Robbie Williams

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

Den 6 december gästar världsartisten Robbie Williams Idol-finalen i Globen. Popstjärnan, som är aktuell med nya swingalbumet ”Swings Both Ways”, kommer att framföra två låtar i programmet.

Robbie Williams blev i veckan historisk när hans album “Swings Both Ways” blev det 1000:e albumet att bli etta på albumlistan i England. Det är också Robbies elfte soloalbum som gått in etta på samma lista, vilket gör honom likvärdig med Elvis Presley och The Rolling Stones som också haft elva listettor i England.

Robbie Williams har hittills under sin framgångsrika solokarriär vunnit fler Brit Awards än någon annan vilket gör honom till den mest framgångsrika artisten i Brit Awards historia. Han har sålt över 70 miljoner album världen över vilket placerar honom på listan ”Best-selling music artists worldwide”.

Den 15 maj 2014 gör Robbie Williams en Sverigespelning på Ericsson Globe. Biljetterna släpps samma dag som han gästar Idol-finalen, den 6 december kl 09.00.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 12th, 2013

Robbie Williams är äntligen tillbaka med nytt jazz/swingmaterial och följer upp 2001 års succéalbum “Swing When Your Winning”. Nya albumet “Swings Both Ways” släpps 18 november och innehåller duetter med artister som Olly Murs, Rufus Wainwright, Michael Bublé, Lily Allen och Kelly Clarkson. Skivan är producerad av Guy Chambers och första singeln, den nyskrivna “Go Gentle” har premiär 7 oktober.

Från början tänkte jag att albumet skulle vara väldigt likt det förra, men sen insåg jag att det inte alls var vad jag ville, säger Robbie Williams. Därför är det annorlunda – det är inte bara covers, jag har låtar som jag ville att hela världens skulle höra som kanske kan bli en del av deras liv, om jag har tur. Så det är väldigt likt det förra, men samtidigt väldigt annorlunda – och förhoppningsvis fyller jag världen med lite romantik!

Swings Both Ways är en skön mix av klassiska låtar som ”Dream a little dream” ft. Lily Allen men även eget material, som Robbie skrivit tillsammans med Guy Chambers, som ”Soda Pop” ft. Michael Bublé. Första singeln från albumet är nya låten ”Go Gently” som kommer ha premiär 7 oktober.

“Go Gentle” handlar om min dotter, Teddy, där jag ger henne ett löfte som jag inte var säker på om jag kunde hålla innan hon föddes – det är en låt som jag vill leva upp till eftersom det är det viktigaste jag någonsing kommer göra i livet medan jag är här, vilket är att antingen vara en bra eller dålig pappa. Det är viktigare än fyra nätter på Wembley, tre nätter på Knebworth – mycket viktigare. Det skrämmer mig att jag inte ska kunna leva upp till det. Jag lär mig fortfarande varje dag att vara pappa och vad som menas med det. Jag kommer kanske inte kunna leva upp till det. Allt jag vet är att någon helt plötsligt kom in i mitt liv, som jag gladeligen skulle dö för – och det är mäktigt. Låten är ett löfte om att jag ska skydda henne – en del i låten säger ”akta dig för pojkar som jag!

Robbie Williams har hittills under sin framgångsrika solokarriär vunnit fler Brit Awards än någon annan vilket gör honom till den mest framgångsrika artisten i Brit Awardss historia. Han har sålt över 70 miljoner album världen över vilket placerar honom i listan ”Best-selling music artists worldwide”.

“Swings Both Ways” släpps den 18 november.

Se Robbie i studion under inspelningen av albumet längre ner.

Låtlista – “Swing Both Ways”
1. SHINE MY SHOES*
2. GO GENTLE*
3. I WAN’NA BE LIKE YOU (FEATURING OLLY MURS)
4. SWING SUPREME
5. SWINGS BOTH WAYS (FEATURING RUFUS WAINWRIGHT)*
6. DREAM A LITTLE DREAM (FEATURING LILY ALLEN)
7. SODA POP (FEATURING MICHAEL BUBLE)*
8. SNOWBLIND*
9. PUTTIN’ ON THE RITZ
10. LITTLE GREEN APPLES (FEATURING KELLY CLARKSON)
11. MINNIE THE MOOCHER
12. IF I ONLY HAD A BRAIN
13. NO ONE LIKES A FAT POP STAR*
* Nyskriven låt

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2012

Robbie Williams är tillbaka! Aktuell med nya hitsingeln ”Candy” och albumet ”Take The Crown” meddelar han nu att han ska ut på sin första turné på sex år. Senast han var här var 2006 då han fyllde Ullevi två gånger om och gjorde två konserter som av många klassas som något av det absolut största och bästa någonsin på Ullevi.

Denna turné är en direkt följd av det otroliga trycket på hans tre konserter i O2 Arena i London förra veckan. 50.000 biljetter såldes på rekordtid, men efterfrågan överträffade tillgången med otroliga 5000%.

Göteborgs-Postens Daniel Claeson var på plats och skrev: “En vitamininjektion från en entertainer som äntligen hittat tillbaka till entertainandet igen.” Claeson ger konserten 4/5 i betyg och menar att Robbie ”håller en tvåtimmars arenashow helt och hållet på sina nygymmade axlar. Han styr den, äger den, uppviglar den, kastar den fram och tillbaka och till sin hjälp har han en räcka dunderhits, ett läckert rockband och en rund scen i mitten med allsköns tingeltangel.”

Läs mer om Robbie Williams Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 12th, 2012

Den 2 november släpper Robbie Williams sitt nionde album “Take The Crown”. Första singeln “Candy” har han skrivit tillsammans med sin gamla bundsförvant Gary Barlow.

Nu kommer musikvideon där Robbie förvandlas till en skyddsängel i rosa kostym.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 3rd, 2012

Den 2 november släpper Robbie Williams en ny fullängdare ”Take The Crown”. Albumet är hans nionde i raden och det första att släppas under Island/ Universal. ”Take The Crown” är inspelat i Los Angeles och producerat av Jacknife Lee (U2, R.E.M, The Hives etc).

Robbie Williams har hittills under sin solokarriär sålt över 60 miljoner album och vunnit fler Brit Awards än någon annan artist någonsin (17 stycken för att vara exakt).

Som om det inte vore nog har Robbie även slagit rekord i biljettförsäljning och därmed blivit listad i Guinness Rekordbok. Med över 1,6 miljoner konsertbiljetter sålda på en och samma dag under 2006 är rekordet fortfarande inte slaget och Robbie kan behålla sin krona.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 9th, 2010

take-that

I samband med Take Thats återförening med Robbie Williams kommer den 99 minuter långa dokumentärfilmen Look Back, Don’t Stare. A Film About Progress om bandets historia. I filmen berättar medlemmarna själva om det enorma kändisskapets konsekvenser i deras ungdom, och hur de kom att återförenas för sin första inspelning tillsammans sedan 1995.

Måndagen den 15 november förhandsvisas filmen i sin helhet på biografer runt om i världen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

take-that

Take That, den mest spännande återföreningen i brittisk pophistoria, avslöjar nu titeln på sitt efterlängtade album. Albumets titel blir Progress och kommer att släppas den 24 november via Universal Music. Första singeln blir ”The Flood” som premiärspelas på engelsk radio kl 08.15 den 8 oktober.

Återträffarnas återträff ägde rum i New York i september förra året, straxt efter Take Thats slutsålda turné ”The Circus Live” Kort därefter började de fem ursprungsmedlemmarna att skriva och producera de sex låtar som skulle lägga grunden för det kommande Stuart Price-producerade albumet Progress

Take That och Robbie Williams har tillsammans sålt över 80 miljoner album, spelat live för över 14,5 miljoner människor, vunnit 19 BRIT Awards, haft 13 albumettor, 17 singelettor, vunnit 8 MTV Awards och 5 Ivor Novello Awards. Listan kan göras lång…

Den framgång de har uppnått självständigt och i grupp är extraordinär.

Bandet kommer att komma till Stockholm under hösten för att medverka i “Skavlan” på SVT.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 21st, 2010

take-that

Femton år efter att han ursprungligen lämnade det omåttligt populära pojkbandet Take That så bekräftas det nu att superstjärnan Robbie Williams åter slagit följe med sina bandkollegor efter att de länge varit osams med varandra. Gruppen har redan spelat in ett nytt album som väntas släppas i november. Om allt går som det ska kommer gruppen sannolikt att ge sig ut på en omfattande världsturné nästa sommar.

Take That uppträdde live på TV för första gången 1990 och blev snabbt ett av världens mest populära pojkband. Gruppen splittrades dock redan 1995 på grund av Robbie Williams drogmissbruk och olika åsikter angående bandets musikaliska riktning. Williams blev därefter Storbritanniens största solostjärna. Tillsammans har Take That och Robbie Williams sålt mer än 80 miljoner album med otaliga listettor.

Vad är då anledningen till återföreningen? En hel del har förmodligen med pengar att göra då Robbie Williams karriär dalat under senare år och vardera bandmedlem kan tjäna runt 100 miljoner kronor på återföreningen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2010

HELPING HAITI.indd

Katastrofen i Haiti fortsätter att engagera musikeliten världen över. Nu har några av Storbritanniens och USA:s största artister spelat in en version av REM-klassikern “Everybody Hurts” för att samla in pengar för återuppbyggnaden av Porte-au-Prince och dess omgivningar.

Musikentreprenören Simon Cowell är initiativtagare och har lyckats samla en fantastisk artistensemble bestående av Mariah Carey, Jon Bon Jovi, Robbie Williams, Kylie Minouge, Rod Stewart, Leona Lewis, Alexandra Burke, Miley Cyrus, Take That, Joe McElderry, Cheryl Cole, JLS, Mika, Michael Bublé, James Blunt, James Morrison, Susan Boyle och Westlife.

Inkomsterna från “Everybody Hurts” kommer oavkortat att gå till organisationen DEC (Disasters Emergency Committee) och tidningen The Suns hjälpinsamling till Haiti.

“Everybody Hurts” släpps digitalt den 7 februari.

Bilder från inspelningen går att ladda ner från länken nedan:
www.thenewsmarket.com/sycomusic.

Mariah Carey berättar om inspelningen: “When Simon Cowell approached me to take part in the charity single for Haiti I had absolutely no hesitation and I said yes instantly. Obviously we are all extremely saddened to see the pain and the hurt of the people of Haiti and I feel grateful as an artist to be able to help. I hope ‘Everybody Hurts’ helps to raise a very large amount of funds so the people of Haiti can rebuild their shattered lives. My heart goes out to every single person that has suffered and been affected by this tragedy.”

Susan Boyle säger: “The Haiti earthquake has caused devastation and suffering that most of us will never experience nor could imagine. I feel privileged to be a part of such a wonderful project that will raise money to help the country.”

Robbie Williams säger: “I’m very honoured to be asked to contribute to the single. We can all do something to help the people of Haiti – and I urge everyone to do what they can.”

Simon Cowell säger: “We have a short time to do this but already we are getting some fantastic support. Right now this is an absolute priority for us all, the people of Haiti need as much help as we can give them as soon as possible, every day the situation becomes more desperate.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 1st, 2010

milow

Den belgiske låtskrivaren och sångaren Milow fick en bra start med covern av ”Ayo Technology”. Även om han började sin karriär redan 2004 så är det med 50 Cent’s covern den började skjuta i höjden. Han har blivit mycket stor i Benelux-länderna och Tyskland men även runt om i övriga Europa också. Sverige har han varit i ett par omgångar redan och jag hoppas på att vi snart får se honom här igen.

Han har också på kort tid tagit hem flertalet musikpriser. Tyska Echo Awards 2010 som går av stapel den 4 mars i år är han nominerad i kategorien International Male Solo Artist (pop/rock) tillsammans med inga mindre än Bruce Springsteen och Robbie Williams!

...