Sanna Nielsen

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 26th, 2013

Hela 2 628 bidrag skickades till Melodifestivalen 2014, och nu presenteras 16 av de lyckliga som har kvalificerat sig till tävlingen nästa år.

Det har varit lustfyllt, lätt och roligt att sätta årets startfält! Det har varit stor kreativitet bland landets upphovsmän och artister. Startfälten präglas av bredd och dynamik, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen 2014.

I dag presenteras de 16 bidrag som ska tävla i Malmö och Linköping – på torsdag presenteras de 16 som står på scen i Göteborg och Örnsköldsvik. Bidragen presenteras i bokstavsordning, ej startordning.

Deltävling 1: Malmö 1/2

• Aleo
Artist: Mahan Moin
Låtskrivare: Mahan Moin, Anderz Wrethov

• Bedroom
Artist: Alvaro Estrella
Låtskrivare: Jakke Erixson, Jon Bordon, Lauren Francis, Kristofer Östergren

• Bröder
Artist: Linus Svenning
Låtskrivare: Fredrik Kempe

• Bygdens son
Artist: Sylvester Schlegel
Låtskrivare: Sylvester Schlegel

• Casanova
Artist: Elisa Lindström
Låtskrivare: Ingela ”Pling” Forsman, Bobby Ljunggren, Jimmy Jansson

• Songbird
Artist: Ellen Benediktson
Låtskrivare: Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren

• Survivor
Artist: Helena Paparizou
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn

• To the End
Artist: YOHIO
Låtskrivare: Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO

Deltävling 2, Linköping 8/2

• Efter solsken
Artist: Panetoz
Låtskrivare: Johan Hirvi, Mats Lie Skåre, Nebeyu Baheru, Njol Badjie, Pa Modou Badjie

• Glow
Artist: Manda
Låtskrivare: Joy Deb, Linnéa Deb, Melanie Wehbe, Charlie Mason

• I Am Somebody
Artist: Pink Pistols
Låtskrivare: Joakim Törnqvist, Nestor Geli, Per Ivar Hed, Susie Päivärinta, Tord Bäckström

• Love Trigger
Artist: JEM
Låtskrivare: Thomas G:son, Peter Boström, Julimar ”J-Son” Santos

• När änglarna går hem
Artist: Martin Stenmarck
Låtskrivare: Andreas Öhrn, Alexander Bard, Martin Stenmarck, Peter Boström

• Set Yourself Free
Artist: Little Great Things
Låtskrivare: Charlie Grönvall, Cristoffer Wernqvist, Felix Grönvall, Adam Dahlström

• Hallelujah
Artist: The Refreshments*
Låtskrivare: Joakim Arnell

• Undo
Artist: Sanna Nielsen
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 19th, 2013

Fr.v. Angelica Alm, Kalle Moraeus och Marika Willstedt. Foto: Karin Törnblom / SVT

Det är dags igen – för nittonde gången sänder SVT en ny säsong av Så ska det låta! Kalle Moraeus blir under 12 söndagar i vinter ny programledare för den så populära musikaliska frågeleken.
– Att en liten farbror från Orsa skulle få ett av de hetaste jobben i media-Sverige kunde jag då aldrig tro. Och jag blev väldigt, väldigt glad för det, säger Kalle Moraeus.
Bakom flyglarna sitter liksom tidigare Angelica Alm och Marika Willstedt.

Säsongspremiären den 15 december är ett program där skönsång av högsta klass mixas med galenskap och skratt. Plats på scen för Charlotte Perrelli och Tommy Körberg som möter Sanna Nielsen och Per Andersson.

Den 22 december firar Så ska det låta 200-programsjubileum. Men stämningen är dubbelt på topp denna kväll, för förutom jubiléet så har julen kommit till Så ska det låta. Claes Malmberg och Lasse Kronér möter Lotta Engberg och Jessica Andersson i en rafflande julduell.

Husbandet, som ger programmet det rätta svänget, hör till de fasta inventarierna med Johan Landqvist, kapellmästare och klaviatur, Andreas Andersson, blås, Nicci Notini Wallin, trummor, Magnus Bengtsson, gitarr, Anders Kotz, bas, Maria Olsson, percussion och Thomas Bergqvist, klaviatur och slagverk.

Övriga gäster i programmet är:
Program 3 – 29 december
Rickard Herrey, Gigi Hamilton och Tommy Ekman som möter After Shave/Galenskaparna. (Knut Agnred, Jan Rippe och Per Fritzell)

Program 4 – 5 januari
Sonja Aldén och Christer Sjögren möter Nina Söderquist och Oscar Zia

Program 5 – 12 januari
Lars-Åke Wilhelmsson och Peter Jezewski möter Alcazar (Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel)

Program 6 – 19 januari
Lisa Nilsson och Samuel Ljungblahd möter Patrik Isaksson och Shirley Clamp

Program 7 – 26 januari
Markoolio och Tobbe Blom möter Anna Sahlene och Helena Paparizou

Program 8 – 2 februari
Anna Lidman och David Lindgren möter Sean-Magnus (Sean Kelly och Magnus Skogsberg Tear)

Program 9 – 9 februari
Alexander Rybak och Pernilla Wahlgren möter Abalone Dots (Rebecka Hjukström, Sophia Hogman och Louise Holmer)

Program 10 – 16 februari
Mary N’diaye och Rigo möter Christina Lindberg och Olle Jönsson

Program 11 – 23 februari
Elize Ryd och John Lundvik möter Anna Book och Rickard Söderberg

Program 12 – 2 marsPeter Johansson och Bruno Mitsogiannis möter Siw Malmkvist, Tova Carson och Ann-Louise Hanson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2013

Sanna Nielsen har under sina år i rampljuset blivit en av Sveriges mest folkkära artister. Sanna har med sin självklara röst och varma framtoning nått ut i folkhemmen genom framgångsrika medverkanden i bl a Melodifestivalen, ”Så ska det låta”, Allsång på Skansen och kritikerhyllade julturnéer genom landet.

Denna vinter bidrar Sanna Nielsen till att sätta den rätta julstämningen genom släppet av albumet ”Min Jul”. Varvat med klassiska favoriter som ”O helga natt” och ”Ave Maria” finns helt nya låtar som t ex singelspåret ”Julen närmar sig”, skriven av Sanna Nielsen tillsammans med Joakim Ramsell.

Julen för mig är så mycket mer än det uppenbara. Och det vill jag visa med den här skivan där jag bjuder på mina tolkningar av såväl gamla som nya julfavoriter, säger Sanna.

”Min Jul” säljs exklusivt på Coops butiker över hela landet från vecka 46. Fem kronor per skiva går till biståndsorganisationen We Effect. Albumet finns även tillgängligt digitalt från och med 4 november.

Med start den 22 november åker Sanna Nielsen ut på en efterlängtad julturné tillsammans med Kalle Moraeus och Orsa Spelmän, där de gemensamt bjuder in till en kväll med värme, humor och julstämning. Publiken kan förvänta sig en härlig kväll fylld med klassiska julsånger framförda av några av Sveriges främsta artister och musiker.

Turnéplan
22/11 Sundsvall – Tonhallen
23/11 Luleå – Kulturens Hus
24/11 Umeå – Aula Nordica
28/11 Gävle -Konserthuset
30/11 Västerås – Konserthuset
1/12 Visby – Wisby Strand
5/12 Uppsala – Konsert & Kongress
6/12 Norrköping – Flygeln
7/12 Jönköping – Konserthuset
8/12 Stockholm – Cirkus
10/12 Vara – Konserthuset
11/12 Linköping – Konsert & Kongress
12/12 Örebro – Konserthuset
13/12 Malmö – Baltiska Hallen
14/12 Växjö -Konserthuset
15/12 Halmstad – Teatern

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2013

Sanna Nielsen är klar för julturné tillsammans med Kalle Moraeus och Orsa Spelmän. Under nov- dec beger dom sig ut på en rikstäckande julturné. Orter och biljettsläpp kommer i slutet av april. Nu närmast beger sig Sanna till Finland där hon skall ge konserter samt göra radiopromotion. Sedan fortsätter Sanna skriva låtar till skivan som ska släppas nästa år.

Sanna passar perfekt på den stora festivalscenen/ företagsfesten tillsammans med sitt band, eller på duo med sin gitarrist för att underhålla vid mindre tillställningar. Sanna finns även bokningsbar som gästartist.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 1st, 2012

LiKe Music är väldigt stolta över att få representera Sanna Nielsen exklusivt på management/bokning. Sanna är en av Sveriges största och mest framgångsrika artister och just nu är hon högaktuell med sin kritikerrosade julturné, och har precis släppt sitt album ”Vinternatten”.

Dessutom har SVT valt Sanna till sin julartist och kommer därför att filma en av Sannas julkonserter under turnén som nu pågår. Konserten sänds Juldagen den 25/12.

LiKe Music är ett nytt exklusivt management/bokningsbolag som startade hösten 2012. Bolaget består utav Lotta & Kent Liljefjäll som har många års erfarenhet av musikbranschen.

”Det är med stor glädje vi välkomnar Sanna Nielsen till LiKe Music. Att signa Sanna som bolagets första exklusiva artist känns otroligt roligt, och extra speciellt med tanke på att jag tidigare jobbat som Sannas manager under många år. Därför är det en ära att bli tillfrågad igen”, säger Lotta Liljefjäll på LiKe Music.

”Jag är så glad över att få jobba tillsammans med LiKe Music och dessutom tillsammans med två personer jag jobbat med tidigare, som jag trivs bra med och som delar mina mål! Ett samarbete jag verkligen ser fram emot” säger Sanna Nielsen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 18th, 2010

Allsångerna på Liseberg i Göteborg och Skansen i Stockholm har varit mycket populära under många år men det finns en uppstickare som tagit upp jakten på giganterna under de senaste åren. För tredje året i rad så sänder Sveriges Radio P4 allsång från den mysiga sommarstaden Grännas hamn vid Vättern nu i sommar. Det är inte heller några dåliga artister som besöker småstaden vid Omberg. Bland de bokade sångfåglarna finns bland andra Uno Svenningsson, Sanna Nielsen, Sara Löfgren, The Playtones, Calle Kristiansson, Lasse Berghagen, Kalle Moraeus och Timoteij.

Programmet spelas in söndagar klockan 19 i Gränna hamn med start den 11 juli. Arrangör är Föreningen Fest i Grevskapet.

Hela programmet för allsången i Gränna hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 27th, 2010

sanna-nielsen

Nu på fredag den 30 april medverkar Sanna Nielsen i Go’ kväll. Tillsammans med sitt band bjuder hon bl.a på sin senaste singel ”Devotion” som stadigt klättrar på Svensktoppen efter 9 veckor. Go´kväll sänds i SVT1 kl 18.15.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 16th, 2010

sanna-nielsen-devotion

Inte för att en av Sveriges största sångfåglar legat på latsidan… Hon har varit fullbokad på livescenen hela 2009 men nu tagit klivet in i studion igen för att jobba fram nästa album. Först ut från det blir dunderhiten “Devotion” som passar Sanna Nielsen som handen i handsken. En riktig dänga som får hennes röst att briljera och en låt man har svårt att inte vilja lyssna på om och om igen. Med andra ord en given hit i vårt kalla land!

Missa inte Sanna när hon gör en akustisk spelning på mysiga Mosebacke i Stockholm den 28/3 2010. Biljetter bokas på www.mosebacke.se och kostar endast 120 kronor.

Följ Sanna i hennes vardag och jobb på hennes blogg: http://sanna.mabra.com/.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 20th, 2009

allsang-liseberg-sonja-sanna-shirley

Det är både folkkära svenska artister och internationella gäster som gör programledaren Lotta Engberg sällskap på Lisebergs stora scen i sommar när hon bjuder in till direktsänd allsång från ett grönskande Göteborg. Ikväll är temat ”Fem S i leken”. Skönsjungande Sonja Aldén, Sanna Nielsen och Shirley Clamp gästar. Övriga gäster är Siw Malmqvist och Sven-Erik Magnusson.

Måndag 20/7 TV4 kl 20.00

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2009

sanna-nielsenSanna Nielsen har haft ett fantastiskt år efter sin medverkan i Melodifestivalen förra året med låten ”Empty Room”. Hon slutade tvåa – men blev hela Svenska folkets favorit.

”Empty Room” gick rakt in på Svensktoppens förstaplats och regerade där i hela 24 veckor! Albumet ”Stronger”, hennes första engelskspråkiga, sålde dessutom Guld direkt. Singeln platina.

Nu i helgen var det dags för Sanna att ännu en gång göra sitt intågande på Svensktoppen. Denna gång med låten ”I Can Catch The Moon” som gick in direkt på en sjätte plats. En låt som för övrigt kunde ha blivit Sannas melodifestivalbidrag, då hon valde mellan den och ”Empty Room”.

Just nu är Sanna i studion för att spela in sin kommande skiva som har release i höst.

...

820-427 VCE 1Z1-567 Exam 050-721 Certification 050-605 PDF JN0-340 IT Exam TB0-112 Certification 50-682 Exam 000-371 IT Exam A2010-505 IT Exam LOT-832 VCE 9A0-146 PDF 156-215-71 Exam 1Z1-599 Certification 642-132 HH0-005 Dumps HP0-823 PDF C_BITWF_73 Exam 220-901 IT Exam HP0-265 VCE HP0-D06 PDF 1Y0-A24 Dumps 920-459 A2010-590 Certification HP0-173 VCE 300-070 Dumps EADA101 VCE SK0-004 Exam PDF HP3-U01 Dumps COG-205 VCE 1Z0-895 PDF 920-462 Dumps C2080-472 Dumps E20-522 Exam PDF 000-631 Certification 642-978 Dumps 000-082 VCE 1Y0-264 1Z1-540 Exam C_TPLM50_95 IT Exam 300-210 Exam GE0-703 Exam C2090-733 Exam 500-265 VCE HPE0-J76 Dumps 310-560 Certification 1Z0-529 920-331 VCE 1D0-571 IT Exam MB3-127 Exam PDF 6103 IT Exam HC-035-810-ENU 640-822TL PDF 000-580 Dumps RHCE-CN Dumps 2V0-651 VCE ITSM20F PDF PART5 IT Exam 1Z0-117 VCE HP0-207 Certification HP0-M92 C_TERP10_60 VCE EX0-117 Dumps HC-012-224-ENU PDF 1Z1-583