Pernilla Andersson

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 21st, 2013

Styrelsen för Sir George Martin Music Award har glädjen att bekantgöra att årets pristagare är Pernilla Andersson. Priset, som är på 100.000 kronor, utdelas årligen i maj månad och sponsras i sin helhet av Sparbanken Öresund. Styrelsens motivering lyder:
Med en stark egen vision har Pernilla Andersson gått sin personliga väg, samtidigt som hon med sin breda musikaliska bakgrund kunnat lyfta andra. Hon är lika skicklig bakom mixerbordet som med instrumenten och hon har en självklar närvaro längst fram i strålkastarljuset. Med ett musikaliskt avstamp i den skånska myllan har Pernilla Andersson arbetat fram en unik stil, helt i Sir George Martins anda.

Prisutdelning sker vid en Galakväll, arrangerad av Musik i Syd, på Palladium i Malmö torsdagen den 2 maj kl 19.00. Galakvällen innehåller musikaliska hyllningar till såväl Pernilla Andersson som Sir George Martin.

Pristagare 2013 – Pernilla Andersson
Pernilla Andersson, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad, är en spännande, nyskapande och respekterad sångerska, musiker och låtskrivare på den svenska musikscenen. Hon är en mångsidig och egensinnig artist som i sin verksamhet nyfiket utforskar världen. Sedan debutplattan My Journey 1991 har hon gett ut sju egenproducerade studioalbum och ett livealbum. Pernilla Andersson är också en framstående producent för andra artister. När hon 2002 producerade Svante Thuressons album Nya kickar blev hon den första kvinnliga producenten av en utgivning på ett stort svenskt bolag. Hon har också på egna Sheriff Records gett ut album för bland annat Titiyo och Staffan Hellstrand. Pernilla Andersson är en flitigt turnerande artist med åtskilliga liveframträdanden per år. Hon blev känd för den breda publiken genom sin medverkan i Melodifestivalen år 2011.
För övrigt har Pernilla ett starkt fiskeintresse, är vänsterhänt och blev Ulla Billquist-stipendiat 2011.

Så här kommenterar Pernilla själv priset:

När jag fick samtalet om att jag blivit tilldelad ”Sir George Martin Music Award” började jag skratta och gråta samtidigt och var tvungen att sätta mej ner. Att bli premierad för att ”verka i hans anda” är nog den största bekräftelsen jag fått i min karriär och jag känner mig oerhört ärad och stolt. För många är nog George Martin så förknippad med The Beatles att man glömmer hur bred han varit genremässigt i sin musikaliska gärning. Han producerade mycket av den engelska popmusik som jag lyssnat på och inspirerats av, t ex Cilla Black. Han är en enorm förebild för mig.
Pernilla Andersson

Sir George Martin gratulerar:

Dear Pernilla,
I would like to offer my sincere congratulations to you in winning the Sir George Martin Music Award. I cannot think of anyone more deserving than you. I like your versatility, being something of an all-rounder myself. You are now pretty much the age that I was when I made the early recordings with The Beatles, a time when I lost myself in the music that we were making. I know you will go on to do great things, and I look forward to hearing of your success in all the many ways that you perform.
Again, my congratulations and warmest regards,
George Martin

Anders Burman, legendarisk musikproducent och grundare av Metronome:

Pernilla är en fantastiskt begåvad musikmänniska som med sin vackra röst och fina gitarr- och pianospel intagit en topp-position i musiksverige. Hon är dessutom en utmärkt musikproducent med en förmåga att alltid ta fram det bästa av sina artister.
Anders Burman

Bakgrund
Sir George Martin utsågs 2010 till Hedersdoktor vid Musikhögskolan i Malmö tillhörande den konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet. I samband med hans besök här i maj 2010 instiftades ett stort skånskt musikpris till Sir George Martins ära.
Sir George Martin Music Award kan utdelas till den som anses ha verkat i hans anda som producent, kompositör, arrangör, dirigent eller musiker. Vår första pristagare 2011 var en musikproducent, Christoffer Lundquist, och pristagare 2012 en musiker, Nils Landgren, vilket visar på musikprisets bredd och möjligheter.
Pristagaren ska vara en (eller flera) fysiska personer med stark skånsk anknytning.

Styrelsen för Sir George Martin Music Award utgörs av
Sverker Svensson, Ordförande, f d prefekt vid Musikhögskolan i Malmö
Staffan Storm, Musikhögskolan i Malmö
Stefan ’’Julius“ Malmström, Julius AB
Martin Martinsson, Musik i Syd
Lisa Wall, Sveriges Radio
Miriam Aïda, artist
Magnus Månsson, Sparbanken Öresund
Staffan Olander, Olander Music & IT AB, representant för Sir George Martin

Sir George Martin
George Martin är mest känd för att ha varit producent åt The Beatles och en lång rad andra internationella artister. George Martin har dessutom själv aktivt jobbat som kompositör, arrangör, dirigent och musiker. George har skrivit och producerat musik bl a till flera Bond-filmer.
George Martin har en stark anknytning till Sverige sedan många år. Här har han drivit ett dotterbolag till sitt eget bolag AIR London Ltd, turnerat med Malmö Symfoniorkester och på många sätt engagerat sig för studenterna vid Musikhögskolan i Malmö och Lunds universitet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 1st, 2011

true-talent-2011Nu står det klart att det är supertrion Tommy Körberg, Pernilla Andersson och Danny Saucedo som axlar manteln som coacher i höstens stora talangprogram True Talent på TV3. I True Talent är det rösten som räknas, inget annat. Sveriges bästa röst ska utses och då spelar attityd, utseende och ålder ingen roll. Vinstsumman är på hela en miljon kronor.

Det känns fantastiskt roligt att kunna presentera den här starka uppställningen. Vi ska vända på varje sten i landet för att hitta oupptäckta talanger för våra coacher att ta sig an i höst. Målsättningen är att hitta Sveriges bästa röst och det här är en unik chans för svenska sångfåglar i alla åldrar att slå igenom och få den uppmärksamhet de förtjänar, säger Iréne Lindblad, programdirektör MTG TV.

Ålder, utseende och attityd ingen roll. I höstens stora talangjakt True Talent letar vi efter Sveriges bästa röst. Castingturnén har gått land och rike runt för att hitta sångtalanger utöver det vanliga – och det är fortfarande möjligt att söka till programmet. Tre av Sveriges främsta artister kommer att ta sig an de oslipade diamanterna med störst potential, för att bli deras coacher och fortsätta förädla dem. Inför en jury bestående av en studiopublik med musikälskare i tre generationer ska agnarna sållas från vetet. Juryn kommer först inte att kunna se artisterna, utan kommer att få avlägga sin dom baserat på det de hör. Bara de som lyckas få hela juryn med sig går vidare i tävlingen.

Varje vecka avslutas med en direktsänd final där även TV-tittarna får säga sitt. Den som står som segrare i slutet av säsongen kan räkna med en vinstsumma på hela en miljon kronor. Följ den dramatiska och fantastiska resan i jakten på Sveriges bästa röst.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 5th, 2011

pernilla-andersson-2011Sångerskan och låtskrivaren Pernilla Andersson är 2011 års Ulla Billquist-stipendiat. Stipendiet, som delas ut av Folkets Hus och Parker, offentliggjordes under torsdagen vid en ceremoni vid Mariatorget i Stockholm. Folkets Hus och Parker delar årligen ut stipendiet på 25 000 kronor till en ung begåvad person inom teater, sång och musik.

Juryns motivering:
”Med stor integritet berör Pernilla Andersson de känsligaste bitarna i mångas uppväxt. Det kan handla om hur ett miljonprogramsområde i en skånsk stad sätter avtryck och gör oss till de människor vi blir, somliga stärkta, andra trasiga. Men över alltihopa finns en blinkning, en humor, en värme som gör texterna till en spegling av en samtid som vi alla känner igen oss i. Pernilla Andersson vill man vara kompis med, utbyta erfarenheter och le tillsammans med. För hon sätter ord och musik till det som vi alla ibland funderar på men inte är i närheten av att kunna formulera.”

Ulla Billquist föddes 1907 i Eslöv och fick sitt genombrott 22 år gammal på Cirkusrevyn i Stockholm. Hon blev snabbt en stor artist i Sveriges folkparker. “Världen är full av violer” och “Min soldat” är några av Ulla Billquist välkända melodier.

De senaste årens stipendiater:
2010 – Sofia Karlsson
2009 – Marit Bergman
2008 – Annika Norlin
2007 – Jessica Andersson
2006 – Nanne Grönvall
2005 – Robyn
2004 – Pernilla Wahlgren
2003 – Jill Johnsson
2002 – Sanna Nielsen
2001 – Carola Häggkvist
2000 – Remedeeh
1999 – Cajsa-Lisa Ejemyr

Här kan du se Pernilla Andersson i sommar:
2011-07-01 Ulvöns Vandrarhem, Ulvön*
2011-07-02 Tjörns visfestival, Tjörn*
2011-07-08 Skulefestivalen, Skuleberget
2011-07-11 Gröna Lund, Stockholm
2011-07-12 Musik på Larmtorget, Kalmar
2011-07-13 Conditori Duvander, Kristianstad**
2011-07-14 Visfestivalen, Västervik**
2011-07-15 Conditori Duvander, Kristianstad**
2011-07-16 Rock Vid Havet, Hölick
2011-07-17 Freluga trädgårdsscen, Bollnäs
2011-08-19 Kulturkalaset, Göteborg
2011-08-20 Leva Kungslador, Visby
2011-09-02 Kulturnatte, Möldal
2011-09-17 Liseberg, Göteborg

Sommarens band består av:
Pernilla Andersson, sång, gitarr och klaviatur
Fredrik Rönnqvist, gitarr och kör
Dan Berglund, kontrabas
David Nyström, klaviatur
Mikael Häggström trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2011
CajsaStina Åkerström

CajsaStina Åkerström

Det första artistsläppet 2011 är här och årets tema är:
– Favoriter ur 45 års VisFestivaler i Västervik!

De allra främsta svenska visartisterna genom tiderna besöker VisFestivalen i Västervik den 14 – 16 juli i sommar, i något som skulle kunna kallas för “VisFestivalens greatest hits”!

I år har jag bestämt mig för att köra mina egna favoriter från 45 års visfestivaler, säger den outtröttlige arrangören Hansi Schwarz. Årets artistuppbåd är långt ifrån klart än, men tretton artister är helt klara och ytterligare många spännande är på gång.

HITTILLS KLARA ARTISTER VECKA 28 ÅR 2011:
Susanne Alfvengren
Pernilla Andersson
Stefan Demert
Lars Demian
Göran Fristorp
Åsa Jinder
Peter Lundblad
Jejja Sundström
Bengt Sändh
Carl Johan Vallgren
Jack Vreeswijk
Finn Zetterholm
CajsaStina Åkerström

Dagindelningen av artisterna börjar presenteras i slutet av vecka 14.
Vi reserverar oss för eventuella programförändringar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2010

mans-zelmerlow

Efter ett i högsta grad intensivt år, där vi sett mer av Måns Zelmerlöw än någonsin förr, under den karriär som faktiskt inte är mer än 5 år gammal, är det äntligen dags för årets första skivsläpp 15 November.

Tillsammans med producenten Peter Nordahl har Måns kunnat förverkliga något som han beskriver som
ett drömprojekt. ”Christmas with Friends” är en klassisk julskiva, där Måns tolkar sitt personliga urval. Han har även själv varit med och skrivit en av de nya låtarna, ”Vit som en snö”. Inspelningarna är gjorda i Atlantis (fd Metronome)-studion i Stockholm där Peter Nordahl har lett en full orkestersättning tillsammans med Måns och inbjudna vänner som Björn Skifs, Pauline och Pernilla Andersson. De ger oss varma tolkningar av säsongens stora klassiker.

Helt ny i en låtlista, där det mesta är välbekant, är ”December”, skriven av Jörgen Elofsson, AndreasCarlsson och Niklas Strömstedt. Måns kommer att synas i TV4 ”Förkväll” och ”Nyhetsmorgon” i samband med skivsläppet. Där han kommer att prata om skivan och framföra ett par av sångerna.Närmare jul kommer Måns, förutom medverkan i några av de klassiska julprogrammen, att genomföra några julkonserter tillsammans med Sonja, Shirley, Sanna, Björn Kjellman och Brandur.

”Christmas with Friends” är årets utgåva i den serie av framgångsrika skivproduktioner som gjorts till förmån för organisationen Childhood, i samarbete med ICA. Julskivan kommer att säljas exklusivt i ICAs butiker. Kunder med ICA Kort kan köpa skivan till specialpriset 89 kr, övriga 149 kr. 10 kr per album går oavkortat till Childhood.

Stiftelsen World Childhood Foundation har som syfte att värna om barns rätt till en trygg barndom och särskilt arbeta för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer. Childhood har idag över 100 projekt i 15 länder.

“Christmas with Friends ” Tracklist:
Jag drömmer om en jul hemma
Christmas Song
I Pray on Christmas (med Björn Skifs)
December
Oh, come all ye faitful
All I want for Christmas Is you (med Pauline)
Tometen jag vill ha en riktig jul
The angel Gabriel (med Lunds studentsångare)
Winter wonderland
Christmas (Baby please come home)
Vit som en snö (med Pernilla Andersson)

Julkonserter tillsammans med Sanna, Shirley, Sonja, Björn Kjellman & Brandur
1 dec Falun – Lugnet
11 dec Malmö – Baltiska Hallen
15 dec Halmstad – Arenan
17 dec Skövde – Arenan
18 dec Göteborg – Lisebergshallen

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 8th, 2010

pernilla-andersson

Lasse Stefanz tävlar med “En blick och något händer”, Pernilla Andersson ställer upp med låten “Desperados”, Linda Bengtzing sjunger “E de fel på mig” och Swingflys låt heter “Me And My Drum”. Det är de fyra första bidragen och artisterna som är klara för medverkan i Melodifestivalen 2011.

Lasse Stefanz har funnits sedan 1967, men har inte varit med i Melodifestivalen tidigare. Det har inte Pernilla Andersson eller Swingfly heller varit, men för Linda Bengtzing blir det här den fjärde gången.

De här fyra artisterna visar upp den musikaliska spännvidd som Melodifestivalen eftersträvar och alltid har eftersträvat. Från någon som kanske aldrig tidigare ens funderat på att vara med i tävlingen till någon som verkligen älskar tävlingsformen och vill fortsätta kämpa för en plats i Eurovision Song Contest, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2011.

De fyra tävlande bidragen är:

Desperados
Upphovsman: Pernilla Andersson
Artist: Pernilla Andersson

E de fel på mig
Upphovsmän: Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist
Artist: Linda Bengtzing

En blick och något händer
Upphovsmän: Alexander Bard, Ola Håkansson, Tim Norell
Artist: Lasse Stefanz

Me And My Drum
Upphovsmän: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström
Artist: Swingfly

Nu fortsätter arbetet och inom drygt två veckor hopps vi kunna släppa fler av tävlingens artister, säger Christer Björkman.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 22nd, 2010

pernilla-andersson

Pernilla Andersson fortsätter att gå sina egna vägar. Trots framgångarna med fjolårets engelskspråkiga album byter hon nu tillbaka till att sjunga på svenska.

Den 8 september släpper Pernilla Andersson nya albumet “Ö”. Skivan är producerad av Pernilla själv, men för första gången har hon även anlitat en medproducent: David Nyström. Med ett nytt band bakom sig som innehåller förutom nyss nämnda Nyström på klaviaturer även bassisten Jerker Odelholm och trummisen Olle Dahlstedt samt Pernillas eviga sidekick Fredrik Rönnqvist på gitarrer. Men trots att hon själv beskriver albumet “Ö” som “Harry Nilsson möter Fleetwood Mac i Twin Peaks” så låter det väldigt mycket Pernilla Andersson.

Första singeln “Dansa med dig” ligger redan högt på P4 Riks spellista.

Från Ö till fastland” är namnet på hennes turné som har premiär den 24 september i Västerås.

Turnéns första del kommer att genomföras med fullt band där Dregen kommer att medverka gästartist på några av spelningarna. Turnén forsätter därefter med 8 st spelningar i trio sättning.

Turneplan PERNILLA ANDERSSON – Från Ö till Fastland 2010
2010-09-24 Västerås
2010-09-25 Gävle
2010-09-28 Malmö*
2010-09-29 Ystad*
2010-09-30 Växjö*
2010-10-01 Stockholm
2010-10-07 Götene**
2010-10-08 Mölnlycke**
2010-10-09 Falkenberg**
2010-10-10 Ulricehamn**
2010-10-11 Skövde**
2010-10-15 Bollebygd**
2010-10-16 Stigen**
2010-10-17 Lysekil**

* = spelningen gästas av Dregen
** = Triospelning

Mer information om Pernilla Anderssons konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2010

FRAMSKISS PA.inddVad får man om man mixar den tralliga radiohiten “Johnny Cash och Nina P” med det betydligt mörkare Gramminsnominerade albumet “Ashbury Apples”? Svaret kommer den 8 september då Pernilla Andersson släpper “Ö”, sitt femte album på sex år.

Pernilla Andersson fortsätter nämligen gå sina egna vägar.

Trots framgångarna med det engelska albumet i fjol byter hon tillbaka till svenska igen – med ett helt annat självförtroende än på “Gör dig till hund”-plattan från 2008.

­- Det har varit lättare att skriva på svenska denna gången, kanske för att det just är andra plattan och man hunnit landa i det, säger hon.

“Ö” är producerat av Pernilla Andersson själv, men för första gången har hon även anlitat en medproducent: David Nyström.

­- Vissa av hans idéer skulle jag aldrig kommit på själv och det har gjort skivan bättre, och processen mer spännande. För första gången har jag kunnat sjunga med någon i studion, det har inte hänt på tio år, säger Pernilla.

Även bandet är nytt.

Förutom nyss nämnda Nyström på klaviaturer spelar även basisten Jerker Odelholm och trummisen Olle Dahlstedt på skivan. Bara Pernillas eviga sidekick – Fredrik Rönnqvist – på gitarrer är med från förr.

Men trots att hon själv kallar “Ö” för “Harry Nilsson möter Fleetwood Mac i Twin Peaks” så låter det väldigt mycket Pernilla Andersson.

­- Jag har min röst och jag har mitt sätt att skriva låtar på, men det jag jag tycker skiljer denna plattan från de andra är att det är mer “lir” på den, mer “vi-går-på-feeling”. Jag ville göra en jävligt svängig skiva, det blir så lätt fint, lite vekt och för känsligt I den här genren.

Albumet innehåller bland annat första singeln “Dansa med dig”, som redan ligger på P4 Riks spellista, den suggestiva “Dek-psalm”, Dylan inspirerade “Kasta Sten”, samt en cover på Eldkvarns “Huvudet högt”.

Hösten blir intensiv för Pernilla, då hon dels har en liten roll som Ann-Louise Hansson i den kommande Cornelis-filmen “Medborgare, Godafton” (regi: Amir Chamdin) där hon sjunger duett med Hank von Helvete (Cornelis) i “Jag hade en gång en båt”.

Redan i sommar spelar hon på några utvalda festivaler, bland dem redan i veckan på “Peace & Love i Borlänge.
3/7 Borlänge – Peace & Love
9/7 Falkenberg – Stålboms
30/7 Trollhättan – Göta Kanal Rock
31/7 Helsingborg – Helsingborgsfestivalen
1/8 Borensberg – Göta Kanal Rock
2/8 Nyköping – Göta Kanal Rock
28/8 Knisslinge – Helgåfestivalen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 24th, 2010

mika-2010En brittisk entertainer, en äkta punklegend, ett glödhett svenskt band, en tysk reaggestjärna, en singer-song writer med hjärta för fiskar och ett stenårt dödsmetalband. Det är dagens släpp. Flera artister tillkommer.

En finfin blandning av artister som kompletterar vår redan urstarka line-up inför sommaren. Nu är det bara några futtiga månader kvar, säger presschef Ronny Mattsson.

Nu klara artister:
Mika (UK)
Jello Biafra And the Guantanamo School of Medicine (US)
Miike Snow
Martin Jondo And Band (DE)
Pernilla Andersson
Demonical

2007 var året då alla gick runt och nynnande i falsett till låten “Grace Kelly”. Artisten är Mika och han har beskrivits som en hybrid mellan Scissor Sisters, Bowie, Beatles och Robbie Williams. Andra plattan The Boy Who Knew Too Much kom 2009.

Punkikonerna Dead Kennedys startade 1978 och sångare var Jello Biafra. Sedan ikonbandets splittring har Jello haft en solokarriär och är fortfarande en av de främsta företrädare för yttrandefrihet och frihet i sann punkanda. Med The Guantanamo School of Medicine, med vilka han i höstas släppte skivan The Audacity of Hype, kommer Jello Biafra att kasta kängor åt alla former av orättvisor.

Det svenska succébandet Miike Snow turnerar just nu i USA men lagom till sommaren kommer de att stå på en scen under Peace & Love. Det självbetitlade debutalbumet släpptes i höstas och är det någon akt som är glödhet i sommar så är det Miike Snow.

Martin Jondo gästade festivalen 2008 med sin gitarr och delade med sig av sin roots-reggae. 2010 återkommer han nu med ett helt band med sig. Han kommer från Tyskland och karriären startade med några uppträdanden med storheten Gentleman. Sedan rullade det på och med bland annat låten “Jah Gringo” gjorde han sig ett eget namn. 2009 släpptes albumet Pure.

Pernilla Andersson sjöng till sig en bred publik med radiohiten “Johnny Cash & Nina P”, turnerade med Pugh Rogefeld och Plura och har släppt sex soloalbum. Hon gästas under sin konsert på Peace & Love av Dregen. Passionen för sportfisket har gjort Pernilla väldigt engagerad i organisationen “Ge fan i våra vatten”. Bara det är värt en stor eloge!

Demonical från Avesta spelar stenhård dödsmetall.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Aug 19th, 2009

pernilla-andersson

Pernilla Andersson släpper ett nytt album på engelska tillägnad projektet “Ge fan i våra vatten” som syftar till att samla in pengar för att hjälpa hotade vattenmiljöer och fiskbestånd.

– “Ashbury Apples”-projektet är ett sätt att kombinera mina två passioner fiske och musik, säger Pernilla Andersson.

“Ge Fan I Våra Vatten” startades av svenska rockmusiker tillsammans med Sportfiskarna för två år sedan.

– Det känns bra att kunna använda min musik för att ge uppmärksamhet till miljöproblemen under ytan och samla in pengar för att förbättra situationen, säger Pernilla Andersson.

Hittills har pengar från Ge fan i våra vatten satsats på ett viktigt gäddforskningsprojekt. I samband med att Ashbury Apples släpps kommer Sportfiskarna att berätta om flera nya projekt för att förbättra fiskens livsvillkor i olika delar av landet.

– Det finns enorma behov av fiskevård i svenska vatten och hittills har inte regeringen skjutit till de pengar som fattas. Därför är initiativ som detta väldigt viktiga, säger Joel Norlin från Sportfiskarna.

Ett av projekten kommer att handla om att förbättra förutsättningarna för havsöringens reproduktion i Stockholmsområdet där Pernilla fiskar.

– För mig är det extra roligt att ett av projekten finns på hemmaplan, menar Pernilla.

Det var Pernilla Andersson själv som kontaktade Sportfiskarna och ville tillägna nya skivan till Ge fan i våra vatten. Och hon har stora förhoppningar på skivan.

– Förhoppningsvis upptäcker många sportfiskare min musik samtidigt som det blir en rejäl slant över till Ge fan i våra vatten.

Den allra viktigaste förhoppningen enligt Pernilla är att politiker och beslutsfattare ska förstå att de måste fatta kloka beslut och skjuta till de pengar som fattas för att skydda och återställa fiskens livsmiljöer.

– Jag hoppas att vi slipper berätta för våra barn att fisken är slut och vattnen förstörda. Ansvariga politiker får gärna följa med på en fisketur. Det var så mitt engagemang och min förståelse för livet under ytan väcktes, avslutar Pernilla Andersson.

Fakta Ashbury Apples
Ashbury Apples är en skiva med nyskrivna låtar blandat med gamla favoriter som aldrig tidigare funnits på skiva. Dessutom är Twisted Sister-covern “Dont let me down” med, samt en nyinspelad cover på Judee Sills “The Pearl”. Albumet är producerat av Pernilla själv, är nedskalat, personligt och med hennes röst i fokus. På förstasingeln “Moody Tuesday” medverkar Nicke Andersson från Hellacopters. Säljstart 23 september.

Fakta Ge fan i våra vatten
Ge fan i våra vatten är ett samarbete mellan svenska musiker och Sportfiskarna och syftar till att uppmärksamma miljöproblemen under ytan och samla in pengar till fiskevård. Tidigare har bland annat ett samlingsalbum med 12 svenska rockband getts ut. Hittills har insamlingen resulterat i över 400 000 kronor till fiskevård som bland annat används till ett gäddforskningsprojekt och ett projekt för havsöring i Stockholms skärgård. Flera nya projekt planeras. Läs mer på www.sportfiskarna.se/gefan.

Fakta Pernilla Andersson
Utöver den engelskspråkiga repertoar vi möter Pernilla Andersson med på “Ashbury Apples”, är denna produktiva dam i allra högsta grad alltjämt aktuell med hyllade svenska albumet “Gör dig till Hund” som släpptes förra året. På TV och i radio har vi hört “Ystad Badflicka 1957”, “Vintern blev lång”, Olle Ljungströms gripande “Jag o min far” och förstås “Johnny Cash & Nina P” som senast sågs framföras inför en entusiastisk publik i TV4’s “Sommarkrysset”. I dagarna avslutades också sommarturné-projektet “Packmoppeturnen” där Pernilla tillsammans med bland andra Plura, Pugh och Anders Glenmark tog sig mellan värmländska städer medelset just moped. Under hösten kommer flera chansen att se Pernilla live på egna spelningar i landets större städer.

...