Sara Löfgren

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 18th, 2010

Allsångerna på Liseberg i Göteborg och Skansen i Stockholm har varit mycket populära under många år men det finns en uppstickare som tagit upp jakten på giganterna under de senaste åren. För tredje året i rad så sänder Sveriges Radio P4 allsång från den mysiga sommarstaden Grännas hamn vid Vättern nu i sommar. Det är inte heller några dåliga artister som besöker småstaden vid Omberg. Bland de bokade sångfåglarna finns bland andra Uno Svenningsson, Sanna Nielsen, Sara Löfgren, The Playtones, Calle Kristiansson, Lasse Berghagen, Kalle Moraeus och Timoteij.

Programmet spelas in söndagar klockan 19 i Gränna hamn med start den 11 juli. Arrangör är Föreningen Fest i Grevskapet.

Hela programmet för allsången i Gränna hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

packmopedsturnen-2010

En del artister drömmer om en stor scen på en svensk sommarfestival. Mäktigt kanhända, men ganska opersonligt och inte speciellt intimt. Andra står ivrigt och väntar på sin tur att få grensla en mopedsadel, känna en ljum fartvind i ansiktet och frambringa ren spelglädje tillsammans på kvällarna. (Alternativet kan också vara att utmana regnet i gummistövlar och regnställ. Ivriga är dom ändå.).

Artisterna som åker på årets Packmopedsturné – Göran Samuelsson, Dregen, Plura, Sara Löfgren och Ola Magnell – presenterades vid den årliga presskonferensen i Karlstad igår 29/3.

Plura och Ola Magnell är luttrade moppeåkare. Dregen och Sara Löfgren är debutanter, även om Dregen medverkade vid ett par tillfällen förra året, då hans fru Pernilla Andersson var med i turnésällskapet. Övriga musiker är Bengan Blomgren, Bengt Bygren, Robert Henriksson och Fredrik Svensson.

Årets spelningar blir elva till antalet och turnén startar i den vackra Uddeholmsladan i Hagfors 27 juli.

TURNÉPLAN 2010
27 juli Hagfors – Uddeholmsladan
28 juli Filipstad – Hennickehammars Herrgård
29 juli Rudskoga – Hembygdsgården
30 juli Kristinehamn – Södra Torget
31 juli Kil – Fryksta station
1 aug Karlstad – Café August
3 aug Borgvik (Grums) – Hyttruinen
4 aug Åmål – Café XO
5 aug Sillerud – Hembygdsgården
6 aug Arvika – Hillringsbergs Herrgård
7 aug Sunne – Rottneros Park

HEMSIDA
www.packmopedsturne.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2009

I mitten av oktober så diskvalificerades bidraget “Never heard of him” från Melodifestivalen 2010 eftersom det tidigare varit publicerat på nätet och nu är det dags igen. Denna gång är det “Åt helvete för sent” som går samma öde till mötes och anledningen anges vara att upphovsmännen “obstruerat” när SVT valt ut Rikard Wolff att framföra låten.

Bakom låten står Lina Eriksson, hennes make Mårten Eriksson samt Susie Päivärinta, hälften av den legendariska popduon Lili & Susie. Lina är en av vårt lands främsta låtskrivare och har tidigare bland mycket annat komponerat vinnarlåten i Idol 2007, “This Moment” (framförd av Marie Picasso), “Kom” till Melodifestivalen 2007 (framförd av Jessica Andersson) och en rad låtar till Nordman, bland dessa “I lågornas sken” till Melodifestivalen 2008.

Det hela började med att upphovsmännen önskade se Sara Löfgren som artist medan SVT föredrog Rikard Wolff. Reglerna för att delta i programmet innefattar dock bland annat att SVT har sista ordet i denna fråga. SVT:s projektledare Thomas Hall vill inte gå in i detalj på vad som hänt men enligt honom så har upphovsmännen på något vis omöjliggjort deras val av artist.

Lina Eriksson berättar själv att de visste att Expressen skulle skriva om det inträffade och skickade därför e-post till bägge artisterna och talade om vad det hela handlade om och att de inte visste vad som skulle stå i tidningen. Detta ansåg SVT vara ett sätt för dem att påverka processen. Hon håller nu tummarna för sitt andra bidrag till tävlingen, låten “Underbart”.

Det är oerhört olyckligt att en tävling som Melodifestivalen hanteras på detta olämpliga vis av anställda på en statlig TV-kanal som SVT. Det är låtskrivarna med artister som ska tävla och inte SVT. De har en tanke med sitt bidrag och hur det ska låta. Det ironiska i situationen är att det är SVT själva som obstruerar tävlingen och inte upphovsmännen och det är inget annat än en skam för de värderingar om yttrandefrihet och demokrati som Sverige står för. SVT säger till Expressen att “det är vår tävling” men SVT ska representera svenska folket och jag är tämligen övertygad om att majoriteten av oss inte vill se SVT bete sig på detta viset. Inser de inte detta så bör inblandad ledning och personal utan tvekan bytas ut, alternativt att tävlingen överlåts till annan aktör där den kan hanteras på ett korrekt sätt.

SVT berövar nu svenska folket en låt som mycket möjligt hade en chans att ta sig till finalen i Oslo nästa år. Tack vare Expressen kan du nu dock själv lyssna på låten här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 26th, 2009

sara-lofgren

Nu är det klart. Sara Löfgrens album, som går under namnet ”Där maskrosor blommar”, släpps den 3 juni. Albumet är inspelat i Polarstudion och producerat av Sara själv, ihop med Lennart Östlund. Tillsammans har de fått fram ett sound som verkligen visar vem Sara är – på riktigt.

Sara släpper inte bara sitt andra album, hon åker dessutom på stor Diggiloo-turné i sommar, med start i Ronneby 4/7 och final i Stockholm 15/8.

För fullständig turnéplan, se www.diggiloo.com.

Sara Löfgren föddes 1977 och är ursprungligen från Varberg på västkusten. Hon slog igenom som en extremt talangfull artist, musiker och låtskrivare i dokusåpan Fame Factory med egna hits som “Starkare”, “Som Stormen” och “Aldrig”. Debutalbumet “Starkare” blev en stor succé sålde i ca 60000 exemplar. 2004 kom hon på sjunde plats i Melodifestivalen med “Som Stormen”. 2007 var hon en kortare tid medlem i metalbandet TWDSO (Those We Don’t Speak Of) tillsammans med före detta medlemmar i Beseech, Cemetary och Nightrage men ersattes senare av Emma Varg från Göteborg.

...