Rockweekend

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 22nd, 2010

Hårdrocksfestivalen Rockweekend låter meddela följande:

“Sommarens festival drogs tyvärr med oförutsedda kostnader som gjorde att det blev ett minusresultat för första gången i Rockweekends historia.

Vi vill inget hellre än att fortsätta skapa en grym festival för alla er som gillar hårdrock i många år framöver, men då festivalen görs av fans för fans och inte har någon stor finansiär som backar upp kan sommarens Rockweekend dessvärre varit den sista om vi nu inte får in pengar!

Om du vill hjälpa oss att lösa situationen så har vi grymma planer för den fetaste festivalen hittills i Mohed på de preliminära datumen 14-16 juli nästa sommar! Men då behöver vi din hjälp för att det ska kunna bli en fortsättning.

Vill du att Rockweekend ska fortsätta att arrangeras?
Köp då våra specialdesignade T-shirts som är framtagna exklusivt för denna sak, hjälp dessutom till att tömma lagret av årets merchandise och köp en snygg hood eller t-shirt inför den kalla vintern så stödjer du samtidigt festivalens överlevnad ytterligare!

www.rockweekend.se
www.tidymerch.com/sv/rockweekend-festival-butik/

Frågor & svar:

Kommer det att bli någon festival 2011?
Om DU som läser detta köper merchandise så kommer det att bli en fortsättning på Rockweekend!
Om du inte vill/kan hjälpa till så blir det troligtvis ingen mer festival.

På vilken plats och datum blir festivalen 2011?
Om vi lyckas med denna kampanj så planeras Rockweekend att äga rum 14-16 juli på Moheds flygfält.

Hur kan jag som besökare hjälpa Rockweekend?
Köp så mycket merchandise du har möjlighet till! Tipsa alla du känner om att handla RW-prylar, det är perfekta julklappar att ge bort!

Kan jag skänka pengar till festivalen?
Vi gillar inte tanken på att du ska ge bort dina pengar, därför är upplägget att du köper produkter istället och som bonus ser till att Rockweekend kan fortsätta!

Om du är rik som ett troll och älskar hårdrock så kanske du är intresserad av att bli delägare i Rockweekend och vara med och skapa Sveriges bästa festival!

Ett gigantiskt tack för din hjälp, det betyder liv eller död för festivalen!

(Alla som handlar merchandise kommer dessutom att hamna på en speciell mail-lista och få festivalnyheter och om det blir en fortsättning även bandsläpp före alla andra!)”

Läs mer:
www.rockweekend.se

Rockweekend på Facebook:
www.facebook.com/rockweekend

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 20th, 2010

2010 har varit ett sorgligt år för svenska musikfestivaler och det verkar inte vara över än. Denna gång är det hårdrocksfestivalen Rockweekend i Söderhamn som ligger illa ute. Trots att festivalen var en stor publiksuccé i somras med 21 000 besökare så har arrangören Metal World inte fått ihop ekonomin och har begärts i konkurs av tidningen Expressen vid Hudiksvalls tingsrätt för två obetalda annonser på 19 000 kronor. Tillfällig personal har också utestående löner och skulderna uppgår totalt till drygt 110 000 kronor.

Rockweekend anordnades tidigare på herrgården Kilafors men flyttades i år till Moheda flygfält utanför Söderhamn. Bakom Metal World står Martinus Eriksson som förra året själv försatte sitt bolag Nya Bollnäsfestivalen AB i konkurs.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 1st, 2010

wasp-rockweekend

När vi igår kväll läste att årets Hultsfred hade ställts in kände vi stor sorg med arrangörerna och kulturikonen Hultsfred, men främst för besökarna som laddat och längtat hela året på att äntligen få åka på festival.

Då vi redan nått break even och sålt fler biljetter än totalt förra året till Rockweekend så beslutade vi oss därför att erbjuda de som köpt biljett till Hultsfred att gratis få möjligheten att besöka Rockweekend i Söderhamn istället, som plåster på såren! (Det enda du betalar är serviceavgiften)

Vi önskar Hultsfredspubliken välkommen till Rockweekend och hoppas att kusinen i Småland kan återkomma i framtiden, då vi tror att en musikalisk mångfald gynnar den Svenska livescenen som helhet, säger Martinus Eriksson, Festivalchef på Rockweekend Festival.

Alla som har köpt biljett till Hultsfred kommer att få ett mail med en kod från Eventim där man kan skaffa ett festivalpass till Rockweekend, med serviceavgiften som enda kostnad. Vill man campa tillkommer en kostnad för detta.

Du måste också visa upp din Hultsfredsbiljett i entrén.

Antalet biljetter är begränsat och först till kvarn gäller.

Rockweekend Festival
8-10/7 2010
Moheds Flygfält Söderhamn (Gävleborg)
Twisted Sister, Deep Purple, Saxon, Venom, Sebastian Bach, Kamelot m.fl.
www.rockweekend.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 11th, 2010

twisted-sister-2010

Till skillnad från flertalet av sina klassiska kollegor från 80-talet så har hår(d)rocksbandet Twisted Sister ingen lust att någonsin börja turnera igen. Detta uppger gitarristen Jay Jay French i en ny intervju med en amerikansk publikation. Anledningen är att det helt enkelt inte är tillräckligt lönsamt. Vi får alltså nöja oss med att se Twisted Sister på enstaka festivaler även i framtiden. “Jag slår vad om att jag tjänar mer pengar på 12 spelningar än de flesta band gör på 50”, säger Jay Jay French.

Twisted Sister kommer i sommar att göra ett tiotal festivalspelningar, bland annat på franska Hellfest, tyska Bang Your Head, Norway Rock Festival, RockWeekend i Söderhamn den 9 juli samt LuleåKalaset den 7 augusti.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 12th, 2010

kamelot

Amerikanska Kamelot, ett av världens främsta power metal-band gör i sommar en exklusiv Sverigespelning på norra Sveriges största hårdrocksfestival Rockweekend!

Sverige var ett av de första länderna som upptäckte bandets storhet, men numera är Kamelot framgångsrika i hela världen och alla som bevittnat en Kamelot-konsert vet att detta är något utöver det vanliga!

Med den norske sångaren Roy Khan i spetsen kommer bandet till flygfältet i Mohed för att leverera en show i världsklass lördagen den 10 juli!

Läs mer och köp ett festivalpass för 595:-

www.rockweekend.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2010
Sepultura

Sepultura

De brasilianska metalveteranerna Sepultura blir pionjärer i hemlandet när de nu beslutat sig för att genomföra en koldioxidneutral Europa-turné vilken inleddes den 3 april i franska Annemasse. Det blir en av bandets mest intensiva turnéer med inte mindre än 68 spelningar i 17 länder. Sepultura besöker Sverige i sommar den 9 juli då de uppträder på festivalen Rockweekend utanför Söderhamn.

Enligt beräkningar gjorda av Instituto Triangulo de Desenvolvimento Sustentável så orsakar Sepultura under en normal turné utsläpp av omkring 400 ton koldioxid.

“När vi hörde att bandet genererar så mycket förorening blev vi rädda”, säger Sepulturas gitarrist Andreas Kisser. “Vi har tänkt på att minimera vår påverkan under många år men det var omöjligt. Idag är det inte bara möjligt utan också nödvändigt.”

Han säger vidare:

“Vi är väldigt nöjda med att vara pionjärer i Brasilien och hoppas att vår inställning kommer att inspirera andra artister att göra samma sak.”

Sepultura kommer under andra hälften av sin turné att sälja tröjor tillverkade av PET-fibrer och Instituto Triangulo kommer i Sepulturas namn att plantera omkring 5000 träd i hemlandet.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 11th, 2010

my-dying-bride

Ett av världens största Death/Doom/Metal-band klara för Rockweekend i Söderhamn!

My Dying Bride bildades 1990 och fick uppmärksamhet med demon Towards the Sinister som hjälpte bandet att få skivkontrakt.

Bandet fick snabbt framgång med sin blandning av death och doom metal och är idag ett av de största banden inom sin genre.

My Dying Brides musik är känd för att vara väldigt nedstämd och bandet skriver väldigt stämningsfull och sorglig musik även om de ibland går åt det mer aggressiva hållet med death metal-inslag. Texterna är ofta religiöst inspirerade trots att bandet inte har någon tro. Sångaren Aaron Stainthorpe har i en intervju uttalat att han tycker religion är dumt och att det bara leder till osämja. Dock tycker han att Bibeln är en bra inspirationskälla.

Bandet kommer nu till Rockweekend för en exklusiv spelning, senast bandet spelade i Sverige var på Metaltown 2009 och innan det Arvikafestivalen 2004!

Varmt välkommen till norra Sveriges största hårdrocksfestival!

Läs mer på hemsidan:
www.rockweekend.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 19th, 2010

skid-row-2010

De amerikanska banden Skid Row och Obituary är de senaste bekräftade artisterna till årets upplaga av den populära hårdrocksfestivalen Rockweekend vilken äger rum den 8-10 juli på Moheds flygfält utanför Söderhamn.

— SKID ROW(us)
Med över 20 miljoner sålda album och hits som ”18 and life”, ”I remember you”, ”Wasted time”, ”Slave to the grind” och ”Youth gone wild” kan vi garantera en riktigt mäktig konsert i den ljumma sommarnatten när det Amerikanska bandet Skid Row besöker flygfältet i Mohed för 3-års jubileumet av Rockweekend!

Skid Row slog igenom stort 1989 med sitt självbetitlade debutalbum som sålde 5 x platina bara i USA, när sedan ”Slave To The Grind” släpptes 1992 debuterade den på första platsen på Billboardlistan, det första heavy metal/hårdrocksband som någonsin lyckats med detta!
När bandet senaste spelade i Sverige 2007 gjorde de stor succé på SRF, i sommar är det publiken på Rockweekend som får uppleva detta fantastiska liveband!

Detta är bandets enda Sverigespelning under juni/juli/augusti.

OBITUARY(us)
Obituary från Tampa, Florida räknas som pionjärer inom death metal och är det femte bäst säljande death metal-bandet genom tiderna. Senast de besökte Sverige var 2006 och nu kommer de tillbaka för en exklusiv spelning på Rockweekend i Söderhamn med sin brutala metal!

Klara band sedan tidigare är bland annat:
TWISTED SISTER
DEEP PURPLE
SAXON
SEPULTURA
DANGER DANGER
OVER THE RAINBOW
PAUL DIANNO
ELECTRIC BOYS
BONAFIDE
ABRAMIS BRAMA
THE MURDER OF MY SWEET
ASTRAL DOORS
LIONS SHARE
MAMA KIN
DAWN OF SILENCE

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 4th, 2010

twisted-sister

Sommaren 2009 headlinade Twisted Sister Sweden Rock som slog publikrekord, och med ett bejublat framträdande hyllades bandet av både media och publik.
Sommaren 2010 är det publiken i norra delarna av Sverige som får chansen att se detta fantastiska liveband med Dee Snider i spetsen när de kommer till Rockweekend och hjälper oss att fira vårt treårsjubileum!

När Twisted Sister 1984 släppte albumet “Stay Hungry” såldes det i flera miljoner exemplar runt om i världen, men det var i Sverige där skivan sålde långt över 100 000 exemplar som de var allra störst!

Bandets image och musik bidrog till att forma en hel generation svenska ungdomar som drömde om att vara rockstjärnor till låtarna “We´re not gonna take it” och “I wanna rock”. De rebelliska texterna till tunga hårdrocksriff, gick hem hos i stort sett varenda kotte som var ung i Sverige i mitten av åttiotalet!

Twisted Sister gör årets enda Svenska festivalspelning på Moheds flygfält i Söderhamn fredagen den 9 juli!

Klara band 2010:
TWISTED SISTER
DEEP PURPLE
SAXON
DANGER DANGER
OVER THE RAINBOW
PAUL DIANNO

Biljetter:
Biljetterbjudande på de 3000 första biljetterna – få en dag på köpet!

Tävling under Februari!
Du som köpt biljett eller köper din biljett under februari kan tävla och vinna fina priser på vår hemsida.
Under februari kan du vinna detta:

# Meet & greet med Twisted Sister (2 vinnare får ta med varsin vän och träffa bandet)
# Meet & greet med Danger Danger (2 vinnare får ta med varsin vän och träffa bandet)
# Guidad tur på backstageområdet (2 vinnare får ta med sig varsin vän)
# Livstidsbiljetter till Rockweekend* (2 vinnare får varsin livstidsbiljett)
# Rockweekend-campingstol (2 vinnare får varsin stol)
# Rockweekend t-shirt 2010 (5 vinnare får varsin tröja)
# Rockweekend DVD 2008 (10 vinnare får varsin DVD)

Läs mer om tävlingen här.

Läs mer om Rockweekend.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 23rd, 2009
Queensrÿche

Queensrÿche

De amerikanska veteranerna Queensrýche och Testament samt svenska black metal-mästarna Dark Funeral är bland de senaste bokade banden till festivalen Rockweekend vilken äger rum den 9-11 juli vid Kilafors herrgård i Hälsingland.

Samtliga klara band i nuläget är:
APOSTASY
APRIL DIVINE
ARCH ENEMY
BLEECKER
CELLOUT
CHICKENFOOT
CRUCIFIED BARBARA
D-A-D
DARK FUNERAL
DIMMU BORGIR
DREAMLAND
DYNAZTY
ECLIPSE
EDGUY
FAST FORWARDS
GEMINI FIVE
H.E.A.T.
HOT LEG
ISOLE
KILLER SMILE
KORP
L.A. GUNS
LIPSTIXX BULLETS
LUCY SEVEN
MACHINERY
MEMORY GARDEN
MIND O.D
NAPALM DEATH
NIGHTINGALE
OVERLOAD
PARADISE LOST
PURE MANIA
QUEENSRŸCHE
SATOR
SCAR SYMMETRY
SEVENTH WONDER
SISTER SIN
TAD MOROSE
TESTAMENT
U.D.O
W.A.S.P.
WOLF
WOLVERINE

Hemsida:
www.rockweekend.se

...