist har tidigare också spelat med såväl Roxette som Gessles soloprojekt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 13th, 2010

redone

Den åttonde årgången av Musikförläggarnas Pris har precis avrundats under Berns kristallkronor.
Galan inleddes traditionsenligt med en trerätters festlunch för de 400 speciellt inbjudna gästerna. Därefter tog prisutdelningen vid, galant ledd av konferencier Ola Håkansson och bisittare Martin Ingeström, varvat med artistuppträdanden på scen.

Under klang och jubel delades det ut vackra och tungt vägande priser (glasglob designad av glaskonstnär Bertil Vallien) till tio stycken upphovsmän- och kvinnor, som berikat Sverige och världen med sitt musikskapande under det gångna året.

Årets stora vinnare var utan tvekan Nadir ”RedOne” Khayat, som till stående ovationer kammade hem vinsterna för Årets Kompositör och Årets Låt och dessutom vann för Årets Mest Spelade Låt (Lady Gagas Bad Romance). ”RedOne” – som rest in från Los Angeles för att närvara vid galan – tog emot sina priser från, i nämnd ordning, Joey Tempest, Linda Sundblad och Gry Forssell. Tempest medverkade via länk från turnén i Sydamerika och ”RedOne” själv berättade den härliga historien om deras första möte. Europe var en gång ”RedOnes” stora idoler och en bidragande orsak till att han bestämde sig för att flytta till Sverige och jobba med musik.

Årets Hederspris delades i år ut till Per Gessle. Låtskrivaren Gessle, med fyra USA-ettor, 60 miljoner sålda skivor och en lika lång som framgångsrik karriär, var förstås på plats och tog emot priset av mannen som en gång fastnade för en demo från ett okänt popband från Halmstad; Kjell Andersson, A&R på skivbolaget EMI.

Efter flera tuffa juryomröstningar med samma jämna resultat fick priset för Årets Textförfattare denna gång delas av två; Oskar Linnros och Markus Krunegård. Dubbelt upp att göra med tunga priser för prisutdelaren Petter.

Priset för Årets Konstmusikpris – kammarmusik tilldelades kompositören och musikern Svante Henryson. Hans Sonat för soloviolin är specialskriven för violinisten Cecilia Zilliacus, som påpassligt delade ut priset till Henryson.

Årets Internationella framgång delades ut till låtskrivarduon Martin ”Max Martin” Sandberg & Johan ”Shellback” Schuster, för deras världsomspännande låtframgångar med bl.a. Pink, Britney Spears och Adam Lambert. Priset togs emot av ”Shellback” och delades ut av Lisa Miskovsky.

Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera tilldelades Victoria Borisova-Ollas, för hennes Golden Dances of Pharaohs för klarinett (specialskrivet till klarinettisten Martin Fröst) och orkester och priset delades ut av Helena Wessman, VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker AB.

Till Årets Nykomling korades Anna von Hausswolff, som medverkade via länk direkt från sin pågående turné.

Priset delades ut av Ebbot från The Soundtrack of Our Lives.

Några mycket uppskattade inslag under galan var förstås de artister som gjorde exklusiva uppträdanden. Inledde gjorde violinisten Cecilia Zilliacus, som tillsammans med gitarristen Mats Bergström framförde ett stycke av Astor Piazzolla. Därefter fick vi stifta bekantskap med den nytända stjärnan Sebastian Wijk, som framförde ett akustiskt nummer. Galan avslutades av Oskar Linnros med band, som trots väntande flyg till gig i Visby tog sig tid att bjuda på några låtar.

SMFF delade även i år ut stipendium på 25000 kronor vardera till vinnarna i konstmusikkategorierna samt till Årets Nykomling.

Vinnare av Musikförläggarnas Pris 2010

Årets Kompositör
– Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)

Årets Textförfattare
– Oskar Linnros och Markus Krunegård
(Universal Music Publishing och Peermusic)

Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera
– Victoria Borisova-Ollas
Golden Dances of Pharaohs, för klarinett och orkester (Universal Edition/Unischott Scandinavia)

Årets Konstmusikpris – kammarmusik
– Svante Henryson
Sonat för Soloviolin (Manus)

Årets Internationella framgång
– Martin ”Max Martin” Sandberg & Johan ”Shellback” Schuster
(Maratone/Kobalt Music Scandinavia)

Årets Låt
– ”Bad Romance” – Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia )

Årets Nykomling
– Anna von Hausswolff
(Manus)

Årets Mest Spelade Låt
– ”Bad Romance” – Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)

Årets Hederspris
– Per Gessle

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 14th, 2009

per-gesslePer Gessle adderar idag ännu en spelning till turnén The Party Crasher Tour. Den 8 maj ser vi honom i Sporthallen i Halmstad. Biljetterna släpps onsdagen 18 mars klockan 09.00.

Per Gessle debuterar som soloartist på den Europeiska klubbscenen i vår. Med sig tar han ett urval av sina många världshits + förstås ett knippe från senaste platina-albumet ”Party Crasher”.

Per säger:
“Jag ser verkligen fram emot den här turnén runt om i Europa. Det är nån sorts 50-års-present till mej själv att spela favoriterna från hela min engelska låtskatt. Ambitionen är att få ihop ett gitarr-baserat power-pop-set specialskräddat för klubbscenerna! Det blir massor av Roxette-låtar jag inte sjungit sen demo-inspelningrna men också favoriter från ”Son of a Plumber”, ”The world according to…” och ”Party Crasher” såklart. Och varför inte en glad cover?

Extra fantastiskt skoj är att vi lyckats klämma in en Halmstad-spelning innan bandet går upp i rök efter de två giggen 9 & 10 maj på Cirkus i Stockholm (då andra plikter kallar för mina eminenta musikanter). Fredagen den 8 maj står vi vid ena handbollsmålet i Sporthallen i min hemstad och drar igång. Att spela i Halmstad får alltid hjärtat att klappa lite extra.”

Albumet ”Party Crasher” kom ut strax före jul i Sverige där den passerat platina. Första singeln ”Silly Really” intog snabbt Topplistans första plats och för någon vecka sedan följdes den upp av andra singeln ”Sing Along”.

På scen får Per Gessle sällskap av:

Clarence Öfwerman, keyboards
Christoffer Lundquist, gitarr och sång
Helena Josefsson, sång
Pelle Alsing, trummor
Magnus Börjesson, bas och sång

För mer information www.gessle.com

Turnéplan
16.4 Helsingfors, Tavastia Club
19.4 Oslo, Rockefeller
20.4 Köpenhamn, Pumpehuset
22.4 Warsawa, Stodola
23.4 Prague, Luccerna Hall
25.4 Hamburg, Grunspan
27.4 Köln, Gloria Theatre
28.4 Zürich, Kaufleuten
29.4 München, Muffathalle
2.5 Gent, Handelsbeurs
4.5 London, Shepherds Bush Empire
6.5 Amsterdam, Melkweg
8.5 Halmstad, Sporthallen
9.5 Stockholm, Cirkus
10.5 Stockholm, Cirkus

Biljetter Halmstad: Biljetterna släpps den 18 mars klockan 09.00 och säljs via Ticnet, 077…, Ticnet- och ATG-ombud samt Biljettcentrum i Halmstad, 035-120 200.
Konserten i Halmstad arrangeras i samarbete med Nöjet Konsert.

Biljetter Stockholm: Biljetterna finns ute nu och säljs via LiveNation.se Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000. (Köpta biljetter kan hämtas ut på ATG- eller Eventim-ombud.)
Konserterna på Cirkus den 9 och 10 maj i Stockholm arrangeras i samarbete med Blixten & Co.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

Idag släpptes biljetterna till Per Gessles konsert på Cirkus den 9 maj. Biljetterna tog slut med en gång och nu släpper vi biljetterna till en extra konsert den 10 maj.
Konserten är en del i turnén The Party Crasher Tour som har premiär 16 april i Helsingfors.

Turnéplan
16.4 Helsingfors, Tavastia Club
19.4 Oslo, Rockefeller
20.4 Köpenhamn, Vega
22.4 Warsawa, Stodola
23.4 Prague, Luccerna Hall
25.4 Hamburg, Grunspan
27.4 Köln, Gloria Theatre
28.4 Zürich, Kaufleuten
29.4 München, Muffathalle
2.5 Gent, Handelsbeurs
4.5 London, Shepherds Bush Empire
6.5 Amsterdam, Melkweg
9.5 Stockholm, Cirkus
10.5 Stockholm, Cirkus – EXTRA

Konserterna på Cirkus den 9 och 10 maj i Stockholm arrangeras i samarbete med Blixten & Co.

För mer information www.gessle.com

Biljetter till Cirkus säljs via LiveNation.se Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000. (Köpta biljetter kan hämtas ut på ATG- eller Eventim-ombud.)

per-gessle

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

per-gessle

Per Gessle debuterar som soloartist på den Europeiska klubbscenen i vår. Med sig tar han ett urval av sina många världshits + förstås ett knippe från senaste platina-albumet ”Party Crasher”.

”Jag ser verkligen fram emot att spela på klubbar igen, jag har inte gjort det sedan 1989 då Roxette gjorde sin första internationella turné! Vi kommer att köra en engelskspråkig gitarrbaserad låtlista så bandet och jag ser fram emot att ha hur kul som helst med massor av hits och härligt tuffa powerpop-riff” säger Gessle.

Klubbturnén avslutas på Cirkus i Stockholm – ladda för ett låtfyrverkeri den 9 maj. Det blir en exklusiv kväll på Cirkus, där Per inte har spelat sedan MTV Unplugged 1993. Biljetterna till Cirkuskonserten släpps torsdag den 29 januari.

”Party Crasher” kom ut strax före jul i Sverige där den passerat platina. Första singeln ”Silly Really” intog Topplistans första plats och alldeles i dagarna kommer 2:a singeln ”Sing along”. Europa går till radio med ”Silly Really” i slutet av januari och albumet släpps i mars.

Längre ner kan du se musikvideon till “Silly Really”.

På scen får han sällskap av:

Clarence Öfwerman, keyboards
Christoffer Lundquist, gitarr och sång
Helena Josefsson, sång
Pelle Alsing, trummor
Magnus Börjesson, bas och sång

Turnéplan
16.4 Helsingfors, Tavastia Club
19.4 Oslo, Rockefeller
20.4 Köpenhamn, Vega
22.4 Warsawa, Stodola
23.4 Prague, Luccerna Hall
25.4 Hamburg, Grunspan
27.5 Köln, Gloria Theatre
28.4 Zürich, Kaufleuten
29.4 München, Muffathalle
2.5 Gent, Handelsbeurs
4.5 London, Shepherds Bush Empire
6.5 Amsterdam, Melkweg
9.5 Stockholm, Cirkus

Konserten på Cirkus den 9 maj i Stockholm arrangeras i samarbete med Blixten & Co.

För mer information www.gessle.com

Biljetter till Cirkus säljs via LiveNation.se Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000. (Köpta biljetter kan hämtas ut på ATG- eller Eventim-ombud.)

...