Raised Fist

Av
0 Kommentarer

untitled

Vi fyller på Park Sounds med ett av landets bästa och mest energiska liveband: Raised Fist och ett av de mest intressanta nya: Rome Is Not A Town.

Raised Fist:
Raised Fist har beskrivits som ett av världens mest progressiva hardcore band och är mycket respekterade. Med influenser från svensk punk, New York hardcore och metal har de skapat sig ett eget sound och blivit ett band som influerat andra runt om i världen.
Raised Fist har spelat på dom flesta av världens största festivaler och vi är oerhört glada att, äntligen, få se dom live i Teaterladan!
En Raised Fist-konsert handlar om både hjärta o smärta!
Raised Fist på youtube

Rome Is Not A Town:
Skivbolaget Startracks har bl a släppt musik med Fireside, Refused och Tiger Lou. På senare tid har etiketten fått mycket uppmärksamhet på grund av Göteborgsbandet Rome Is Not A Town. Välförtjänt. Bandet ska upplevas live, här från en recension i Norrköping i februari:
Rom är inte en stad. Det är en ångvält, elak musik som skaver och gnisslar. Rundgången ligger ständigt på lur, som ett rovdjur. Publikslakt i all vänlighet” (Michael Strandhed, kultursidan.nu)

Rome Is Not A Town på Spotify

 

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 6th, 2011

released-llive-and-unsigned-final

Sveriges rockscen ges en unik möjlighet genom tävlingen RELEASED – Live & Unsigned där fokus ligger på hårdrock och metal till 100%.

Efter förra årets succé med över 300 anmälda band är nu dags för Released 2011. RELEASED – Live & Unsigned letar i år efter ett nytt band där attityd och låtskrivande går hand i hand med en grym liveshow. För att kora en vinnare anordnas därför tre deltävlingar på några av Sveriges bästa rockklubbar i Stockholm, Lund och Göteborg där banden gör upp om platserna till den stora finalen i Stockholm.

Vinnaren får bland annat uppträda LIVE på Sweden Rock Festival samt Getaway Rock Festival 2012 och spela in en singel i tillsammans med Roberto Laghi i legendariska In Flames Studios. Singeln ges sedan ut i 18 000 exemplar via Sweden Rock Magazine.

FINAL: 17 december Göta Källare (sthlm)

På finalen av Released – Live & Unsigned spelar inga mindre än Sveriges största och bästa hardcoreband – RAISED FIST! Detta får inte missas helt enkelt!

Spelar gör även fjolårets Released – Live & Unsigned vinnare SEVENTRIBE.

De tävlande banden är:
Reenact (Göteborg): www.myspace.com/reenact
Summoned Tide (Umeå/Skellefteå): www.summonedtide.com
Massdistraction (Malmö): www.myspace.com/heavymetalretribution
Saint Deamon (Göteborg/Stockholm): www.saintdeamon.se

För information om tävlingen: www.releasedunsigned.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 28th, 2010

raised-fist-2010

Sveriges bästa liveband ger sig ut på vägarna igen. Raised Fist gör en omfattande turné i Skandinavien – 10 spelningar görs i Sverige, Norge och Finland. Bandet har turnerat stenhårt världen runt det gångna året och rönt idel framgång med sin kompromisslösa inställning och de kvalitativa, rent galna, spelningarna. Raised Fist var även nominerade till en Grammis vid årets gala i kategorin ”Årets Hårdrock”. Med sig i bagaget har bandet nya singeln & videon ”Wounds”,

Turnédatum:
22/11 – Göteborg @ Trägårʼn
23/11 – Stockholm @ Debaser Medis
24/11 – Malmö @ KB
25/11 – Linköping @ Platens Bar
26/11 – Luleå @ Pontushallen
27/11 – Örebro @ Klubb 700
28/11 – Borlänge @ Cozmoz
30/11 – Oslo @ John Dee
03/12 – Tampere @ Pakkahoune
04/12 – Helsingfors @ Nosturi

Mer information om Raised Fists Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 11th, 2010

raised-fist-2010Det är 14 år sedan Raised Fist senast besökte Umeå. Då var luleåbandet en del av en levande norrländsk hardcore-scen, men har efterhand utvecklats mot en mer metal-orienterad genre. Det kan delvis tillskrivas producenten –Daniel Bergstrand, som tidigare arbetat med både In Flames och Meshuggah. Kvar finns dock frustrationen och punkvibben från det ilskna 90-talet. Raised Fist kan stolt konstatera att de har lyckats med det som många andra band från den här tiden inte lyckades med, nämligen konststycket att trassla sig ur en epok med huvudet högt.

Framgångarna har sedan dess varit stora, och det senaste albumet Veil of Ignorance som släpptes i höstas, nominerades till Swedish Metal Awards och letade sig upp på den svenska albumlistans 22a plats redan första veckan. Det blir ett lika efterlängtat som kärt återseende för gamla såväl som nytillkomna fans under Umeå Open.

Hemsida
www.myspace.com/raisedfist

Inomhusfestivalen Umeå Open arrangeras för trettonde året 25-27 mars 2010 av Umeå Kulturförening Humlan.

Klara artister: Raised Fist, Salem Al Fakir, Markus Krunegård, Maskinen, Khoma, [Ingenting], Mono (JP), All Out Dubstep, Joel Alme, Makthaverskan, Mixtapes and Cellmates, Retribution Gospel Choir (US), Total Jävla Mörker, Times New Viking (US), The Bear Quartet, Jennie Abrahamson, Gaiakollektivet, Klubb Henry, Movits!

Hemsida:
www.umeaopen.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 8th, 2009

raised-fist

På grund av den viktiga VM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige så flyttas speltiderna för Raised Fist, Your Demise och Pilgrimz på KB i Malmö nu på lördag den 10 oktober fram något. Ungefärliga speltider för kvällen är nu istället:

21:45 Pilgrimz
22:30 Your Demise
23:00/23:15 Raised Fist

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 11th, 2009

your-demise-pilgrimz

Den 7 oktober ger Raised Fist en efterlängtad spelning på Tyrol i Stockholm. Luleå-kvartetten är känd som ett av punkscenens mest energiska liveband. Deras energi är något som garanterat får Tyrol att koka och förbanden som öppnar denna heta kväll är Your Demise och Pilgrimz.

Alla som absolut inte tänkt missa denna – utan tvekan – vilda kväll på Tyrol kan nu också glädjas åt förbanden som garanterat höjer pulsen på alla förväntansfulla Raised Fist älskare.

Your Demise kan i korthet beskrivas som ett starkt och hungrigt band som just nu befinner sig ute på en intensiv Europaturné. De är aktuella med albumet ”Ignorance Never Dies”, ett album som är satt efter deras regler och som de själva beskriver som musik som absolut måste bli gjord. Med låtar som ”The Blood Stays on the Blade” kommer Your Demise att få publikens puls att rusa iväg.

Det Danmarksbaserade bandet Pilgrimz intar scenen med sitt album Boar Riders i bagaget. De har i tidningen Metalized bekskrivits som ”The Metal Hives”. Man kan alltså lugnt säga att Pilgrimz är ett av Danmarks bästa live metal akter. De har inspirerats av skandinavisk metal, dirty rock `n´roll och modern hardcore. Detta kommer att spränga allt vad ramar heter och ta publiken med på en hissnande upplevelse.

Du som planerat att vara en del av denna vilda kväll på Tyrol kan alltså förbereda dig på en härligt svettig kväll som garanterat sätter standarden för den stundande hösten och som – utan tvivel – ruskar liv i alla hösttrötta själar runt om i landet!

Hemsidor:
www.myspace.com/raisedfist
www.myspace.com/yourdemise
www.pilgrimzband.com
www.myspace.com/pilgrimz

Speldatum:
ONSDAG 7 OKTOBER – TYROL, STOCKHOLM

Närmare information om spelningen och biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2009

raised-fist

Hardcorebandet Raised Fist från Luleå kommer att släppa sitt femte album, ”Veil Of Ignorance”, den 7 september genom Burning Heart Records. Plattan spelades in vid Dugout Productions i Uppsala tillsammans med producenten Daniel Bergstrand som tidigare arbetat med bland andra In Flames och Meshuggah.

Efter det att bandet färdigställt albumet kommer de att spela på festivalerna Peace & Love i Borlänge, West Coast Riot i Göteborg och Provinsirock i Finland. En världsturné påbörjas i samband med skivsläppet i början av september.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2009

raised-fist

En välbevarad hemlighet i hardcorekretsar? Nej, den som tror det måste ha bott under en sten de senaste åren. Idag är Luleå-kvintetten Raised Fist ett hushållsnamn för alla som gillar hård musik, punkt. I dagarna gjorde de bejublade festivalspelningar på West Coast Riot i Göteborg och Peace & Love i Borlänge.

Men att de är populära i punkigare sammanhang är inte så konstigt; de är kända som ett av scenens mest energiska liveband. Mer överraskande är att de gjorde stor succé på Emmabodafestivalen 2008 och öppnade en helt ny ljudvärld för indiepopparna i publiken. ”Allsång på Skansen” har nog den enda publik som inte skulle älska det här bandet (och tur är väl det, ärligt talat).

Den 7 oktober spelar Raised Fist på Tyrol i Stockholm, så vill du gå på en sjövild klubbspelning med dem är det säkrast att passa på nu. Turnén kommer att sträcka sig över flera kontinenter och det lär dröja länge innan killarna kommer hem igen.

Med sig i bagaget har de dessutom sitt femte album, som är så nyinspelat att ingen vet vad det heter ännu. Däremot kan man lätt gissa att det blir ännu mer omskakande än 2006 års fantastiska ”Sound of the Republic”, som gav bandet en stor internationell publik. ”Ett gäng käftsmällar så snyggt placerade att masochisten i en vaknar till liv och ber om mer”, skrev Linnéa Olsson i Svenska Dagbladet och fångade precis vad bandet handlar om.

Vill du ha mer – och det vill du – är det alltså Tyrol som gäller. Oavsett om du kallar dig punkare, metalskalle, hardcorefan eller till och med indierockare.

Hemsidor:
www.myspace.com/raisedfist

Speldatum:
ONSDAG 7 OKTOBER – TYROL, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 2 juli, kostar 295 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 24th, 2009

the-kooks

– The Kooks lär ha mängder av fans framför scenen i sommar. Det är få nutida band som har så många popdängor i bagaget och en sådan här karismatisk sångare, säger Ronny Mattsson, presschef på Peace & Love.

Trots sin relativt korta existens har frontfiguren Luke Pritchard och hans bandkollegor hunnit skapa två succéalbum och ett pärlband av framgångsrika singlar. Sofa Song, You Dont Love Me, Naïve, Oh La, She Moves In Her Own Way, Always Where I Need To Be och Sway har alla rönt stora framgångar. Debutalbumet Inside In/Inside Out (2006) har sålt över 1 miljon kopior bara i England och därmed uppnått trippel platina. Albumet tog sig upp på plats 2 på bland annat UK Albums Chart och uppföljaren Konk, släppt förra året, gick genast upp på förstaplatsen.

The Kooks är alltså ett av de senaste årens mest populära indieband i England och har även vunnit mängder av fans i bland annat Sverige. Sångaren Luke har för övrigt ett förhållande med den amerikanska skådespelerskan Mischa Barton.

Bandet har döpt sig efter låten med samma namn från David Bowies klassiska album Hunky Dory. Man finner inspiration i band som The Police, The Kinks, The Beatles, Neil Young, Velvet Underground, Nick Drake, The Smiths och Jeff Buckley.

The Kooks medverkar även på den nyligen släppta välgörenhetsskivan War Child: Heroes´ album. The Kooks bidrar med en cover på The Kinks låt Victoria. Överskottet av intäkterna går till barn i krigszoner med syfte att göra deras vardag bättre under de mycket traumatiska och kaosartade förhållanden som råder.

De andra klara akterna:
Raised Fist
Dengue Fever (US)
Erik Hassle
Abalone Dots

Det svenska hardcorebandet Raised Fist bildades 1993 i Luleå. När den stora hardcorevågen från Norrland svepte över landet på 90-talet var Raised Fist en del av detta. Genom åren har man hittat sin egen stil och är inte rädda för att blanda in metal, rock ´n´ roll och punk. Raised Fist är ett rutinerat kraftpaket, kända för sin energi, tajthet och snabbhet live. Man har fyra album i ryggen, varav det första, Fuel, släpptes 1998. Det sista, Sound Of The Republic, utkom 2006. Bered er på en rejäl liveupplevelse!

Amerikansk-kambodjanska akten Dengue Fever startade i Los Angeles 2001. Sångerskan Chhom Nimol, gitarristen Zac Holtzman och resten av bandet vill föra vidare traditionen av den musik som utvecklades i Phnom Penh, huvudstad i Kambodja, under 60-talet. Många av de tidigare ledande kambodjanska musikerna mördades av Pol Pot och De Röda Khmererna under 70-talet. Dengue Fever för i sin musik även in en hel del psykedelisk amerikansk surfrock och alternativpop. Det här är nyskapande. Man har tidigare bland annat medverkat på soundtracket till Jim Jarmuschs film Broken Flowers och det tredje albumet Venus On Earth såg dagens ljus förra året.

Erik Hassle är kanske landets mesta bubblare. Många har hört honom utan att förstå att det man hör är en 19-årig kille från Stockholm. Hassle låter ”för bra för att vara svensk”, som även P3:s Morgonpasset tyckte då han gästade dem. Låten Hurtful har gått varm på nationell radio. Hassles röst är så knäckande bra att han satte knut på stora delar av Peace & Love under ett framträdande i Göteborg i början av året. Han har även varit förband till det irländska popbandet The Script under deras senaste besök i Sverige. Hassle har potential att kunna bli stor. Riktigt stor.

Abalone Dots gillar bluegrass och country. Det man själva spelar vill man kalla softgrass. Debutskivan från 2007 heter From A Safe Distance och Marit Bergman hjälpte till på ett hörn. De har bland annat varit förband till Lars Winnerbäck under dennes turné 2007 och mottog vid Grammisgalan tidigare i år priset för Årets folkmusik/visa 2008. Förra året kom även uppföljaren Traveler. Man inspireras av bland annat Dolly Parton och Emmylou Harris.

Peace & Love äger rum den 22-27 juni i och kring centrala Borlänge. Festivalen har sålt ut varje upplaga sedan 2003 och gästades 2008 av 25 000 besökare. Peace & Love erbjuder en unik helhetsupplevelse i form av musik, budskap, dans, performance, debatter, talare, konst och massa mer. Temat för 2009 är Passion.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Feb 24th, 2009

social-distortion-2004

Nykomlingen West Coast Riot gjorde dundersuccé när den under en oförglömlig junidag förra året skakade liv i den gamla bananpiren i Göteborg med hjälp av 17 band och närmare 11 000 besökare. En renodlad punk/hardcore-festival som bevisligen fyllde ett tomrum bland sommarens gedigna utbud och lockade publik från hela Skandinavien för att se NOFX, Bad Religion, Millencolin, Flogging Molly och många fler.

Den 25 juni är det dags för andra upplagan av West Coast Riot och som ett av de första banden presenterar vi idag punklegenderna Social Distortion som gör sin första spelning i Sverige på över 10 år! Detta tillsammans med flera andra pärlor som New Yorks hjältar i Sick Of It All och svenska kronjuvelen Raised Fist.

West Coast Riot är med andra ord här för att stanna!

Biljetterna till West Coast Riot släpps den 26 februari kl. 09.00. För information om biljetter och biljettpris, se www.westcoastriot.se.

KLARA ARTISTER
Social Distortion (US)
Sick Of It All (US)
Raised Fist (S)
The Bouncing Souls (US)
The Living End (AU)
Parkway Drive (AU)

Fler artister tillkommer.

www.westcoastriot.se

——————————————-

Social Distortion (US)

Trots sitt genom åren brutala leverne, är Social Distortion i hög grad levande. Levande legender. Åtminstone för den andra generationens amerikanska punkvåg som tog över världen under 80-talet, där bandet definitivt var ett av de hårdast styrande och allra mest intressanta.

Historien börjar i Orange County 1979, då en 17-årig Mike Ness tillsammans med några vänner började spela, inspirerade av bland annat Sex Pistols och Ramones. Två av medlemmarna försvann snart och bildade The Adolescents, medan Social Distortion skivdebuterade med ”Mommy’s Little Monster” 1983. Samtidigt som bandet började turnera över USA och uppmärksammas, sjönk Mike Ness allt djupare i ett heroinberoende som bara eskalerade och snart ledde till fängelsevistelser och avhopp i bandet.

Efter att ha lämnat rehab i mitten av 80-talet, rekryterade Ness ett par nya medlemmar och spelade in uppföljaren ”Prison Bound”, fem år efter debuten. Det stora genombrottet skulle dock dröja ytterligare två år med det självbetitlade tredje albumet. Plattan som bland annat innehöll ”Story Of My Life”, ”Ball And Chain” och Johnny Cash-covern “Ring Of Fire” gjorde bandet till ett internationellt erkänt band.

Social Distortion är ett utan tvekan ett sällsynt band på de svenska scenerna, men måttlöst efterlängtade. För första gången på över tio år i Sverige besöker de i sommar West Coast Riot!

www.myspace.com/socialdistortion

——————————————-

Sick Of It All (US)

Som en av hörnstenarna i New Yorks hardcorescen är Sick Of It All också ett av de få som fortfarande är enastående vitala och som sent kommer att falla.

Det är i mitten av 80-talets Queens som bröderna Lou and Pete Koller blir skyldiga till bandets uppkomst. De börjar spela på CBGB’s på söndagseftermiddagarna och det dröjer inte länge innan det blir ett namn i New Yorks hardcore-kretsar, vilket också leder till en vinylsjua på Revelation Records. 1989 albumdebuterade de med ”Blood, Sweat And No Tears”. En kultskiva med 19 låtar, där så gott som alla klockar under två minuter och där samtliga är klassiker.

När de för ett par år sedan firade 20 år som band passade de på at släppa sitt nionde album och ett av de hittills tyngsta – ”Death To Tyrants”. Just nu arbetar de med en ny platta som är planerad att släppas senare i år.

www.myspace.com/sickofitallny

——————————————-

Raised Fist (S)

Alltid lika fruktade och som hela tiden gått från klarhet till klarhet, både live och på skiva. Sällsynt nog har de genom åren bara vuxit som band, samtidigt som de hållit sig relevanta och intressanta, mycket tack vare sin vilja att utvecklas och ständigt utmana sig själva.

Födda ur den gamla skolans hardcore, med influenser som Gorilla Biscuits och Youth of Today, har Raised Fist sedan starten 1993 blivit ett av de mest respekterade svenska banden inom genren. Och som idag faktiskt saknar motstycke i Sverige.

Med 2006 års album ”Sound of the Republic” satte Luleåbandet, med hjälp av producenten Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah etc) en milstolpe – inte bara i sin egen karriär, utan även för Europas hardcore-scen i stort. Ett bevis på att de aldrig slutar röra sig mot något ännu större.

www.myspace.com/raisedfist

——————————————-

The Bouncing Souls (US)

Med över 20 år tillsammans och heltidsturnerande sedan 1995, har detta punkband förmodligen flygtimmar i närheten av en genomsnittlig pilot. Från suspekta barer ute på den amerikanska vischan till Wembley Stadium tillsammans med Green Day.

New Jersey-bandet tillbringade sin första tid tillsammans med att frenetiskt leta efter ett bolag att arbeta med, men de hela slutade med att de istället startade ett eget. I sann DIY-anda släppte de sin första platta “The Good, the Bad & the Argyle” på Chunksaah Records. Ett skivbolag som sedermera kommit att släppa plattor med band som Mighty Mighty Bosstones och Strike Anywhere.

1997 skrev Bouncing Soul kontrakt med Epitaph som sedan dess är deras hem. Senaste skivan “The Gold Record” släpptes för ett par år sedan och i samband med de gjorde de sex utsålda spelningar på The Knitting Factory i New York. De tillbringade även hela sommaren Warped-turnéns huvudscen genom hela Nordamerika.

www.myspace.com/bouncingsouls

——————————————-

The Living End (AU)

Melbourne-bandet Living End fick en drömstart på karriären när de släppte sin första platta 1998. Deras punkrock attraherade hemmapubliken till den grad att skivan inte bara gick rakt in på topplistans förstaplats, utan också sålde platina fem gånger om. Med andra ord en av de bäst sålda debutplattorna någonsin i Australien.

På nya skivan ”White Noise” som släpps här i vår, har de samarbetat med producenten John Agnello som tidigare jobbat med band som Sonic Youth, Dinosaur Jr. och Turbonegro. Uppdragsbeskrivningen gick ut på att bevara och spegla bandets energi och attackkänsla på skiva. Ett uppdrag som alla parter lyckats utföra med bravur.

www.myspace.com/thelivingend

——————————————-

Parkway Drive (AU)

Byron Bay var fram till för några år sedan enbart känt som en av Australiens mest idylliska stränder, med hippies, backpackers och palmer. Sedan 2003 även för metalcore, tack vare Parkway Drive.

Bandet orsakade helt oväntat storm i hemlandet med tidningsframsidor och utsålda turnéer efter skivan “Killing With A Smile”. De fick även internationellt fäste efter Epitaph signade dem och släppte albumet utanför
Australien.

Uppföljaren ”Horizons” producerades, precis som debuten, av Adam Dutkiewicz från Killswitch Engage. En platta där bandet reser mellan olika ytterligheter av klassisk hardcore och svenskdoftande death metal.

www.myspace.com/parkwaydrive

——————————————-

Biljettinfo:

Biljetterna släpps den 26 februari kl. 09.00. För information om biljetter och biljettpris, se www.westcoastriot.se.

...