singellistan

Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 26th, 2013

Att berätta om listplaceringar och försäljningssiffror när det gäller att beskriva Aviciis otroliga framgångar börjar nästan bli tjatigt, men historien om den unge supertalangen saknar motstycke. Med sin otroliga känsla för hits överträffar Avicii verkligen det mesta och hans popularitet både runt om i världen och på hemmaplan når hela tiden högre och mer oanade höjder. Siffrorna talar sitt tydliga språk.

Den här veckan skriver han återigen historia när han lyckas med den unika bedriften att bli den första svenska artisten någonsin att hålla första, andra och tredje platsen på den svenska singellistan samtidigt. De tre singlarna är:

1. “Hey Brother”
2. “Wake Me Up”
3. “You Make Me”

Det är alltså samtliga tre singlar från Aviciis nysläppta debutalbum “True” som toppar listan och i och med att tredje singeln “Hey Brother” går upp till första platsen har alla tre nu legat etta.

Det var bara två dagar sen Avicii slog rekord och blev den artist vars album streamat mest på Spotify i Sverige under sin första vecka – med otroliga 6 miljoner streams – och mycket talar för att den storslagna framgångssagan kommer att fortsätta.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 26th, 2013

Zara Larsson, som hyllats av flera svenska musikkritiker, har fullkomligt regerat på listorna i Sverige den senaste tiden med sin hitsingel ”Uncover”. I fredags gick den in 1:a på Sverigetopplistan och med över 5 miljoner streams på bara 4 veckor har singeln även sålt Platina!

”Uncover” ligger just nu 1:a på Spotify, 2:a på Digilistan och topp 10 på iTunes. Inte nog med det så har den unga förmågan även 4 låtar på Topplistan samtidigt, över 50 miljoner visningar på YouTube och 90.000 följare på Instagram.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 11th, 2013

Framgångarna fortsätter för Labyrint-frontmannen Aki och hans solosingel “När solen går ner”, som gästas av Kapten Röd. “När solen går ner” har nu nått singellistans första plats. En position som endast ett litet fåtal hiphopsinglar lyckats uppnå under 2000-talet – varav den senaste var Promoes “Svennebanan” för fyra år sen.

“När solen går ner” var den sista av de fyra singlarna som släpptes under Redline Recordings framgångsrika Röd November-kampanj. Vid nyår nådde singeln guldstatus (eller motsvarande 20.000 sålda ex). Detta skedde endast 40 dagar efter att den släpptes, vilket även det måste betraktas som något slags rekord för en hiphopsingel.

Allt detta är givetvis ett styrkebesked utan dess like för Aki och ännu ett bevis på att den svenska hiphopscenen befinner sig i en ny guldålder, inte bara kreativt utan även kommersiellt.
Aki är aktuell med singeln “När solen går ner” (feat. Kapten Röd”), EPn “Broder” och en P3 Guld-nominering i kategorin “Årets Hiphop” med Labyrint.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 10th, 2013

Olle Ljungström hittade fram till den stora publikens hjärta under säsongens program av Så mycket bättre. Nya samlingen – trippelalbumet ”Så mycket Olle Ljungström” gick in som nummer två på årets första albumlista. Samtidigt ligger Darin etta på singellistan med sin version av Ljungströms låt ”En apa som liknar dig” och på Svensktoppen regerar Magnus Uggla stort med Olles ”Jag och min far”.

Den 11 mars släpps Olles nya album ”Släng in en clown” och i april startar vårturnén som nu har utökats med fler spelningar i Stockholm och Göteborg.

Datum:
6.4 Göteborg, Lorensbergsteatern kl.18:00 Ny!
6.4 Göteborg, Lorensbergsteatern kl.21:00
13.4 Stockholm, Södra Teatern kl.18.00 Ny!
13.4 Stockholm, Södra Teatern kl.21.00
14.4 Stockholm, Södra Teatern kl.18.00 Ny!
14.4 Stockholm, Södra Teatern kl.21.00 Ny!
19.4 Helsingborg, Dunkers Kulturhus
20.4 Växjö, Växjö Teater
21.4 Malmö, Palladium
28.4 Falkenberg, Stadsteatern
2.5 Skövde, Stadsteatern
3.5 Uddevalla, Östraboteatern
8.5 Linköping, Konsert & Kongress
9.5 Uppsala, Svandammshallarna
10.5 Bollnäs, Kulturhuset
11.5 Gävle, Konserthuset
25.5 Karlstad, Friluftsteatern Mariebergsskogen
26.6 Borlänge, Peace & Love

Läs mer: Olle Ljungströms konserter

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 21st, 2012

Foto: Alex Kirzhner

Flo Rida är tveklöst en av dagens absolut största internationella hitmakare. Miamibaserade rapparen sprängde sig in på marknaden med rekordhållaren ”Low (feat. T-Pain)”, som spenderade 10 veckor i rad i toppen på Billboards Hot 100. Över 11 miljoner sålda ”Low” senare innehar Flo även rekordet i Guinness Rekordbok, då “Low” blev 2008 års bäst säljande nedladdning i USA.
2009 slog Flo Rida sitt eget rekord, när ”Right Round” blev historisk genom att sälja över 636000 nedladdningar under sin första vecka – fortfarande det största antalet för digital försäljning per vecka.

Tidigare släppta singeln “Wild Ones(feat. Sia)” har sålt ca 2 miljoner enbart i USA och i Sverige har den registrerats trippel platina, medan “Good Feeling” som släpptes i höstas även den tog sig upp på sverigelistans topp fem med en fjärdeplats som bästa resultat, och mäktiga närmare 97 miljoner visningar på YouTube – samt även den nu trippel platina. På Spotify är Flo Rida en välkänd profil och streamingreaktioner kommer direkt när ny singel släppts.

Sammanlagt har Flo Rida sålt mer än 56 miljoner singlar/nedladdningar över hela världen. Sannerligen en superstjärna för den nya, digitala generationen.

I Sverige innehar Flo Rida just nu förstaplatsen på singellistan för tredje veckan i rad med sin ”Whistle” – och nu släpps albumet “Wild Ones” 25 juni. Ett album förpackat med hits, som alltid när Flo Rida får göra som han vill.

Vill man lyssna på Flo Rida sitter man förmodligen inte stilla länge. Vi vågar satsa hårt på att Flo Rida kommer att dansas till på många, många klubbar under kommande varma sommarnätter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 4th, 2010

lena-eurovision-song-contest-2010-vinnare-small

Efter att ha varit i princip helt okänd för några veckor sedan så går segraren i Eurovision Song Contest nu upp från plats 41 till en förstaplats på singellistan. Efter tyska Lenas segerlåt “Satellite” så klättrar även belgisk-rwandiske Stromae förbi Edward Maya & Vika Jigulinas superhit “Stereo Love” med sin nya singel “Alors On Danse”.

På albumlistan har vi nu svenskt på de fyra översta placeringarna. Dansbandsveteranerna Lasse Stefanz går direkt in på guldplatsen med sitt nya alster “Texas”. På andra plats hittar vi Sveriges just nu hetaste metalband, Sabaton från Falun, med det nya albumet “Coat Of Arms” som knuffar ner Eric Saade till tredje plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 21st, 2010

Rumänska Edward Maya & Vika Jigulina behåller förstaplatsen på singellistan även denna vecka med sin varma sommarhit “Stereo Love”. På andra plats hittar vi fortfarande de kvinnliga superstjärnorna Lady Gaga och Beyoncés samarbete i form av låten “Telephone”. Oskar Linnros tar sig som bästa nykomling in på femte plats med “Från och med du”.

På albumlistan har det inte heller skett någon förändring i toppen utan de australiensiska hårdrocksveteranerna AC/DC behåller guldplatsen med “Iron Man 2”. Bakom klättrar Lady Gaga förbi de unga västgötska talangerna i Timoteij med “The Fame Monster”. Här hittar vi också två högt placerade nykomlingar – Titanix på fjärde plats med sitt nya album “Drömmar får liv” och The National på femte plats med “High Violet”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 3rd, 2010

ac-dc-angusEric Saade har åkt berg- och dalbana på den svenska singellistan de senaste veckorna. Föregående vecka så tog han sig åter upp på förstaplatsen med “Manboy” efter att tidigare ha halkat ned till sjätte plats. Detta innebär att den rumänska sommarhiten “Stereo Love” med Edward Maya och Vika Jugulina får se sig omsprungen på mållinjen. Robyn gör en stark comeback och klättrar från sjunde till tredje plats med sin nya singel “Fembot”. På femte plats har vi bästa nykomling i form av Pandora Ft. Matt Hewie med “You Believed”.

Även om det varit en hel del liv och rörelse på singellistan så är det än mer av den varan på albumlistan. Inte mindre än tre nykomlingar hittar vi på de fyra första platserna. De australiensiska rocklegenderna AC/DC tar sig direkt in på guldplatsen med “Iron Man 2” tätt följda av The Arks nya album “In Full Regalia”. Anna Bergendahl tappar därmed två placeringar och tar hem bronspengen. På fjärde plats har vi den tredje nykomlingen på listan i form av dansbandet Scotts som imponerar återigen med albumet “Vi gör det igen”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 23rd, 2010

anna-bergendahl-2010

Den rumänska sensationen Edward Maya & Vika Jigulina behåller topplaceringen på den svenska singellistan även denna veckan med sin underbara hit “Stereo Love”. Det har hänt mycket på lista de senaste veckorna och denna veckan är inget undantag. Föregående veckas tvåa, Eric Saade, får finna sig nedpetad ända till sjätte plats och silvret går nu istället till Cheryl Coles “Fight For This Love” som därmed klättrar tre placeringar. Titeln veckans raket får nog delas mellan Trains “Hey, Soul Sister” som tar sig upp från tolfte till femte plats och Robyn som går direkt in på sjunde plats med sin nya singel “Fembot”.

Guns N’ Roses-gitarristen Slash fick endast en vecka på tronen på albumlistan och har nu halkat ner till femte plats. Istället har vi svenskt på de fyra första platserna och inte mindre än två av dessa är helt nya. Vårt bidrag till Eurovision Song Contest nästa månade, Anna Bergendahl, har släppt sitt nya album “Yours Sincerely” genom Lionheart Records vilket tar henne direkt upp i toppen. Mikael Wiehe klättrar upp från fjärde till andra plats med “Ta det tillbaka!” medan glamrockarna i Crashdïet tar sig direkt in på bronsplatsen med sitt nya alster “Generation Wild”. På fjärde plats hittar vi Robert Gustafssons dansband Rolandz som tappat en placering sedan förra veckan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2010

Efter att förra veckan ha återtagit förstaplatsen på den svenska singellistan så får Eric Saade återigen se sin låt “Manboy” nedpetad till andra plats. Denna gång är det “Stereo Love” med rumänska Edward Maya & Vika Jigulina som står för bedriften. Det har rört sig rejält på listan även bakom dessa. På tredje plats hittar vi nu Lady Gaga feat. Beyoncé med “Telephone” som klättrar fyra placeringar från föregående vecka. Vår Melodifestival-segrare Anna Bergendahl tappar två placeringar och faller ned till fjärde plats. Den engelska sångerskan Cheryl Cole är tveklöst veckans raket då hon tar sig upp från 23:e till 5:e plats.

På albumlistan har det också hänt en hel del. Förra veckans etta, Rolandz, tappar två placeringar och Lady Gaga halkar ned från andra till femte plats. Direkt in på förstaplatsen går den forna Guns N’ Roses-gitarristen Slash med sitt självbetitlade nya album. Sensationen Susan Boyle tar ett rejält kliv upp från sjunde till andra plats.

...