RedOne

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 12th, 2013

Undersköna Priyanka är den senaste artisten från RedOnes stjärnfabrik! Följ med bakom kulisserna i den första delen av UMUSICONE’s webisodes, där vi får lära känna henne och hennes team och se hur det gick till under inspelningen av videon till “In My City”.

Efter att Priyanka kammade hem titeln som Miss World har hon haft en framgångsrik karriär som skådespelerska – men nu satsar hon helhjärtat på musiken och är redo att ta sig an hela världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2013

Priyanka Chopra är den indiska skönheten som gick från att kamma hem vinsten i Miss World till att nu ta sikte på Hollywoods poptron – och till sin hjälp har hon några av musikbranschens bästa.

Hon är signad till Interscope av legenden Jimmi Iovine, ledd av Lady Gagas management med Troy Carter i spetsen och utnämnd till RedOne‘s senaste protegé.

Uppbackad av will.i.am på den medryckande debutsingeln “In My City” tar hon nu över världen i en rasande fart!

“Like many people today, I don’t feel that I belong to just one part of the world,
I’m a child of the globe, and my music is about all these different energies
converging in a way that’s organic and exciting and very much of the moment.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2012

jennifer-lopez-dance-again“Always remember, you will live. You will love. You will dance again.”

Superstjärnan Jennifer Lopez återförenas med Pitbull och RedOne på nya singeln “Dance Again” som släpps digitalt nu på måndag den 2 april. Musikvideon till “Dance Again” har världspremiär på torsdag kväll i American Idol. Videons regissör, Paul Hunter, har tidigare arbetat med Justin Timberlake, Maroon 5, Britney Spears och Gwen Stefani.

Jennifer Lopez gjorde comeback på topplistorna förra året med låten “On The Floor” featuring Pitbull som toppade både den svenska singellistan samt radiolistan. “On The Floor” var den mest sedda musikvideon under 2011 på YouTube med över en halv miljard visningar och i Sverige sålde singeln dubbel platina.

Jennifer Lopez har under sin framgångsrika karriär släppt sju studioalbum och haft världshits med låtar som “Waiting For Tonight”, “Jenny From The Block”, “Love Don’t Cost a Thing”, “Ain’t It Funny”, “All I Have” och “If You Had My Love”. Jennifer Lopez har sålt över 50 miljoner album och är aktuell som jury i American Idol.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2011

one-direction-up-all-nightOnsdagen den 23 november släpper pojkbandet One Direction sitt debutalbum “Up All Night” i Sverige. Gruppens många och dedikerade svenska fans har banat vägen för framgångarna och när bandet nyligen besökte Stockholm fick resten av Sverige också veta vilket band Harry, Liam, Louis, Niall och Zayn tillhör. One Direction blev en snackis och en toppnyhet i svensk media.

Bandet skapade hysteri och tumult på Stockholms gator den där söndagen, och det gjorde de med endast med en singel släppt på YouTube. Över 1500 fans köade i centrala Stockholm för att få träffa One Direction och polisen tvingades stänga av trafiken i delar av innerstaden när trycket blev för stort. Nu får fansen vad de önskar – nya albumet ”Up All Night” släpps samtidigt i Sverige som i hemlandet Storbritannien. Sverige blir ett av få länder i Europa som släpper albumet i år och det görs efter påtryckningar från de svenska fansen.

På det kommande albumet har One Direction arbetat med bland annat svenska stoltheter som RedOne, Rami och Carl Falk. Fyra av låtarna på skivan är inspelade i Stockholm.

Harry, Liam, Louis, Niall och Zayn sökte till brittiska X-Factor som soloartister. Under slutaudition så förde Simon Cowell och Nicole Scherzinger samman killarna till bandet One Direction. I hemlandet har debutsingeln ”What Makes You Beautiful” varit 2011 års mest snabbsäljande singel under en veckas tid med över 150 000 sålda exemplar.

Nu drabbar The One Direction Infection Sverige på allvar när ”Up All Night” släpps den 23 november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 1st, 2011

mohombi-maraca

Nu på fredag, den 2 september, släpper Mohombi en uppföljare till sommarens platinasäljande singel Coconut Tree på iTunes och Spotify. Nya singeln heter Maraca och är en helt ny låt som är producerad av RedOne. Mohombi är just nu i studion och jobbar på nytt material med artister som Taio Cruz, Pitbull, Nayer och Flo-Rida.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 3rd, 2011

mohombi-nicole-scherzinger

Tror att många killar och tjejer är avis antingen på Mohombi eller på Nicole Scherzinger och det faktum att de fått spendera dagar, lättklädda, tillsammans på en strand i Hawaii för inspelningen av videon till Mohombis nya singel Coconut Tree. Nu har videon äntligen släpps officiellt, efter att den under förra veckan läckt på nätet. Coconut Tree börjar nu bli en stor hit runt om i världen och har redan sålt Guld och toppat iTunes i Sverige.

I augusti 2010 släppte Mohombi singeln Bumpy Ride. Ett år senare har han legat på de flesta listor runt om i världen, turnerat och jobbat med stora artister som Nelly, Pitbull, Akon och just Nicole Scherzinger. I en miniintervju sammanfattar han året som gått och berättar om de senaste veckorna i studion med RedOne.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Apr 18th, 2011

lady-gaga

Lady Gaga är en av de mest framgångsrika kvinnliga artisterna i vår tid och har sålt mer än 30 miljoner skivor världen över vilket är enormt imponerande idag. Populariteten har även en del negativa effekter som hon nu fått erfara. Hennes nya singel, “Judas”, som skulle släppas till påsk har nämligen läckt ut på nätet under helgen och skivbolaget väljer nu därför att snabbt släppa den på Itunes.

Singeln “Judas” är producerad av den svensk-marockanske producenten Nadir “RedOne” Khayat och har hyllats av musikkritikerna.

Lady Gaga släpper sitt andra album, “Born This Way”, i slutet av maj.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 18th, 2011

robyn-2010-2

Nu är vinnarna av Grammis 2011 – årets viktigaste musikpris – utsedda. De två stora vinnarna detta år blev, inte helt oväntat, Robyn med fyra priser och Håkan Hellström med tre. Ytterligare en pristagare tog hem mer än en grammis nämligen den enormt framgångsrike marockansk-svenske producenten Nadir “RedOne” Khayat, mest känd för sitt samarbete med superstjärnan Lady Gaga.

Den mest intressanta vinnaren i år var kanske ändå det internationellt uppmärksammade Uppsala-bandet Watain som tog hem årets hårdrock med sitt senaste album “Lawless Darkness”. Detta är första gången ett black metal-band vinner en grammis. Undrar om det inte också är första gången frasen “Hell satan” har yttrats på Kungliga Operans scen?

Samtliga pristagare är som följer:

ÅRETS ALBUM
Robyn – Body Talk

ÅRETS ARTISTÅRETS BARNALBUM
Orkester pop – Stava med skägg

ÅRETS DANSBAND
Lasse Stefanz – Texas

ÅRETS FOLKMUSIK/VISA
Blandade artister – Sonja Åkesson tolkad av

ÅRETS GRUPP
Johnossi – Mavericks

ÅRETS HEDERSPRIS
Dag Häggqvist

ÅRETS HÅRDROCK
Watain – Lawless darkness

INTERNATIONAL ARTIST BREAKTHROUGH OF THE YEAR
Donkeyboy

Juryns hedersomnämnande – Beach House

ÅRETS JAZZ
Dan Berglunds Tonbruket – Tonbruket

ÅRETS KLASSISKA
ZilliacusPerssonRaitinen – Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento

ÅRETS KOMPOSITÖR
Klas Åhlund & Robyn – Body talk

ÅRETS KVINNLIGA ARTIST
Robyn – Body talk

ÅRETS LÅT
Robyn – Dancing on my own

ÅRETS MANLIGA ARTIST
Håkan Hellström – 2 steg från paradise

ÅRETS NYKOMLING
Oskar Linnros – Vilja bli

ÅRETS PRODUCENT
Redone – Euphoria (Nicole Scherzinger, Lady Gaga)

ÅRETS SPECIALUTGÅVA
Peter Lemarc – Starkare än ord, samtliga album 1987-2008

ÅRETS SVENSKA INTERNATIONELLA FRAMGÅNG
Redone – Euphoria (Nicole Scherzinger, Lady Gaga)

ÅRETS TEXTFÖRFATTARE
Håkan Hellström – 2 steg från paradise

ÅRETS URBAN/DANCE
Familjen – Mänskligheten

På årets gala delades även det nyinstiftade specialpriset, ”Årets Innovatör” ut. Detta pris har skapats av Telia/Spotify och IFPI Svenska Gruppen. Priset gick till:

Iamamiwhoami

Motivering till Årets innovatör:
”De har etablerat en stark relation till sina fans över hela världen, som följer dem minutiöst via sociala medier. Trots det har gåtan förblivit olöst. Det elektroniska musik- och filmprojektet har genom sin virala strategi blivit omtalat i sociala medier. Genom ett innovativt grepp har projektet lyckats väcka nyfikenhet och ge upphov till ständiga spekulationer om vem eller vilka som står bakom musiken. ”

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Dec 14th, 2010
Oskar Linnros - nominerad för sju grammisar

Oskar Linnros - nominerad för sju grammisar

Nu är de nominerade i 19 av Grammis-kategorierna klara. Svenska folket röstar fram vinnaren i kategorin ”Årets låt”. De nominerade i kategorierna ”Årets svenska internationella framgång”, ”Årets album”, ”Årets nykomling”, ”Årets artist”, ”Årets producent” och ”Årets specialutgåva” har röstats fram av en specialjury. De nominerade till ”Årets innovatör” har utsetts av Grammis-kommittén i samarbete med Telia/Spotify.

Flest nomineringar i år fick stjärnskottet Oskar Linnros med sju stycken, tätt följd av Håkan Hellström och Robyn med sex nomineringar vardera. Swedish House Mafia och Johnossi imponerar även de med fyra nomineringar var. Internationellt framgångsrika låtskrivaren, artisten och producenten RedOne är nominerad i två kategorier. Samtliga nominerade hittar du i listan nedanför.

Vinnaren av ”IFPI:s hederspris” utses direkt av Grammis-kommittén, liksom vinnaren av ”International artist breakthrough of the year” utses direkt av specialjuryn.

Grammis-kommittén består av:
Lisa Cronstedt – Kommunikations- och marknadschef, IFPI Svenska Gruppen
Thomas Stenmo – Chefsjurist, IFPI Svenska Gruppen
Per Sundin – VD, Universal Music i Sverige
Ludvig Werner – VD, IFPI Svenska Gruppen

De nominerade till Grammis 2011 är (utan inbördes ordning):

Årets album
HÅKAN HELLSTRÖM – 2 STEG FRÅN PARADISE
OSKAR LINNROS – VILJA BLI
ROBYN – BODY TALK
SÄKERT! – FACIT
THE RADIO DEPT. – CLINGING TO A SCHEME

Årets artist
HÅKAN HELLSTRÖM
JOHNOSSI
OSKAR LINNROS
PETTER
ROBYN

Årets barnalbum
DAN BORNEMARK – LILLA TRAMS
JOHANNA OCH KÖKSKVARTETTEN – JOHANNA OCH KÖKSKVARTETTEN
KRÅKAN OCH BUSARNA – EN JÄTTELITEN LÅG HÖG
ORKESTER POP – STAVA MED SKÄGG
PELLE HÖGLUND OCH JOHAN SUNDSTRÖM – TORE BLAND AFRIKAS DJUR

Årets dansband
LARZ-KRISTERZ – SMÅ ORD AV GULD
LASSE STEFANZ – TEXAS
ROLANDZ – JAJAMEN
THE PLAYTONES – ROCK ‘N’ ROLL DANCE PARTY
TITANIX – DRÖMMAR FÅR LIV

Årets folkmusik/visa
BLANDADE ARTISTER – SONJA ÅKESSON TOLKAD AV
FIRST AID KIT – THE BIG BLACK & THE BLUE
JONAS KNUTSSON – BLÅSLÅTAR
OLA MAGNELL – ROLÖS
TONI HOLGERSSON – IBLAND KALLAR JAG DET KÄRLEK

Årets grupp
DUNGEN – SKIT I ALLT
HÄSTPOJKEN – FRÅN DÄR JAG ROPAR
JOHNOSSI – MAVERICKS
KENT – EN PLATS I SOLEN
THE RADIO DEPT. – CLINGING TO A SCHEME

Årets hårdrock
GHOST – OPUS EPONYMOUS
KHOMA – A FINAL STORM
PASCAL – ORKANEN NÄRMAR SIG
SABATON – COAT OF ARMS
WATAIN – LAWLESS DARKNESS

Årets jazz
DAN BERGLUNDS TONBRUKET – TONBRUKET
GORAN KAJFES – X/Y
MAGNUS CARLSON & THE MOON RAY QUINTET – ECHOES
ODDJOB – CLINT
PETER ASPLUND QUARTET – ASPLUND MEETS BERNSTEIN

Årets klassiska
ELIZABETH PITCAIRN & HELSINGBORGS SYMFONIORKESTER – TOMMIE HAGLUND: HYMNS TO THE NIGHT
GÖTEBORGS SYMFONIKER / MARIO VENZAGO – HILDING ROSENBERG: SYMFONI NR 3 & 6
HELEN SJÖHOLM, RUSSELL WATSON M.FL. – KRISTINA AT CARNEGIE HALL
MATS BERGSTRÖM & GEORG RIEDEL – SÅNGER UTAN ORD
ZILLIACUSPERSSONRAITINEN – WOLFGANG AMADEUS MOZART: DIVERTIMENTO

Årets kompositör
ANNIKA NORLIN OCH HENRIK OJA – FACIT
HÅKAN HELLSTRÖM – 2 STEG FRÅN PARADISE
KLAS ÅHLUND & ROBYN – BODY TALK
OSKAR LINNROS – VILJA BLI
PERNILLA ANDERSSON – Ö

Årets kvinnliga artist
ANNA VON HAUSSWOLFF – SINGING FROM THE GRAVE
BRITTA PERSSON – CURRENT AFFAIR MEDIUM RARE
PERNILLA ANDERSSON – Ö
ROBYN – BODY TALK
SÄKERT! – FACIT

Årets låt
ANNA BERGENDAHL – THIS IS MY LIFE
DANIEL ADAMS-RAY – GUBBEN I LÅDAN
ERIC SAADE – MANBOY
ERIK GRÖNWALL – HIGHER
JOHNOSSI – WHAT’S THE POINT
MOHOMBI – BUMPY RIDE
OSKAR LINNROS – FRÅN OCH MED DU
ROBYN – DANCING ON MY OWN
SALEM AL FAKIR – KEEP ON WALKING
SWEDISH HOUSE MAFIA – ONE

Rösta på www.expressen.se.

Årets manliga artist
DANIEL ADAMS-RAY – SVART VITT OCH ALLT DÄREMELLAN
HÅKAN HELLSTRÖM – 2 STEG FRÅN PARADISE
OSKAR LINNROS – VILJA BLI
SALEM AL FAKIR – IGNORE THIS
THE TALLEST MAN ON EARTH – THE WILD HUNT

Årets nykomling
ANNA VON HAUSSWOLFF – SINGING FROM THE GRAVE
CEO – WHITE MAGIC
FIRST AID KIT – THE BIG BLACK & THE BLUE
OSKAR LINNROS – VILJA BLI
SWEDISH HOUSE MAFIA – UNTIL ONE

Årets producent
ADRIAN LUX
JOAKIM ÅHLUND & HÅKAN HELLSTRÖM
KLAS ÅHLUND
MAX MARTIN
REDONE

Årets specialutgåva
BLANDADE ARTISTER – SONJA ÅKESSON TOLKAD AV
MIKAEL WIEHE – ALDRIG BLI SOM NI – SÅNGER OCH SYNVINKLAR
NATIONALTEATERN – LÄGG AV! HISTORIEN OM NATIONALTEATERN
PETER LEMARC – STARKARE ÄN ORD – SAMTLIGA ALBUM 1987-2008 OCH MER DÄRTILL
THE ARK – IN FULL REGALIA

Årets svenska internationella framgång
DUNGEN
MAX MARTIN
REDONE
ROBYN
SWEDISH HOUSE MAFIA

Årets textförfattare
ANNIKA NORLIN – FACIT
HÅKAN HELLSTRÖM – 2 STEG FRÅN PARADISE
OLA MAGNELL – ROLÖS
OSKAR LINNROS – VILJA BLI
PLURA JONSSON – KÄRLEKENS VÄG – EN MÄSSA

Årets urban/dance
BOEOES KAELSTIGEN – TANUM TELEPORT
FAMILJEN – MÄNSKLIGHETEN
PETTER – EN RÄDDARE I NÖDEN
PH3 – PH3 LÖSER ETT FALL
SWEDISH HOUSE MAFIA – UNTIL ONE

Årets innovatör
IAMAMIWHOAMI – Detta elektroniska musik- och filmprojekt har genom sin virala spridning blivit mycket omtalat i sociala medier. Genom ett innovativt grepp har projektet lyckats väcka nyfikenhet, ge upphov till ständiga spekulationer och etablerat en stark relation till sina fans, som följer dem minutiöst.
JOHNOSSI – Med stor kreativitet och nytänkande har Johnossi, i samband med albumsläppet ”Mavericks”, visat prov på ett nytänkande grepp kring marknadsföring och distribution, med digitala inslag. Gruppen skapade en serietidning och en tillhörande iPad/iPhone applikation samt engagerade sina fans i tävlingar via sociala medier.
MAGNUS WEIDESKOG – Genom att blogga sig till en publik har hans cover av Tik Tok tagit honom hela vägen från sovrummet i Hässelby till Perez Hilton i Hollywood. Han har nått framgång på YouTube och representerar en ny generation av artister.
NOMY – Nomy har visat prov på entreprenörskap från hemmastudion genom att sprida sin musik brett via digitala distributionskanaler, bygga en stark relation till sina fans genom sociala medier och klättra upp på streaminglistorna i Sverige.
ROBYN – Har på ett egensinnigt sätt brutit mönster och bevisat sig som en sann innovatör när hon gav ut Body Talk 1, 2. 3 under 2010. Hon har mästrat relationen med sina fans genom sociala medier, som exempel kan nämnas den interaktiva videon för ”Don’t fucking tell med what to do” som skapades tillsammans med fans via Twitter.

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik. Grammis skall verka som en symbol för en bred och artistiskt ambitiös svensk fonogramproduktion. Grammis syfte är att stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv. Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 13th, 2010

redone

Den åttonde årgången av Musikförläggarnas Pris har precis avrundats under Berns kristallkronor.
Galan inleddes traditionsenligt med en trerätters festlunch för de 400 speciellt inbjudna gästerna. Därefter tog prisutdelningen vid, galant ledd av konferencier Ola Håkansson och bisittare Martin Ingeström, varvat med artistuppträdanden på scen.

Under klang och jubel delades det ut vackra och tungt vägande priser (glasglob designad av glaskonstnär Bertil Vallien) till tio stycken upphovsmän- och kvinnor, som berikat Sverige och världen med sitt musikskapande under det gångna året.

Årets stora vinnare var utan tvekan Nadir ”RedOne” Khayat, som till stående ovationer kammade hem vinsterna för Årets Kompositör och Årets Låt och dessutom vann för Årets Mest Spelade Låt (Lady Gagas Bad Romance). ”RedOne” – som rest in från Los Angeles för att närvara vid galan – tog emot sina priser från, i nämnd ordning, Joey Tempest, Linda Sundblad och Gry Forssell. Tempest medverkade via länk från turnén i Sydamerika och ”RedOne” själv berättade den härliga historien om deras första möte. Europe var en gång ”RedOnes” stora idoler och en bidragande orsak till att han bestämde sig för att flytta till Sverige och jobba med musik.

Årets Hederspris delades i år ut till Per Gessle. Låtskrivaren Gessle, med fyra USA-ettor, 60 miljoner sålda skivor och en lika lång som framgångsrik karriär, var förstås på plats och tog emot priset av mannen som en gång fastnade för en demo från ett okänt popband från Halmstad; Kjell Andersson, A&R på skivbolaget EMI.

Efter flera tuffa juryomröstningar med samma jämna resultat fick priset för Årets Textförfattare denna gång delas av två; Oskar Linnros och Markus Krunegård. Dubbelt upp att göra med tunga priser för prisutdelaren Petter.

Priset för Årets Konstmusikpris – kammarmusik tilldelades kompositören och musikern Svante Henryson. Hans Sonat för soloviolin är specialskriven för violinisten Cecilia Zilliacus, som påpassligt delade ut priset till Henryson.

Årets Internationella framgång delades ut till låtskrivarduon Martin ”Max Martin” Sandberg & Johan ”Shellback” Schuster, för deras världsomspännande låtframgångar med bl.a. Pink, Britney Spears och Adam Lambert. Priset togs emot av ”Shellback” och delades ut av Lisa Miskovsky.

Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera tilldelades Victoria Borisova-Ollas, för hennes Golden Dances of Pharaohs för klarinett (specialskrivet till klarinettisten Martin Fröst) och orkester och priset delades ut av Helena Wessman, VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker AB.

Till Årets Nykomling korades Anna von Hausswolff, som medverkade via länk direkt från sin pågående turné.

Priset delades ut av Ebbot från The Soundtrack of Our Lives.

Några mycket uppskattade inslag under galan var förstås de artister som gjorde exklusiva uppträdanden. Inledde gjorde violinisten Cecilia Zilliacus, som tillsammans med gitarristen Mats Bergström framförde ett stycke av Astor Piazzolla. Därefter fick vi stifta bekantskap med den nytända stjärnan Sebastian Wijk, som framförde ett akustiskt nummer. Galan avslutades av Oskar Linnros med band, som trots väntande flyg till gig i Visby tog sig tid att bjuda på några låtar.

SMFF delade även i år ut stipendium på 25000 kronor vardera till vinnarna i konstmusikkategorierna samt till Årets Nykomling.

Vinnare av Musikförläggarnas Pris 2010

Årets Kompositör
– Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)

Årets Textförfattare
– Oskar Linnros och Markus Krunegård
(Universal Music Publishing och Peermusic)

Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera
– Victoria Borisova-Ollas
Golden Dances of Pharaohs, för klarinett och orkester (Universal Edition/Unischott Scandinavia)

Årets Konstmusikpris – kammarmusik
– Svante Henryson
Sonat för Soloviolin (Manus)

Årets Internationella framgång
– Martin ”Max Martin” Sandberg & Johan ”Shellback” Schuster
(Maratone/Kobalt Music Scandinavia)

Årets Låt
– ”Bad Romance” – Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia )

Årets Nykomling
– Anna von Hausswolff
(Manus)

Årets Mest Spelade Låt
– ”Bad Romance” – Nadir ”RedOne” Khayat
(Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)

Årets Hederspris
– Per Gessle

...